Neler yeni

Onvo Yazılım İstekleri Hakkında

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
ÖN NOT: Çok uzun oldu farkındayım. Fakat yazmak, toparlamak saatler sürdü. Elimden geldiğince açıklayıcı anlatmaya çalıştım. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Herkese merhaba değerli forum üyeleri. Onvo'nun Smart TV'lerine yazılım desteği istememi ve bunun bir sürü sebeplerini gerek bu forumda gerekse başka platformlarda anlattım.

Burada Onvo'nun müşterilerine tutumu "Kendileri yüklemeye çalışıp beceremezler, sorun çıkar ya da servise kendiliğinden oldu gibi bahaneler üretirler. O yüzden yazılım paylaşma taraftarı değiliz." şeklinde oldu. E tamam nispeten haklılar da, bu tutum bence başlı başına yanlış. Yahu bunu Philips yapıyor, Samsung yapıyor, LG yapıyor, Vestel yapıyor, Arçelik yapıyor, Awox yapıyor, Dijitsu yapıyor, Telenova yapıyor, Yumatu yapıyor... yapıyor da yapıyor yani. Bu Onvo'nun bahanesi sadece Onvo'ya özel mi ? Kendi tabirleriyle bu beceriksiz müşteriler sadece Onvo'nun müşterileri mi ?

Bendeki TV, Fenoti FN43250 modeli. Onvo'nun OV43250'si ile aynı diyebiliriz. Başka modellerde başka anakartlar kullansalar da bu (L3) Smart Android TV'lerde genellikle 506, 508 ve 706 model kodlu anakartlar kullanılıyor. Yazılım yönünden de Wisdom Share isimli bir yazılım kullanıyor. Wisdom Share'i Android üzerine yapılmış bir sistem olarak düşünebiliriz, telefondaki (Xiaomi) MIUI, (Samsung) Touchwiz, OneUI gibi. Wisdom Share Smart Cloud TV olarak geçen bu yazılım, son derece basit ve hatalarla dolu şekilde tasarlanmış. Dijitsu, Awox, Sunny gibi markalar da bu yazılımın farklı versiyonlarını kullanıyor. Gördüğümüz ana ekran (smart menüsü) ise Launcher Space 4 ekranı. Farklı markalarda farklı sürümleri kullanılabiliyor. Dijitsu marka bazı TV'lerde Wisdom Share'in saf hali kullanılırken Onvo bunu kendine göre dizayn etmiş. Ana ekrana, Youtube, Netflix, Exxen, Eba, Bein Connect gibi uygulama ikonlarını eklemiş. Uygulama mağazasının logosuna da MA logosu koymuş kendi uygulamasıymış gibi. Wisdom Share öyle dandik tasarlanmış bir yazılım ki 512 MB RAM - 4 GB ROM'lu bir cihaza ayarlar kısmında 4 GB RAM - 32 GB ROM yazılabiliyor.

Güncelleme zaten vermeyecek, veremeyecek Onvo. Misal geçen yılkı 43250 TV'ler Android 9 ile çıkarken, şimdikiler Android 11 ile çıkıyor. Aynı anakarta Android 11 yüklenenler var. Fakat mevcuttaki cihazlarına OTA ile güncelleme sağlayamayacaklar. Neden mi, çünkü kendileri de emin değil bunu yapabileceğinden. TV'ler bir dandik, yazılım ayrıca bir dandik ki o yüzden. Bunun mümkün olan en temiz yolu (anakarta direkt bağlantı yapılmasından sonra), USB üzerinden manuel güncelleme ve yazılım yükleme. Fakat bunu da yapmıyorlar. Misal bir yeni güncelleme yapıp ufak tefek hataları düzeltseler, hatta bunu bizden geri bildirimler alarak yapsalar, daha sonra madem bize güvenmiyor, yetkili servisler aracılığıyla tüm TV sahiplerine bir seferliğine mahsus ücretsiz yazılım güncellemesi yapsalar, işte mümkünat dahilinde bir müşteri memnuniyeti programı. İmkansız mı ? Değil.
Ama tutumları "Açık kaynak Android Smart cihazlarımıza malesef ki güncelleme veremiyoruz." deyip işin içinden çıkıyorlar. Muhtemelen yazılımı tamamen hazır aldılar. "Bize bi anakart bi de yazılım lazım, bunlar bunlar olsun içinde." deyip sipariş geçtiler. İsteseler her türlü yaparlar, hatta elimden geldiğince de kendilerinde geri bildirim, yorum ve önerilerde de bulunurum, fakat istemiyorlar. Çok da uzatmaya gerek yok sanıyorum, üstte link bıraktığım Tavsiye Forumundaki başlığı okursanız zaten konuya hakim olursunuz.

Geleceğin Vestel'i olarak lanse edilen firma olan Onvo'nun, sadece ürün kalitesi olarak değil müşteri memnuniyeti açısından da ve mevcut müşterilerinin (ki bunların çoğunu Smart Android kullanıcıları oluşturuyor) memnuniyeti ve Onvo'yu iyi bir marka olarak bilip anlatmalarını sağlamak gerekir. Fakat bu konudan çok çok uzak. Bunu topu yetikili servis hizmetinin yetersizliğine vurgu yaparak "farkındayız" demekle çözemezler.

Onvo'nun bu tutumlarından dolayı, kendi kendime yazılım arayışına girdim. Burada aynı anakartın aynı versiyonu için olan yazılımlar büyük oranla uyum sağlayacaktır. Fakat birkaç nokta var ki işin içinden çıkması zor. Bunlar yazılım-donanım uyumsuzluğu. Nedenlerini açıklayayım: örnek olarak benim cihazımın anakartı TP.SK506S_PB802 kodlu. Yazılım dosyası da allupgrade506_8GB_1GB_ref70.bin isimli dosya. Bu ref65 olur 75 olur çok önemli değil. Bu dosya temel olarak yazılımı içerir. Windowsa format atmak gibi düşünün. Bu anakartı kullanan başka TV'lerde bazı donanımlar farklılık gösterebilir, bilgisayara aşina olanlar dediklerimi çok iyi anlar. Sizin anakarta taktığınız Wifi kartı, Ekran kartı gibi ek bileşenler için ayrıca driver yüklemeniz gerekiyor ya hani, onlardan bahsediyorum.
- Wifi kartı gibi donanımlarda uyum sorunu yaşanmayacak kadar az, çünkü Android zaten halihazırda çoğu wifi kartını tanıyor. Ayrıca dikkat ettiyseniz Android tanıyor bunu, aynı Wifi kartını TV değil de başka bir cihazda da kullanabilirsiniz, bunun desteği Android tarafından verilir.
- Tuner konusunda ciddi tereddütteyim. Çünkü bir Android sistemin Tuner'i tanıması tahmin edildiği üzere zor. Siz bunu ekstra bileşen olarak anakarta eklediğiniz için Tuner'in ilgili yazılımı/driverini tanıtmak da size ait olur. Benim başka TVnin yazılımını atmam aynı zamanda o TV'nin tuner ayarlarını atmam demektir. Şanslı iseniz Tuner'lar aynıdır ve çalışır.
- Panel ayarları farklılık gösterebilir. Bu durumda görüntü kayması, renk bozulması ve mevcut çözünürlüğün tutmaması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bunu servis menüsünden alınacak panel ayar yedeği ile aşabiliriz. Ayrıca aynı anakartta aynı çıkış yöntemi kullanıldığı için ve TCON kart olduğu için (bilgisayardaki ekran kartı mantığı) asıl görüntüyü panele uyarlayan bu TCON'dur sanırım. Bu konu da sıkıntı çıkarabilecek fakat tuner ve kumandadan daha kolay çözülebilecek bir madde.
- Uzaktan kumanda uyumunda ciddi sıkıntı yaşanabilir. Çünkü uzaktan kumanda kontrolü tamamen farklı bir sistem. Bunu da kontrol eden ufak bir kart var, ismini bilmesem de ben buna kumanda kontrol kartı diyeceğim. Anakartta bir kontrol çıkışı bulunur, kumanda kontrol kartı buraya bağlanır. Kumanda kontrol kartı da kumandadan aldığı sinyali çözerek anakarta aktarır. Örnek olarak Dijitsu ve Onvo markalarını verirsem aynı anakartı kullanan Dijitsu yazılımını Onvo'ya attığımda, tamam anakartlar aynı ama kumanda kontrol kartları farklı, birinin X marka diğerinin Y marka. Dijitsu yazılımı X markaya göre ayarlı fakat ben bu yazılımı Y marka kumanda kontrol kartı olan cihaza atınca kumanda çalışmayacaktır. USB Mouse ya da benim gibi USB air mouselu klavyeli universal kumanda kullanırsanız bir sorun olmaz fakat orijinal kumandanız çalışmayacaktır. Çünkü X marka kumanda kontrol kartı 0908 kodlu sinyali ses aç olarak algılarken, Y markada ses aç komutu 6532 olabilir. Belki hiçbir komut tutmaz, belki bir kod diğerinde farklı bir anlama geldiği için kumanda sapıttı diyebilirsiniz, örnek olarak X marka kontrol kartında source tuşu kodu 8872 iken, Y marka kontrol kartında 8872 mute tuşuna denk gelebilir. (harfler ve sayılar örnektir)

Bu gibi ayrıntılar yüzünden başka TV'nin yazılımı bilinçsizce hop kopyala yapıştır yükle gitsin yapamayız da. Anca şu şekilde olur, Bir Onvo'ya A marka TV'nin yazılımı yüklenir, uyumsuz olduğu yerler tespit edilir, sonra Onvo yazılımından o dosyalar kopyalanıp A marka yazılımın içindeki dosyalarla değiştirilir. Yazılım Onvo'ya yüklenir ve paşalar gibi çalışır. Fakat tahmin edildiği üzere bu işlem hiç de kolay değildir. Android tablette bilgisayara bağlayıp yapılırken, TV'yi bilgisayara USB portundan ne şekilde bağlayacağımız, TV'nin Root dosyalarına nasıl ulaşacağımız biraz karışık bir durum. Uğraşırım, uğraşmak isterim fakat, burada gözümü korkutup elimi kolumu bağlayan asıl sebep, olur da beceremezsem, ya da olmuş mu diye denemelerim sırasında, elimin altında bir orijinal yazılım olmaması. Onvo bu yazılımı verse ben onun üzerinden, kendime yepyeni bir yazılım elde edebilirim fakat işte, burada da konuyu başa sarmış oluyoruz.

Sırf bu yüzden keşke diyorum zamanında benzerleri olan Sunny ya da Dijitsu alsaydım diyorum. Tamam onlar da on numara değil ama Sunny'nin yazılımı daha stabil, sağlıklı. Dijitsu'da da stabillik daha fazla ve yazılımı var.

Konu çok uzun oldu farkındayım fakat okuyan herkese teşekkürlerimi sunuyor, değerli yorumlarınızı bekliyorum. @Adem Helvacı hocamın da görüşü üzerine böyle bir toparlama yapma ihtiyacı duydum.
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,892
Çözümler
82
Tepki puanı
44,821
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
ÖN NOT: Çok uzun oldu farkındayım. Fakat yazmak, toparlamak saatler sürdü. Elimden geldiğince açıklayıcı anlatmaya çalıştım. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Herkese merhaba değerli forum üyeleri. Onvo'nun Smart TV'lerine yazılım desteği istememi ve bunun bir sürü sebeplerini gerek bu forumda gerekse başka platformlarda anlattım.
https://tavsiyeforumu.com/konu/onvo-uretimi-tvler-icin-yazilim-destegi-istek.16185/

Uzun uzadıya yazmaya gerek yok üstte bıraktığım linkte de detaylı şekilde nedenleriyle birlikte anlattım, göz atmanızı tavsiye ederim. Fakat burada Onvo'nun müşterilerine tutumu "Kendileri yüklemeye çalışıp beceremezler, sorun çıkar ya da servise kendiliğinden oldu gibi bahaneler üretirler. O yüzden yazılım paylaşma taraftarı değiliz." şeklinde oldu. E tamam nispeten haklılar da, bu tutum bence başlı başına yanlış. Yahu bunu Philips yapıyor, Samsung yapıyor, LG yapıyor, Vestel yapıyor, Arçelik yapıyor, Awox yapıyor, Dijitsu yapıyor, Telenova yapıyor, Yumatu yapıyor... yapıyor da yapıyor yani. Bu Onvo'nun bahanesi sadece Onvo'ya özel mi ? Kendi tabirleriyle bu beceriksiz müşteriler sadece Onvo'nun müşterileri mi ?

Bendeki TV, Fenoti FN43250 modeli. Onvo'nun OV43250'si ile aynı diyebiliriz. Başka modellerde başka anakartlar kullansalar da bu (L3) Smart Android TV'lerde genellikle 506, 508 ve 706 model kodlu anakartlar kullanılıyor. Yazılım yönünden de Wisdom Share isimli bir yazılım kullanıyor. Wisdom Share'i Android üzerine yapılmış bir sistem olarak düşünebiliriz, telefondaki (Xiaomi) MIUI, (Samsung) Touchwiz, OneUI gibi. Wisdom Share Smart Cloud TV olarak geçen bu yazılım, son derece basit ve hatalarla dolu şekilde tasarlanmış. Dijitsu, Awox, Sunny gibi markalar da bu yazılımın farklı versiyonlarını kullanıyor. Gördüğümüz ana ekran (smart menüsü) ise Launcher Space 4 ekranı. Farklı markalarda farklı sürümleri kullanılabiliyor. Dijitsu marka bazı TV'lerde Wisdom Share'in saf hali kullanılırken Onvo bunu kendine göre dizayn etmiş. Ana ekrana, Youtube, Netflix, Exxen, Eba, Bein Connect gibi uygulama ikonlarını eklemiş. Uygulama mağazasının logosuna da MA logosu koymuş kendi uygulamasıymış gibi. Wisdom Share öyle dandik tasarlanmış bir yazılım ki 512 MB RAM - 4 GB ROM'lu bir cihaza ayarlar kısmında 4 GB RAM - 32 GB ROM yazılabiliyor.

Güncelleme zaten vermeyecek, veremeyecek Onvo. Misal geçen yılkı 43250 TV'ler Android 9 ile çıkarken, şimdikiler Android 11 ile çıkıyor. Aynı anakarta Android 11 yüklenenler var. Fakat mevcuttaki cihazlarına OTA ile güncelleme sağlayamayacaklar. Neden mi, çünkü kendileri de emin değil bunu yapabileceğinden. TV'ler bir dandik, yazılım ayrıca bir dandik ki o yüzden. Bunun mümkün olan en temiz yolu (anakarta direkt bağlantı yapılmasından sonra), USB üzerinden manuel güncelleme ve yazılım yükleme. Fakat bunu da yapmıyorlar. Misal bir yeni güncelleme yapıp ufak tefek hataları düzeltseler, hatta bunu bizden geri bildirimler alarak yapsalar, daha sonra madem bize güvenmiyor, yetkili servisler aracılığıyla tüm TV sahiplerine bir seferliğine mahsus ücretsiz yazılım güncellemesi yapsalar, işte mümkünat dahilinde bir müşteri memnuniyeti programı. İmkansız mı ? Değil.
Ama tutumları "Açık kaynak Android Smart cihazlarımıza malesef ki güncelleme veremiyoruz." deyip işin içinden çıkıyorlar. Muhtemelen yazılımı tamamen hazır aldılar. "Bize bi anakart bi de yazılım lazım, bunlar bunlar olsun içinde." deyip sipariş geçtiler. İsteseler her türlü yaparlar, hatta elimden geldiğince de kendilerinde geri bildirim, yorum ve önerilerde de bulunurum, fakat istemiyorlar. Çok da uzatmaya gerek yok sanıyorum, üstte link bıraktığım Tavsiye Forumundaki başlığı okursanız zaten konuya hakim olursunuz.

Geleceğin Vestel'i olarak lanse edilen firma olan Onvo'nun, sadece ürün kalitesi olarak değil müşteri memnuniyeti açısından da ve mevcut müşterilerinin (ki bunların çoğunu Smart Android kullanıcıları oluşturuyor) memnuniyeti ve Onvo'yu iyi bir marka olarak bilip anlatmalarını sağlamak gerekir. Fakat bu konudan çok çok uzak. Bunu topu yetikili servis hizmetinin yetersizliğine vurgu yaparak "farkındayız" demekle çözemezler.

Onvo'nun bu tutumlarından dolayı, kendi kendime yazılım arayışına girdim. Burada aynı anakartın aynı versiyonu için olan yazılımlar büyük oranla uyum sağlayacaktır. Fakat birkaç nokta var ki işin içinden çıkması zor. Bunlar yazılım-donanım uyumsuzluğu. Nedenlerini açıklayayım: örnek olarak benim cihazımın anakartı TP.SK506S_PB802 kodlu. Yazılım dosyası da allupgrade506_8GB_1GB_ref70.bin isimli dosya. Bu ref65 olur 75 olur çok önemli değil. Bu dosya temel olarak yazılımı içerir. Windowsa format atmak gibi düşünün. Bu anakartı kullanan başka TV'lerde bazı donanımlar farklılık gösterebilir, bilgisayara aşina olanlar dediklerimi çok iyi anlar. Sizin anakarta taktığınız Wifi kartı, Ekran kartı gibi ek bileşenler için ayrıca driver yüklemeniz gerekiyor ya hani, onlardan bahsediyorum.
- Wifi kartı gibi donanımlarda uyum sorunu yaşanmayacak kadar az, çünkü Android zaten halihazırda çoğu wifi kartını tanıyor. Ayrıca dikkat ettiyseniz Android tanıyor bunu, aynı Wifi kartını TV değil de başka bir cihazda da kullanabilirsiniz, bunun desteği Android tarafından verilir.
- Tuner konusunda ciddi tereddütteyim. Çünkü bir Android sistemin Tuner'i tanıması tahmin edildiği üzere zor. Siz bunu ekstra bileşen olarak anakarta eklediğiniz için Tuner'in ilgili yazılımı/driverini tanıtmak da size ait olur. Benim başka TVnin yazılımını atmam aynı zamanda o TV'nin tuner ayarlarını atmam demektir. Şanslı iseniz Tuner'lar aynıdır ve çalışır.
- Panel ayarları farklılık gösterebilir. Bu durumda görüntü kayması, renk bozulması ve mevcut çözünürlüğün tutmaması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bunu servis menüsünden alınacak panel ayar yedeği ile aşabiliriz. Ayrıca aynı anakartta aynı çıkış yöntemi kullanıldığı için ve TCON kart olduğu için (bilgisayardaki ekran kartı mantığı) asıl görüntüyü panele uyarlayan bu TCON'dur sanırım. Bu konu da sıkıntı çıkarabilecek fakat tuner ve kumandadan daha kolay çözülebilecek bir madde.
- Uzaktan kumanda uyumunda ciddi sıkıntı yaşanabilir. Çünkü uzaktan kumanda kontrolü tamamen farklı bir sistem. Bunu da kontrol eden ufak bir kart var, ismini bilmesem de ben buna kumanda kontrol kartı diyeceğim. Anakartta bir kontrol çıkışı bulunur, kumanda kontrol kartı buraya bağlanır. Kumanda kontrol kartı da kumandadan aldığı sinyali çözerek anakarta aktarır. Örnek olarak Dijitsu ve Onvo markalarını verirsem aynı anakartı kullanan Dijitsu yazılımını Onvo'ya attığımda, tamam anakartlar aynı ama kumanda kontrol kartları farklı, birinin X marka diğerinin Y marka. Dijitsu yazılımı X markaya göre ayarlı fakat ben bu yazılımı Y marka kumanda kontrol kartı olan cihaza atınca kumanda çalışmayacaktır. USB Mouse ya da benim gibi USB air mouselu klavyeli universal kumanda kullanırsanız bir sorun olmaz fakat orijinal kumandanız çalışmayacaktır. Çünkü X marka kumanda kontrol kartı 0908 kodlu sinyali ses aç olarak algılarken, Y markada ses aç komutu 6532 olabilir. Belki hiçbir komut tutmaz, belki bir kod diğerinde farklı bir anlama geldiği için kumanda sapıttı diyebilirsiniz, örnek olarak X marka kontrol kartında source tuşu kodu 8872 iken, Y marka kontrol kartında 8872 mute tuşuna denk gelebilir. (harfler ve sayılar örnektir)

Bu gibi ayrıntılar yüzünden başka TV'nin yazılımı bilinçsizce hop kopyala yapıştır yükle gitsin yapamayız da. Anca şu şekilde olur, Bir Onvo'ya A marka TV'nin yazılımı yüklenir, uyumsuz olduğu yerler tespit edilir, sonra Onvo yazılımından o dosyalar kopyalanıp A marka yazılımın içindeki dosyalarla değiştirilir. Yazılım Onvo'ya yüklenir ve paşalar gibi çalışır. Fakat tahmin edildiği üzere bu işlem hiç de kolay değildir. Android tablette bilgisayara bağlayıp yapılırken, TV'yi bilgisayara USB portundan ne şekilde bağlayacağımız, TV'nin Root dosyalarına nasıl ulaşacağımız biraz karışık bir durum. Uğraşırım, uğraşmak isterim fakat, burada gözümü korkutup elimi kolumu bağlayan asıl sebep, olur da beceremezsem, ya da olmuş mu diye denemelerim sırasında, elimin altında bir orijinal yazılım olmaması. Onvo bu yazılımı verse ben onun üzerinden, kendime yepyeni bir yazılım elde edebilirim fakat işte, burada da konuyu başa sarmış oluyoruz.

Sırf bu yüzden keşke diyorum zamanında benzerleri olan Sunny ya da Dijitsu alsaydım diyorum. Tamam onlar da on numara değil ama Sunny'nin yazılımı daha stabil, sağlıklı. Dijitsu'da da stabillik daha fazla ve yazılımı var.

Konu çok uzun oldu farkındayım fakat okuyan herkese teşekkürlerimi sunuyor, değerli yorumlarınızı bekliyorum. @Adem Helvacı hocamın da görüşü üzerine böyle bir toparlama yapma ihtiyacı duydum.
Satır satır, hece hece okudum, çok değerli bir konu olmuş elinize sağlık.

Size bir özel iletişim kanalı açıyorum. Sizin tv nin arka kapak etiketini bana ulaştırın, denemelerinizi yapabilmeniz için sizin tv nin yazılımı için bir formül bulmayı düşünüyorum. Bende de 32'' Wisdom Share Dreamstar var, senin tarifinle ben de bu tv üzerinde gerekli testleri yaparım, bunun da orijinal yazılımını temin ederim öncesinde.

Bu şekilde sizin kontrolünüzdeki deneme yanılmalar ile bu televizyonların güvenli yazılımlarını kullanıcılara paylaşabiliriz belki.
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Size bir özel iletişim kanalı açıyorum. Sizin tv nin arka kapak etiketini bana ulaştırın, denemelerinizi yapabilmeniz için sizin tv nin yazılımı için bir formül bulmayı düşünüyorum. Bende de 32'' Wisdom Share Dreamstar var, senin tarifinle ben de bu tv üzerinde gerekli testleri yaparım, bunun da orijinal yazılımını temin ederim öncesinde.

Bu şekilde sizin kontrolünüzdeki deneme yanılmalar ile bu televizyonların güvenli yazılımlarını kullanıcılara paylaşabiliriz belki.
Gece gece çok heyecanlandırdı bu durum beni. Sanırım telefon galerimde vardı arka kapak etiketi, taa ilk aldığım zamanlardan. Yoksa da TV'yi duvardan söküp atarım.

Aslında bazı soru işaretleri var kafamda şöyle ki, hadi Fenoti markasını geçelim, Onvo 43250 modeli Android 9 ile de var, Android 11 ile de. Android 9'da şöyle bir sorun var, TV'yi sıfırlayınca ya da sadece Launcher Space'i sıfırlayınca ayarlardan, ilk haline dönüyor, Smart menüdeki İnternet simgesinden tarayıcı açılabiliyor. Fakat internete bağlayınca ekran ufak bir şekilde güncelleniyor, Spotify simgesi yerine Bein Connect geliyor, ve İnternet simgesine basınca tarayıcı açılmamaya başlıyor. Android 11'de de bu sorun devam ediyor mu acaba, yoksa düzeltmişler mi. Bu sorun sanırım TKGS olmayan mavi arka planlı ilk versiyonlarda da yok.
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,892
Çözümler
82
Tepki puanı
44,821
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Gece gece çok heyecanlandırdı bu durum beni. Sanırım telefon galerimde vardı arka kapak etiketi, taa ilk aldığım zamanlardan. Yoksa da TV'yi duvardan söküp atarım.

Aslında bazı soru işaretleri var kafamda şöyle ki, hadi Fenoti markasını geçelim, Onvo 43250 modeli Android 9 ile de var, Android 11 ile de. Android 9'da şöyle bir sorun var, TV'yi sıfırlayınca ya da sadece Launcher Space'i sıfırlayınca ayarlardan, ilk haline dönüyor, Smart menüdeki İnternet simgesinden tarayıcı açılabiliyor. Fakat internete bağlayınca ekran ufak bir şekilde güncelleniyor, Spotify simgesi yerine Bein Connect geliyor, ve İnternet simgesine basınca tarayıcı açılmamaya başlıyor. Android 11'de de bu sorun devam ediyor mu acaba, yoksa düzeltmişler mi. Bu sorun sanırım TKGS olmayan mavi arka planlı ilk versiyonlarda da yok.
Valla ben bilmem. Android konusunda sen bize hocalık yapacaksın biz de senden öğreneceğiz artık.

Bana de ki ''şunu indir bunu yükle deneyelim'' vs hay hay, baş göz üstüne, olursa olur, olmazsa çöken anakartı hesabına yazarım :D

Muhtemelen bundan sonra telefonla da görüşürüz diye düşünüyorum.
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Valla ben bilmem. Android konusunda sen bize hocalık yapacaksın biz de senden öğreneceğiz artık.
O zaman çöp olan TV yerine yenisini bakmaya başlayabiliriz.
Bana de ki ''şunu indir bunu yükle deneyelim'' vs hay hay, baş göz üstüne, olursa olur, olmazsa çöken anakartı hesabına yazarım
Yandım anam. Anakart giderse, geçmiş olsun şimdiden.
 

ferdigecici

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
27 Şub 2023
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
1
Merhabalar. Siz yazılımsal olarak ne istiyorsunuz ki ?
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Merhabalar. Siz yazılımsal olarak ne istiyorsunuz ki ?
Ben yazılımsal olarak değil direkt yazılımın kendisini istiyorum.

Yazılımsal desteği geçtim artık çünkü vermeyecekler, veremeyecekler.



En azından diyorum ki yazılım dosyalarını paylaşın ki (kurtarma yazılımı) onu yükleyebilelim lazım oldukça.



Benim gönlüm elbette açık andorid yazılım dosyalarından yana. İçinde istediğim gibi değişiklik yapabileceğim ama muhtemelen bu onlarda da yoktur.



İmaj/kalıp yazılım dosyası vardır muhtemelen fakat bunu da sır olarak saklama tarafındalar.
 
Üst