Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Arçelik çaycı ve termosifon dan su kaynatılır iken ses gelmesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gölge46

Daikin zeta shira tester
Kadim Üye
Marka Model Bilgisi
Arçelik çaycı Arçelik termosifon
Merhaba dostlar yaklaşık 4 aylık termosifon ve 1 aylık Arçelik çaycı dan su ısıtmaya başladığı zaman fışş sesleri geliyor.
Önceleri termosifon dan hiç ses duymazdık ürün 4 aylık.
Çaycı nın olayı da düğmeye bastığımız an başlıyor oda 1 aylık ürün full çelik materyal ve tabanında kireç yok.
Termosifon çaycı ya göre daha az ses çıkarıyor ama çaycı tüm evi inletiyor 10 yıllık Arçelik plastik materyalli gizli rezistans olan çaycı mızda sadece kireçlenme olduğu zaman duyardık fokurdama sesini o bile bunun kadar değildi.
Farkındayım Maraş ın suyu iyi kireçli ama çaycı da kireç yok yani geldiği gün bile bu şekilde idi.
ve termosifon unda bakımının geldiğini zannetmiyorum kendimce.
Sizce Nasıl bir aksiyon alabilirim bütün bunlar normal mi servis le görüşmem gerekirmi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ben servisin ses için yapabileceği birşey olduğunu düşünmüyorum.
Misal bende ketle kullanırken ses az duyardım. Şimdi karaca caysever var, su kaynama sesi "çayı demledim afiyet olsun" sesini bastırıyor.
Buna kim ne yapabilir ki ☺️

Birde videonuz da çok yakından çekim var uzaktan çekip, kapağı kapalı mi, açık mı, içi nasıl gösterirseniz sevinirim.
Şu anki ses rahatsız edici ama tespit veya yorum için yetersiz

Su içerisindeki moleküllerin gaz haline geçiş sesi bu. Çok irdeledim, çok inceledim, çok araştırdım, konu tamamen kimya ile ilgili ve her markada modelde var bir şekilde.
Abi sanıyorum her cihaz ses çıkarıyor ama her markanın kullandığı malzemenin cinsi, yapısı nedeniyle oluşan yankıdan kaynaklı her cihazda farklı bir şekilde duyuyoruz bu sesi. Örneğin cam kettleda aynı şekilde duymazken plastikte farklı, çelikte farklı duyuyoruz. Kapak açıkken yankı farklı, kapalıyken farklı.

Hatta bana videoda su az gibi geldi. Yarıdan daha az ise yankı daha fazla olacak içinde ve ses de daha çok duyulur sanki.

Abi sanıyorum her cihaz ses çıkarıyor ama her markanın kullandığı malzemenin cinsi, yapısı nedeniyle oluşan yankıdan kaynaklı her cihazda farklı bir şekilde duyuyoruz bu sesi. Örneğin cam kettleda aynı şekilde duymazken plastikte farklı, çelikte farklı duyuyoruz. Kapak açıkken yankı farklı, kapalıyken farklı.

Hatta bana videoda su az gibi geldi. Yarıdan daha az ise yankı daha fazla olacak içinde ve ses de daha çok duyulur sanki.
Su ilk video da ikende ful doluydu şimdi yenisini çektim ondada dolu.
Dediğiniz gibi önceki plastik çaycımda ufak tefek çıtırtı sesi gelirdi takmazdım şöyle söyleyim tabanı kireçlenme yapmadığı sürece uğultu falan yapmazdı.
Çıtırtı şeklinde sesin suya sıcaklık uygulayınca geldiğinin farkındayım ama uğultusunu çözemedim o kafama takıldı.

Misal bende ketle kullanırken ses az duyardım. Şimdi karaca caysever var, su kaynama sesi "çayı demledim afiyet olsun" sesini bastırıyor.

Birde videonuz da çok yakından çekim var uzaktan çekip, kapağı kapalı mi, açık mı, içi nasıl gösterirseniz sevinirim.
Hocam yeni video ekledim çıtırtı kıtırtı sesini zaten normal karşılıyorum ama bu uğultu kafama takıldı.
İlk defa çelik aldım epeydir plastik vardı onda mesela taban bembeyaz olmadan uğultu yapmazdı uğultu geldiği zaman bakardık kireç kaplamış temizlik yapılırdı ses kesilirdi.
Demek istediğim aldığım gün de tabanı temiz iken de böyleydi şuan taban hafif kireçli ikende aynısı.
Bana göre şuan içindeki kireç seviyesi normal ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
IMG_20231020_160413.jpg

Su ilk video da ikende ful doluydu şimdi yenisini çektim ondada dolu.
Dediğiniz gibi önceki plastik çaycımda ufak tefek çıtırtı sesi gelirdi takmazdım şöyle söyleyim tabanı kireçlenme yapmadığı sürece uğultu falan yapmazdı.
Çıtırtı şeklinde sesin suya sıcaklık uygulayınca geldiğinin farkındayım ama uğultusunu çözemedim o kafama takıldı.
Kireç olduğu zaman tek noktadan daha büyük kabarcık çıkarmaya çalışıyor ve daha çok ses çıkarıyor. Ama dediğiniz gibi bunda kireç olmamasına rağmen bu kadar ses olması malzeme ile alakalı olabilir.

Bu arada bu cihazlar ile ilgili derin teknik bilgim yok. Sadece ben de seslerine ve farklılıklarına takılmıştım bir dönem.

Hocam yeni video ekledim çıtırtı kıtırtı sesini zaten normal karşılıyorum ama bu uğultu kafama takıldı.
İlk defa çelik aldım epeydir plastik vardı onda mesela taban bembeyaz olmadan uğultu yapmazdı uğultu geldiği zaman bakardık kireç kaplamış temizlik yapılırdı ses kesilirdi.
Demek istediğim aldığım gün de tabanı temiz iken de böyleydi şuan taban hafif kireçli ikende aynısı.
Bana göre şuan içindeki kireç seviyesi normal ?
Ekli dosyayı görüntüle 8626
Şu an kaynıyor değil mi? Bu uğultu değil de daha çok düdüklü tencerenin kaynarken ötmesi gibi geldi bana. İç uğultusu sanırım yine malzeme gibi.

Takır takır kaynamaya başlama sesi bana normal geldi. Çelik malzemedeki ses diye düşünüyorum. Ama o düdük sesi biraz ilginç. Hava çıkışından kaynaklı dar yerden çıkıyor desem, kapağı açtığınızda da devam ediyor :unsure:
Evet takır tı kabulümdür ama düdük insanın damarına basıyor ?
İlk defa çelik kullanıyoruz belkide huyu budur

Hocam bu çaycı yı anladık ta zalım termosifona ne oluyor acaba sanırım bunlarda kireç çubuğu vardı acaba o mu bitti.
Mesela termosifon dada video ekledim ilk 30sn.
Su fısıltı sı onu zaten kabul ediyorum ama oda kaynamaya çabalarken yada istenilen dereceye gelirken oda uğultu yapıyor.
Allah'ım ya aynı dert yanar gibi ?
Bu arada termosifon konumu salonda banyoda değil.
Video da çok yakın gibi gözüküyor ama videoya geçtiğim zaman farklı açıda resimde farklı açıda gözüküyor ama mesafem aynı.
IMG_20231020_162936.jpg

Su içerisindeki moleküllerin gaz haline geçiş sesi bu. Çok irdeledim, çok inceledim, çok araştırdım, konu tamamen kimya ile ilgili ve her markada modelde var bir şekilde.
Abi suya lafım yok ama bu düdük yada uğultu sesi beni iğneliyor ?
Yıllardır plastik materyal kullanmışız bilinç siz şekilde yeni çeliğe geçtik çelik sağlıktır diye düşünüyorum.
Mesaj larımda da ifade ettiğim gibi tıkırtı kıtırtı herşey kabul ama bu uğultu gibi şeyin önüne geçme şansımız yok değilmi.

Hocam bu çaycı yı anladık ta zalım termosifona ne oluyor acaba sanırım bunlarda kireç çubuğu vardı acaba o mu bitti.
Mesela termosifon dada video ekledim ilk 30sn.
Su fısıltı sı onu zaten kabul ediyorum ama oda kaynamaya çabalarken yada istenilen dereceye gelirken oda uğultu yapıyor.
Allah'ım ya aynı dert yanar gibi ?
Bu arada termosifon konumu salonda banyoda değil.
Video da çok yakın gibi gözüküyor ama videoya geçtiğim zaman farklı açıda resimde farklı açıda gözüküyor ama mesafem aynı.
Ekli dosyayı görüntüle 8627
Bu video sessiz olabilir mi ?

1 çorba kaşığı limon tuzu 1 su bardağı su ile hatrı sayılır derecede ses azalıyor. Limon tuzu tamamen eridikten sonra kulp aşağı gelecek şekilde kettle ı havaya kaldırın. Su göstergesi içi de temizlensin. Temizlendikten sonra limontuzı ile 1-2 kez daha kaynatın ve içinde yarım saat beklesin.

Sonra bana, duacı olursunuz ???

Bu video sessiz olabilir mi ?
Evet aşırı rahatsız edici değil.
sessizlik konusu da ilk 30sn. Ben duyuyorum ama mikrofon algılamıyor çünkü normal 30.sn den sonra ondada hafif düdük sesi var mikrofon ozaman algılıyor.
Termosifon bakımı nı kaç yılda bir yaptırmak gerekiyor?

1 çorba kaşığı limon tuzu 1 su bardağı su ile hatrı sayılır derecede ses azalıyor. Limon tuzu tamamen eridikten sonra kulp aşağı gelecek şekilde kettle ı havaya kaldırın. Su göstergesi içi de temizlensin. Temizlendikten sonra limontuzı ile 1-2 kez daha kaynatın ve içinde yarım saat beklesin.

Sonra bana, duacı olursunuz ???
Abi zaten kireç var iken ses yapabilir onun farkındayım.
Çaycı çaydanlık yada her neyse işte nasıl yada ne zaman temizlenir onunda bilincinde biriyim.
Düşünceniz için teşekkürler nasıl temizlenir den ziyade neden temiz iken ötüyor onu araştırıyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri