Ben ortadan konuşayım kimse darılıp gücenmesin.
Tüketici beyanı sürenin 1 dakika olduğu yönde ancak karşı tarafın beyanını bilmiyoruz. Burada kimseye bir ithamda bulunmuyorum yanlış anlaşılmasın fakat tüketicilerin kafası attığında canı ne isterse gelip yazdığını, firmalar ile yaptığımız görüşmelerde ve eriştiğimiz kayıtlarda tüketicilerin beyanlarının çok büyük bölümünün kendi çıkarlarına göre abartılı olduğunu tespit ve ispat ettik. Bazılarını hatta yayınladık forumda.
Dolayısı ile tüketici 1 dakika diyorsa 1 dakikadır diye biz her zaman kabul etmiyoruz bunu baştan belirtelim zira bizim işimiz burada oturup tüketici ile birlikte servis hakkında sallamak değil. Marka karalamak da değil, marka güzellemek de değil. Biz sadece doğru bildiğimiz orta yoldan ilerleyip teknik detayları açıklıyoruz.
Haaa ''tüketici 1 diyor da gerçek süre 3 olsun, ne farkeder? Yine de yetersiz'' diye düşünebilirz veya ''Kardeşim 1 dakika bile olsa önemli olan manometredir, vakum motorunun cfe değeridir, süre hiçbir zaman tam etken değildir'' de diyebiliriz çünkü bu sözlerin ikisi de duruma ve koşula göre değerlendirilebilir.
Şimdi o vakum motorunun markası modeli ve CFE değeri neydi mesela?
Ben size Sağlam bir vakum motorunun sistemdeki havayı nasıl şak diye attığını kendi vakum motorumdan göstereyim örneğin.
Bakın bu videoda her şey 1 dakika içerisinde bitmiş. Sistemde hava kalmamış, Montaj yapılan günün havadaki nem durumu, montaj yapılan coğrafyadaki nem dengesi vs bütün bunlar birer etkendir.
Neticede klimanıza vakum yapılmış, manometre olması gereken ibreyi göstermiş, gerisi tedbir amaçlı nem için çalışması gereken süre ancak onu beklemeye gerek görmemişler, kimse kusura bakmasın böyle bir sezonda da görmezler.
Ben size servisin yaptığı doğru demiyorum, ancak yıllardır bakın abartısız yıllardır gerek yazılı ve gerekse görsel kanaldan sosyal medyada sürekli diyoruz ki
''Klima satın alma sürecinizi Haziran Temmuz Ağustosa Bırakmayın!''
Siz Nisan Mayıs gibi aylarda klimanızı satın alıp, servislerin sakin olduğu zaman diliminde montaj yaptırmayıp, Temmuzun göbeğinde dışarısı 45 derecede herkes çıldırmışken ve ''Montajım neden yapılmadı'' diye kendince elindeki tanıdık avantajları ile servislere baskı kurduğu zaman diliminde klima satına ldığınızda bırakın 1 dakikayı, vakum yapıyor olmaları bile mucize ki yapmak zorundalar o ayrı konu.
Diğer yandan, hiçbir yetkili servis hiç kimsenin duvarını kırıp içine boru gömüp üstüne alçı yapmaz. Anlıyorum ki klimanızı satın almadan evvel buralara uğrayıp hiçbir araştırma yapmamışsınız
CH32 VAKUM KAYNAKLI ARIZA DEĞİLDİR
Tahmin ediyorum ki montajın aceleye getirilmesi nedeniyle rekorlar tam sıkılmadığı için veya çok sıkılıp havşa kestiği için soğutucu akışkanı kaçırmış olabilir.
Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Servisin gelip önce basınç kontrolü yapıp kaçağın nereden olduğunu bulup sonra vakumlama yapıp gramınca yenidenb gaz şarjı yapmaları gerekebilir.
Her şekilde servis gelmelidir.