Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Harici Uydu Alıcı Görüntüye Etki Eder Mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

snbabrk53

Meraklı
Yeni Üye
Merhaba,

50PUS8807 model televizyon kullanıcısıyım, mevcutta dahili uydu alıcısı ile kullanıyorum. Görüntüden memnun olmakla birlikte, konu başlığında belirttiğim soru aklıma takıldı.

Harici uydu alıcısı alsam, sinyali işleme ve görüntüleme açısından düşünüldüğünde görüntü kalitesine olumlu bir etki olabilir mi?

Uydu alıcısından kastım da, hiremco veya next markalarının üst seviye olarak ifade edebileceğimiz modelleridir.

Merhaba,

50PUS8807 model televizyon kullanıcısıyım, mevcutta dahili uydu alıcısı ile kullanıyorum. Görüntüden memnun olmakla birlikte, konu başlığında belirttiğim soru aklıma takıldı.

Harici uydu alıcısı alsam, sinyali işleme ve görüntüleme açısından düşünüldüğünde görüntü kalitesine olumlu bir etki olabilir mi?

Uydu alıcısından kastım da, hiremco veya next markalarının üst seviye olarak ifade edebileceğimiz modelleridir.
Benim bildiğim hiçbir uydu alıcısı TV'nin dahili uydu alıcısı dan daha iyi performans veremez.nacizane benim fikrim budur.

Benim bildiğim hiçbir uydu alıcısı TV'nin dahili uydu alıcısı dan daha iyi performans veremez.nacizane benim fikrim budur.
Ben de bu fikre sahibim esasında, en basitinden kablo olmaması sebebiyle kayıp yok.

Ancak kaliteli işlemcilere sahip bir uydu alıcısı ile iş değişir mi, düşünmeden edemedim.

Merhaba,

Adı değil kendisi gerçekten uygdu alıcısı olanlarda fark eder zira televizyonda komple televizyon anakartı kadar ebata harici uydu alıcıları sadece uydu alıcısını yerleştiriyor.
TV teknolojisinde minileştirme çabası ne yazık ki veri işleme konusunda sorun teşkil ediyor. Code/Encode sisteminde iyi bir işlemci gücü, stabil bir yazılım tahminimizden çok daha farklı sonuçlar doğuruyor. Hiremco bunlara önemli bir örnektir.

Tabi bu arada Hiremco'nun Digiturk için ürettiği tenekeler var onları saymıyorum.

Genel tereddüt şu yönde oluyor, ''Harici uydudan kablo ile aktarım yapılacağı için kalite kaybı yaşanır'' buradaki fark şu, genelde Scart zamanlarından kalan o kötü tecrübe, kablo ile görüntü aktarımı konusunda kafalarımızı karıştırıyor. Oysa ki bir taraf Sinyal taşırken diğer taraf sadece protokol kodu taşıyor.

Mesela Scart kabloda ''Altın Uçlu'' vs diye yine yalansöylerlerdi millete, halbuki aradaki tek fark, kablo kesitinin bir tık daha kalın olmasıydı. Onun da sahtekârlığını yaptılar, plastik ucuz, bakır pahalı olduğu için yine hinlik yapıp içinden 3 tane tel geçen kaloya neredeyse bileğim kadar plastiği basıp kalınlaştırıp millete kaliteli adı altında çöp sattılar.

Bugün ise HDMI teknolojisinde o kablo sadece 1 ler ve 0 ları taşıyor. İşte yukarıda yazdığım Code/Encode süreci de burada devreye giriyor.

Görüntü kalitesinde noise dediğimiz negatif etkiyi dahili uydu alıcısında görüyorken haricide görmedik mesela.

Ancak arada şu fark var bunu unutmamak lazım. Biz hata aramak üzere bu testleri yapıyoruz, Normal kullanıcı gözünden inanılmaz farklar oluşturacak sonuçları istisna durumlar dışında göremezsiniz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri