Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Bosch Climate CL2000 Serisi On-Off Klima Gibimi Çalışıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
2. Videoda farkettim de klimanın altında dolap veya kitaplık mı var? Üfledigi oraya çarpıp bypass yapıyor olmasın?

Evet var fakat üfleme noktasında değil. Üfleme açısı dolaba çarpmıyor.
Şu videodaki gibi bir durum olabilir mi diye düşündüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Odanın kapısı açıkken yine dur kalk yapıyorsa sorun kesin olarak dolaptadır diyebiliriz. Dur kalk yapmıyorsa o zaman klima sıkıntılı diye düşünüyorum.

Şu videodaki gibi bir durum olabilir mi diye düşündüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Hocamın dolabı çok önde. Benim kullandığım odada çok küçük bir fazlalık var oda dolaba değmiyor.aldıki ben I-Feel 'de deenedim ondada aynı şekilde kapanıyor.

Odanın kapısı açıkken yine dur kalk yapıyorsa sorun kesin olarak dolaptadır diyebiliriz. Dur kalk yapmıyorsa o zaman klima sıkıntılı diye düşünüyorum.
Dolap bu şekilde aradaki mesafeyide ölçebilmeniz adına bir karton tarzı bir şey koydum.

IMG_20241031_154417.jpg

IMG_20241031_154344.jpg

Arkadaşlar merhaba Nisan ayında aldığım Bosch Climate CL2000U 9.000 BTU Klima'nın kurulu olduğu 10 ,12 M2 alanda Tapo proğramı ile yapmış olduğum testler sonucunda ON-OFF klimalar gibi çalıştığını gördüm. Bu durumu Bosch grubunu aktardım ve müşteri hizmetlerinden ileriye gidemediğim için bir sonuca varamadım. Müşteri hizmetlerindeki konuştuğum bayan fabrika ile konuştuğunu klimanın o şekilde çalışmasında sorun olmadığını bana iletmiş oldu. Ben konuyu THH 'ye taşıdım sonucunu bekliyorum. Sizlerde alacak olursanız bu durumu bilmenizi istediğim.

Kış Testinden Bir Kesit Devamı Gelecektir.
30 Derece Set edilmiş klima 24 derece ortamda kapanırmı ?

Abi konuyu kaçırmışım bu klimanın gazı eksik olabilir. 🙂
Benim başıma geldi 30 set yapıp üfleme 60⁰ye gelip kendini kapatıyor ortam tabi soğuk istenilen sıcaklığa gelmemiş klimanın gazını yeniledik sorun çözüldü.

Hava 5 derecenin altında olduğunda dış ünitede bu şekilde buzlanma görülür.

Benim başıma geldi 30 set yapıp üfleme 60⁰ye gelip kendini kapatıyor ortam tabi soğuk istenilen sıcaklığa gelmemiş klimanın gazını yeniledik sorun çözüldü.
Peki bu gaz eksikliği sizde sadece ısıtmaya mı denk gelmişti, soğutmada denk geldiyse nasıl davranıyordu?

Peki bu gaz eksikliği sizde sadece ısıtmaya mı denk gelmişti, soğutmada denk geldiyse nasıl davranıyordu?
Isıtmaya denk geldi takılırken ustamız rekordan gaz kaçırıyor birşeyde söylemiyor akşam eve gelince duvarda olan lekelerden gaz kaçağı olduğunu anladım. Klima odayı ısıtmadan erken duruyordu ustaya duvardaki lekeleri sordum az gaz kaçağı olduğunu birşey olmayacağını söyledi klimanın düzgün çalışmadığını söyleyince zor zahmet Adem abinin de desteğiyle gazı değişim yaptırdık sorun kökten çözüldü. 🙂

Gazına servis baktı

Abi kimseye güvenme sabahın erken saatlerinde havanın en soğuk olduğu saatlerde buzlanma var mı gözlemle
Bosch bölge müdürlüğünden aradılar yarın soğuk modda 24 set edip bir test yapıp kendilerine iletmemi istediler, ona göre yol haritası çizilecekmiş.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri