Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Grundig tv aldm panel bilgisini öğrenmek istiyorum

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

tunahan

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Grundig 55 ghu 8500
55 ghu 8500 model tv aldm 11500 tl ye. panel bilgisini öğrenmek istiyorum sevis menüsünden öğrenilir mi nasıl girilir teşekkürler

Yeni üyesiniz. Size bu konuda durumun vahametini anlatayım.

Ahmet: Grundig TV alacağım. Hangi paneli kullanıyor. Söyler misiniz.
Cevap: Arçelik grubunda üretilen TV'lerin panelleri bilinmediğinden tavsiye etmiyoruz.

Mehmet: Arçelik bilmem ne model TV aldım. Panel bilgisi hakkında bilgi istiyorum.
Cevap: Arçelik grubunda üretilen TV'lerin panelleri bilinmemektedir.

Hasan: Grundig marka bilmem ne model TV aldık. Ekranı IPS ama panel markası nedir acaba.
Cevap: Arçelik grubunda üretilen TV'lerin panelleri bilinmemektedir.

8 aydır Grundig 55GGU 9760A kullanıyorum. Sadece IPS panel olduğunu biliyorum. Panel bilgisini hiç bir şekilde öğrenemedim.

Arçelik'in tüm markaları dahil (Beko, Altus, Grundig, Keysmart Flavel) hepsinden ürünler önerdik. Fakat konu TV olunca öneriyorum da diyemem, önermiyorum da diyemem. Çünkü ne olduğunu bilmiyorum. Belki çok iyi belki de o fiyata değmez. Bu asla alınmaz demek değil, atıyorum ki bir Sunny Axen Awox fiyatına Beko TV bulunursa bence alınmalı.

Az çok hangi markalar hangi paneller kullanılmış olacağı tahmin edilse de ve "inat edersek buluruz" desek de, gerek görmüyoruz. Çünkü bu paneller değişebilir, aynı mağazadan arka arkaya alınan iki tane aynı ürünün aynı panel çıkmama ihtimali olabilir.

Bu durum Vestel ürünlerinde çok sık görülüyor. "Karma panel" olarak adlandırdık hatta bunu. 5000 tane 50 inç panel bulunamıyor bir anda, bu nedenle üreticiler, 2500 tane X marka, 1000 tane Z marka, 1500 tane de Y marka panel alıp, AYNI ÜRÜNDE bu panellerin üçünü de kullanıyor. Bu da aynı TV'yi alan iki kişinin farklı yorumlar yapmasına neden oluyor. Eğer baştan karma panelse bunu zaten genellikle söylüyoruz.

Bir de şöyle bir durum var, Biz burada TV'yi tanıtıyoruz özelliklerini yazıyoruz, X marka şu özellikleri olan panel var diyoruz, fakat şöyle bir şey oluyor, ilk parti üretiliyor o panelle tamam. İkinci parti için hazırlıklar yapılacak, firma diyor ki bana panel lazım, eski panel üreticisi de "kardeşim ben o paneli artık üretmiyorum" diyor. TV üretici de "tamam o zaman ben bir de yan fabrikaya sorayım" diyerek gidip Y marka panel alıyor. TV'nin çıkışından 4 ay geçmiş olmasına rağmen biz ne kadar X panel var desek de, TV'yi alan kişi bakıyor ki Y panel var üstünde.

Bu gibi nedenlerle panel bilgisi paylaşmaktan da çekiniyorum artık. Sonra kötü olan biz oluyoruz çünkü.

55 ghu 8500 model tv aldm 11500 tl ye. panel bilgisini öğrenmek istiyorum sevis menüsünden öğrenilir mi nasıl girilir teşekkürler
Ekrana elinizle hafiften vurun. Vurulan yer sulanıp tekrar ilk haline dönerse VA paneldir. Vurulan darbe panelin zerre umurunda olmazsa IPS paneldir.

Eğer panel markası sorarsan, işte o konuda duvara toslanıyor. Müşteri hizmetleri yetkili servise yönlendiriyor. Yetkili servis te panel bilgilerini görme yetkimiz yok diyor.

Bizzat tecrübe ettim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri