Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Arçelik beko klimaların duvarı siyaha boyaması

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Emre özdemirmat

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
12771AL
Hem ofisime hem de evime arçelik beko 12771 AL koldlu klimadan satın aldım. Sorun ofisin de evinde duvarları sanki yangın çıkmışçasına is (simsiyah şeke) içerisinde olması teknik servisi 17 ocak itibari ile kontrol etti ve petek temizliği önersinde bulundu. Sıkıntı şu aynı ofisi yan odasında vestel klima(eski bir versiyon) çalışmakta fakat azıcık dahi olsa is çıkarma sorunu yaşamamakta bu Arçelik klimalar henüz iki aylık bu sorunun oluşması kronik bir sıkıntı işaret ediyor sizlerin de tavsiyesini beklemekteyim muhtemelen iade işlemi için başvuruda bulunacagim gerekli fotoğrafları isteyen arkadaşlara gönderebilirim adem bey bu konuda sizden de ekstra bir görüş talep ediyorum video çektim videoları size paylaşabilirim kronik bir sorun varsa diğer kullanıcıları uyarmakta fayda olduğunu düşünüyorum

Hem ofisime hem de evime arçelik beko 12771 AL koldlu klimadan satın aldım. Sorun ofisin de evinde duvarları sanki yangın çıkmışçasına is (simsiyah şeke) içerisinde olması teknik servisi 17 ocak itibari ile kontrol etti ve petek temizliği önersinde bulundu. Sıkıntı şu aynı ofisi yan odasında vestel klima(eski bir versiyon) çalışmakta fakat azıcık dahi olsa is çıkarma sorunu yaşamamakta bu Arçelik klimalar henüz iki aylık bu sorunun oluşması kronik bir sıkıntı işaret ediyor sizlerin de tavsiyesini beklemekteyim muhtemelen iade işlemi için başvuruda bulunacagim gerekli fotoğrafları isteyen arkadaşlara gönderebilirim adem bey bu konuda sizden de ekstra bir görüş talep ediyorum video çektim videoları size paylaşabilirim kronik bir sorun varsa diğer kullanıcıları uyarmakta fayda olduğunu düşünüyorum

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 56
  • image.jpg
    image.jpg
    41.7 KB · Görüntüleme: 50
  • image.jpg
    image.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 55
Klimalar aşırı şekilde toz ve pislik topluyor emiş kısmından. Klimanın üstüne dokundum geçende amanın o tozlar da ne. Geçende bir arkadaş yeni ev tuttu, eskiden klima varmış duvarda, o iz, kara leke ne yaptıysak çıkmadı.

gün mü :) yazdan yaza :ROFLMAO:
Ben kış yaz 15 gün süre veriyorum filtreye günü dolduğu zaman durdurup temizliyorum iyi bakmak lazım özellikle iç üniteye sonuçta aldığımız nefesi dönderiyor odada
Ayrıca kış girişi açıp kış bitişi kapatırım klimayı açıkçası daha böyle bir sorun yaşamadım 7/24 faaliyet te ?

Klimadan toz atması gibi birşey mümkün olacağını sanmıyorum çünkü klima kendi kendi toz üretecek bir sistem barındırmıyor mevcut odanın tozunu üstüne toplayan bir sistemi var oda tozlu ise sürekli hava sirkülasyonu olan biyerde tozun oraya toplanması gayet normal böyle bir alanda filtreyi en geç 15 günde bir ılık su ile yıkayıp kurutup takmak tozun etrafa dağılmaması için yapılabilir klimanızda bir sorun yoktur bence kaygılanmayın

Klimadan toz atması gibi birşey mümkün olacağını sanmıyorum çünkü klima kendi kendi toz üretecek bir sistem barındırmıyor mevcut odanın tozunu üstüne toplayan bir sistemi var oda tozlu ise sürekli hava sirkülasyonu olan biyerde tozun oraya toplanması gayet normal böyle bir alanda filtreyi en geç 15 günde bir ılık su ile yıkayıp kurutup takmak tozun etrafa dağılmaması için yapılabilir klimanızda bir sorun yoktur bence kaygılanmayın
Eğer filtresi düzenli temizleniyor ise geriye aklıma birşey geliyor statik elektriklenme ile tozun toplanması oda biraz mantık dışı gibi birşey :alala

Hiç akla hayale gelmeyecek inanılmaz sorunlarla karşılaşıyoruz binalarda.

Size ilk sorum şu olacak, kullanılmıyor olsa dahi bu alanlarda bir soba baca bağlantı noktası var mı?
Bulunduğunuz muhitte odun kömür sobası kullanılıyor mu?
Evi ne sıklıkta havalandırıyorsunuz?

Bu klimanin normal filtre icinde ekstra bir filtre var yikanmiyor . Hava ile temizleyiniz yazıyor üstünde. Elektri supurge ile cektiriyorum ben. Eger yikanirsa yapisi bozulur diyorlar.

İç ünitede bulunan radyal fanın içine baktınız mı hiç ? O fan çok toz topluyor.Belkide o fan tozu alttan atamadığı için üst açık kısmından atıyor olabilir.

İç ünitede bulunan radyal fanın içine baktınız mı hiç ? O fan çok toz topluyor.Belkide o fan tozu alttan atamadığı için üst açık kısmından atıyor olabilir.
O fana neden toz gelebilsin ki okadar orda bir sorun olması lazım mesela üstteki filtreyi ters takmıştı bizim bir arkadaş kenarları açıktı evde tüm toz klima içine dolmuştu hava tutarak zorla temizledik :)

Sen şu filtre üstüne takılan veya klima içine biryere takılan genişliği 30cm civarı yüksekliği 5 cm civarı olan şeyi mi diyorsun abi :)
Normal hava filtresinden bahsediyorum diger arcelik bekolarda da ustte bundda da. Bunda farkli olan filtreye bütünleşik (ayrilabiliyor da) daha sık gözenekli bir filtre daha var. Yıkayınca onun yapısı bozuluyormus.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri