- Katılım
- 26 Ocak 2023
- Mesajlar
- 2,761
- Çözümler
- 25
- Tepki puanı
- 4,820
- Puanları
- 213
- Konum
- 𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
- Web sitesi
- inceleriz.com
Marketlerde satılan hazır bazlama ile kolay bir tarif. Bu bazlamaların büyüğü küçüğü var. Ben kendimce orta boy dediğim 2'li 300 gram olandan aldım.
Bunları yatay şekilde ortadan keserek toplamda 4 adet pizza tabanı elde ettim. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.
Bir kaseye ev yapımı domates ve biber salçalarından ikişer çay kaşığı dolu dolu, biraz su, kekik ve kuru nane ekleyerek biraz sulu bir sos elde ettim. Sulu olmasındaki amaç çiğ hamur ile değil zaten pişmiş bir ekmek üzerine yapacağımız için ekmeğin kurumasını önlemek. Fazla sulu yaparsak da ekmek çok ıslanır.
Üstüne koyacağımız malzemer düşmesin oynamasın tutsun diye yani tuğlalar arasındaki harç görevini görmesi için az bir miktar rendelenmiş kaşar ekledim. Asıl kaşarı en üste atacağım için buraya az ekledim. Sizin zevkinize kalmış.
3 adet küçük boy domatesi ince ince dilipleyip dördüne paylaştırdım. İkisi bol domatesli ikisi az domatesli oldu, az domatesli olanlara ilave malzeme olarak birine soğan diğerine sucuk ekliyorum. Fakat sadece domates-kaşar-kekik üçlüsü bile çok güzel oluyor ben bayılıyorum. Malzeme eklemek size kalmış. Kendi isteğinize göre. Birazcık da acı biber turşum vardı bu domatesli olan doğranmış kıl biberlerden. İki tanesine birazcık da acı ekledim.
Fırına gitmeden önce son halleri bu şekilde, malzemeleri koyduktan sonra birazcık da kekik attım üstüne. Gönderdim fırına.
Domatesler kendini saldı "ben oldum" dedi. Fırından çıkarıp artık üsüne kaşarla iyice süsleyip 2-3 dk da kaşar erisin iyice lezzetlensin diye fırında tuttum.
Son hali de bu şekilde.
Şimdi birkaç not ekleyelim; sosun kıvamı böyle çorba gibi olmalı, çok koyu olursa sos yanabilir ekmek kuruyabilir, suyu fazla olursa da ekmeği çok ıslatacağı için yerken güzel olmaz. Sosu su yerine yağ ile yapanlar da fakat ben çok yağlı olacağı düşüncesindeyim. Malzemeler ekmeğin üstünden düşmesin tutunsun diye altına kaşar attım. Malzemeleri de aşırıya kaçmadan ince yapınca çok güzel oluyor. Malzemeyi çok fazla tutmadım hatta yazdığım gibi domates-kaşar-kekik şeklinde de çok güzel oluyor. Tercihinize kalmış. Eğer tepsiye benimki gibi tam ölçülü sığıyor da kenarları yağlı kağıt kaplamıyorsa, direkt olarak tepsiye değiyorsa tepsiye temas eden noktalara çok az sos ya da yağ sürebilirsiniz ben sos sürdüm. Yapışmaması için. Malzemeleri pişirip en son üzerine kaşar atarsanız fırını kapatsanız da o fırının sıcağıyla eriyor zaten. Son olarak, sosun içerisine çok az da toz şeker atabilirsiniz daha lezzetli olur. Eğer salçanız tuzlu değilse domateslerin üzerine biraz tuz atarsanız hem daha çabuk pişirir, hem de tuzsuz olmaz. Yanına da soğuk bir içecek iyi gider. Kimileri çay da seviyor fakat benim önerim hafif ekşili buz gibi bir ayran.
Denemek isteyenlere afiyet olsun
Bunları yatay şekilde ortadan keserek toplamda 4 adet pizza tabanı elde ettim. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim.
Bir kaseye ev yapımı domates ve biber salçalarından ikişer çay kaşığı dolu dolu, biraz su, kekik ve kuru nane ekleyerek biraz sulu bir sos elde ettim. Sulu olmasındaki amaç çiğ hamur ile değil zaten pişmiş bir ekmek üzerine yapacağımız için ekmeğin kurumasını önlemek. Fazla sulu yaparsak da ekmek çok ıslanır.
Üstüne koyacağımız malzemer düşmesin oynamasın tutsun diye yani tuğlalar arasındaki harç görevini görmesi için az bir miktar rendelenmiş kaşar ekledim. Asıl kaşarı en üste atacağım için buraya az ekledim. Sizin zevkinize kalmış.
3 adet küçük boy domatesi ince ince dilipleyip dördüne paylaştırdım. İkisi bol domatesli ikisi az domatesli oldu, az domatesli olanlara ilave malzeme olarak birine soğan diğerine sucuk ekliyorum. Fakat sadece domates-kaşar-kekik üçlüsü bile çok güzel oluyor ben bayılıyorum. Malzeme eklemek size kalmış. Kendi isteğinize göre. Birazcık da acı biber turşum vardı bu domatesli olan doğranmış kıl biberlerden. İki tanesine birazcık da acı ekledim.
Fırına gitmeden önce son halleri bu şekilde, malzemeleri koyduktan sonra birazcık da kekik attım üstüne. Gönderdim fırına.
Domatesler kendini saldı "ben oldum" dedi. Fırından çıkarıp artık üsüne kaşarla iyice süsleyip 2-3 dk da kaşar erisin iyice lezzetlensin diye fırında tuttum.
Son hali de bu şekilde.
Şimdi birkaç not ekleyelim; sosun kıvamı böyle çorba gibi olmalı, çok koyu olursa sos yanabilir ekmek kuruyabilir, suyu fazla olursa da ekmeği çok ıslatacağı için yerken güzel olmaz. Sosu su yerine yağ ile yapanlar da fakat ben çok yağlı olacağı düşüncesindeyim. Malzemeler ekmeğin üstünden düşmesin tutunsun diye altına kaşar attım. Malzemeleri de aşırıya kaçmadan ince yapınca çok güzel oluyor. Malzemeyi çok fazla tutmadım hatta yazdığım gibi domates-kaşar-kekik şeklinde de çok güzel oluyor. Tercihinize kalmış. Eğer tepsiye benimki gibi tam ölçülü sığıyor da kenarları yağlı kağıt kaplamıyorsa, direkt olarak tepsiye değiyorsa tepsiye temas eden noktalara çok az sos ya da yağ sürebilirsiniz ben sos sürdüm. Yapışmaması için. Malzemeleri pişirip en son üzerine kaşar atarsanız fırını kapatsanız da o fırının sıcağıyla eriyor zaten. Son olarak, sosun içerisine çok az da toz şeker atabilirsiniz daha lezzetli olur. Eğer salçanız tuzlu değilse domateslerin üzerine biraz tuz atarsanız hem daha çabuk pişirir, hem de tuzsuz olmaz. Yanına da soğuk bir içecek iyi gider. Kimileri çay da seviyor fakat benim önerim hafif ekşili buz gibi bir ayran.
Denemek isteyenlere afiyet olsun