Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru (Çözüldü) Grundig 65GHQ9500 Tv de Netflix dolby vision destekli içeriklerde görüntü sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan victory
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

victory

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Grundig 65ghq9500
Mrb arkadaslar tvim grundig 65ghq9500 tv den çok memnunum.tv nin hakkini verelim diye ilkkez netflix aldim.paketim 4k.
1080p ve 4k içerikli filmlerde gayet güzel görüntü alıyorum ve memnunun.

Fakat bazi filmler 4k ve dolby vision ibareli bu filmleri seçtiğim zaman görüntü resmen çamur gibi oluyor netlik yok renker soluk cansiz ve mat oluyor.infodan çözünürlüğe baktigimda 2160p oldugu görünüyor.resim ayarlarında cok fazla değişiklik yapmayada müsade etmiyor.

Mesela dolby visionlu film introsunda film tanıtımında görüntü muhteşem görünüyor filmi izle diyince dolby vision ibaresi cikiyor ve berbat oluyor.

Bu dolby visionu sanirim kapatamiyoruz.internete baktım ayni sorun vestel ,tcl,philips gibi bircok tv dede varmis.

Buna nasıl çözüm buluruz.sorun tv demi netflix demi anlamadım.

Son düzenleme:
İnternet hızıyla alakalı birsey degil sadece 4k içerikli filmlerde görüntü cok iyi hizla alakali olsa 4k filmdede olurdu
Merhaba. Ben birkaç gün önce USB ile aynı TV'nin 55'i ile bu demoyu denedim. Sizde FAT32 bir USB ile bunu içindeki (adını unuttuğum oynatıcısı ile) açıp sonucu söyler misiniz (video çok yavaş iniyorsa IDM ya da FDM yazılımı ile indirirseniz sorun çözülür)?

Birde HDR10+'ı da test eder misiniz? Onun için de bu video:

Merhaba. Ben birkaç gün önce USB ile aynı TV'nin 55'i ile bu demoyu denedim. Sizde FAT32 bir USB ile bunu içindeki (adını unuttuğum oynatıcısı ile) açıp sonucu söyler misiniz (video çok yavaş iniyorsa IDM ya da FDM yazılımı ile indirirseniz sorun çözülür)?

Siz izleyince ne oldu durum ne.bugun degil ama yarin yada haftaxsonu indirip deneyecegim

Netflix mh aradim durumu anlattim önce tv nin markasini sordu grundig diyince bizim lisanslı tvler listesinde degil dedi.tv nin lisanslı olduğunu söyledim.lisansli olmasa netflixte 4 k icerik açmaz dedim.bizim listemizde görünmüyor dedi.

Sonra tv ayarlarindan yuksek dinamik aralik hdr ozelliklerini degistirip acip kapayarak deneme yapin dedi ama tvde hdr dolby vision özelliklerini acip kapayacak bir menü yok bulamadim.

Son düzenleme:
Mrb arkadaslar tvim grundig 65ghq9500 tv den çok memnunum.tv nin hakkini verelim diye ilkkez netflix aldim.paketim 4k.
1080p ve 4k içerikli filmlerde gayet güzel görüntü alıyorum ve memnunun.

Fakat bazi filmler 4k ve dolby vision ibareli bu filmleri seçtiğim zaman görüntü resmen çamur gibi oluyor netlik yok renker soluk cansiz ve mat oluyor.infodan çözünürlüğe baktigimda 2160p oldugu görünüyor.resim ayarlarında cok fazla değişiklik yapmayada müsade etmiyor.

Mesela dolby visionlu film introsunda film tanıtımında görüntü muhteşem görünüyor filmi izle diyince dolby vision ibaresi cikiyor ve berbat oluyor.

Bu dolby visionu sanirim kapatamiyoruz.internete baktım ayni sorun vestel ,tcl,philips gibi bircok tv dede varmis.

Buna nasıl çözüm buluruz.sorun tv demi netflix demi anlamadım.
Sebebi muhtemelen Dolby Vision seçeneklerinde IQ'nun seçili olmasından kaynaklı. Dolby Vision Vivid'e ayarlayıp aşağıdaki ayarları uygulayın; Ben en iyi sonucu öyle aldım.

Parlaklık:50
Kontrast:50
Doygunluk:53
Ton:0
Netlik: 8
Gelişmiş ayarlar:
Renk sıcaklığı: Soğuk
DNR ve MPEG NR kapalı.
Film yapımcısı Modu kapalı
Cilt rengi kapalı
Film Modu Otomatik
Mavi Şiddeti kapalı
Gama Orta
Renk Geçiş iyileştirmesi kapalı
MEMC yüksek
Düşük Mavi Işık yüksek

Sebebi muhtemelen Dolby Vision seçeneklerinde IQ'nun seçili olmasından kaynaklı. Dolby Vision Vivid'e ayarlayıp aşağıdaki ayarları uygulayın; Ben en iyi sonucu öyle aldım.

Gelişmiş ayarlar:
DNR ve MPEG NR kapalı.
Cilt rengi kapalı
Film Modu Otomatik
Mavi Şiddeti kapalı
Gama Orta
MEMC yüksek
Düşük Mavi Işık yüksek

Aynen katılıyorum. (renkler daha sıcak ayarlanabilir tercihe göre)

IQ'nun şeye sürülecek aklı yok, organik zekadan şaşmayın :)

Netflix mh aradim durumu anlattim önce tv nin markasini sordu grundig diyince bizim lisanslı tvler listesinde degil dedi.tv nin lisanslı olduğunu söyledim.lisansli olmasa netflixte 4 k icerik açmaz dedim.bizim listemizde görünmüyor dedi.

Sonra tv ayarlarindan yuksek dinamik aralik hdr ozelliklerini degistirip acip kapayarak deneme yapin dedi ama tvde hdr dolby vision özelliklerini acip kapayacak bir menü yok bulamadim.
Cahil insan her yerde var demek ki. Onların listesinde Grundig marka yokmuşmuş.

Aynı model olmasa da aynı marka TV'yi kullanıyoruz. Daha dün akşam Netflix'ten Dolby Vision destekli 4K olan Stranger Things dizisini seyrettim. Bundan önce de bir sürü Dolby Vision destekli film seyrettim. Sizin yaşadığınız sıkıntıyı hiç yaşamadım.

İnternetim VDSL destekli Superonline. Bundan önce standart ADSL kullanıyordum. Onda da hiç bir sorun yaşamadım.

Dolby Vision özelliğinin kapatılabildiğini zannediyorum. Öyle hatırlıyorum. Akşam bir de ben bakayım.

Benim TV: Grundig 55GGU 9760A

Arçelik-Beko-Grundig televizyonlarda bir ara lisans sıkıntısı yaşanmıştı Netflix açısından hatta televizyonlardan kaldırdılar Netflix'i. Eski de kalmış bir müşteri hizmetleri görevlisine düşmüşsünüz belli. Sizin televizyonunuz Google TV. Lisans sorununuz yok.

Dolby vision olan videoyu indirip denedim video açılınca dv ibaresi cikti görüntü net ve pürüzsüz harikaydı.

Netfilixte neden boyle anlamıyorum

Gelişmiş ayarlar:
DNR ve MPEG NR kapalı.
Cilt rengi kapalı
Film Modu Otomatik
Mavi Şiddeti kapalı
Gama Orta
MEMC yüksek
Düşük Mavi Işık yüksek
Mrb dolby vision da resim ayarlarinda memc menüsü cikiyormu sizde bende cikmiyor

Son düzenleme:
Arkadaslar bu sorundan netflixte kurtuldum.
SBY nikli arkadasa teşekkürler dün baska bir konuya yazmis aksam denedim ve çözüldü sorun.artik dolby vision ibaresi olan içeriklerde sadece 4k yaziyor

Tv den netflixi acinca soldaki arama falan yapolan menude alt kisimda yardim al menüsü içinde video seçeneği onun icindede hdr acik kapali var kapayip bu sorundan kurtuldum.

Ben tv de arka aydinlatmayi 25 de kullaniyorum dolby vision icerik açılınca arka aydinlatma 50 oluyor ve müdahale edilemiyordu. Bu bana fazla geliyordu ve tv de led barlarin olduğu arka kismi biraz isitiyordu.

şimdi arka aydınlatmayı istediğim gibi ayarlıyorum hemde tv ısınmıyor bu sıcak günlerde

Halbuki netflix mh aramıştım sorunu anlattim sizin tv buzim lisansli tv ler listesinde yok ondan olabilir yada tv de hdr kapamayi deneyin diye bilgi vermisti.

Halbuki netflix in içinden kapaniyormus keske bu bilgiyi verseydi

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri