Öncelike bu güzel detaylı uzunca yorum ve beni düşünüp anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim hocam. Derler ya çeken bilir diye... Bu yaşıma kadar hiçbir üründe böyle bir sıkıntı yaşamadım yeminle diyeyim. Konuyu görenler belki bana takıntılı, problemli diyecek ama öyle biri değilim sadece olması gereken ne ise onun karşılığını almak istiyorum. 40 bin liste fiyatı olan fakat indirimden bana 33 bine gelen ki az bir parada değil yerli üretim bir ürüne göre, o kadar para veripte dolabın sağında solunda vuruk, ezik vb. sorunlar olması beni rahatsız etti ve ederde. Beni etmeyen diyen olabilir anlayışla karşılarım bu kişilik meselesi kimine göre para kolay kazanılır bana göre bulunduğumuz ülkede ekonomik şartlara ve işsizlik oranlarına bakıldığında maalesef zor kazanılıyor çalıştığım işten bile memnun değilim mecburen çalışıyorum yani. Neyse diyeceğim şudur, 4 defa değişim oldu her defasında farklı sıkıntı ve 1.5 ay olacak uğraş dur sabır ettim çözülür edilir diye hatta +4 yıl garanti ücretsiz hediye ettiler müşteri memnuniyeti adına ( genel merkez gerçekten çok ilgili servis beş kuruş etmez.) Ama sabrım artık kalmadı. Bu buzdolabı tamam olmadığı sürece antrede bulunan eski dolabımı elden çıkaramıyorum maalesef onunda yer işgali var üstelik. 2 gün evvel servis teknisyeni geldi şişme olan kapağın değişim olacağını artık 4. değişim dolap olduğu için iade veya değişim olmayacağını söyleyip çekip gitti. Genel merkezden bana 4.dolap gelmeden önce yine sorun olursa iade ve değişim hakkınız var denildi. Genel merkeze ilettim durumu onarım istemiyorum artık iade edin paramı kurtulayım dedim ve bir süre sonra servis aradı yok işte sizin hakkınız yok biz onarım yapacağız filan diyip durdular bende sakın parça getirmeyin kabul etmem dedim boşuna uğraşmış olursunuz. Genel merkez meğer durumu iletmiş bunlarda kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar. Bugünde arayıp tamam beyfendi iadeniz onaylandı, faturayı iletin dediler bende ilettim. Hem servis müdürü hem de sekreter ve diğer teknisyen + kurulum personelleri bana bilenmiş. Eve gelen taşımacı arkadaşın birini ukala tavırlarından dolayı kapı dışarı edecektim onada sabır ettim. Nitekim fatura ilettim 3 - 4 saat geçti bir haber yok. Genel merkezi aradım süreç ne durumda öğreneyim dedim çünkü servis bana bilgi vermiyor dedim. Dediler ki faturanız bize ulaştı IBAN numaranızda mevcut ayrıca 2 gün sonrası için buzdolabının teslim alınması sağlanacak diyince birden şaşırdım çünkü ben IBAN bilgisi iletmedim ve servis arayıpta randevu oluşturmadan kafasına göre işlem sağlamış ve artık kim verdiyse kendinin IBAN numarasını vermiş buradan anlıyorum ki parayı kendi hesabına alıp bana vermeyecekti. Müşteri temsilciside şaşırdı siz vermediniz mi bu kimin filan dedi sonrasınd WP hattı üzerinden IBAN ve kimlik paylaştım tamam biz inceleme yapıp size bilgi vereceğiz dedi ayrıca servisin otomatik randevu oluşturup tarafıma bilgi vermeyişinden dolayı memnuniyetsizliğimi dile getirince gerekli işlemler yapılacak denildi. Bu süreçte gerçekten çok yıprandım. Mecburen mesai saatleri içerisinde telefonla konuşmak durumunda kalıyorum, eve gelecekleri zaman izin almak zorunda kalıyorum. İşveren izin veriyor fakat anlıyorum o da bu durumdan rahatsız doğal olarak yani maddi ve manevi kayıbın kralını yaşadım. Bende aynı şekilde bayileri gezdim, önce modelleri beğenip çevremdeki bayileri arayıp teşhirde var mı yok mu ona göre gidip inceliyorum. BSH grubunda en hoşuma giden Siemens oldu sonrasında Bosch olabilir ama dediğiniz gibi eski kalite maalesef yok. İşyeri ofisimizde yeni olmayan üretimli 70cm'lik Bosch buzdolabı var yerli üretim. Hem soğutması güzel hem de yıllardır arıza çıkarmamış ve soğutucu + dondurucu için verilen litre değerleri yeni XL dolaplara göre düşük olmasına rağmen iç alan sanki XXL gibi çok geniş ve rahat. Arçelik'ten aldığım dolapta XL, piyasada baktığım dolaplarda XL çünkü aşağısı bizi kurtarmaz üstü de olmaz. Nasıl XL ise yeniler ofisteki dolaptan daha küçük anlamadım gitti ve ofisteki dolabın motoru inverter olmamasına rağmen çok sessiz çalışıyor duyulmuyor bile. Bu arçelikteki Embraco kompresörün sesi yüzünden mutfak kapısını kapalı tutuyorum tam bir sıkıntı. Hangi model dolap alacağım gerçekten bilmiyorum. Arçelik, Beko, Vestel artık asla, geriye BSH grubu kalıyor onlarda hem fiyat yüksek hem de istediğim dolabı bulamadım 526 LT dedikleri XL dolap modelleri bile daracık. Şaştım kaldım hocam inşallah gönlüme göre bir dolap bulurum diye ümit ediyorum. Aslında
@Adem Helvacı abim, hocamdan 1 - 2 model önerisi almak isterdim fakat çok yoğun olduğunu biliyorum bu yazımı görürse ve model önerisinde bulunursa çok mutlu olurum kendisinin bilgileriyle aydınlandık birçok konuda teşekkürlerimi ileteyim kendisine değerli bir insan. Alttan donduruculu, C - D enerji sınıfı, 550LT. civarında XL ebatında Gri renk inox bir dolap satın almak istiyorum tek amacım bu şuanda zaten birçok problemle uğraşıyorum umarım bu dolap sorunu biran evvel sorun olmaktan çıkar. Güzel dileklerin içinde teşekkür ederim Serdar hocam sağol varol, hayırlı geceler.