Neler yeni

Hazır Bazlama ile Pratik Pizza Tarifi

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,820
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Marketlerde satılan hazır bazlama ile kolay bir tarif. Bu bazlamaların büyüğü küçüğü var. Ben kendimce orta boy dediğim 2'li 300 gram olandan aldım.
IMG_20230320_160953_427.jpg

Bunları yatay şekilde ortadan keserek toplamda 4 adet pizza tabanı elde ettim. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.

IMG_20230320_161118_647.jpg
Bir kaseye ev yapımı domates ve biber salçalarından ikişer çay kaşığı dolu dolu, biraz su, kekik ve kuru nane ekleyerek biraz sulu bir sos elde ettim. Sulu olmasındaki amaç çiğ hamur ile değil zaten pişmiş bir ekmek üzerine yapacağımız için ekmeğin kurumasını önlemek. Fazla sulu yaparsak da ekmek çok ıslanır.
IMG_20230320_161505_394.jpgIMG_20230320_162414_890.jpg
Üstüne koyacağımız malzemer düşmesin oynamasın tutsun diye yani tuğlalar arasındaki harç görevini görmesi için az bir miktar rendelenmiş kaşar ekledim. Asıl kaşarı en üste atacağım için buraya az ekledim. Sizin zevkinize kalmış.
IMG_20230320_162604_501.jpg
3 adet küçük boy domatesi ince ince dilipleyip dördüne paylaştırdım. İkisi bol domatesli ikisi az domatesli oldu, az domatesli olanlara ilave malzeme olarak birine soğan diğerine sucuk ekliyorum. Fakat sadece domates-kaşar-kekik üçlüsü bile çok güzel oluyor ben bayılıyorum. Malzeme eklemek size kalmış. Kendi isteğinize göre. Birazcık da acı biber turşum vardı bu domatesli olan doğranmış kıl biberlerden. İki tanesine birazcık da acı ekledim.
IMG_20230320_163307_190.jpg IMG_20230320_163601_082.jpg

Fırına gitmeden önce son halleri bu şekilde, malzemeleri koyduktan sonra birazcık da kekik attım üstüne. Gönderdim fırına.

IMG_20230320_163956_244.jpg
Domatesler kendini saldı "ben oldum" dedi. Fırından çıkarıp artık üsüne kaşarla iyice süsleyip 2-3 dk da kaşar erisin iyice lezzetlensin diye fırında tuttum.
IMG_20230320_165705_635.jpg
Son hali de bu şekilde.
IMG_20230320_170834_917.jpg

Şimdi birkaç not ekleyelim; sosun kıvamı böyle çorba gibi olmalı, çok koyu olursa sos yanabilir ekmek kuruyabilir, suyu fazla olursa da ekmeği çok ıslatacağı için yerken güzel olmaz. Sosu su yerine yağ ile yapanlar da fakat ben çok yağlı olacağı düşüncesindeyim. Malzemeler ekmeğin üstünden düşmesin tutunsun diye altına kaşar attım. Malzemeleri de aşırıya kaçmadan ince yapınca çok güzel oluyor. Malzemeyi çok fazla tutmadım hatta yazdığım gibi domates-kaşar-kekik şeklinde de çok güzel oluyor. Tercihinize kalmış. Eğer tepsiye benimki gibi tam ölçülü sığıyor da kenarları yağlı kağıt kaplamıyorsa, direkt olarak tepsiye değiyorsa tepsiye temas eden noktalara çok az sos ya da yağ sürebilirsiniz ben sos sürdüm. Yapışmaması için. Malzemeleri pişirip en son üzerine kaşar atarsanız fırını kapatsanız da o fırının sıcağıyla eriyor zaten. Son olarak, sosun içerisine çok az da toz şeker atabilirsiniz daha lezzetli olur. Eğer salçanız tuzlu değilse domateslerin üzerine biraz tuz atarsanız hem daha çabuk pişirir, hem de tuzsuz olmaz. Yanına da soğuk bir içecek iyi gider. Kimileri çay da seviyor fakat benim önerim hafif ekşili buz gibi bir ayran.

Denemek isteyenlere afiyet olsun :)
 

Yelda Helvacı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
19 Ocak 2023
Mesajlar
5,969
Tepki puanı
14,780
Puanları
213
Marketlerde satılan hazır bazlama ile kolay bir tarif. Bu bazlamaların büyüğü küçüğü var. Ben kendimce orta boy dediğim 2'li 300 gram olandan aldım.
Ekli dosyayı görüntüle 1611

Bunları yatay şekilde ortadan keserek toplamda 4 adet pizza tabanı elde ettim. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.

Ekli dosyayı görüntüle 1612
Bir kaseye ev yapımı domates ve biber salçalarından ikişer çay kaşığı dolu dolu, biraz su, kekik ve kuru nane ekleyerek biraz sulu bir sos elde ettim. Sulu olmasındaki amaç çiğ hamur ile değil zaten pişmiş bir ekmek üzerine yapacağımız için ekmeğin kurumasını önlemek. Fazla sulu yaparsak da ekmek çok ıslanır.
Ekli dosyayı görüntüle 1613Ekli dosyayı görüntüle 1614
Üstüne koyacağımız malzemer düşmesin oynamasın tutsun diye yani tuğlalar arasındaki harç görevini görmesi için az bir miktar rendelenmiş kaşar ekledim. Asıl kaşarı en üste atacağım için buraya az ekledim. Sizin zevkinize kalmış.
Ekli dosyayı görüntüle 1615
3 adet küçük boy domatesi ince ince dilipleyip dördüne paylaştırdım. İkisi bol domatesli ikisi az domatesli oldu, az domatesli olanlara ilave malzeme olarak birine soğan diğerine sucuk ekliyorum. Fakat sadece domates-kaşar-kekik üçlüsü bile çok güzel oluyor ben bayılıyorum. Malzeme eklemek size kalmış. Kendi isteğinize göre. Birazcık da acı biber turşum vardı bu domatesli olan doğranmış kıl biberlerden. İki tanesine birazcık da acı ekledim.
Ekli dosyayı görüntüle 1616 Ekli dosyayı görüntüle 1622

Fırına gitmeden önce son halleri bu şekilde, malzemeleri koyduktan sonra birazcık da kekik attım üstüne. Gönderdim fırına.

Ekli dosyayı görüntüle 1623
Domatesler kendini saldı "ben oldum" dedi. Fırından çıkarıp artık üsüne kaşarla iyice süsleyip 2-3 dk da kaşar erisin iyice lezzetlensin diye fırında tuttum.
Ekli dosyayı görüntüle 1624
Son hali de bu şekilde.
Ekli dosyayı görüntüle 1625

Şimdi birkaç not ekleyelim; sosun kıvamı böyle çorba gibi olmalı, çok koyu olursa sos yanabilir ekmek kuruyabilir, suyu fazla olursa da ekmeği çok ıslatacağı için yerken güzel olmaz. Sosu su yerine yağ ile yapanlar da fakat ben çok yağlı olacağı düşüncesindeyim. Malzemeler ekmeğin üstünden düşmesin tutunsun diye altına kaşar attım. Malzemeleri de aşırıya kaçmadan ince yapınca çok güzel oluyor. Malzemeyi çok fazla tutmadım hatta yazdığım gibi domates-kaşar-kekik şeklinde de çok güzel oluyor. Tercihinize kalmış. Eğer tepsiye benimki gibi tam ölçülü sığıyor da kenarları yağlı kağıt kaplamıyorsa, direkt olarak tepsiye değiyorsa tepsiye temas eden noktalara çok az sos ya da yağ sürebilirsiniz ben sos sürdüm. Yapışmaması için. Malzemeleri pişirip en son üzerine kaşar atarsanız fırını kapatsanız da o fırının sıcağıyla eriyor zaten. Son olarak, sosun içerisine çok az da toz şeker atabilirsiniz daha lezzetli olur. Eğer salçanız tuzlu değilse domateslerin üzerine biraz tuz atarsanız hem daha çabuk pişirir, hem de tuzsuz olmaz. Yanına da soğuk bir içecek iyi gider. Kimileri çay da seviyor fakat benim önerim hafif ekşili buz gibi bir ayran.

Denemek isteyenlere afiyet olsun :)
Burada gördüğüm tarifler ile yaz gelmeden kiloları alacağız belli?
Ben de bütün tavuk denemesi yapıyordum air fryer da. Şimdi okuyabildim yazının tamamını. Hakkını vererek tam ölçülü detaylı anlatım olmuş. O yüzden eline sağlığın her türlüsü senin?maşallah.
Kesinlikle denerim bunu da.
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,896
Çözümler
82
Tepki puanı
44,824
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Abi hakikaten hakkını vermişsin yalnız forumun yemek furyasına kendini kaptırdığın gözümden kaçmadı :kiskis

Şu satırları bitirip ADO KAÇAR diyorum çünkü evde kızarmış tavuk beni bekliyor :kop
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,820
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Abi hakikaten hakkını vermişsin yalnız forumun yemek furyasına kendini kaptırdığın gözümden kaçmadı :kiskis

Şu satırları bitirip ADO KAÇAR diyorum çünkü evde kızarmış tavuk beni bekliyor :kop

Ufak ufak çektiğim yemek videoları vardı eskilerden galeride bir yerlerde duruyordur. Bugün de hadi dedim böyle bir değişiklik yapayım, yapmışken de çekip atayım. Nereye kadar vestel onvo wisdom share vs. kavgası yapacağız, arada yemek molası da lazım :ok

Afiyet olsun. Benim de Onvo Airfryerım olsa ben de yapardım. Eldeki imkanlar Kumtel fırın :)
 
Üst