Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

Arçelik grubu TV'lerin üretim fabrikasından video görüntüleri. TV'ler ne şartlarda üretiliyor. Hangi testlere tabi tutuluyor. Hepsinden bahsedilmiş. Ben açıkçası seyredince almış olduğum Grundig TV'yi biraz daha fazla sevmeye başladım. Zaten görüntüsünden ziyadesiyle memnunum. Şimdi daha bir sevdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
bu gösterilen şeyler oranın ufak bi parçası orayı gezme şansınız olsa büyük ihtimal birdaha çıkmak istemezsiniz

Televizyon kuruldu gece yaptığım testlerde ışık sızması bulutlanma vs.. siyah ekranda sıkıntı mevcut. Bununla alakalı servis çağırdım yarın gelip kontrol edecekler ancak 75 inç gibi büyük bir ekranda standarta yakın ekran bulmak zannediyorum çok zor muhtemelen farklı bir tv alsaydımda benzer sorunlar yaşayabilecektim ki forumda samsung lg gibi markalardan çok daha yüksek fiyatlara ürün alan birçok arkadaş benzer sorunlar yaşıyor..Can sıkıcı bir durum resimleri aşağıya ekliyorum.

Bunun dışında görüntü kalitesine diyecek hiçbir şey yok hem youtube hem amazon prime tarafında test ettim oldukça iyi renkler çok düzgün bir görüntü performansı var çok beğendim.

Asıl takıldığım ve servis gelince göstereceğim problem 120 hz gerçek yenileme hızı olan bu televizyonu ps5 e bağladım. kablom ps5 kutusundan çıkan orjinal kablo 2.1 hdmi olarak geliyor diye biliyorum tv 120 hz oldugunu iddaa ediyor ama ps5 de 120 fps oyunlarda 4k'da 60 pfs üstünü göremiyorum. 4k bir tarafa daha düşük ayarlarda bile 60fps üstü göremiyorum gerekli ayarlar açık..
HDMI 2.1 120 hz durumu netleştikten sonra ben 75GHU9000 i almayı düşünüyorum.
İzleme mesafem 3.5 m ve sağ tarafta büyük pencere var güneş alır konumda.
Desktop pc ye monitör olarak bağlayıp kullanacağım. Bu koşullarda tavsiye edermisiniz?

Desktop pc ye monitör olarak bağlayıp kullanacağım. Bu koşullarda tavsiye edermisiniz?
Monitörün böylesi ?

120hz meselesi netleşmedi ne yaptıysam ps5 bağlayıp 120 testini başaramadık. Servis inat etti kayıt açtı ısrarla 120 hz oldugunu iddaa ediyor arge bölümünden bir uzman bizi arayacak hafta içi tarif edecekmiş bakalım göreceğiz. Ancak bu durum bir tarafa cihazın görüntüsü gayet iyi ben çok sevdim değiştirmeyi düşünmüyorum fiyatına göre 75 inç tvler arasında rakibi bırakın yanına yaklaşan yok

120hz meselesi netleşmedi ne yaptıysam ps5 bağlayıp 120 testini başaramadık. Servis inat etti kayıt açtı ısrarla 120 hz oldugunu iddaa ediyor arge bölümünden bir uzman bizi arayacak hafta içi tarif edecekmiş bakalım göreceğiz. Ancak bu durum bir tarafa cihazın görüntüsü gayet iyi ben çok sevdim değiştirmeyi düşünmüyorum fiyatına göre 75 inç tvler arasında rakibi bırakın yanına yaklaşan yok
Peki bir bilgisayarla deneme şansınız var mı? PS kullanmadığım için bilmiyorum ancak bilgisayar bağlarsanız ekran özelliklerini ve kaç FPS desteklediğini görebilirsiniz.

Peki bir bilgisayarla deneme şansınız var mı? PS kullanmadığım için bilmiyorum ancak bilgisayar bağlarsanız ekran özelliklerini ve kaç FPS desteklediğini görebilirsiniz.
Yanlış bilgi kardeşim televizyon 120hz :) Sorunu tv ayarlarından düzelttim hdmi 2.0 da kalıyormuş 2.1 yapıp hafızaya aldık artık ps5 te 120 hz alıyoruz

Alabilirsin dostum problemi ayarlardan çözdük artık 120 hz görüntü alabiliyoruz hdmi 2.0 da ayarlı geliyormuş tv ayarlarından hdmi 2.1 yapınca tv 120hz olup fiyatıyla tüm piyasayı tokat manyağı yaptığını tescillemiş oldu :)

Merhabalar,

Yeni model Grundig televizyonları gözüme kestirdim. Yakınlarda bir indirim gelirse alacağım inşaallah. Lakin ortamlarda bilgi kısıtlı. GHU 9000 modeli özelinde konuşursak 75 olanları 100/120 Hz, 65 ve 55 inç olanları 50/60 Hz. Şu an için kesin bilgi. (Panel işi değişebiliyor malum)

Ben 65 GHQ düşünüyorum nasipse.

Bu arada, 120 Hz, HDMI 2.1 falan olup olmadığı sitesinde yazmıyor. Vatan'da kutu üzerinde görüp de teyit edebildim. HDMI 2.1 yazması 4K 120Hz, ALLM ve VRR hepsinin birden olacağı anlamına gelmiyormuş. Bir tanesi bile olsa HDMI 2.1 logosu konabiliyormuş (Böyle standardın sertifikanın ben...) Anladığım kadarıyla GHQ'larda hepsi var. Alırsak göreceğiz.

Merhabalar,

Yeni model Grundig televizyonları gözüme kestirdim. Yakınlarda bir indirim gelirse alacağım inşaallah. Lakin ortamlarda bilgi kısıtlı. GHU 9000 modeli özelinde konuşursak 75 olanları 100/120 Hz, 65 ve 55 inç olanları 50/60 Hz. Şu an için kesin bilgi. (Panel işi değişebiliyor malum)

Ben 65 GHQ düşünüyorum nasipse.

Bu arada, 120 Hz, HDMI 2.1 falan olup olmadığı sitesinde yazmıyor. Vatan'da kutu üzerinde görüp de teyit edebildim. HDMI 2.1 yazması 4K 120Hz, ALLM ve VRR hepsinin birden olacağı anlamına gelmiyormuş. Bir tanesi bile olsa HDMI 2.1 logosu konabiliyormuş (Böyle standardın sertifikanın ben...) Anladığım kadarıyla GHQ'larda hepsi var. Alırsak göreceğiz

65GHQ geçen gece vatanda ikinci defa 29 bin küsür bir fiyata düştü 75ghu 30.800 olmustu gece indirimi ile.. Özellikle akşamları fiyatları takip edin sepete atın mesaj düşüyor.Kullandıkları paneli öğrenemedikleri için grupta arçelik tv önerilmiyor ips panel oldugunu biliyoruz ama üreticisi LG mi başka firmamı bunu bilemiyoruz bildiğimiz tek şey görüntünün oldukça tatminkar olduğu.. Bu fiyata Vestelin hiçbir ürünü rakip değil kişisel fikrimdir

65GHQ geçen gece vatanda ikinci defa 29 bin küsür bir fiyata düştü 75ghu 30.800 olmustu gece indirimi ile.. Özellikle akşamları fiyatları takip edin sepete atın mesaj düşüyor.Kullandıkları paneli öğrenemedikleri için grupta arçelik tv önerilmiyor ips panel oldugunu biliyoruz ama üreticisi LG mi başka firmamı bunu bilemiyoruz bildiğimiz tek şey görüntünün oldukça tatminkar olduğu.. Bu fiyata Vestelin hiçbir ürünü rakip değil kişisel fikrimdir

Denk getiremedik işte :) Uygulamayı kurdum bekliyorum.

65 GHQ 9500 ile 75 GHU 9000'i alt alta vatan'da gördüm. Kıyas yapınca GHQ biraz daha iyi idi canlılık ve siyahlar anlamında. GHU da düşünürüm ama hanım 2.5-3 metre kadar mesafede 190 ekran tv olayına karşı :)

65 GHQ 9500 sipariş ettim 32.199 liraya. Zor ama Cumartesi gününe yetişir inşallah. (Ankara)

Bu arada, her ihtimale karşı 75 GHU 9000'de eklemiştim sepete. İndirim 75'e göründü ama 65'e görünmedi. 75'i sepetten silince uygulandı. Sonra tekrar ekledim, bu sefer ikisine de uygulandı. Garip. Sepete atıp indirim yakalamayı bekleyenler dikkat etsin.

Alabilirsin dostum problemi ayarlardan çözdük artık 120 hz görüntü alabiliyoruz hdmi 2.0 da ayarlı geliyormuş tv ayarlarından hdmi 2.1 yapınca tv 120hz olup fiyatıyla tüm piyasayı tokat manyağı yaptığını tescillemiş oldu :)
Hayırlı olsun bize video atabilir misin acaba tv nin görüntüsü nasıl düz yandan dün 30800 dü elim almaya gidemedi görmeden alınmaz diye bide 120 herz sadece hdmı mı oluyor normal yayınlar 60 herz galiba belli oluyor mu bize yardımcı olsan almayı düşünüyorum da

Hayırlı olsun bize video atabilir misin acaba tv nin görüntüsü nasıl düz yandan dün 30800 dü elim almaya gidemedi görmeden alınmaz diye bide 120 herz sadece hdmı mı oluyor normal yayınlar 60 herz galiba belli oluyor mu bize yardımcı olsan almayı düşünüyorum da
Videoda anlaşılmaz görüntü kalitesi gidip yerinde görmen lazım ben öyle yapmıştım. Yayın 120 hz ise cihazın paneli 120 hz oldugu için otomatik 120 hz oluyor gözüküyor zaten.. Ps5 de test edebildim uyduda vs bir fark yok eski cihaza göre renkleri daha canlı nanocell teknolojisi renkleri güzel gösteriyor. Panel ips açı vs sıkıntı yok

Videoda anlaşılmaz görüntü kalitesi gidip yerinde görmen lazım ben öyle yapmıştım. Yayın 120 hz ise cihazın paneli 120 hz oldugu için otomatik 120 hz oluyor gözüküyor zaten.. Ps5 de test edebildim uyduda vs bir fark yok eski cihaza göre renkleri daha canlı nanocell teknolojisi renkleri güzel gösteriyor. Panel ips açı vs sıkıntı yok
Teşekkür ederim cvp için yinede bi video atsan bakardık arkadaşım bu tv yi aldı kasım da 42 bine aynı tv galiba marka Arçelik Grundig ide aynı firma yapıyor acaba panel de aynımı ve şu an 45 olmuş herşeyi aynı

Ekli dosyalar

• IMG_3299.png
    IMG_3299.png
    157.1 KB · Görüntüleme: 59
Teşekkür ederim cvp için yinede bi video atsan bakardık arkadaşım bu tv yi aldı kasım da 42 bine aynı tv galiba marka Arçelik Grundig ide aynı firma yapıyor acaba panel de aynımı ve şu an 45 olmuş herşeyi aynı
Kasa aynı duruyor içeriği birebir aynımı bilmiyorum. Panel vs farklı olabilir arçelik sır gibi sakladığı için bilgileri tespit zor.. Video atarım eve geçince ama dediğim gibi bilgisayardan yada telefondan baktığın zaman benim yüklediğim görüntü ile birşeyler anlaman pek mümkün değil çıplak gözle anlayabilirsin. Örneğin konunun en başında ışık sızmalarını fotografladım ama gözümle gördüğümle alakası yok fotografların ama müsait olunca yükleyeceğim..

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri