Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 391
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 396
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 386
Artık sonuca varalım ve noktayı koyalım.Panel VA panel olup yazılımla 120hz olmuş bir paneldir.Yani vestel qled aldık.Bunu kabul edelim artık.Müşteri hizmetlerinden boşa bilgi adına bişey beklemeyin çünkü onlarda konuya hakim değiller bu fiyata bu cihaz gerisi teferruat
kesinlile va değil ıps 65 inç için söylüyorum.

Az önce Arçelik'ten aradılar. Sorduğum sorulara elindeki kağıtlardan bakarak cevap verdi. VRR ve ALLM varmış. 4K 120 Hz diyor. İşlemciyi sordum, 4 çekirdek diye yazıyormuş. VRR Xbox Series X ile aktif değil, 120 Hz de ancak 1080p olarak alınabiliyor dedim. Teknik bilgisi olmadığından cevap veremedi doğal olarak.

Neyse, kendisinden ürünün donanım yazılım tasarımı ile ilgili mühendislik ekibine iletmesi için şu soruyu sordum:

-HDMI üzerinden bağlantı yapıldığında, Xbox Series X, PS5 yahut uygun bir PC ile hangi çözünürlüklerde 120 Hz alınabiliyor.

Cevabı öğrenip dönecekler. (inşallah)

Rusya'da farklı işlemci kullanıldığını sanmıyorum. Çok büyük olasılıkla GHU serisi de dahil olmak üzere aynı anakart ve yazılım var. Aksi durum biraz saçma olur, ölçek ekonomisi ve yönetilebilirlik önemli zira. Neden farklı farklı donanımlar yazılımlar yapsınlar ki boş yere.

Ek: Arayanlar teknik ekip değil (henüz). MH çalışanları. Önlerindeki kağıttan bakıyorlar. Çelişki normal. Micro dimming konusunda yanlış bilgi verdiğini düşünüyorum. Mühendislere ulaşırsak net ve doğru cevaplar gelir.

Ek 2: Mevcut durumda 120 Hz sadece HDMI ile 4K bağlantıda çalışmıyor görünüyor. Dahili uygulamalarda, uyduda falan MEMC ile araya kare ekleyip 120 Hz (FPS) yapıyor, olması gerektiği gibi. Sorun HDMI'dan "native" 120 Hz vermesinde, MEMC ile vermesinde değil.
Biraz önce karşıma çıkan bir haberde yeni nesil ps5 pro'nun 4K 120 FPS destekleyerek geleceği bilgisini okudum standart ps5'lerde 4K 120 FPS yokmuş bizim 4k'da 120 Hz göremememizin nedeni bu olabilirmi ?

Bugun yine WhatsApp tan Arçelik e yazdım bu tv nin uretiminde calisan bir muhendisiniz ile gorusmem mumkunse tv hakkinda sorular sormak istedigimi yazdim aksam ustu arandim

Tv 4k da 120hz veriyormu dedim
Arayan bayan tvnin 4k olarak pazarlandigini
4k da 60hz verdigini fakat tv icindeki bir board sayesinde 4 k dada 120hz verdigi soyledi 60 hz olarak yazmasina ragmen
Micro dimming icinse tv de var ve calisiyor dedi peki ben calistigini fark edemedim dedim karanlık ve aydinlik sahnelerde bu ozellik var ve calisiyor dedi tekrar

Bugun yine WhatsApp tan Arçelik e yazdım bu tv nin uretiminde calisan bir muhendisiniz ile gorusmem mumkunse tv hakkinda sorular sormak istedigimi yazdim aksam ustu arandim

Tv 4k da 120hz veriyormu dedim
Arayan bayan tvnin 4k olarak pazarlandigini
4k da 60hz verdigini fakat tv icindeki bir board sayesinde 4 k dada 120hz verdigi soyledi 60 hz olarak yazmasina ragmen
Micro dimming icinse tv de var ve calisiyor dedi peki ben calistigini fark edemedim dedim karanlık ve aydinlik sahnelerde bu ozellik var ve calisiyor dedi tekrar
Hepsi farklı bir cevapla dönüyor. Şirket içi iletişim sorunu var bariz şekilde. Birde bu board (kart) ile 120 oluyor diyen çıktı. Rusya modelinin başka bir model adıyla satılması ve VRR, ALLM gibi şeylerin yazması ve bunların Türkiye modelinde yazmaması + model adının farklı olması bir şeyler döndüğünün bariz delili. Seri numarası ile Android'ini indirip içini incelemek lazım birde.

GRUNDIG 55 GHQ 9500 55 inç - Mediamarkt'ta gece indirim var : 21.249 TL

Seçili Televizyonlarda Sepette İndirimler! Kampanya Koşulları:
Kampanya 21.02.2024 22:00 – 22.02.2024 07:30 tarihleri arasında mediamarkt.com.tr’den ve mobil uygulamadan yapılacak alışverişlerde geçerlidir. Kampanyaya dahil ürünler için sepette indirim oranı değişmektedir. Başka sepet kampanyaları, indirim kodları ve kampanyalarla birleştirilemez. MediaMarkt; kampanyalar sırasında oluşabilecek öngörülemeyen değişiklikler nedeniyle ürün, fiyat değişimi yapma ve kampanyayı sona erdirme hakkını saklı tutar. Tipografik hatalardan ve yazım hatalarından MediaMarkt sorumlu değildir. MediaMarkt tarafından düzenlenen tüm kampanyalar tüketicilere yöneliktir. Kampanyalardan ticari gaye ile yararlanıldığı ve ticari alımların tespiti halinde kampanya kapsamındaki sipariş iptal edilebilir. Kampanya stoklarla sınırlıdır.

1708545660068.png

GRUNDIG 55 GHQ 9500 55 inç - Mediamarkt'ta gece indirim var : 21.249 TL

Seçili Televizyonlarda Sepette İndirimler! Kampanya Koşulları:
Kampanya 21.02.2024 22:00 – 22.02.2024 07:30 tarihleri arasında mediamarkt.com.tr’den ve mobil uygulamadan yapılacak alışverişlerde geçerlidir. Kampanyaya dahil ürünler için sepette indirim oranı değişmektedir. Başka sepet kampanyaları, indirim kodları ve kampanyalarla birleştirilemez. MediaMarkt; kampanyalar sırasında oluşabilecek öngörülemeyen değişiklikler nedeniyle ürün, fiyat değişimi yapma ve kampanyayı sona erdirme hakkını saklı tutar. Tipografik hatalardan ve yazım hatalarından MediaMarkt sorumlu değildir. MediaMarkt tarafından düzenlenen tüm kampanyalar tüketicilere yöneliktir. Kampanyalardan ticari gaye ile yararlanıldığı ve ticari alımların tespiti halinde kampanya kapsamındaki sipariş iptal edilebilir. Kampanya stoklarla sınırlıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 12984
imkan varsa 75 alın yoksa 65 ama ilk tercih 75 alın 55 almayın küçük gelir zamanla ayrıca vatanda bu tv 20 bin yüzde 25 indirim var vatanda alacaklar incelesin fiyatları

Dün akşama doğru Arçelik beni de aradı. Daha önce konuştuğumuz hanımefendi "arge ekibi" tarafından hazırlanan cevabı okudu. Mail atmasını veya whatsapp'tan yazmasını, not alamadığımı söyledim. Mikrofon kesildi, yanındaki arkadaş herhald eizin vermedi. Neyse, tekrar ettirerek anahatları not aldım. Panel 120 Hz, Uygulamalarda vb 120 Hz. HDMI üzerinden 4K@60 olarak bağlansa bile "URSA BOARD" (tekrar tekrar kodlattım, aynen böyle dedi) onu 120 Hz olarak dönüştürüyormuş.

Sonuç tahmin ettiğim gibi çıktı. Vestel, Hisense, LG vb bir sürü datasheet ve service manual'dan doğruladığım üzere, Anakarttan geçen 60 Hz sinyal panele gitmeden önce arada FRC (frame rate conversion) yongası/kartı tarafından 120 Hz'e dönüştürülüp panel 120 Hz olarak çalıştırılıyor. Bir çeşit MEMC yani. Datasheetler'den öngördüğümüz üzere, cihazın mediatek işlemcisi 4K@60 MEMC destekliyor. 120 'ye tamamlama işi de FRC üzerinden.

Piyasada 4K@120 destekleyen işlemciler var. Ama herhalde böylesi daha maliyet etkin oluyor ki bir çok firma bu şekilde üretiyor. Bu arada, mediatek'in 8K@120 destekli işlemcileir var, onlar da FRC kullanıyor. Zira bu çözünürlükte hızda hdmi 2.1 bant genişliği yetmiyor.

4K@120 diyen başka markalar da belki arka planda FRC kullanıyor, araştırmak lazım. Şahsen kendi adıma çok önemli görmüyorum. 30'dan 60'a dönüştürmede çok şey fark eder ama 60'dan 120'ye MEMC/FRC ile ulaşmanın gerçek 120'den o kadar farkı olmayacaktır. Nvidia da bu işe girdiğine göre :)

Bu arada, ağır çekim yapıp gözlemledim. 120 Hz çalışırken ekranda kırpışma yok. Hızlıca backlight açıp kapatıp araya siyah kare atma gibi numaralar yok. Gayet 120 Hz gibi yani.

Vakit bulursam biraz denemeler yapacağım. 4K gerçekten "efektif" 120'mi? :) Şu testufo'nun uygulaması olsaydı keşke. Web biraz sıkıntı.

Dün bende görüştüm arçelik servisi ile micro dimming çalışmıyor dedim ayrıca tv de vrr ve allm desteği var mı onu öğrenmek istiyorum dedim. Son olarak hareketli sahnelerde ve canlı yayın streaming içeriklerinde internet hızından bağımsız olarak takılmalar olduğunu söyledim.

Dün akşama doğru Arçelik beni de aradı. Daha önce konuştuğumuz hanımefendi "arge ekibi" tarafından hazırlanan cevabı okudu. Mail atmasını veya whatsapp'tan yazmasını, not alamadığımı söyledim. Mikrofon kesildi, yanındaki arkadaş herhald eizin vermedi. Neyse, tekrar ettirerek anahatları not aldım. Panel 120 Hz, Uygulamalarda vb 120 Hz. HDMI üzerinden 4K@60 olarak bağlansa bile "URSA BOARD" (tekrar tekrar kodlattım, aynen böyle dedi) onu 120 Hz olarak dönüştürüyormuş.

Sonuç tahmin ettiğim gibi çıktı. Vestel, Hisense, LG vb bir sürü datasheet ve service manual'dan doğruladığım üzere, Anakarttan geçen 60 Hz sinyal panele gitmeden önce arada FRC (frame rate conversion) yongası/kartı tarafından 120 Hz'e dönüştürülüp panel 120 Hz olarak çalıştırılıyor. Bir çeşit MEMC yani. Datasheetler'den öngördüğümüz üzere, cihazın mediatek işlemcisi 4K@60 MEMC destekliyor. 120 'ye tamamlama işi de FRC üzerinden.

Piyasada 4K@120 destekleyen işlemciler var. Ama herhalde böylesi daha maliyet etkin oluyor ki bir çok firma bu şekilde üretiyor. Bu arada, mediatek'in 8K@120 destekli işlemcileir var, onlar da FRC kullanıyor. Zira bu çözünürlükte hızda hdmi 2.1 bant genişliği yetmiyor.

4K@120 diyen başka markalar da belki arka planda FRC kullanıyor, araştırmak lazım. Şahsen kendi adıma çok önemli görmüyorum. 30'dan 60'a dönüştürmede çok şey fark eder ama 60'dan 120'ye MEMC/FRC ile ulaşmanın gerçek 120'den o kadar farkı olmayacaktır. Nvidia da bu işe girdiğine göre :)

Bu arada, ağır çekim yapıp gözlemledim. 120 Hz çalışırken ekranda kırpışma yok. Hızlıca backlight açıp kapatıp araya siyah kare atma gibi numaralar yok. Gayet 120 Hz gibi yani.

Vakit bulursam biraz denemeler yapacağım. 4K gerçekten "efektif" 120'mi? :) Şu testufo'nun uygulaması olsaydı keşke. Web biraz sıkıntı.
Sanirim ayni bayan sizide aradi bence dönüş yapmaları bile cok iyi bir hareket tv yi satin olmamis olmama ragmen.duyuyoruz bazi firmalar ariyorsun servise bile gelmiyor

Siz micro dimmigi sordunuzmu ne dediler calismasi nasilmis.

Birde tv de subwoofer yok ama bas sesleri nasil geliyor ev ortaminda.bekodaki karsiligi olan modeline baktigimda satici bu modellerde Arçelik beko grundig bu tv seride ELAC ses sistemi kullandi demisti.zaten tv nin ayagindada ELAC ibaresi vardi.

Arceligin sitesinden alinti

ELAC farklı ile ses deneyimini üst noktaya taşıyın!
Uzman Alman markası ELAC’ın geliştirdiği akustik ses tasarımı ile izlenilen tüm içeriklerde sinemadaki gibi zengin ve çok boyutlu bir ses deneyimi yaşayın

Sanirim ayni bayan sizide aradi bence dönüş yapmaları bile cok iyi bir hareket tv yi satin olmamis olmama ragmen.duyuyoruz bazi firmalar ariyorsun servise bile gelmiyor

Siz micro dimmigi sordunuzmu ne dediler calismasi nasilmis.

Birde tv de subwoofer yok ama bas sesleri nasil geliyor ev ortaminda.bekodaki karsiligi olan modeline baktigimda satici bu modellerde Arçelik beko grundig bu tv seride ELAC ses sistemi kullandi demisti.zaten tv nin ayagindada ELAC ibaresi vardi.

Arceligin sitesinden alinti

ELAC farklı ile ses deneyimini üst noktaya taşıyın!
Uzman Alman markası ELAC’ın geliştirdiği akustik ses tasarımı ile izlenilen tüm içeriklerde sinemadaki gibi zengin ve çok boyutlu bir ses deneyimi yaşayın

Merhaba,

Micro dimming çalışıyor dendi. Dün akşam denemeler yaptım. Çalışıyor görünüyor. Ama sanki aralığı biraz daha genişlese iyi olur gibi. Hafta sonu vakit olursa güç ölçer ile denemeler yapacağım. Sonuçları yazarım.

Ses konusunda baslar tok ve net, tizler ve genel kalite harika diyebilirim. Cızırdama bozulma falan yok. 300 Watt Sony 2.1 ses sistemim var, açmaya tenezzül etmiyorum, o derece yani. Bütçe ve yer müsaitse çoklu hoparlörlü sinema sistemleri falan eyvallah ama Soundbar vb hiç gerek yok bence.

Şimdi asıl soru şu o zaman. VRR, ALLM, 4K 120 için ne yapılması gerekiyor? Çözümü yok mu yoksa SoC yüzünden? Hiçbir zaman bu önemli özellikler çalışmayacak mı?

Merhaba,

Micro dimming çalışıyor dendi. Dün akşam denemeler yaptım. Çalışıyor görünüyor. Ama sanki aralığı biraz daha genişlese iyi olur gibi. Hafta sonu vakit olursa güç ölçer ile denemeler yapacağım. Sonuçları yazarım.

Ses konusunda baslar tok ve net, tizler ve genel kalite harika diyebilirim. Cızırdama bozulma falan yok. 300 Watt Sony 2.1 ses sistemim var, açmaya tenezzül etmiyorum, o derece yani. Bütçe ve yer müsaitse çoklu hoparlörlü sinema sistemleri falan eyvallah ama Soundbar vb hiç gerek yok bence.
Yine yazıyorum kesinlikle...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri