Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Hangi Televizyon Alınmalı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ahkngns

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
12000
Marka Model Bilgisi
farketmez
Seçenek 1:

Seçenek 2:

Seçenek 3:

Seçenek 4:

Beklenti: Panel kalitesi ve en az 2 sene güncel yayın platformu desteği. 55R857UQ QLED olmasıyla cezbediyor ama 2021 üretimi bir model ve 6 COF ile üretilmiş. Diğerlerinin panel ve anakart bilgilerini bulamadım. Sizce aralarında en alınabilir olan hangisidir?

@Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz hocalarım müsaitseniz ilgilenebilir misiniz?

Seçenek 1:

Seçenek 2:

Seçenek 3:

Seçenek 4:

Beklenti: Panel kalitesi ve en az 2 sene güncel yayın platformu desteği. 55R857UQ QLED olmasıyla cezbediyor ama 2021 üretimi bir model ve 6 COF ile üretilmiş. Diğerlerinin panel ve anakart bilgilerini bulamadım. Sizce aralarında en alınabilir olan hangisidir?

Sunny ve Next'i eledim direkt, servis hizmeti konusunda istenen seviyede değiller. Regal markası da öyle bir marka haline geldi ki, eskiden "İkisi de aynı ürün, Vestel 5 lira, Regal 3 lira" derlerdi, şimdi Vestel neyse Regal de ona yakın bir fiyat, hadi onu geçtim Vestel ve Toshiba arasında Regal iyice sönük kaldı, ancak kampanya vs. denk gelirse uygun oluyor.

Toshiba'lardaki karma panel durumu sadece Toshiba'ya özgü değil, Vestel ve Regal markasında da benzer durumlar mevcut. Onun yanında tek bir çeşit panelle üretilen modeller de bulunuyor. Onlar da genellikle fiyatları yüksek olan modeller.

Sunny ve Next'i eledim direkt, servis hizmeti konusunda istenen seviyede değiller. Regal markası da öyle bir marka haline geldi ki, eskiden "İkisi de aynı ürün, Vestel 5 lira, Regal 3 lira" derlerdi, şimdi Vestel neyse Regal de ona yakın bir fiyat, hadi onu geçtim Vestel ve Toshiba arasında Regal iyice sönük kaldı, ancak kampanya vs. denk gelirse uygun oluyor.

Toshiba'lardaki karma panel durumu sadece Toshiba'ya özgü değil, Vestel ve Regal markasında da benzer durumlar mevcut. Onun yanında tek bir çeşit panelle üretilen modeller de bulunuyor. Onlar da genellikle fiyatları yüksek olan modeller.
Servis desteği önemli değil benim için hocam. 10-15 senelik Sony televizyonumuz tık demeden çalışıyor. Dolayısıyla Next ve Sunny de dahil edilerek değerlendirecek olursak hangisi mantıklı? Regal alacak olursam güncel olan 55R754UR modelini 6 taksit ile alabilme imkanım var. Ödeme kolaylığı açısından iyi ve fiyatı 11.250 TL. Öte yandan QLED olmasıyla beni cezbeden 55R857QU modeli de 2021 üretimi olması ve 6 COF ile üretilmesi detayları ile 12.757 TL'ye satılıyor ve 4 taksit ile biraz daha ödeme anlamında zorluyor. Ancak eğer bu bütçede daha alınabilir bir model yoksa almayı düşünebilirim. Sizin öneriniz nedir? Farklı bir model öneriniz var mıdır?

Maç izlemeyi seviyorum ve 1080p Digitürk recevier ile kullanacağım.

Arçelik üretimi televizyonlarda kullanılan paneller firma tarafından paylaşılmadığı için önermiyoruz. Sunny baştan eledim. Onvo 55F950 alınabilir ama yan açılardan seyirlerde renk soluyor diye şikayet geliyor bilginiz olsun. Uzun süre kullanacağınızı da düşünüyorum Digiturk felan da var madem biraz bütçe yükseltip Vestel 55UA9090 ya da 55UG9630 almanız daha iyi olur kanaatindeyim.

Arçelik üretimi televizyonlarda kullanılan paneller firma tarafından paylaşılmadığı için önermiyoruz. Sunny baştan eledim. Onvo 55F950 alınabilir ama yan açılardan seyirlerde renk soluyor diye şikayet geliyor bilginiz olsun. Uzun süre kullanacağınızı da düşünüyorum Digiturk felan da var madem biraz bütçe yükseltip Vestel 55UA9090 ya da 55UG9630 almanız daha iyi olur kanaatindeyim.
Hocam bütçem çok kısıtlı maalesef. NeXT YE-55gfsg7 modelinin IPS panel olduğu belirtilmiş. Sizce alınır mı?

Hocam bütçem çok kısıtlı maalesef. NeXT YE-55gfsg7 modelinin IPS panel olduğu belirtilmiş. Sizce alınır mı?
Hocam alınır alınmaz diyemiyorum maalesef. Sorun yaşarsanız çözümü zor olur maalesef bu tip markalarda. Ürün iyi olur ama destek çöp olur. Bilemiyorum. Şu dönemde şartları olabildiğince zorlamak daha mantıklı çünkü 1 ay sonra bu paralara bulamayacaksınız.

Vestel üretimi ve satıcı Vestel'in kendisi. 10 yıl ve daha fazla boyunca uygun fiyatlı diğer markalar yerine daha kurumsal Vestel servisi ile muhatap olursunuz.
Maalesef 2 yıl garantili ve karma panelli.

Android tabanlı smart Tvleri önermem. Çünkü fişe ilk takıldıkları zaman görece yavaş açılıyorlar. Zamanla Android 'i tv kaldiramayabiliyor ve donmalar oluyor. Bu yüzden yukarıdaki Tv + eğer smart özelliği yetersiz gelirse bir tane TV box almanızı öneririm.

Üstadım (@Murat ALA ) fikrime siz ne dersiniz?

Vestel üretimi ve satıcı Vestel'in kendisi. 10 yıl ve daha fazla boyunca uygun fiyatlı diğer markalar yerine daha kurumsal Vestel servisi ile muhatap olursunuz.
Maalesef 2 yıl garantili ve karma panelli.

Android tabanlı smart Tvleri önermem. Çünkü fişe ilk takıldıkları zaman görece yavaş açılıyorlar. Zamanla Android 'i tv kaldiramayabiliyor ve donmalar oluyor. Bu yüzden yukarıdaki Tv + eğer smart özelliği yetersiz gelirse bir tane TV box almanızı öneririm.

Üstadım (@Murat ALA ) fikrime siz ne dersiniz?
Bunu ben de düşünmüştüm hocam ama hem uydu-box geçişi sorunu hem de ses sisteminin kötü olması panel kalitesi anlamında da wow dedirtmeyecek bir panele sahip olması nedeniyle vazgeçtim. Maç izlemek için alacağım ve biraz daha canlı renkler arıyorum.

En uygun ve kabul edilebilir standartta Grundig 8960 modelinde karar kıldım bir müddet indirim bekleyeceğim 1000-2000 lira uyguna düşerse alacağım inşallah. Yardımcı olan tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.

Hocam panel kaliteleri üzecek gibi geliyor bana ucuz üretimlere yanaşmak istemiyorum. Vestel üretimlerinde hala 2020-21 üretimlerindeki MB130-180 anakart ailesi yer alıyor. Box alırım o sorun değil de bu bütçede aldığım cihaz box olmadan saf performansıyla da beni 2-3 sene götürsün istiyorum. Grundig 8960 son kararım gibi duruyor. İlginiz için teşekkür ederim.

Seçenek 1:

Seçenek 2:

Seçenek 3:

Seçenek 4:

Next Konusunda detaylı bilgi bulabildiniz mi. Bende kararsız kaldım. Şuan ki tercih durumunuz nedir sizin.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri