Arkadaşlar herkese öncelikle merhaba, umarım herkesin keyfi yerindedir. Adem hocamı yıllardır youtube'da izlerdim, sonunda foruma kavuşmak nasip oldu.
Direkt konuya girmek istiyorum plazma tv kullanıyordum ve haliyle artık ömrünü doldurdu ve bozuldu, ben de hızlıca tv arayışlarına girdim fakat panel panel bakmaktan kafam almaz oldu.
belli başlı bir kaç kriterlerim var bu özellikte tv bulabilirsem direkt alacağım, bütçe sınırım yoktur. (bütçe düşüncem 30-50k bandında)
lütfen bu özelliklere sahip tv önerileriniz var ise yorumlarda bekliyorum.
Led tv ve 55inç - 65inç olacak, oled olmayacak.
1- IPS olmalı.
2- 10 bit olmalı.
3- Hdr 10 desteklerse güzel olabilir.
4- Antiglare çok yüksek olmalı. (yani yansıma yapmasını istemiyorum kesinlikle.)
5- HDMI 2.1 olmalı ve 100hz veya 120hz net olmalı, arada konsol oyunları oynamaktayım. ( eğer 120hz mümkün değilse 60hze de okeyim yapacak bir şey kalmıyor.)
6- Renk doygunluğu güzel olmalı, sulu boya gibi görüntü vermesini istemiyorum.
7- 4k olmalı
8- cof sayısı minumum 12 olmalı
Karma panelli tvlere bulaşmak istemiyorum çünkü ıps gelmeme olasılığı var, o yüzden net ıps olacak tv olmalı.
Evet listeye baktığımda baya bir şey istediğimi farkettim
Aslında istediklerim normalde olması gereken şeyler diye düşünüyorum. Arkadaşlar bu özeliklere sahip tvniz var ise veya tv öneriniz var ise lütfen benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Direkt konuya girmek istiyorum plazma tv kullanıyordum ve haliyle artık ömrünü doldurdu ve bozuldu, ben de hızlıca tv arayışlarına girdim fakat panel panel bakmaktan kafam almaz oldu.
belli başlı bir kaç kriterlerim var bu özellikte tv bulabilirsem direkt alacağım, bütçe sınırım yoktur. (bütçe düşüncem 30-50k bandında)

Led tv ve 55inç - 65inç olacak, oled olmayacak.
1- IPS olmalı.
2- 10 bit olmalı.
3- Hdr 10 desteklerse güzel olabilir.
4- Antiglare çok yüksek olmalı. (yani yansıma yapmasını istemiyorum kesinlikle.)
5- HDMI 2.1 olmalı ve 100hz veya 120hz net olmalı, arada konsol oyunları oynamaktayım. ( eğer 120hz mümkün değilse 60hze de okeyim yapacak bir şey kalmıyor.)
6- Renk doygunluğu güzel olmalı, sulu boya gibi görüntü vermesini istemiyorum.
7- 4k olmalı
8- cof sayısı minumum 12 olmalı
Karma panelli tvlere bulaşmak istemiyorum çünkü ıps gelmeme olasılığı var, o yüzden net ıps olacak tv olmalı.
Evet listeye baktığımda baya bir şey istediğimi farkettim