Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Baymak 18lik Klima Ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emreli01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emreli01

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Baymak Elegant prime 18
Arkadaşlar baymak 18 elegant prime almıştım salonumun yan tarafında balkon kısmına montajı yapılmıştı klima motoru daha öncede açtığım bir konuda bunla alakalı konu açmıştım yeni klima olmasına rağmen evin içine uğultu yapmasından dolayı velhasıl teknik servisi çağırdım gelen kişi duvardan kaynaklı olduğunu söyledi evin yapısı ytong ile yapılı ev kendimizin durum böyle önce balkon yanı mutfak duvarının üstüne montajını yapalım kesinlikle ses olmaz abi dedi ek boru eklemesi ile montajına 2000 TL ücret verildi taşınmasından bu yana herhangi bir ses olayı yoktu ve aktif şekilde sürekli kullanılıyor 2 3 gündür tekrar bir uğultu olmaya başladı ve fark ettiğim olay üfleme gücü düşükte veya sessiz modda iken yapmaya başlıyor yüksek fan modunda öyle bir uğultu yok

Ücret verip tekrar böyle bir durumu yaşamak epey bir can sıkıntısı yapmaya başladı yani çözüm olarak ne yapacağımı şaşmış durumdayım tekrar ekip istesem ne talepte bulanacam bilmiyorum yer değişikliği yapılamadan öncesinde de dış ünite desibel olarak testini yaptılar değerler normal demişlerdi şimdi çağırsam yine aynı şeyi yapacaklar birşey yok diyecekler

Tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum üstadlar

Düşük ve sessiz fan modlarında klima içeriyi istenen sıcaklık seviyesinde tutamadığından dış ünite yüksek frekansta çalışır ve ses yapar, sesin yanında kompresörü de yorar bu durum. Mümkün olabildiğince yüksek fanda kullanmak zaten ısıtma için en verimlisidir. Veya klimayı ilk başlatırken düşük fan başlatıp hep öyle devam ederse de bu yaşanabilir. Önce yüksek fanla ısıtıp set derecesine gelince orta veya otomatik fan denenebilir.

Son düzenleme:
Düşük ve sessiz fan modlarında klima içeriyi istenen sıcaklık seviyesinde tutamadığından dış ünite yüksek frekansta çalışır ve ses yapar, sesin yanında kompresörü de yorar bu durum. Mümkün olabildiğince yüksek fanda kullanmak zaten ısıtma için en verimlisidir. Veya klimayı ilk başlatırken düşük fan başlatıp hep öyle devam ederse de bu yaşanabilir. Önce yüksek fanla ısıtıp set derecesine gelince orta veya otomatik fan denenebilir.
Daha öncesinde de en düşük kademede çalışıyorduk böyle bir durum olmamıştı yani en son evin damına betona kurduracam fakat yine aynı ugultuyu alırım diye endişe ediyorum

4 katlı binanın 4.katındayim evin yapısı ytong olduğu için bu sorunu yaşadığımın farkındayım ama bir şekilde çözülmesi gerekiyor

Daha öncesinde de en düşük kademede çalışıyorduk böyle bir durum olmamıştı yani en son evin damına betona kurduracam fakat yine aynı ugultuyu alırım diye endişe ediyorum

4 katlı binanın 4.katındayim evin yapısı ytong olduğu için bu sorunu yaşadığımın farkındayım ama bir şekilde çözülmesi gerekiyor
Sadece ytong değil tuğlada da yaşayanlar çok bu sorunu. Duvarlar genel olarak böyle sonuç doğuruyor malesef. Son günlerde hava ekstra soğumuş olabilir. Güneşsiz günler attıysa kütle sıcaklığı ekstra düşeceği için daha yüksek güç gerekebilir. Düşük fan bir nevi klimayı kısıtlamak olduğu için klima örnek veriyorum 2 birim gazlamak gerekecekse düşük fan sebebiyle 4-5 birim gazlayınca bunun yan etkisi ses oluyor malesef. Tıpkı araçta düşük viteste yüksek hıza çıkmak istemek gibi. Hem yüksek devir, ses hem yakıt dezavantajı. Dediğim gibi önce auto deneyin, düzelmezse orta fan. Auto fanda çok gerekmedikçe mümkün olan en düşük fanı kullanır zaten. Gerekirse de artırır.

Kaça ayarlıyorsunuz klimayı?

Son düzenleme:
Son günlerde hava ekstra soğumuş olabilir. Güneşsiz günler attıysa kütle sıcaklığı ekstra düşeceği için daha yüksek güç gerekebilir. Düşük fan bir nevi klimayı kısıtlamak olduğu için klima örnek veriyorum 2 birim gazlamak gerekecekse düşük fan sebebiyle 4-5 birim gazlayınca bunun yan etkisi ses oluyor malesef. Tıpkı araçta düşük viteste yüksek hıza çıkmak istemek gibi. Hem yüksek devir, ses hem yakıt dezavantajı. Dediğim gibi önce auto deneyin, düzelmezse orta fan. Auto fanda çok gerekmedikçe mümkün olan en düşük fanı kullanır zaten. Gerekirse de artırır.

Kaça ayarlıyorsunuz klimayı?
Hocam genelde 26 27 derecede içerisinin serinledigini düşündüğümüzde yani akşam saatlerinde 28 29 a alıyoruz evde çocuk olduğu için 7 24 çalışıyor klima

Hocam genelde 26 27 derecede içerisinin serinledigini düşündüğümüzde yani akşam saatlerinde 28 29 a alıyoruz evde çocuk olduğu için 7 24 çalışıyor klima
O derecelerde düşük fan da ses yapması normal hocam. Son günlerde hava sebebiyle ekstra ihtiyaç olduysa klima son güç çalışmaya başlamıştır. Sorunun düşük fan olduğu buradan bile belli çünkü neredeyse en yüksek derecelere çıkıyorsunuz. Düşük fan evi ısıtamadığı için çok yüksek derecelere çıkma ihtiyacı hissediyorsunuz. Orta-yüksek fanda kullansanız aslında 23 çok ideal bir derece ısınabilmeniz için, tasarruf da cabası. Bu şekilde elektrik faturanız da çok kabarık gelir, onu da geçelim kompresörü çok yorarsınız, belki arıza bile yapabilir uzun vadede bu şekilde sürekli kullanımda. İç fan sesini duymayayım derken mecburen dış ünite uğultusu çekiyorsunuz. Orta yüksek fan rahatsız mı ediyor?

Bahsettiğiniz otomatik modda da
O derecelerde düşük fan da ses yapması normal hocam. Son günlerde hava sebebiyle ekstra ihtiyaç olduysa klima son güç çalışmaya başlamıştır. Sorunun düşük fan olduğu buradan bile belli çünkü neredeyse en yüksek derecelere çıkıyorsunuz. Düşük fan evi ısıtamadığı için çok yüksek derecelere çıkma ihtiyacı hissediyorsunuz. Orta-yüksek fanda kullansanız aslında 23 çok ideal bir derece ısınabilmeniz için, tasarruf da cabası. Bu şekilde elektrik faturanız da çok kabarık gelir, onu da geçelim kompresörü çok yorarsınız, belki arıza bile yapabilir uzun vadede bu şekilde sürekli kullanımda. İç fan sesini duymayayım derken mecburen dış ünite uğultusu çekiyorsunuz. Orta yüksek fan rahatsız mı ediyor?
dediğiniz gibi otomatik fanda deneyecem hocam birde o şekilde çalıştıralım oto modda zaten iç ısıyı istenen sıcaklığa getirmek için ilk etapda en yüksek fanda çalışıyor istenen sıcaklığa geldiğinde düşük frekansa aldığında yine aynı sorun olmaz mı?

Çocuk yerinde durmadığı için oda kapısı açık kalıyor bazen içeriye soğuk hava girişi olduğu için dediğiniz gibi düşük fan modunda zorlanıyor olabilir haklısınız birde oto modda sürekli kullanalım bakalım

Hocam 18lik olduğu için en yüksek modda çok aşırı rahatsız etmiyor ama üfleme gücü yüksek olduğu için sürekli o sesi duymayalim diye en düşük seviyeye alıyorduk

Bahsettiğiniz otomatik modda da

dediğiniz gibi otomatik fanda deneyecem hocam birde o şekilde çalıştıralım oto modda zaten iç ısıyı istenen sıcaklığa getirmek için ilk etapda en yüksek fanda çalışıyor istenen sıcaklığa geldiğinde düşük frekansa aldığında yine aynı sorun olmaz mı?

Çocuk yerinde durmadığı için oda kapısı açık kalıyor bazen içeriye soğuk hava girişi olduğu için dediğiniz gibi düşük fan modunda zorlanıyor olabilir haklısınız birde oto modda sürekli kullanalım bakalım

Hocam 18lik olduğu için en yüksek modda çok aşırı rahatsız etmiyor ama üfleme gücü yüksek olduğu için sürekli o sesi duymayalim diye en düşük seviyeye alıyorduk
Otomatik fan düşük devire aldıysa muhtemelen ortam kontrol altındadır sıkıntı olmaması lazım doğru kodladılarsa yazılımı. Bir deneyin bakalım oto fanda gerektiğinde yükseltip düşürmeli, dış ünite uzun süre ses yaparsa anlarsınız. Sorun devam ederse orta fanda kullanırsınız. Bir de klima kanadı tam yere doğru baksın, ısınan hava zaten yükseldiği için sıcaklık yere de ulaşmalı verimli ısınma için.

Otomatik fan düşük devire aldıysa muhtemelen ortam kontrol altındadır sıkıntı olmaması lazım doğru kodladılarsa yazılımı. Bir deneyin bakalım oto fanda gerektiğinde yükseltip düşürmeli, dış ünite uzun süre ses yaparsa anlarsınız. Sorun devam ederse orta fanda kullanırsınız. Bir de klima kanadı tam yere doğru baksın, ısınan hava zaten yükseldiği için sıcaklık yere de ulaşmalı verimli ısınma için.
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam durumu test edip dönüş sağlarım

Merak ettiğim bu düşük fan hızında dış ünite tüm markalarda aynımı

Evet olması gereken budur. Düşük fanda dış ünite yüksek frekansa çıkmasa evi ısıtamaz zaten.
Hocam tekrar çok teşekkür ederim

Dediğiniz gibi oto fana alınca hiç bir ses olayı kalmadı

Klimayı 27 28 derecelerde değil 24 25 de dahi içerisi fazlası ile sıcak oldu düşük fanda klimayı boş yere yormuşuz anlaşılan..

Yorumlarınız negatif yönden değil ( yani eviniz ytong olduğu için bu durumu sürekli yaşarsınız da diyebilirdiniz ki bir kaç yerde bu tarz dönüşler aldım ) hep pozitif, detaylı ve bilgilendirici şekilde cevapladığınız için çok çok sağolun aksi halde çok kafaya takmaya başladığım için servisle uğraşacaktım

Son düzenleme:
Klima dış ünitesinin ayak bağlantılarına takoz koymayı dene. Duvarla olan mekanik ilişkini kesersen ses azalır belki.

Hocam bugün tekrar aynı sebepten yazmaktayım ve durum şu ki klima 26 derece ve üzerinde bunu yapıyor bu durum kesinlikle üst ısı derecelerinde olduğuna eminim uğultu vermeye başlıyor
25 ve altı derecelerde oto fanda hiç bir şekilde ses yok 27 e aldığım anda uğultu vermeye başlıyor dış üniteden kaynaklı iç ünitede bir sıkıntı yok bu durumu nasıl çözebilirim veya baymak ekibine ne söylemek gerek geldiklerinde yine evin ytong yapısından dolayı diyerek işin içinden çıkmaya çalışsınlar istemiyorum çünkü düşük sıcaklık seviyelerinde bir sorun yokken yüksek ısı seviyelerinde oluyor

Sebebi ortamı o derecede tutabilmek için klima yüksek güç çekmek durumunda kaldığından dolayı olduğunu düşünüyorum. 27'yi oto fanda en az bir iki saat denediniz mi, dereceyi yükseltince hemen uğultu vermeye başlaması normal, derece çok yükseldiğinden dolayı yüksek güç çekmeye başlıyor çünkü. Uzun sürede dengeye getirip ses kesilmiyorsa otomatik fan da o derecede yetmiyor demektir, o derecede orta fan hızlarında denemek gerekir uzun süreli. Klimanızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sadece biraz klimanın çalışma mantığını çözmeniz lazım gibi geliyor bana.

Sebebi ortamı o derecede tutabilmek için klima yüksek güç çekmek durumunda kaldığından dolayı olduğunu düşünüyorum. 27'yi oto fanda en az bir iki saat denediniz mi, dereceyi yükseltince hemen uğultu vermeye başlaması normal, derece çok yükseldiğinden dolayı yüksek güç çekmeye başlıyor çünkü. Uzun sürede dengeye getirip ses kesilmiyorsa otomatik fan da o derecede yetmiyor demektir, o derecede orta fan hızlarında denemek gerekir uzun süreli. Klimanızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sadece biraz klimanın çalışma mantığını çözmeniz lazım gibi geliyor bana.
Hocam hep oto fanda çalıştı inanın anlamış değilim ama 27 dereceden sonra yapıyor

Hocam hep oto fanda çalıştı inanın anlamış değilim ama 27 dereceden sonra yapıyor
Aslında anlaşılmayacak bir durum yok, olay anlattığım gibi, bu normal bir durum, duvarda yüksek güç çekince ister istemez bu şekilde sonuç doğurur, hele bir de ytongsa daha fena. Tıpkı sizin bu zamana kadar düşük fanla klimaya yüksek güç çektirmeniz gibi Dama da taktırsanız o ihtimal yine var. Maalesef servis haklı gibi. Tavsiyem klimanın suyuna gidin, 27 ve üstünde kullanacaksanız orta fan, olmuyorsa yüksek fan kullanın. Başka klima da alsanız benzer durumu yaşayabilirsiniz yüksek ihtimal. Çünkü klimaların çalışma mantıkları genelde aynıdır. Veya tabii ki karar sizin, iade talebinde bulunup kabul edilmezse thh'de şansınızı da deneyebilirsiniz.

Aslında anlaşılmayacak bir durum yok, olay anlattığım gibi, bu normal bir durum, duvarda yüksek güç çekince ister istemez bu şekilde sonuç doğurur, hele bir de ytongsa daha fena. Tıpkı sizin bu zamana kadar düşük fanla klimaya yüksek güç çektirmeniz gibi Dama da taktırsanız o ihtimal yine var. Maalesef servis haklı gibi. Tavsiyem klimanın suyuna gidin, 27 ve üstünde kullanacaksanız orta fan, olmuyorsa yüksek fan kullanın. Başka klima da alsanız benzer durumu yaşayabilirsiniz yüksek ihtimal. Çünkü klimaların çalışma mantıkları genelde aynıdır. Veya tabii ki karar sizin, iade talebinde bulunup kabul edilmezse thh'de şansınızı da deneyebilirsiniz.
Damın betonuna kurulumu yaptırsam durum degisir mi acaba şuan kremite montaji yapılı duvarda yani

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri