İşte bu nedenle her klima sahibinin mutlaka bir enerji takip ürünü ve bir de dereceye ihtiyacı var bence.Yılda 1440 kw aboo
Bu işlerden Anlamayan veya klimanın power direkt panoya bağlı bir vatandaşı düşünemedim şuan

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
İşte bu nedenle her klima sahibinin mutlaka bir enerji takip ürünü ve bir de dereceye ihtiyacı var bence.Yılda 1440 kw aboo
Bu işlerden Anlamayan veya klimanın power direkt panoya bağlı bir vatandaşı düşünemedim şuan
İyi de elinde böyle bir cihaz olsa bile almadan önce bilmedikten sonra pek bir anlamı yok. Haziranın ortasında kim cesaret edip klimasını söktürüp yeni klima alıp taktırma riski alabilir ki. Bütün yaz klimasız kalır. Bu saatten sonra ben dahil alanların yapabileceği tek şey hakikaten yaz çıkışı şalteri kapatmak olur.İşte bu nedenle her klima sahibinin mutlaka bir enerji takip ürünü ve bir de dereceye ihtiyacı var bence.![]()
Çok garip. Peki klima termostatta dış ünite çalışmıyorken 80w üstünde mi tüketiyormuş acaba 150w gibi?Vatandaşın evinde 2 adet Gree varmış aynı klimadan. Kendi hesaplarına göre ayda 120kw boşa giden elektrik var.
Yahu biz 120kw ile klima komple açık ve 24 saat açıkken enerji tüketiyoruz neredeyse.
Servis görevlsii çözüm olarak araya sigrta girin kullanmazken sigortayı kapatın demiş![]()
Elimizde Gree Fairy modelin tüketim verileri olmadığı için kıyaslama konusu biraz sıkıntılı.Çok garip. Peki klima termostatta dış ünite çalışmıyorken 80w üstünde mi tüketiyormuş acaba 150w gibi?![]()
Peki eğer böyle bir durum varsa çoğu klimadaki stby durumundaki elektrik tüketmeme durumunu emsal göstererek bu klimayı iade etme hakkı vardır değil mi?Elimizde Gree Fairy modelin tüketim verileri olmadığı için kıyaslama konusu biraz sıkıntılı.
Zaten Gree ürünlerin min btu konusundaki inatçı tavrını biliyoruz, Bu yaz sevgili Samet sayesinde bu verilere sahip olacağız.
Bu nedenle termostatta ne çeker, min btu da ne çeker, stby de ne çeker henüz biz de bilmiyoruz o nedenle ilk teyit amaçlı bu adımı atmakistedim.
Bana şikayette bulunan dostumuzun videosunu da paylaşacağım.
Yeni almışsa tabi ki edebilir ama yukarıda da dediğim gibi yazın klimasız kalmak demek bu.Peki eğer böyle bir durum varsa çoğu klimadaki stby durumundaki elektrik tüketmeme durumunu emsal göstererek bu klimayı iade etme hakkı vardır değil mi?
Evet var, ayıplı mal veya ayıplı hizmet her şekilde tüketiciye hak doğurur bu konu.Peki eğer böyle bir durum varsa çoğu klimadaki stby durumundaki elektrik tüketmeme durumunu emsal göstererek bu klimayı iade etme hakkı vardır değil mi?
Haziranda başvuru yapsa, karşı taraftan savunmanın gelmesi Temmuz (Yasal savunma bekleme süresi 30 gün) , Ön kontrole alınması Ağustos, bilirkişi atanırsa daha da uzar süre ama atanmadı diyelim, gündeme atılması Eylül, karara bağlanması EkimYeni almışsa tabi ki edebilir ama yukarıda da dediğim gibi yazın klimasız kalmak demek bu.
Gree satış sonrasında güvenilir bir firma, biz fan sesi için şikayet ettiğimizde sorun çıkarmadan iade kabul ettiler 2 taneden birisini iade ettik. Bunda da sorun çıkaracaklarını sanmam ancak iadenin onaylanması, servisin gelip söküp götürmesi, yenisinin alınması takılması derken o halle bile yaz gider.Haziranda başvuru yapsa, karşı taraftan savunmanın gelmesi Temmuz (Yasal savunma bekleme süresi 30 gün) , Ön kontrole alınması Ağustos, bilirkişi atanırsa daha da uzar süre ama atanmadı diyelim, gündeme atılması Eylül, karara bağlanması Ekim
Hatta büyükşehirler için ben iyimser bile davrandım, 6 ay ile 1 sene arasında sürüyor dosyalar.
Bu süre zarfında kapat aç vs bir şekilde kullanmaya devam edebilir tüketici.
Tabi ki süreç can sıkıcı ama bu durumda bence başka bir şey var.
Bunun genel bir durum olacağını düşünmüyorum. Bağlantı hatası vs olabilir mi bu gece sevgili @Engraulis dostumuzun yapacağı kontrol sonrası net şekilde belli olur.
Şimdi bendeki klimaya baktım, faz hattını söküp araya multimetre girdim seriye. 0.212 miliamper değeri takribi 3 dakika sonra kapattı ve sıfıra düştü. Mideanın zaten role sistemi kullandığını biliyoruz o nedenle farklı marka klimalarda bu testi yapacağım önümüzdeki günlerde.Gree satış sonrasında güvenilir bir firma, biz fan sesi için şikayet ettiğimizde sorun çıkarmadan iade kabul ettiler 2 taneden birisini iade ettik. Bunda da sorun çıkaracaklarını sanmam ancak iadenin onaylanması, servisin gelip söküp götürmesi, yenisinin alınması takılması derken o halle bile yaz gider.
Ayrıca ben de sizin gibi bunun sürekli her saat 80w olduğunu düşünmüyorum. 80w az bir enerji değil sürekli böyle bir tüketimin mantıklı bir açıklaması olamaz.
Enerji tüketim grafiğini klimanın programı mı veriyor? Yoksa tapo p115 mi ?Sevgili forum üyeleri ve gree fairy klimayı merak edenler için ilk kullanım deneyimlerimi aktardım.
Tapo p115. Klimanın programı bir nevi kumanda gibi kullanılıyorEnerji tüketim grafiğini klimanın programı mı veriyor? Yoksa tapo p115 mi ?
Çalışma grafiğini görme imkanımız varmı abi hani dedin ya 'rölantiden çıkınca' orayı merak ettim rölantiden çıkınca gazlıyor demi?Merhabalar. Sizlere ikinci kullanım senaryom olan haftalık izlenimimi aktaracağım. ( 1-7 temmuz )
Bu haftalık kullanımda klimayı aç kapat olarak kullanmaya devam ettim. Yalnız bu sefer saat dilimi daha uzundu. Akşam 5 gibi çalıştırıp sabah 7 civarına kadar açık kaldı. Gece rahatsızlık seviyesini deneyimlemek için salonda uyumaya başladım. Fan sesinden rahatsız olanlar olduğunu bildiğim için böyle bir inceleme yaptım. Her ne kadar salon yatak odasından büyük olsa da fan sesi ve üşüme durumunu test etmekti amacım.
25 derecede ayarlı otomatik fanda çalıştı. Kayıt altına aldığım veriler aşağıdaki gibidir. (İç ve dış ortam sıcaklıkları, harcanan enerji miktarı)
Ekli dosyayı görüntüle 17562Ekli dosyayı görüntüle 17563Ekli dosyayı görüntüle 17564Ekli dosyayı görüntüle 17565Ekli dosyayı görüntüle 17566Ekli dosyayı görüntüle 17567
Bu veriler ışığında kişisel görüşlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Uykum hafif olmasına rağmen fan sesinden hiç rahatsızlık duymadım gerçi alan olarak yatak odasına nazaran büyük olduğu için böyle olmuş olabilir.
Üşütme durumunda ise ince bir pike ile yatıyorum sıcaktan bunalmadım pek yalnız set sıcaklığına yakın sıcaklığa geldiği zaman hafif bunalma oluyor zaten hemen klima rolantiden çıktığı için pek etki etmiyor.
Bir sonraki haftalık programın ise 24 saat açık kalacak şekilde olacaktır. 25 setli ve otomatik fanda kullanacağım.
Bir sonraki incelemede görüşmek üzere![]()
Ben yazıyı bir kaç gün geç yazınca grafik gelecek haftaya geçti. Bu haftanınkini atayım sana ama kimseye söylemeÇalışma grafiğini görme imkanımız varmı abi hani dedin ya 'rölantiden çıkınca' orayı merak ettim rölantiden çıkınca gazlıyor demi?
Sağlık olsun abiBen yazıyı bir kaç gün geç yazınca grafik gelecek haftaya geçti. Bu haftanınkini atayım sana ama kimseye söyleme![]()
Haftalık değilde günlük grafik lazım bana abi onu merak etmiştimEkli dosyayı görüntüle 17573
Arada bir günde bir kere bazen iki kere 900 watta çıkıyor yaklaşık 10dk sürüyor bu durumu çözemedim ama genelde yukardaki gibi grafik
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.