Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru FTTB ALTYAPI

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emircangudus

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
alcatel nokia gpon g-24240e-p
Safranboluda ikamet etmekteyim altyapım fttb/eth mdu cihazım Alcatel Nokia gpon g-24240e-p türk telekom fiber altyapı var şuan ki mevcut paketim 24 megabit speedteste 25 megabit download 10 ms pingim var 1 ay sonra taahhüt bitiyor.fttbde farklı forumlarda 100 üzeri alan insanlar gördüm sizce 100 üzeri hız alabilirmiyim modeme gelen kablo cat6 kablo

Ekli dosyalar

• IMG_20240806_153055.jpg
    IMG_20240806_153055.jpg
    131 KB · Görüntüleme: 11
  • smaller-2024-08-05T13_44_07.114Z.jpeg
    smaller-2024-08-05T13_44_07.114Z.jpeg
    166.5 KB · Görüntüleme: 11
  • smaller-2024-08-05T13_43_14.509Z.jpeg
    smaller-2024-08-05T13_43_14.509Z.jpeg
    257.3 KB · Görüntüleme: 11
Safranboluda ikamet etmekteyim altyapım fttb/eth mdu cihazım Alcatel Nokia gpon g-24240e-p türk telekom fiber altyapı var şuan ki mevcut paketim 24 megabit speedteste 25 megabit download 10 ms pingim var 1 ay sonra taahhüt bitiyor.fttbde farklı forumlarda 100 üzeri alan insanlar gördüm sizce 100 üzeri hız alabilirmiyim modeme gelen kablo cat6 kablo
cat 6 nında kendi içinde dalları var olumsuz olması durumunda elektrikçiğe cat 6A çektirebilirsiniz direk

hocam demek istediğim şu TürkNetin 1 gigabitlik paketinden 100 üzeri hız alabilirmiyim? çünkü farklı forumlarda fttb de 100 üzeri hız alanlar gördüm

MDU Switch'in yani görseldeki o Nokia cihazın ethernet portları gigabit destekli ise alabilmeniz lazım. Bildiğim kadarı ile o cihazın portları gigabit yani teoride alabilirsiniz. Türk Telekom Online İşlemler'den hız yükseltmelere bakın eğer 100 mbps üstünü görebilirseniz geçebilirsiniz. Önce kontrol edin duruma göre devam edelim.

paket değişiklerinde 1000 megabite kadar gözüküyor.Hocam zaten mdu cihazında 24 porttan 6 adet boş port olup herkesin yüksek hızlı internet kullandığını düşünmüyorum umarım 1 gigabit alabilirim.Ayrıca bir sorum daha var ben bu gigabiti TürkNet iss ile alabilirmiyim TürkNetin altyapı sorgulamasında da 100 megabit çıkıyordu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-06-19-35-35-512_com.tmob.AveaOIM.jpg
    Screenshot_2024-08-06-19-35-35-512_com.tmob.AveaOIM.jpg
    95.5 KB · Görüntüleme: 5
paket değişiklerinde 1000 megabite kadar gözüküyor.Hocam zaten mdu cihazında 24 porttan 6 adet boş port olup herkesin yüksek hızlı internet kullandığını düşünmüyorum umarım 1 gigabit alabilirim.Ayrıca bir sorum daha var ben bu gigabiti TürkNet iss ile alabilirmiyim TürkNetin altyapı sorgulamasında da 100 megabit çıkıyordu
Türknet 100 mbps üstü sunmuyor Türk Telekom'un altyapısında. Kendi GIGAFIBER altyapısında 1000 mbps sunuyor o altyapıda kısıtlı bir bölgede var. Türk Telekom altyapısından 1000 mbps hizmet veren firmalar var fakat ben altyapı kiminse ondan hizmet alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hizmet veren firma farklı olunca herhangi bir arıza durumunda öncelik Telekom müşterilerinde oluyor. Tamam Telekom biraz pahalı olabilir fakat sorun yaşadığınızda ekstrem bir durum olmadığı sürede hemen çözüyorlar.

Dediğiniz doğru bir de şey çok tuhafıma gitti türk Telekom müşterileri hizmetlerini arıyorum mdu cihazimin modelini de söylüyorum altyapımı detaylı olarak göremediklerini 100 megabitte sınırlı olduğunu söylüyorlar yani kısacası çok bilgisizler umarım o 500 lük 1000 lik paketler boşuna durmuyordur da o hızları alabilirim

Dediğiniz doğru bir de şey çok tuhafıma gitti türk Telekom müşterileri hizmetlerini arıyorum mdu cihazimin modelini de söylüyorum altyapımı detaylı olarak göremediklerini 100 megabitte sınırlı olduğunu söylüyorlar yani kısacası çok bilgisizler umarım o 500 lük 1000 lik paketler boşuna durmuyordur da o hızları alabilirim
Teoride alabilmeniz lazım aslında ama pratikte Türk Telekom'un işlerine akıl sır erdirilmediği için bir şey diyemeyeceğim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri