Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Buzdolabı tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theforus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

theforus

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35,000
Marka Model Bilgisi
Bosch, Siemens, Samsung
Merhabalar. Umarım keyfiniz yerindedir.

Ailem için ömürlük olarak tabir edebileceğimiz, sağlam ve uzun ömürlü bir buzdolabı arıyorum. Kompresör kalitesi, yalıtım kalitesi, servis kalitesi gibi konularda yardımınıza ihtiyacım var. Alltaki kriterlere uydurmayı amaçlıyorum:
  • 600lt+ hacim
  • Standart, dondurucu kısmı üste (kombi, gardrop vs. olmayacak)
  • Mümkünse gri(silver)
  • Kaliteli kompresör, yalıtım, servis vb.
Siemens KG86NAID2N ve Bosch KGN86AID2N sanıyorum ki Panasonic kompresörlü güzel makineler fakat kombi tipinde olduğu için tercih etmeyeceğim. Bunların dondurucusu üste bir modeli mevcutsa işimi göreceğini düşünüyorum.

Bu kriterleri sunduğumuz anda 30bin+ olduğunu düşündüğüm için bütçeyi 35bin olarak belirledim. Altına düşebiliriz ama üstüne çıkmamaya çalışıyorum.
Söyleyeceğiniz modelleri hangi sebeple önerdiğinizi detaylıca belirtirseniz sevinirim.
Bu fiyat bandına çıkınca Altus, Vestel vs. gibi markalar almayı pek düşünmüyorum. Yinede başka markalardan, iyi olduğunu düşündüğünüz modeller varsa ekleyebilirsiniz.
Sharp markasını yedek parça sıkıntıları ve yetersiz servis hizmeti nedeniyle tercih etmeyeceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Fiyat farkı demişim ama miktarı belirtmemişim. Attığım fotoğraflarda olan fiyatlar mağaza fiyatı. Ben internet üzerinden alacağım. Ankaraya teslimat yapan, güvenilir ve bulabildiğim en uygun fiyatlar şunlar:

KDN86AIE0N - MediaMarkt 34bin tl
KDN86HID1N - Teknosa 34 bin 800 tl.

Bahsettiğim fiyat farkı 2bin falandı (Unutmuşum yazmayı.) ama benim baktığım yer Ankara'ya teslimat yapmıyormuş, bu nedenle anlık olarak fark 800'e düştü. Fark bu kadar düşmüşken sanırım KDN86HID1N'ı alacağım.

Son düzenleme:
Fiyat farkı demişim ama miktarı belirtmemişim. Attığım fotoğraflarda olan fiyatlar mağaza fiyatı. Ben internet üzerinden alacağım. Ankaraya teslimat yapan, güvenilir ve bulabildiğim en uygun fiyatlar şunlar:

Bahsettiğim fiyat farkı 2bin falandı (Unutmuşum yazmayı.) ama benim baktığım yer Ankara'ya teslimat yapmıyormuş, bu nedenle anlık olarak fark 800'e düştü. Fark bu kadar düşmüşken sanırım KDN86HID1N'ı alacağım.
Siz bilirsiniz

Satın aldınız mı?

Memnun musunuz?

Satın aldınız mı?

Memnun musunuz?
26 Temmuz da sipariş verdik. Bugün ancak gelebilmiş fakat Horoz Lojistik elemanı arkadaş tek başına gelmiş ve "arkadaşım izinli, bi el atında çıkaralım" demiş. Çıkaracak kimse olmadığı için geri gitmiş :D Cumartesi geleceğini söylemiş. Yani henüz test edemedik.

Buzdolabı geldi fakat bu seferde dış kapıdan içeriye sokamadık. Dışarıda kaldı alet. Servis ise durumu açıklamama rağmen ancak Pazartesi'ye randevu verdi. İyice tatsızlaşan bir süreç oldu. Umarım dolaptan fazlasıyda memnun kalırız da unuturuz bu yaşananları.

Çağrı merkezinden randevu aldım. Acaba yetkili servislerin numarasını bulup arasam, boş bi zaman bulabilirlerse daha erken bir vakitte gelebilirler mi? Yoksa ilk kurulum için illaki çağrı merkezinden mi randevu almalıyız? @Murat ALA

Buzdolabı geldi fakat bu seferde dış kapıdan içeriye sokamadık. Dışarıda kaldı alet. Servis ise durumu açıklamama rağmen ancak Pazartesi'ye randevu verdi. İyice tatsızlaşan bir süreç oldu. Umarım dolaptan fazlasıyda memnun kalırız da unuturuz bu yaşananları.

Çağrı merkezinden randevu aldım. Acaba yetkili servislerin numarasını bulup arasam, boş bi zaman bulabilirlerse daha erken bir vakitte gelebilirler mi? Yoksa ilk kurulum için illaki çağrı merkezinden mi randevu almalıyız? @Murat ALA
Çağrı merkezini arasanız da yetkili servisi arasanızda aynı çünkü çağrı merkezindeki sistemde servise göre senkronize çalışır. Her zaman her konu hakkında çağrı merkezini arayın direkt servisi aramayın.

Hocam siemens kg86naid2n tavsiye eder misin? Bildiğim kadarıyla kompresörü de Panasonic. 40 bin TL'ye değer mi yoksa başka bir tavsiyen olur mu?

Kompresörünü teyit wtmek lazım Panasonic ya da Embraco kompresörse alınır. Siemens KG86PAIC0N modeli de alınabilir ek olarak.
Teyit ettim hocam Panasonic.
Lg gtl569psam
Samsung rl432rbas8
Profilo bd3086ıecn
Bu markaları nasıl sıralarınız hocam? Ayrıca bu segmentte farklı önerileriniz var mıdır yeni üye oldum da dolabı da alma sürecindeki yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Teyit ettim hocam Panasonic.
Lg gtl569psam
Samsung rl432rbas8
Profilo bd3086ıecn
Bu markaları nasıl sıralarınız hocam? Ayrıca bu segmentte farklı önerileriniz var mıdır yeni üye oldum da dolabı da alma sürecindeki yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
Siemens alınır diğerlerini katmaya gerek yok.

Merhabalar,

@Murat ALA hocam, sizden bir öneri de ben isteyeceğim eğer mümkünse. Eni 80cm yi geçmeyen (maalesef buzdolabı yerini o kadar bırakmışlar), mümkün olduğunca geniş hacimli, komproserü mümkün olduğunca iyi ve sessiz olan, dondurucusu allta olursa iyi olur (olmazsa da sıkıntı yok), Marka ile ilgili hepsine eşit mesafedeyim, daha önce Siemens ve şu anda Samsung kullanıyorum. Fiyat olarak üst limit 60k civarı. Bu kısıtlara göre önerebileceğiniz alternatifler ne olabilir?
Katkı verebilecek diğer arkadaşlarda yazabilirler tabiki :)
Şimdiden çok teşekkür ederim.
DM

Merhabalar,

@Murat ALA hocam, sizden bir öneri de ben isteyeceğim eğer mümkünse. Eni 80cm yi geçmeyen (maalesef buzdolabı yerini o kadar bırakmışlar), mümkün olduğunca geniş hacimli, komproserü mümkün olduğunca iyi ve sessiz olan, dondurucusu allta olursa iyi olur (olmazsa da sıkıntı yok), Marka ile ilgili hepsine eşit mesafedeyim, daha önce Siemens ve şu anda Samsung kullanıyorum. Fiyat olarak üst limit 60k civarı. Bu kısıtlara göre önerebileceğiniz alternatifler ne olabilir?
Katkı verebilecek diğer arkadaşlarda yazabilirler tabiki :)
Şimdiden çok teşekkür ederim.
DM
Siemens KG76PAWC0N modeline bakabilirsiniz. Panasonic kompresör ile üretilmiştir.

Siemens KG76PAWC0N modeline bakabilirsiniz. Panasonic kompresör ile üretilmiştir.
Merhaba, buzdolabı önerisine ihityacım var. En önemli kriterim: 1+1 evde açık mutfak olması sebebiyle buz kırma sesinin en düşük olmasıdır. Bunu sağlayacak kadar iyi bir yalıtıma sahip nofrost özellikli alttan donduruculu bir buzdolabı arıyorum. Orta veya üst segment olabilir. Bütçe konusunda bir sınır belirlemedim.
Forumlara karşılaştırma sitelerine baktım ancak buz kırma sesiyle ilgili hiç bir bilgiye rastlamadım. Yabancı forum sitelerinde de böyle bir araştırma karşılaştırma yapanı görmedim. Ürün satıcılarındaki bilgi düzeyi zaten çok zayıf, dolaysıyla onlardan tatmin edici bilgi edinmek neredeyse imkansız. Buzdolaplarında belirtilen desibel değerleri buzdolabının genel çalışma sesine dair bir değer olduğu için buz kırma sesini kapsamıyor. Buz kırma sesine hiç değinildiğini de görmedim. Buz kırma sesi açık mutfakta salonda uyurken uyandıracak kadar rahatsız edici benim için. Buz kırma sesinin çok iyi yalıtıldığı bir buzdolabı varsa bilgi verebilir misiniz?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri