Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kendiliğinden çalışan kurutma makinesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

donamaria

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Bosch Serie 8
Merhabalar değerli forum üyeleri.
Geçen ay aldığım Bosch kurutma makinem belirli bir periyoda bağlı olmadan kendi kendine açılıyor. Servis kaydı oluşturdum servis video ile kanıtlamamı istedi biraz uğraştım ama sonunda bu durumu video ile kayıt altına alabildim.

Bu arada makinenin içinin boş, filtrelerinin temiz olduğunu da belirtmek istiyorum. Servise videoyu gönderdiğim de ara kablosu ile kullandığım için olduğunu söyledi ama çamaşır makinesi de aynı kablo ile bağlı ve onda herhangi bir sorun olmuyor. Servis ilk defa böyle bir şey duyduk dedi ama net bir çözüm de öneremedi. Doğrudan topraklı prize bağlamamı istiyor ama ara kablo da topraklı üstelik makinenin yanına priz çekmek zor olacak.

Bu durumu açıklayabilecek bir fikre açığım. Bahsettiğim duruma ait videoyu da paylaşıyorum. Sizce ara kablo kaynaklı mı yoksa cihaz mı arızalı?

Ekli dosyalar

Ara kabloyu kaldırın direkt prize bağlayın. Bu işlemi sabah erken kalktığınız bir zamanda yaparsanız gün içinde takip etmeniz rahat olur. Tahminimce ön panoda sorun olabilir.

doğrudan prize bağlama şansım yok. ara kablo aslında prizden uzatılmış bir kablo yani fişle alınan bir hat değil. klimalarda olduğu gibi prizin içinden çekilmiş. bu şekilde yapılan bağlantı da amper azalması olabilir mi?

Gelen enerjiden kaynaklı olduğunu hiç sanmıyorum, şayet öyle olsa her elektrik kesintisinde sonra makine açılırdı.

Peki açıldığında son kullandığınız program mı açılıyor her seferinde farklı bir program mı? Şunun için soruyorum, program seçme düğmesine göre sağ üstteki (muhtemel pamuklu) programı seçilmiş görünüyor. Siz çevirmeden o programa nasıl geliyor? Ya da tamamen görsel yanılma, çevirdiğiniz bir düğme (tekerlek) yok mu makinede? Tamamen dokunmatik mi panel?

Gelen enerjiden kaynaklı olduğunu hiç sanmıyorum, şayet öyle olsa her elektrik kesintisinde sonra makine açılırdı.

Peki açıldığında son kullandığınız program mı açılıyor her seferinde farklı bir program mı? Şunun için soruyorum, program seçme düğmesine göre sağ üstteki (muhtemel pamuklu) programı seçilmiş görünüyor. Siz çevirmeden o programa nasıl geliyor? Ya da tamamen görsel yanılma, çevirdiğiniz bir düğme (tekerlek) yok mu makinede? Tamamen dokunmatik mi panel?
Panel dokunmatik. Normalde ben açtığımda da o program seçili açılıyor. Doğrudan prize bağlama şansım da yok servise bunu nasıl ispatlayacagimi da bilemedim

Panel dokunmatik. Normalde ben açtığımda da o program seçili açılıyor. Doğrudan prize bağlama şansım da yok servise bunu nasıl ispatlayacagimi da bilemedim
Mümkünse eğer, makine kapalıyken sigortayı indirip birkaç saniye bekledikten sonra kaldırabilir misiniz? Aynı tepkiyi veriyor mu makine?

dokunmatik panelinde sorun olabilir belki, benim makinemde de bazen 2 dokunuyorum 3-4 kere basmışım gibi tepki veriyor. Ortamdaki nemden dolayı kapasitif ekran bir şekilde komut alıyor olabilir belkiz

Merhaba

Ara kablonuz bağlantılarında cıvataların tam sıkılmadığından anlık temassızlık olabilir.

evcil hayvanız varsa ve kablo ulaşılabilecek yerde ise oyun oynarken bu temassızlığı anlık yapabilir.

çamaşır makinesi mekanik, kurutma makinesi dokunmatik mi kapama-açma yapıyor.

doğrudan prize bağlama şansım yok. ara kablo aslında prizden uzatılmış bir kablo yani fişle alınan bir hat değil. klimalarda olduğu gibi prizin içinden çekilmiş. bu şekilde yapılan bağlantı da amper azalması olabilir mi?
Kullandığınız elektrik malzemelerin kalite düzeyide önem kazanıyor.
Makinelerin fişleri grup prizine taktığınızda kalite düzeyi düşük ise tasarımdan dolayı 2 fiş gevşek kalabilir.
başka bir uzatma ile başka bir prizden 1 hafta boyunca hat çekerek sadece kurutmayı çalıştırma denemesi yapabilirsiniz.
Apartmana elektrikçi gelip panoda işlem yaptıysa anlık açma-kapama yapabilir.
tamamen yazılanlara göre aklıma gelenler.
Kurutma makinesinde sorunlu çıkabilir.

Askerde iken karşıma 1Tl ile çalışan masaj koltuğu koydular.
1 hafta sonra anlık elektrik gitti geldi. Masaj koltuğu çalışmaya başladı.
hıı jeton düştü.
prizde saniyenin bir bölümü hızında prizden çıkarıp takınca makine 5dk istediğin programa alıp çalışıyordu.

Servis kurutma makinesi çok amper çeker o nedenle bu oluyor dedi ama tatmin etmedi bu cevap.
Çalışmayan cihaz nasıl amper çekiyor bunu açıklasınlar.
Çalışmayan cihaz amper çekmez ha fazla amper çekerse ne olur yüke binerse sigortalar atar ark vs yapar.
Bu konuyu amper olayına çekemezler o iş farklı çalışırken Cihaz kapanır çalışmayı durdurur o zaman fazla amper çekiyor uzatma kablonuz çekilen amperi taşımadığı için cihaz kapanıyor derler onu anlarım.

O zaman makinanın kartta bir sıkıntı vardır. Garantisi varsa arayın değişsinler elektriğe çamur atmaya bayılıyorlar.

Çalışmayan cihaz nasıl amper çekiyor bunu açıklasınlar.
Çalışmayan cihaz amper çekmez ha fazla amper çekerse ne olur yüke binerse sigortalar atar ark vs yapar.
Bu konuyu amper olayına çekemezler o iş farklı çalışırken Cihaz kapanır çalışmayı durdurur o zaman fazla amper çekiyor uzatma kablonuz çekilen amperi taşımadığı için cihaz kapanıyor derler onu anlarım.
Teşekkür ederim servise baskı yapacağım bu durumu hiç düşünmemiştim. Cihazın çalışmadığını vurgulamak gerekiyor servise

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri