Neler yeni

Çamaşır makinesi ; Profilo CGA142Z0TR tavsiye edermisiniz

maviplanet

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
13 Şub 2024
Mesajlar
20
Tepki puanı
23
Puanları
3
Konum
tokat
9 kilo ve A sınıf enerji tasarruflu bir makine aradım. eskiden Arçelik/ bekolar bosch grubundan 2,3 tık daha ucuz olurladı ama şimdi arçelik ler altınla yarışır olmuşlar.
Evde kullandığımız makinemiz 8 kilo luk bosch dün malesef alt gider filitre kısmından tıkandı. E18 hatası verdi. içinde çamaşır var idi ve malesef altını açmak zorunda kaldım ve bir dünya su boşaldı eve. içini açtığımda kireç resmen felç etmiş makineyi. Malesef yaşadığım ilçe dünyanın en kireçli suyuna sahip desem yeridir. temizledim tekrar kapattım(sandımki işlem halloldu) tekrar su aldı yıkadı ve suyu tahliye edemedi. tekrar e18. bende makineyi banyo eşiğinden az biraz atlatıp tahliye ettim bu seferde banyo battı.

makinemiz 10 yıllıktı ve ön kapak körüğü eskimişti ve su kaçırmaktan ön alt kısım çürüdü. 1 sene evvel 650 lira sadece körüğe fiyat vermişlerdi. daha sonra sıkarken tak tuk da etmeye başlamıştı. e amortisör ve rulmanlarda sanarım eskidi artık. onları değişeyim bir bakım yapayım diye servise gittiğimde 2 ay felan önce kazanla birlikte olduğundan amortisör ve rulmanlar tek değişmiyor e nasıl ya dedim; kazanla birlikte komple değişimde çok masraflı, abi dedi çocuk ``makinan arıza yapana kadar kullan sonrasında yenile`` ``harcı borcunu kurtarmaz`` demişti. lafı uzatmayım ya su pompası tesistı tıkandı yada pompa bozuldu.

Anlattığım arızalar da ekleninde tamirat yerine çamaşır makinemizi yenilemeye karar verdik.

Profilonun sitesinde 20,300 tl olan CGA142Z0Tr modelini buradaki baki(tek bayi var) 21 peşin 23 taksitli olarak yazmış. keş para ile kaça verirsiniz dedim belki 20 bin olur dedi o da patron uygun görürse. 21 e de taksit yaparmış. Hepsibura da kendi sattığı ürün olarak 16 bine 6 taksit ile bulunca araştırdım hepsi jet ile 2 gün sonraya teslim seçeneğinide görünce büyük patrona danıştım(eşim olur kendileri, içişlerinden sorumlu devlet bakanımız). acil yıkanacak bir sürü çamaşır var evde. o hemen bugün yarın al ama ne alırsan al moduna girmişti. hatta dün internetten asla alma dediği halde bak 5 bin lira daha uygun diyerek ikna ettim.

başka satıcı ve ya firmalarda 14,700 e de var aynı ürün ama, başka satıcılarda teşhir ürününden tutunda çeşitli sıkıntılar olabiliyor birde horoz lojistikle felan gelecekse 1 hafta da bile gelemiyebilir diye garantili olsun istedim. hayırlısı.

profilo ürün pek de yabancı olmadığımız sessiz 8kısmen) bir motor. ama 6-7 sene sonra baya baya sesli çalışıyor.

gönül isterdi miele yada elektrolüx almak ama servisleri burada yok malesef. sizler ne dersiniz bu ürün hakkında.

 

Murat ALA

Moderator
Moderator
Katılım
21 Şub 2023
Mesajlar
8,926
Çözümler
45
Tepki puanı
10,307
Puanları
213
Konum
Ankara
Alınabilir. Kirecin pompayı bozduğuna şahit olmadım bu zamana kadar. Kireç rezistansa zarar verir. Koyduğunuz çamaşırların ceplerini felan kontrol edin. Tel toka çivi bozuk para gibi şeyler kaçmasın içine.
 

maviplanet

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
13 Şub 2024
Mesajlar
20
Tepki puanı
23
Puanları
3
Konum
tokat
Alınabilir. Kirecin pompayı bozduğuna şahit olmadım bu zamana kadar. Kireç rezistansa zarar verir. Koyduğunuz çamaşırların ceplerini felan kontrol edin. Tel toka çivi bozuk para gibi şeyler kaçmasın içine.
teşekkur ederim cevabınız için. daha önce tahliyeden kürdan veya toplu iğneye denk gelmiştim. ben bazen bakmayı unutuyorum ama hanım çok dikkat ediyor elbise ceplerine. çoğunlukla peçete unutuyoruz.

bu açtığımda bildiğiniz taşlaşmış bir yapı vardı. kireç sanırım taşa dönüşmüş. bir avuç dolusu attım. muhtemelen daha geri kısımdada tıkanıklık yapmıştır.

eskisi zaten daha önce de arıza geçirdiğinden ehemmiyet vermemiştim ve kireç önleyici kullanmamıştık. kireç daha öncede deterjan kabına su basan giriş kısmındaki hortumların bağlandığı yeride tıkamış idi ve örgü şişi ile şişliyerek tıkanıklığı açmıştım. hani kireç önleyici kullansam tamam kazana etkiler ama giriş ile çıkışa ne etkisi olur bilemedim.
 
Üst