Neler yeni

Elektronik Mühendisinden UPS REGÜLATÖR TOPRAKLAMA Bilgileri

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,892
Çözümler
82
Tepki puanı
44,821
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Bu konu ile ilgili yakın zamanda ciddi bir çalışma başlatacağız zira ben arka planda bazı görüşmeler gerçekleştiriyorum.
Hatta testlerimizde, Deneylerimizde kullanmak üzere talep ettiğimiz bir donanımı da bizim için hazırlıyorlar sağ olsunlar.
Yakın zamanda sizlere hem firmayı hem de çalışmalarımızı açıklayacağım fakat sohbetlerimiz arasındaki bazı detayları kendisinin izni ile sizlere aktarma gereği duydum ki forumumuzda kayıt altında kalsın.

TOPRAKLAMA
Öncelikle evlerde toprak hattının olmaması maalesef aslında büyük bir problemdir. Topraklamayı yaptırıp kaçak akım koruma prizi taktırarak evdeki tüm elektrikli cihazları ve daha da önemlisi insan ve canlı yaşamını olası bir elektrik kaçağına karşı koruma altına alınması gereklidir.

AKIM KORUMA PRİZLERİ
Akım korumalı prizeler elektrik hattında meydana gelebilecek yüksek voltajlara karşı bir koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Genelde ev kullanıma uygundur. Ancak şebeke voltajındaki dalgalanmalar, düşük ve kendi koruma voltajının altındaki yüksek voltajlarda bir koruma sağlamadığından kritik yüklerin korumasında kullanılmamaktadır.

LINE İNTERACTİVE UPS
Line interactive upsler; şebeke enerjisi varken sisteme bu elektriği veren, enerji kesildiğinde ise devreye girerek, dahili aküleri ile kısa süreli enerji veren cihazlardır. Yine şebeke enerjisi değişimlerinde dahili otomatik voltaj regülatörü sayesinde gerelim ayarı yaparak sisteme belirlenen sınırlar içerinde enerji ulaşımını sağlamaktadır. Bu cihazlardaki ayar sahası +/- %10 dur, yani 200-240VAC arasındadır.

ONLINE UPS
Online upsler; şebeke enerjisi olsun veya olmasın kendi ürettiği enerji ile sistemi besleyen cihazlardır. Bu cihazlar enerjiyi tekrar üretip sisteme verdikleri için bağlı bulunan sistemler devamlı 220VAC ve 50Hz enerji ile beslenirler. Bu cihazlar daha çok voltaj değişimi istenmeyen kritik yükleri beslemekte kullanılmaktadır.


Kesintisiz güç kaynaklarının çıkışında grub priz tabii ki kullanılabilir ancak akım korumalı priz ve birbirine eklenerek birden fazla grub priz kullanılmamalıdır.
 
Üst