Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ekrandaki lekeler

Ah be abi, bırak ''SÖK'' demeyi, insanlar bunları sökmeye çalışmasın diye uyarı videoları yayınlıyorum ben :(
Evet abi biliyorum, dün bende gördüm konuyu ama keşke yazsaydım ya hiçte aklıma gelmedi. Arkadaşta aslında hızlı davranmış, işte insan hesap edemiyor ki abi. :( Bunun abi benzeri bir olayı başıma geldi benim. Adam notebook yolluyor panelde lekeler var mat panel değil parlak ama cam yani, benim de tabi öyle tecrübem yok dedim ki sökeriz yeni cam takarız. Abi sökmeyi bırak dış cam ile iç lcd aynı telefon ekranı gibiydi yapışık yani, elimde bir kaldı alet ki lenovo yoga birşey idi modeli de, o dönem 100 lira işçilik alacağız diye 1720 tl falan bana haşırt diye girdi. Çocuk dedi abi vereyim şöyle böyle ya yok dedim benim hatam yani, gitti. Keza öyle bir dönem dokunmatiği kırılan cihazlara dış cam değişimi yapıyordum. En riski grup amoled oled ekranlardı, birde samsung'un curved kıvrımlı ekranları vardı ki aboow, bende ne vakum var ne ayırıcı var adama değiştiririz diyoruz da nerde ya, öyle zamanında galaxy note 5, s5 s6 s7 s7 edge bana bildiğin ekranlar haşırt the blackboard diye saplandı. :D 200 300 400 tl kazanacağım diye -5 yada 6000 lik olduk. :D Hayır adama risklerini anlatıyorum kırılabilir diye ama ya yüzde yüz benim hatam ki ? adama salağa yatıp '' ULEN DEDİM SANA İŞTE KIRILIR DİYE AL KIRILDI BAĞA NE NE YAPARSAN YAP YAUUW '' diye denir mi abi ? parasını pulunu geçtim ben kendime yediremem.

Değil abi, o panelin üzerine fabrika ortamında uygulanan bir şey. Opencell komple değişiklik gerektirir ki tv parasıdır o.
Adem Usta @Adem Helvacı
esas konu olan yüzeydeki bozulma durumu nedir.
O bozulma için sökme eylemi gerçekleşti.
deterjanların yaptığı birşey mi
yapıştırılan yüzeyin balon yapması mı?
Onvo 50 f950 almıştım odaya koydum uzun neredeyse hiçte kullanmadım tv yi alt sağda bir beyazlarda rahatsız eden bir karartma kahverengilik farkettim inceleyim derken tv kapalıykende silsemde geçmeyen lekelerle dolu ekran bu nedir neden olabilirEkli dosyayı görüntüle 6394

Adem Usta @Adem Helvacı
esas konu olan yüzeydeki bozulma durumu nedir.
O bozulma için sökme eylemi gerçekleşti.
deterjanların yaptığı birşey mi
yapıştırılan yüzeyin balon yapması mı?
Hocam balon olmadığı kesin. Ben kırık paneller üzerinde çok denemeler yaptım. Panel kırık ama üst kaplama yüzeyi sağlam olanlarda izopropil, aseton, ıslak mendil, detarjanlı bez ve benzeri çok uyguladım. İzopropil haricinde hepsi leke bırakıyor. Kimisi yuvarlak kimisi silme yönü doğruldusunda yatay veye dikey.

Hatta Samsung S95 televizuonlarda şu an çok ciddi sorun yaşıyor insanlar, yüzeydeki AG kaplama nedeniyle, ekrana el dahil olamk üzere ne değerse değsin lekesi kalıyor ve çıkmıyor.

Onu da izopropil ile çözdük mesela.

Bu televizyonda size kesin ''Şudur'' diyemem ancak yüzeyde bir katman olduğu yani bir kalıntı olduğunu düşünüyorum. Bu paneller yurt dışından Blockcell olarak geliyor yani burada toplanmıyor o nedenle montaj hatası veya toplama hatası diyebilmem de pek mümkün görünmüyor.

Bence o atık oluışan yere kesinlikle temas etmeyecek şekilde izopropil ile silinerek sonuca bakılabilir.

@Adem Helvacı

DSLR fotoğraf makinesinde izopropil alkol kullandım. AMAN dikkat
kabarmış kauçuk gibi kısımları kontak yapıştırıcı (derby) öncesi yüzey temizliği yapayım dedim. aseton kalmamıştı. iç kısım temizlerdekn gövdeyide temizleyim dedim.
kolonyadan, ıslak mendeile kadar gövde temizliği yapıyordum.
izopropil alkolle sildim. 5 dk sonra kurumuştur diye elime aldım. kadife desenli kauçuk bölümler başta olmak üzere yapış yapış yüzeyoluştu.
kolonya ile de nötür hale getirmeye çalıştım ama üzerinede tozu tuttu.
makine daha kirli duruma geldi.
Canon makinede dikkat için yazdım :D

@Adem Helvacı

kabarmış kauçuk gibi kısımları kontak yapıştırıcı (derby) öncesi yüzey temizliği yapayım dedim. aseton kalmamıştı. iç kısım temizlerdekn gövdeyide temizleyim dedim.
izopropil alkolle sildim. 5 dk sonra kurumuştur diye elime aldım. kadife desenli kauçuk bölümler başta olmak üzere yapış yapış yüzeyoluştu.
Sizin alkolde bir sorun olabilir mi? Bende izopropil alkolü (99,9%) dezenfektan olarak fısfıs içinde kullanıyorum. Her eve geldiğimde saat telefon temizliyorum, bugüne kadar kir yada başka bir olay yaşamadım. Telefonun kılıfıda silikon. Belkide sizin kadar yoğun kullanmıyorum diye okadar etkilemişte olabilir veya kullandığımız alkollerin kalite farkıda olabilir. Şaşırdım okuyunca :)

Sizin alkolde bir sorun olabilir mi? Bende izopropil alkolü (99,9%) dezenfektan olarak fısfıs içinde kullanıyorum. Her eve geldiğimde saat telefon temizliyorum, bugüne kadar kir yada başka bir olay yaşamadım. Telefonun kılıfıda silikon. Belkide sizin kadar yoğun kullanmıyorum diye okadar etkilemişte olabilir veya kullandığımız alkollerin kalite farkıda olabilir. Şaşırdım okuyunca :)
Bende herşeyi izopropille sildim. onca sene sorun yaşamadım. Bir tek fotoğraf makinesinde denk geldi.

@Adem Helvacı

Abi makineler canımız ciğerimiz vallahi sizden öğrendiğim çok iyi oldu.

Sevgili @İlteriş Yılmaz ile birlikte Panel Onarım merkezini işletirken KETON diye bir kimyasal kullanıyorduk. O da çok etkiliydi ama panelin iç kısmına değidiği an anında ama anında iz yapıyordu hemen sizin de dediğiniz gibi antidotu ile nötrlemek gerekiyordu.

Her kimyasal her yüzeye olmuyor işte, öğrenmemiz lazım.

Bende herşeyi izopropille sildim. onca sene sorun yaşamadım. Bir tek fotoğraf makinesinde denk geldi.
Acaba diyorum, o malzemeler silikon bazlı diye mi? :alala

Malzeme farkı yada kullandığımız alkol kalite farkından başka birşey gelmedi aklıma lakin kalite olsa bugüne kadar yaşamayıp Canonda yaşamanız o malzemenin özel olduğu izlenimini yarattı. Bildiğim iyi oldu ben değdirmeyeyim alkolü :)

Malzeme farkı yada kullandığımız alkol kalite farkından başka birşey gelmedi aklıma lakin kalite olsa bugüne kadar yaşamayıp Canonda yaşamanız o malzemenin özel olduğu izlenimini yarattı. Bildiğim iyi oldu ben değdirmeyeyim alkolü :)
Acaba içerisinde aseton bazlı bir kimyasal olabilir mi? Alkol tamam vardır belki ama aseton kesin ve net plastik ve silikona zarar verir.

Abi makineler canımız ciğerimiz vallahi sizden öğrendiğim çok iyi oldu.

Sevgili @İlteriş Yılmaz ile birlikte Panel Onarım merkezini işletirken KETON diye bir kimyasal kullanıyorduk. O da çok etkiliydi ama panelin iç kısmına değidiği an anında ama anında iz yapıyordu hemen sizin de dediğiniz gibi antidotu ile nötrlemek gerekiyordu.

Her kimyasal her yüzeye olmuyor işte, öğrenmemiz lazım.

Uzaktan abi birisi 32 inç ilk çıkan led tvlerden getirdi ama bunun sıkıntısı herif açmış aleti paneli ayırmış ancak, ayırma nedeni de görüntü yok ondan ayırmış. Ya arkadaş anakartta kısadevre var işte ufak bir diyot mu ne bozuktu değiştirdim düzeldi ama panelde abi kenarlar heryeri içerden backlight kısmı el lekeliydi. Yağlı yağlı ellemiş sanki öyle lekeler ama çıkmıyor. Yansıtıcı kısmı ne yaptıysam abi temizleyemedim. Yıkadım sabunladım yok, en son kırıldı gitti zaten ama yok yani çözemedim. Ekranı kırık başka 32 inçlik tv alıp onunkini uydurduk mecbur. :D Böyle durumlarda abi temizliği ıvır zıvırına uğraşmaktansa sorun panelde değilse arka aydınlatma kısmındaysa kırık dökük tv alıp ondan uydurmak en iyisi. :D Öbür türlü zaman kaybı oluyor ama tabi bizim gibi kurtlu adamlar merak ediyor deniyor. :D

Acaba diyorum, o malzemeler silikon bazlı diye mi? :alala
Benimki Fujifilm. Canonda rastgelebilir.

Tamir öncesi yüzey böyle iken
fujihs55exrparcalama0008.jpg

Üzerine ne geldiyse tutuyor. üzerindeki değişik hangi malzeme varsa pütürlü ve toz tutan hale geldi.

Düğmeler, Divizör ve ekran etkilenmedi. Düğmelerin yuvalarına fısfısla izopropil fazla girmemiş, işlevlerinde sıkıntı olmadı.

20230815_162847.jpg

Temiz olan 5 sene daha yaşlı makine
20230815_163000.jpg

Benimki Fujifilm. Canonda rastgelebilir.

Tamir öncesi yüzey böyle iken
Ekli dosyayı görüntüle 6448

Üzerine ne geldiyse tutuyor. üzerindeki değişik hangi malzeme varsa pütürlü ve toz tutan hale geldi.

Düğmeler, Divizör ve ekran etkilenmedi.

Ekli dosyayı görüntüle 6449
Ekli dosyayı görüntüle 6450
Gövde tamamen yanmış bu maddeden. Renginin atmasını geçtim yanık var. Şeyi anımsattı bana. Torpido koruyucu diye kullanılan bazı malzemelerin, güneş altında bırakılan araçlarda yanık oluşturması. Çok benzer bir görüntü bu.

Gövde tamamen yanmış bu maddeden. Renginin atmasını geçtim yanık var. Şeyi anımsattı bana. Torpido koruyucu diye kullanılan bazı malzemelerin, güneş altında bırakılan araçlarda yanık oluşturması. Çok benzer bir görüntü bu.
Savaş muhabiriyim. işte kanıtım demek için imkan çıktı. :)

torbito sütü diye satarlardı. sıfır Renault9 arabaya arkadaşlar sürdürmeye çalıştıklarını hatırladım.

Savaş muhabiriyim. işte kanıtım demek için imkan çıktı. :)

torbito sütü diye satarlardı. sıfır Renault9 arabaya arkadaşlar sürdürmeye çalıştıklarını hatırladım.
Vestelin MB51 anakartlı 2008 üretimi bir televizyonu vardı. Onun uzaktan kumandası bu sağdaki makinenin gövdesi gibi olurdu ama orada en önemli etken sanırım tuzlu insan teriydi.

Bu durum yıllar içerisinde çok üründe başıma geldi ama hepsinde gerekçeler farklıydı ilginç bir şekilde.
Yahu nasıl o halde gelmiş o sağdaki makine öyle? :alala

Şimdi benim EOS M50 yi komple verip sevgili @İlteriş Yılmaz ile birlikte bir tane gövde alalım daha profesyonel bir şey diye düşünüyoruz zira M50 benim işimi görmüyor artık.
İlterişte R7 var, ona uygun 2 lens var, bende M50 gövdeye ilaveten iki lenc var birisi 15/45 diğeri ise diğer forumda arkadaşların ortaklaşa hediye aldıkları (Sağ olsunlar) 22mm F2 lens.

Bunu komple verip bizdeki diğer lens ile kullanabileceğim bir gövde bakalım diyoruz.

Aslında İletriş istanbul'a giderken makineyi yanına verecektim bak unutmuşum.

Vestelin MB51 anakartlı 2008 üretimi bir televizyonu vardı. Onun uzaktan kumandası bu sağdaki makinenin gövdesi gibi olurdu ama orada en önemli etken sanırım tuzlu insan teriydi.

Bu durum yıllar içerisinde çok üründe başıma geldi ama hepsinde gerekçeler farklıydı ilginç bir şekilde.
Yahu nasıl o halde gelmiş o sağdaki makine öyle? :alala

Şimdi benim EOS M50 yi komple verip sevgili @İlteriş Yılmaz ile birlikte bir tane gövde alalım daha profesyonel bir şey diye düşünüyoruz zira M50 benim işimi görmüyor artık.
İlterişte R7 var, ona uygun 2 lens var, bende M50 gövdeye ilaveten iki lenc var birisi 15/45 diğeri ise diğer forumda arkadaşların ortaklaşa hediye aldıkları (Sağ olsunlar) 22mm F2 lens.

Bunu komple verip bizdeki diğer lens ile kullanabileceğim bir gövde bakalım diyoruz.

Aslında İletriş istanbul'a giderken makineyi yanına verecektim bak unutmuşum.
Bir dahaki sefer için verirsin, ayarlarız diye düşünüyorum. :cak

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri