Senelik 135kwh bence anlamsız bir iddia olmuş.
Sadece yaz sezonu baz alıyoruz soğutma dedikleri için, Antalyada Mersinde Adanada hava koşulları belli, hatta artık Ankara İstanbul bile belli, ben 2024 senesinde önerdiğim kadar klima önerisi vermedim Ankaraya mesela. Bu sene yaptığım öneriler, geöen bütün yıllar yaptığım önerilerin toplamının iki katıdır o derece.
Bizim ülkede iklim seviyesi T1 den T3 e kayıyor abi kabul edelim. Şimid bu koşullarda günde 3kwh enerji tüketen klima sadece aylık 90kwh tüketirken 4 aylık yaz sezonunda nasıl başaracak bunu merak ettim ama koşullu şartlı ve saatli kendilerince hesap yapıp bu sonuca ulaşabilirler tabi bu zor değil.
Bak bu aşağıya paylaştığım benim yatak odasındaki 12 lik Xtreme verileri
Sadece geceleri çalışıyor, 27 de ayarlı şekilde gece 11 gibi açar sabah 9 10 11 gibi kapatılır. Güneş yükü yok, gün ısısı yok, gecenin serinliği dışarı çökmüşken beton kusması etkisi ile içerideki sıcaklığı dışarı atsın diye uğraşıp tükettiği enerji bu. Hangi aydayız ve ayın kaçındayız? Toplam tüketim ne olmuş bak abi. Ben günde 12 saat dedim ama sen de ki pazar günleri hiç kapatmadık, çünkü arada fark testleri için 24 saat kullanımlar yapıyorum bilerek. zaten toplam çalışma saati de yazıyor orada bak 353 saat diyor.
Ekli dosyayı görüntüle 17748
Yani Midea Xtreme gibi bir klima bile 12 lik klimayla 20m2 alanda bu koşullarda bu sonucu veriyorsa Arçeliğin adını ne verirse versin herhangi bir kliması Seer Scop ne yazarsa yazsın insani kullanılan koşullarda bu sonucu vermez diye düşünüyorum.
Diyorlarsa ki ''Biz sadece akşam eve gelip tv izlerken açılıp rahatlanacak kadar hesapladık'' bak ona lafım yok, ama koşullar adam gibi açıklansın.
Haaaaaaaaa şunu da söyleyeyim. UMARIM YAPMIŞLARDIR.
Vallahi Billahi gönüllü reklamını yaparım o derece.