Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Arçelik beko klimaların duvarı siyaha boyaması

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Emre özdemirmat

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
12771AL
Hem ofisime hem de evime arçelik beko 12771 AL koldlu klimadan satın aldım. Sorun ofisin de evinde duvarları sanki yangın çıkmışçasına is (simsiyah şeke) içerisinde olması teknik servisi 17 ocak itibari ile kontrol etti ve petek temizliği önersinde bulundu. Sıkıntı şu aynı ofisi yan odasında vestel klima(eski bir versiyon) çalışmakta fakat azıcık dahi olsa is çıkarma sorunu yaşamamakta bu Arçelik klimalar henüz iki aylık bu sorunun oluşması kronik bir sıkıntı işaret ediyor sizlerin de tavsiyesini beklemekteyim muhtemelen iade işlemi için başvuruda bulunacagim gerekli fotoğrafları isteyen arkadaşlara gönderebilirim adem bey bu konuda sizden de ekstra bir görüş talep ediyorum video çektim videoları size paylaşabilirim kronik bir sorun varsa diğer kullanıcıları uyarmakta fayda olduğunu düşünüyorum

Hem ofisime hem de evime arçelik beko 12771 AL koldlu klimadan satın aldım. Sorun ofisin de evinde duvarları sanki yangın çıkmışçasına is (simsiyah şeke) içerisinde olması teknik servisi 17 ocak itibari ile kontrol etti ve petek temizliği önersinde bulundu. Sıkıntı şu aynı ofisi yan odasında vestel klima(eski bir versiyon) çalışmakta fakat azıcık dahi olsa is çıkarma sorunu yaşamamakta bu Arçelik klimalar henüz iki aylık bu sorunun oluşması kronik bir sıkıntı işaret ediyor sizlerin de tavsiyesini beklemekteyim muhtemelen iade işlemi için başvuruda bulunacagim gerekli fotoğrafları isteyen arkadaşlara gönderebilirim adem bey bu konuda sizden de ekstra bir görüş talep ediyorum video çektim videoları size paylaşabilirim kronik bir sorun varsa diğer kullanıcıları uyarmakta fayda olduğunu düşünüyorum
geçmiş olsun gerçekten ilginç bir sorun ancak merak ettim üstteki ve yanda görünen cihaz ,aparat nedir?

Ekli dosyalar

• 20240328_131154.jpg
    20240328_131154.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 29
  • 20240328_130755.jpg
    20240328_130755.jpg
    78.5 KB · Görüntüleme: 26
  • 20240328_130759.jpg
    20240328_130759.jpg
    86.8 KB · Görüntüleme: 24
  • 20240328_130808.jpg
    20240328_130808.jpg
    78.2 KB · Görüntüleme: 19
  • 20240328_130921.jpg
    20240328_130921.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 35
Abi bu klimanın vakumladığı hava isli hava. Yanlış anlamayınız lakin bu durumda aslında bu sizin soluduğunuz hava. Yani sanki klimada değil de sizin yaşadığınız alanda sorun var gibi.

Kış modu bitti. artık klima yaz modunda çalışacak. siz bu filtreleri ve duvarları temizlediğinizde yaz döneminde bu sorunu yaşamayacağınızı düşünüyorum, dolayısı ile sanki sizin oralarda ciddi bir odun kömür sobası etkisi var gibi düşünsek ne kadar yanlış olur bilemedim.

Abi bu klimanın vakumladığı hava isli hava. Yanlış anlamayınız lakin bu durumda aslında bu sizin soluduğunuz hava. Yani sanki klimada değil de sizin yaşadığınız alanda sorun var gibi.

Kış modu bitti. artık klima yaz modunda çalışacak. siz bu filtreleri ve duvarları temizlediğinizde yaz döneminde bu sorunu yaşamayacağınızı düşünüyorum, dolayısı ile sanki sizin oralarda ciddi bir odun kömür sobası etkisi var gibi düşünsek ne kadar yanlış olur bilemedim.
bencede abi.Ben halen klima yanındaki ve üsttündeki pm10 sensörün ne amaçlı takıldığını anlayamadım? Kirlilik ölçer bir sensör ama servis mi taktı acaba?Sonuç ne çıktı öyleyse arkadaş yazarsa sevinirim.

bencede abi.Ben halen klima yanındaki ve üsttündeki pm10 sensörün ne amaçlı takıldığını anlayamadım? Kirlilik ölçer bir sensör ama servis mi taktı acaba?Sonuç ne çıktı öyleyse arkadaş yazarsa sevinirim.
Alerjensmart diye geçiyor bu seri klimalar. Servis değil fabrikasyon yani.

Soba kullanmiyoruz cevrede soba odun kömür yakan da yok nerdeyse herkes klima kullaniyor. Neden olduğunu ben de anlamadım. O icteki olan isli gibi filtreyi çıkarıp sadece diger filtreyle kullanabilir miyim sizce. Servis kullanırsın sıkıntı olmaz demisti. En azindan yikar yikar kullanirim o filtreyi diğer arcelik klimalarda olduğu gibi.

Süpürgeyle cektiriyorum belli araliklarla ama diğer klimada olduğu kadar fazla toz olmuyor bunun üstünde onu da anlamadım.

Aynen havanın kalitesini ölçüyor. Klima calistikca surekli degisiyor o değer. Yesile de dönüyor kirmiziya da zaman zaman. ( yesil, sari, turuncu, kırmızı renkler)

Aynen havanın kalitesini ölçüyor. Klima calistikca surekli degisiyor o değer. Yesile de dönüyor kirmiziya da zaman zaman. ( yesil, sari, turuncu, kırmızı renkler)
Yani o fonksiyon ile alakalı olabilir yaşadığınız sorun.Sigara kullanımı oluyor mu oda içerisinde?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

bu fonksiyonu kapatma seçeneği varsa birde öyle deneyin derim.

Yani o fonksiyon ile alakalı olabilir yaşadığınız sorun.Sigara kullanımı oluyor mu oda içerisinde?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Abi sigara daha sarımtrak bir is yapıyor, bu resmen dizel egzoz dumanı gibi baksana :alala

bende 15325 var henüz kullanmak nasip olmadı. önceki klimam da vestel bioplus modeliydi. böyle kararma olmadı. (doğalgazla ısınıyoruz.)

Kapatma secenegi yok.

Abi sigara daha sarımtrak bir is yapıyor, bu resmen dizel egzoz dumanı gibi baksana :alala
Abi odayi gectim komple ev icerisinde bile hic sigara içilmiyor. Soba vs yok cevrede bile yok . Ev surekli süpürülur tozu alınır. Normal toz bu rengi aldırıyor bence bu filtreye. Distaki filtrede hic böyle bir sey yok. Icteki filtreyi soksem sence bir sıkıntı olur mu? @Adem Helvacı abi

Sis veya is lekesi deyince aklıma arkadaşın geçenlerde Toshiba tv nin ekrandaki arka ışık veya panel den kaynaklı gölgelenme durumu geldi

Tv duvarda asılı tam zamanı nı bilmiyoruz muhtemelen depremden sonra olmuştur tv ekranında beyaz ışıkta daha belli olan bir grim si leke beliriyor ve servisi çağırıyor servis geliyor bakıyor is lekesi diyor ee ne olacak Mayıs ayında sobalar sökülünce servis kaydı açın tekrar bakalım deyip gidiyorlar la evde soba yokki birde Mayıs ne alaka 😂

evde soba yok mahallede hepten doğalgaz var konumu yüksek havası temiz bir muhit neyse servisi sordum Vestel dedi haa dedim tamam normal 🤣

Aynı durum babamlarin lg tv de meydana geldi yine depremden sonra oluyor sonra servis geldi baktı tv yi söktü götürdü yaptı geri getirdi sonuç sarsıntı dan dolayı panel aydınlatması yerinden çıkmış yapıldı geldi eski haline döndü sonuç almamız 1 gün sürdü sobaları beklemedik :kiskis

Mesela benim mahalle muhit olarak rakım düşük konumda mahalle kışın full duman altı hepten sobalı çok az doğalgaz veya klima kullanan var akşam evi havalandırmak imkansız camı aç Duman olur benim klima dış ünitesi simsiyah su atar is ten dolayı ama iç ünite de öyle siyah renk yada filtre de böyle bir durum görmedim acaba diyorum statik elektriklenme mi olup ta topluyor bu siyah şeyleri :alala

Uyarı arçelik klima evimi mahvetti. Hem ofisime hem de evime arçelik beko 12771 AL koldlu klimadan 2 adet satın aldımıştım. Sorun ofisin de evinde duvarları sanki yangın çıkmışçasına is (simsiyah şeke) içerisinde olması ile alakalı bir yıl önceden foruma yazı yazmıştım güncellemede bulunuyorum. 10 nisan 2025 itibariyle taşınmak için klımaları söktürdüm sonucları aşağıya resim olarak bırakıyorum. Sakın ola arçelik klima alırken atacağım fıtolara bakmadan almayın. İki kez servis geldi filitreyi temizleyin yeter dedi. 2 haftada bir temizledim hala aynı. Arçelik beko aldığım için o kadar pişmanım ki off of resimlere bakın allah aşkına sizce bu filitreyle mi alakalı

Ekli dosyalar

• IMG_9604.webp
    IMG_9604.webp
    26.8 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_9611.webp
    IMG_9611.webp
    9.9 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_9612.webp
    IMG_9612.webp
    25.3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9613.webp
    IMG_9613.webp
    49.4 KB · Görüntüleme: 14
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri