Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Okadar bilgiye sahip değilim ama
Şöyle söyleyeyim sigma larin comfort ve plus modelleri vardı sonradan öğrendiğime göre comfort larin kompresör değerleri bile düşüktü ama plus larin kompresör btu gerçek değeri daha yüksekti ikiside gree üretimi olduğu halde.
Ha bunlar marka basılı ürünlere tüm haklarını verir vermez bilemiyorum.
Benim düşüncem orijinal ürün farklı olabilir yani daha kaliteli.
Bu durum gree nin kendi ürünlerinde de var mesela gree pular 18 liğin soğutma nominal değeri 15,7 ısıtma 17,7 ama gree fairy 18 liğin soğutma nominal değeri 17,7 ısıtmada 19,1
Maximum değerleride öyle mesela pular da max 18-19 ken Fairy de 21-23

Yani sigma gidip bana puların kompresöründen kullan diyebilir benim fikrim tabi :)

Bu durum gree nin kendi ürünlerinde de var mesela gree pular 18 liğin soğutma nominal değeri 15,7 ısıtma 17,7 ama gree fairy 18 liğin soğutma nominal değeri 17,7 ısıtmada 19,1
Maximum değerleride öyle mesela pular da max 18-19 ken Fairy de 21-23

Yani sigma gidip bana puların kompresöründen kullan diyebilir benim fikrim tabi :)
Aynen Olabilir gree nin de en üst seviyede ürünü gtech diye biliyorum.
Yalnız bu sigma comfort lar en alt düzeyde ürünler miş ilk zamanlar bilmiyor dum işte sonradan araştırma yapıp öğrendim aldığım bayi bile söylememiş ti ozamanlar.
Sattık mı sattık bitti hadi güle güle gibi bir durum olmuştu.?

Aynen Olabilir gree nin de en üst seviyede ürünü gtech diye biliyorum.
Yalnız bu sigma comfort lar en alt düzeyde ürünler miş ilk zamanlar bilmiyor dum işte sonradan araştırma yapıp öğrendim aldığım bayi bile söylememiş ti ozamanlar.
Sattık mı sattık bitti hadi güle güle gibi bir durum olmuştu.?
Herşey bir tecrübe abi bu hayatta :)

Abi midea nın Gaziantep in bir ilçesindeki diğer bayisi varmış demiştim hatırladın sende onlarla görüş iyiyse yeni bir video çekelim onlara yönlendirelim demiştin. Bende annem gile midea xtreme save klima sipariş ettim Hayat İklimlendirme isimli bayiden haftaya kuruluma gelecekler kurulum zamanı sana bilgi veririm abi @Adem Helvacı

Abi klima kapalı çalışmıyorken 4.3-4.6 watt sürekli tüketim var bu normal mi klimada yanan ışık falanda yok gösterge ışığını falanda kapattım @Adem Helvacı @muhammet göl
Bendeki klimada şu şekilde gördüm.

Isıtmada kışın filtre temizliği için kapattığım zaman

Dış ünite fanı kurutma için ters dönüp işini bitirince
3 yada 5 dk. 5 watt ila 9w arası gezinip sonra çok hafif tık diye bir ses geliyor ve 0.9 1w sabit beklemeye geçiyor.

Onun dışında sürekli 10 yada 5 watt sabit çekmiyor sürekli 1w beklemeye geçiyor.

Tam olarak gree lerin huyunu bilmediğim için yorum yapsam yanlış olur.
@Adem Helvacı abimizden bir yorum almak lazım.
Belki ona kendi klimasında yada başka bir yerde denk gelmiştir önceleri gree vardı onda?

Bendeki klimada şu şekilde gördüm.

Isıtmada kışın filtre temizliği için kapattığım zaman

Dış ünite fanı kurutma için ters dönüp işini bitirince
3 yada 5 dk. 5 watt ila 9w arası gezinip sonra çok hafif tık diye bir ses geliyor ve 0.9 1w sabit beklemeye geçiyor.

Onun dışında sürekli 10 yada 5 watt sabit çekmiyor sürekli 1w beklemeye geçiyor.

Tam olarak gree lerin huyunu bilmediğim için yorum yapsam yanlış olur.
@Adem Helvacı abimizden bir yorum almak lazım.
Belki ona kendi klimasında yada başka bir yerde denk gelmiştir önceleri gree vardı onda?
Bende sürekli 4.3 4.6 arası gidip geliyor abi acaba bir arıza veya sorun mu var yoksa normal mi bilmiyorum fişi çekmeme falan gerek var mı :) @muhammet göl @Adem Helvacı

Bende sürekli 4.3 4.6 arası gidip geliyor abi acaba bir arıza veya sorun mu var yoksa normal mi bilmiyorum fişi çekmeme falan gerek var mı :) @muhammet göl @Adem Helvacı
Bazı Sensörleri devrede kalabilir
Tam huyunu bilmediğim için birşey diyemem ama özelliklerine baktığımız zaman 1w bekleme yazısı yok yada ben göremedim ?

Yalnız bir arıza olduğunu sanmam kimisi 1w ta bekler kimisi 4 yada 5 watt ta.
markaya göre değişebilir.

bence fişi çekip takma tercih meselesi uzun kullanmicam zaman çekiyorum ama ara ara çalıştırıyor sam takılı kalıyor.

Abi midea nın Gaziantep in bir ilçesindeki diğer bayisi varmış demiştim hatırladın sende onlarla görüş iyiyse yeni bir video çekelim onlara yönlendirelim demiştin. Bende annem gile midea xtreme save klima sipariş ettim Hayat İklimlendirme isimli bayiden haftaya kuruluma gelecekler kurulum zamanı sana bilgi veririm abi @Adem Helvacı
Oooo süper bir gelişme bu. :ok

Abi klima kapalı çalışmıyorken 4.3-4.6 watt sürekli tüketim var bu normal mi klimada yanan ışık falanda yok gösterge ışığını falanda kapattım @Adem Helvacı @muhammet göl
Abi bendeki Gree üretimi Olefini de bu şekildeydi maalesef. Sendeki gibi öyle 4 ve 5 leri görmüyordu ama sanırım 2,5 veya 3 watt dolaylarında stby tüketimi vardı.
Midea da bu değeri 0.7watt ile 1 watt arasında görüyoruz biz. Hatta sanırım bir ara evdeki 4 veya 5 klimanın tek tek stby verilerini almıştım bir aradım ama bulamadım nerede yayınladığımı veya yazdığımı.

Bu 1watt tüketim konusu aslında basit bir role düzeneğine bağlı. Klima iç ünite yerine dış üniteden beslemeli ama aslında o role üzerinden dolandırıp yine iç ünite üzerinden yürüyorlar. Çok emin olmasam da belki üretim maliyeti konusunu firma adına olumsuz etkiliyor olabilir fakat diğer yandan dünya genelinde milyon ve hatta milyarlarca klima kullanıldığını düşünürsek bu tüketim verileri ekosistem için oldukça önem teşkil eder diye düşünüyorum.

Ben yine de bir araştırayım bakayım stby modunda 4 5 wattları tüketmesi gereken ne olabilir acaba? :alala

Haa bazı klimalar ilk 5-10 dakika daha yüksek stby verisi tüketip sonradan 2 watt seviyelerine kadar da düşebiliyor onu da hatırlatmış olayım.

Abi bendeki Gree üretimi Olefini de bu şekildeydi maalesef. Sendeki gibi öyle 4 ve 5 leri görmüyordu ama sanırım 2,5 veya 3 watt dolaylarında stby tüketimi vardı.
Midea da bu değeri 0.7watt ile 1 watt arasında görüyoruz biz. Hatta sanırım bir ara evdeki 4 veya 5 klimanın tek tek stby verilerini almıştım bir aradım ama bulamadım nerede yayınladığımı veya yazdığımı.

Bu 1watt tüketim konusu aslında basit bir role düzeneğine bağlı. Klima iç ünite yerine dış üniteden beslemeli ama aslında o role üzerinden dolandırıp yine iç ünite üzerinden yürüyorlar. Çok emin olmasam da belki üretim maliyeti konusunu firma adına olumsuz etkiliyor olabilir fakat diğer yandan dünya genelinde milyon ve hatta milyarlarca klima kullanıldığını düşünürsek bu tüketim verileri ekosistem için oldukça önem teşkil eder diye düşünüyorum.

Ben yine de bir araştırayım bakayım stby modunda 4 5 wattları tüketmesi gereken ne olabilir acaba? :alala

Haa bazı klimalar ilk 5-10 dakika daha yüksek stby verisi tüketip sonradan 2 watt seviyelerine kadar da düşebiliyor onu da hatırlatmış olayım.
Aynen kapanınca tüm işi bittikten sonra o gelen tık sesi röle imiş demek ki bende bu tık sesi ne acaba diye merak ediyordum abi o konudada merakım gitmiş oldu

O tık tan sonra artık tamamen 1w beklemeye geçiyor

Screenshot_2023-11-04-11-54-54-07_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
Screenshot_2023-11-04-11-55-06-53_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
Yalnız şu dikkatimi çekti 1w beklemeye geçse bile
İç ünite sensör hâlâ faal uygulamada oda sıcaklığı gözüküyor bu durum çok hoşuma gitti ?

Muğla ve çevresinde
geceye doğru şiddetli yağmura dikkat çekiliyor? @Adem Helvacı
Dikkat et üstad kendine ?

Son düzenleme:

Bende bu klimalarda standby modunda 1kwh tüketim yazıyordu bunu standart kullanım modda enerji tüketimi 1 kwh sanıyordum hatta saçma birşey 1 kwh tüketmesi neden bunu yazıyorlarki diyordum halbuki konu farklıymış :)) Bilgiler için teşekkür ederim abi 4 5 wat tüketime sebeb olan nedir diye müşteri hizmetlerine sorsam onlarda bilmez bence :)

Aynen kapanınca tüm işi bittikten sonra o gelen tık sesi röle imiş demek ki bende bu tık sesi ne acaba diye merak ediyordum abi o konudada merakım gitmiş oldu

O tık tan sonra artık tamamen 1w beklemeye geçiyor

Ekli dosyayı görüntüle 9050
Ekli dosyayı görüntüle 9051
Yalnız şu dikkatimi çekti 1w beklemeye geçse bile
İç ünite sensör hâlâ faal uygulamada oda sıcaklığı gözüküyor bu durum çok hoşuma gitti ?

Muğla ve çevresinde
geceye doğru şiddetli yağmura dikkat çekiliyor? @Adem Helvacı
Dikkat et üstad kendine ?
Bir rolede ben taktırıyım :)

Misea da besleme enerjisi dıştan giriş gibi görünse de, iç ünite röle üzerinden geçip sonra dış üniteye geçer. Stanyby da iç ünite kartı aktif olur belli süre sonra sadece. Dış ünite kartın beslemesi kesilir. Klimayı açtığımız zaman da ilk önce dış üniteye besleme enerjisini gönderir ve dış ünite kart çalışmaya başlar.
Diğer bir çok üründe ise (Gree de dahil) dış ünite den besleme tüm inveterler ve dış ünite kartı Stanyby da da sürekli aktiftir.
1 watt tüketim konusu çok zor bir şey değil. Tüketiciye de çok fazla bir enerji tüketim avantajı sınmaz. Hatta faturada fark etmeniz mümkün değil.
Bu işin tek bir gerçeği şu, Adem agamında yazdığı gibi dünyadaki klima sayısı ile 3 watt ı çarpınca, dünya için ne kadar büyük enerji kaybı var. Bu önemli konu. Ama biz hala dünyadaki en değerli madde, suyun bile kıymetini bilmeyen bir varlığız ki, daha watt hesabını yapmaya çok çok çok uzağız. Kim evinde çalışmayan tüm cihazların fişini çekiyor. Bir sürü elektronik cihaz ofiste takılı.

Şimdi birileri çıkıp Gree yi savundu diyebilir. Ama şu gerçeği unutmayın, enerjisi sürekli kesilip verilen bir elektronik sistem daha çok arıza görecektir. Yani 3 watt kazanç, acaba kartın ömründen mi götürüyor.
Midea ların en çok yaptığı arıza E 1 hatası. Bu hata dış ünite kart arızası. Neden acaba. Bir kaç Midea grubunda çalışan klimacı dostlarımız röle devresini direk bağlamaya başladı, bu tür bilgi geliyor bana.
Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. Ben şuna inanmıyorum, bir röle maliyetinden kaçma. Hadi ucuz, model de kaçtı diyelim. G-Tech gibi bu kadar extrası olan bir cihazda da mı kaçtı.
Konuyu Midea Gree tartışmasına getirmek istemiyorum. Ama bu sektörde bilen bilir, Gree nin gerek sacı, gerek plastik kalitesi, vs vs çok daha sağlamdır. Teraziye koysak aradaki fark 10 röle alacak, malzeme farkı vardır. Ha bunu şuraya da çekmeyelim, sağlam malzeme, daha iyi performans demek te değildir. Kalın plastik, az, tüketim çok performans olsa idi, mestel bir numara olurdu. :)

Misea da besleme enerjisi dıştan giriş gibi görünse de, iç ünite röle üzerinden geçip sonra dış üniteye geçer. Stanyby da iç ünite kartı aktif olur belli süre sonra sadece. Dış ünite kartın beslemesi kesilir. Klimayı açtığımız zaman da ilk önce dış üniteye besleme enerjisini gönderir ve dış ünite kart çalışmaya başlar.
Diğer bir çok üründe ise (Gree de dahil) dış ünite den besleme tüm inveterler ve dış ünite kartı Stanyby da da sürekli aktiftir.
1 watt tüketim konusu çok zor bir şey değil. Tüketiciye de çok fazla bir enerji tüketim avantajı sınmaz. Hatta faturada fark etmeniz mümkün değil.
Bu işin tek bir gerçeği şu, Adem agamında yazdığı gibi dünyadaki klima sayısı ile 3 watt ı çarpınca, dünya için ne kadar büyük enerji kaybı var. Bu önemli konu. Ama biz hala dünyadaki en değerli madde, suyun bile kıymetini bilmeyen bir varlığız ki, daha watt hesabını yapmaya çok çok çok uzağız. Kim evinde çalışmayan tüm cihazların fişini çekiyor. Bir sürü elektronik cihaz ofiste takılı.

Şimdi birileri çıkıp Gree yi savundu diyebilir. Ama şu gerçeği unutmayın, enerjisi sürekli kesilip verilen bir elektronik sistem daha çok arıza görecektir. Yani 3 watt kazanç, acaba kartın ömründen mi götürüyor.
Midea ların en çok yaptığı arıza E 1 hatası. Bu hata dış ünite kart arızası. Neden acaba. Bir kaç Midea grubunda çalışan klimacı dostlarımız röle devresini direk bağlamaya başladı, bu tür bilgi geliyor bana.
Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. Ben şuna inanmıyorum, bir röle maliyetinden kaçma. Hadi ucuz, model de kaçtı diyelim. G-Tech gibi bu kadar extrası olan bir cihazda da mı kaçtı.
Konuyu Midea Gree tartışmasına getirmek istemiyorum. Ama bu sektörde bilen bilir, Gree nin gerek sacı, gerek plastik kalitesi, vs vs çok daha sağlamdır. Teraziye koysak aradaki fark 10 röle alacak, malzeme farkı vardır. Ha bunu şuraya da çekmeyelim, sağlam malzeme, daha iyi performans demek te değildir. Kalın plastik, az, tüketim çok performans olsa idi, mestel bir numara olurdu. :)
Öncelikle amacım marka savunma değil sadece fikrimi yazacağım?

Biz bireyler tabiki tüketici olarak hangi marka işimize geliyor ise ve neyi beğeniyorsak yada hangisi daha faydalı ise onu almalıyız çünkü elin kocaman Çinli firmalarının umrunda bile olmayız onlar malının satıldığını bilir bizde aldığımız la kalırız.

Çok değerli bilgiler vermiş siniz birol ustam ellerinize sağlık ?
Bu devrelerin enerji kesme yada sürekli enerji de bekleme ile ömrünün kısaldığını kısalabileceğini geçenlerde forumda bir kişi daha yazmıştı dikkatimi çekti bu konu.

Gree nin kendi içerisinde birçok modeli var her modelinin özellikleri değişik oluyor.
Mesela gtech alt frekans lara düşebiliyor ken başka modeli düşmüyor sanırım üst yada alt segment olayı var modellerinde.

Midea da durum öyle değil 3model gördüm kullandım prime xreme ve aep bunlar güç bakımından birbirinden farklı olsada yazılımları aynı yani biri nasıl çalışıyor sa diğeri alt üst segment farkı olmadan öyle çalışıyor yani (kompresörün alt frekans a kısma olayını yapıyor ) yan üretimleri tam bilmiyorum.

Belki de midea da aynı durum vardır alt üst segment ben 3 model kullandığım için 3ü nü tecrübe ettim.
Sizler ustalarımız daha iyi bilirler.

Birol ustam size şu konuda katılıyorum prime ile xreme modelleri nin iç ünite si ila aep modelinin iç ünite kasa malzemesi nin yapısı farklı yani aep in kasası daha tok kalın dış ünite de bana öyle geldi yada ben öyle algıladım.
Ama bu 3 model de güzel performans ve enerji verimliliği açısından çok iyi.
Kasa kalınlığı farkı olsada.

Elektrik kesme yada fişte bırakmaya örnek olarak
bende 13 yıllık 42inc lg tv var.
tv de işim bitince bugüne kadar elektrik açık olarak bırakmadım ve kapatır ikende direkt olarak fişini çekip kapatmadım önce kumanda sonra fişini çektim daha bir arıza vs vermedi çok şükür şans yada başka bir şey.

Son düzenleme:
Klimayı 2 saat önce açtım ve evden çıktım 2 saattir duvarları ve odayı yeterince ısıtmıştır diye düşünüyorum sonra eve geldim baktım klima 25 de ayarlı oda sıcaklığıda 25 derece klima en düşük fan modunda çalışıyorken tüketime baktım 1020 wat tüketiyor 30 saniye takip ettim bir anda 50wata düştü ve ardından 10 saniye içinde 10wata düştü ve kapattı kendini şuanda da 3 dk dır kapalı klima dış ortam sıcaklığı 15 derece umarım bu ani kapanış mevsimle alakalıdır ama sanmıyorum galiba Gree ler ısıtmada kısamıyor yeterince

Klimayı 2 saat önce açtım ve evden çıktım 2 saattir duvarları ve odayı yeterince ısıtmıştır diye düşünüyorum sonra eve geldim baktım klima 25 de ayarlı oda sıcaklığıda 25 derece klima en düşük fan modunda çalışıyorken tüketime baktım 1020 wat tüketiyor 30 saniye takip ettim bir anda 50wata düştü ve ardından 10 saniye içinde 10wata düştü ve kapattı kendini şuanda da 3 dk dır kapalı klima dış ortam sıcaklığı 15 derece umarım bu ani kapanış mevsimle alakalıdır ama sanmıyorum galiba Gree ler ısıtmada kısamıyor yeterince
Maraş ta şuan 16°
Bende akşam açmıştım ilk çalışmada 900w çekmiş sonra duruş kalkışlarda artık raya binmiş 500 350 w arası geziniyor,
Yani şuan kısıp devam etmesi için hâlâ şartlar oturmuş değil.
bu mevsimde termostat kaçınılmaz.
Ama şu var gree nin bu modelinin huyunu husunu sende öğrenmiş olacaz.
Türkiye'de hâlâ ayrıntılı inceleme videosu çeken olmadı yani katalog dışında kimse bilmiyor makinayı.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri