Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Gree Fairy 9000 BTU Klima Dış Ünite Ses Problemi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

M.Faraday

İnce Eleyen
İnceleyenler Kulübü
Merhabalar,

Gree Fairy 9000 BTU klimanın dış ünitesiyle ilgili bir ses (metal sürtünmesi sesi benzeri) problemi yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta tekrarlanan servis yönlendirmesi sonucu yapılan incelemede sesin kompresörden geldiği de kesinleşti. Bunun dışında dış üniteyle ilgili çeşitli ölçümler de yapıldı. (Dijital akım ölçer ve üzerinde ''Multifunctional Tester Pro for Inverter A/C'' yazan bir cihaz ile yapıldı.) Konuyla ilgili ölçüm sonuçlarını ve dış ünite değişim talebimi ilgili yerlere ileteceklerini, kendi aralarında istişare yapıp tarafıma dönüş yapacaklarını söylediler. Birkaç gün sonra servis personeli tarafından arandım ve sesin kesilmesi için R32 gazın boşaltılıp yerine farklı türde (muhtemelen R410A) gaz basılacağı söylendi. Hatalı bir uygulama olacağını düşündüğüm için kabul etmedim ve dış ünite değişim talebimi yineledim.

Aradan geçen bir hafta sonucu bugün tekrar arandım ve dış üniteye basınç testi yapılacağı söylendi. (Geçtiğimiz hafta yapılan inceleme sonucu verilen raporda basınç bilgileri de yer alıyor.) Bahsedilen bu basınç testi tam olarak nedir? Kompresörden gelen sesin bununla ilgisi var mıdır? Konuyla ilgili değerli yorumlarınızı bekliyorum. Detayları aşağıya ekleyeceğim. @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz

Ek Bilgi : Klimayı 30.11.2024 tarihinde satın aldım ve 21.12.2024 tarihinde montajı yapıldı. (Aslında aynı klimayı bir yakınımızla beraber aynı anda, 2 adet olarak satın aldık ve diğer cihazda herhangi bir ses problemi de yok.) Konuda bahsi geçen ses, cihazın montajlandığı ilk günden beridir var ve tam 53 gündür bu problemin çözülüp dış ünitenin ayıpsızı ile değiştirilmesi için çabalıyorum. İlerleyen günlerde yaşadığım bu süreci detaylı şekilde anlatacağım bir konu da açmayı planlıyorum.

Bahsi geçen sesin videosu :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bir önceki gelen servisin yaptığı ölçüm (21.01.2025) :

20250121_131913_1.webp

Geçtiğimiz hafta gelen servisin verdiği rapor (04.02.2025) :

20250206_110023.webp

Kulaklıkla dinledim ve benim duyduğum bir gaz akış sesi var kompresör sesi dışında.
Likit sesi gibi bu ses en azından benim duyduğum o şekilde.
Borulamada bir bükülme olup olmadığının kontrolü yapıldı mı ve montaj esnasında vakumlama yapılmışmıydı diye sormak isterim.

Kulaklıkla dinledim ve benim duyduğum bir gaz akış sesi var kompresör sesi dışında.
Likit sesi gibi bu ses en azından benim duyduğum o şekilde.
Borulamada bir bükülme olup olmadığının kontrolü yapıldı mı ve montaj esnasında vakumlama yapılmışmıydı diye sormak isterim.
Hocam montaj esnasında dikkat etmiştim zaten. Borularda herhangi bir ezilme yok. Gaz akış sesine benziyor ama değil. Borularda en ufak ses yok, kompresörden gelen metal sürtünme benzeri bir ses var. Gelen ekip zaten çok temiz çalıştı, yaklaşık 15 dk kadar da vakum yaptılar dış üniteye.

Hocam montaj esnasında dikkat etmiştim zaten. Borularda herhangi bir ezilme yok. Gaz akış sesine benziyor ama değil. Borularda en ufak ses yok, kompresörden gelen metal sürtünme benzeri bir ses var. Gelen ekip zaten çok temiz çalıştı, yaklaşık 15 dk kadar da vakum yaptılar dış üniteye.
kaçak testi yapılmadı galiba?

Valla bir daha bir daha hatta bir daha dinledim sanki biri şıldır şıldır işiyor gibi ses var ama kayıt ve ses aktarımı yanıltıyor demek ki.

Burada benim için önemli olan, gerçek sorunun ne olduğunun bulunması. Bilgi dağarcığımızı genişletiriz en azından.

Valla bir daha bir daha hatta bir daha dinledim sanki biri şıldır şıldır işiyor gibi ses var ama kayıt ve ses aktarımı yanıltıyor demek ki.

Burada benim için önemli olan, gerçek sorunun ne olduğunun bulunması. Bilgi dağarcığımızı genişletiriz en azından.
Hocam bu işin başından sonuna kadar yaşadığım süreci anlattığım zaman duyacağınız şeylere şok olacaksınız, emin olun. Söylediğim gibi önümüzdeki günlerde detaylı bir konu da açacağım. Süreç inanılmaz yavaş ilerliyor ve 53 gündür bu problemin çözülebilmesi için uğraşıyorum. Bir de klima yatak odasında takılı ve çift cam olmasına rağmen bu ses içeriye kadar geliyor. Cihazı bu yüzden kullanamıyoruz. Herhalde gelen servis personelleri cihazı bizden daha çok kullanmıştır desem yanlış olmaz. Benim için berbat bir deneyim oldu açıkçası. Cihazın kalitesine güvenerek almıştım fakat karşılaştığım manzara hiç hoş değil. Problem her cihazda olabilir, kul yapısı sonuçta. Önemli olan problemin bir an önce çözüme kavuşturulması.

Hocam bu işin başından sonuna kadar yaşadığım süreci anlattığım zaman duyacağınız şeylere şok olacaksınız, emin olun. Söylediğim gibi önümüzdeki günlerde detaylı bir konu da açacağım. Süreç inanılmaz yavaş ilerliyor ve 53 gündür bu problemin çözülebilmesi için uğraşıyorum. Bir de klima yatak odasında takılı ve çift cam olmasına rağmen bu ses içeriye kadar geliyor. Cihazı bu yüzden kullanamıyoruz. Herhalde gelen servis personelleri cihazı bizden daha çok kullanmıştır desem yanlış olmaz. Benim için berbat bir deneyim oldu açıkçası. Cihazın kalitesine güvenerek almıştım fakat karşılaştığım manzara hiç hoş değil. Problem her cihazda olabilir, kul yapısı sonuçta. Önemli olan problemin bir an önce çözüme kavuşturulması.
Marka firma farkı olmaksızın sürekli görüştüğüm her yetkili ve yöneticiye aynı şeyleri söylüyor ve yazıyorum.
''Yahu maldır bu, sıkıntı çıkar eyvallah yeter ki hizmette sıkıntı çıkmasın''
Yani bir tüketiciyi 53 gün süründüreceğine sen değiştir kardeşim o dış üniteyi, sana da araştırma için fırsat çıokmış işte al bu ses yapan klimayı merkeze incele.

Sonra bana diyorlar ki ''Yerlilere neden düşmansın''
Kardeşim ben yerliye düşman değilim ki, işin içine TÜRK TİPİ YÖNETİM giren üretim ve işlere karşıyım.
Şu ürün Yurt dışında bu sorunu çıkartsa bırakın 53 günü, 5.3 gün bile sürmez bu işin çözülmesi.

Marka firma farkı olmaksızın sürekli görüştüğüm her yetkili ve yöneticiye aynı şeyleri söylüyor ve yazıyorum.
''Yahu maldır bu, sıkıntı çıkar eyvallah yeter ki hizmette sıkıntı çıkmasın''
Yani bir tüketiciyi 53 gün süründüreceğine sen değiştir kardeşim o dış üniteyi, sana da araştırma için fırsat çıokmış işte al bu ses yapan klimayı merkeze incele.

Sonra bana diyorlar ki ''Yerlilere neden düşmansın''
Kardeşim ben yerliye düşman değilim ki, işin içine TÜRK TİPİ YÖNETİM giren üretim ve işlere karşıyım.
Şu ürün Yurt dışında bu sorunu çıkartsa bırakın 53 günü, 5.3 gün bile sürmez bu işin çözülmesi.
Söylediklerinize noktası, virgülüne kadar katılıyorum hocam. Sorun her marka/modelde olabilir. Önemli olan süreci doğru yönetip hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilmekte. Maalesef Gree firması bu konuda sınıfta kaldı benim nazarımda.

Sadece 15 dk kadar vakum yapıldı hocam. Kaçak testinden kastınız nedir anlayamadım.
yorumunuza göre kaçak yokmuş . Kaçak testi şöyle oluyor vakum yapıldıktan sonra vakum motoru kapatılarak 20dk boyunca beklenir eksi basıncdan hareket ederse kaçak vardır kesin çözüm budur fakat Türkiye'de vakum bile zorla yapılırken bunun yapılması ihtimali düşünmek bile istemiyorum tabi sizde kaçak olmadığı için bu problem değil ben bilin diye yazdım burada.

yorumunuza göre kaçak yokmuş . Kaçak testi şöyle oluyor vakum yapıldıktan sonra vakum motoru kapatılarak 20dk boyunca beklenir eksi basıncdan hareket ederse kaçak vardır kesin çözüm budur fakat Türkiye'de vakum bile zorla yapılırken bunun yapılması ihtimali düşünmek bile istemiyorum tabi sizde kaçak olmadığı için bu problem değil ben bilin diye yazdım burada.
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Vakum meselesini zaten klimayı satın almadan önce sordum. Vakumsuz montajı kesinlikle kabul etmeyeceğimi belirtmiştim. Gelen ekip de çok temiz çalıştı açıkçası. O konuda şanslıydık fakat klima problemli çıkınca bir anlamı kalmadı.

Bir de sözde bugün servis gelecekti ama ne arayan oldu ne de soran. Süreç kaplumbağa hızında ilerliyor maalesef. Koskoca firma sattığı ayıplı malın arkasında duramıyor.

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Vakum meselesini zaten klimayı satın almadan önce sordum. Vakumsuz montajı kesinlikle kabul etmeyeceğimi belirtmiştim. Gelen ekip de çok temiz çalıştı açıkçası. O konuda şanslıydık fakat klima problemli çıkınca bir anlamı kalmadı.

Bir de sözde bugün servis gelecekti ama ne arayan oldu ne de soran. Süreç kaplumbağa hızında ilerliyor maalesef. Koskoca firma sattığı ayıplı malın arkasında duramıyor.
Büyük firmalar yurtdışında iyi hizmet veriyorlar fakat Türkiye'ye gelince işler karışıyor Gree'ye özgü bir şey değil

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri