Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Kıbrıs piyasasındaki klimalar / SEER & SCOPE karşılaştırma

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cypriot

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, Adem abi'nin videoları sağolsun buraya sürüklendim :)

Eve 3 adet klima alacam. Hem bulgularımı paylaşırım belki birileri faydalanır hem de fikirlerinizi alırım diye düşündüm.

Konum bilgileri:
1. oda batıya bakıyor 8.5 metre kare. 1 sürgü pencere mevcut
2. oda nın sürgü cam kapı doğu'ya diğer yüzü (her iki köşede tekli yukardan açılır pencere) Güneye bakıyor. 9 metre kare
3. oda salon ve mutfak birleşik. O da yaklaşık 29 metre kare. Batıya bakıyor. Sürgü balkon cam balkon kapısı mevcut.
Odalarla salon arasında ahşap sürgü kapı mevcut.

2'i 9 luk, 1 18'lik klima almayı planlıyorum.

Küçük bir ada ülkesi olmasının sonucunda burada piyasada bulunan ürünler biraz daha kısıtlı. Hepsi olmasa da bulabildiğim ürünlerin çoğu şöyle. Midea'nın Extreme Save, Aurora ve Forest modelleri de mevcut yalnız alırsam All Easy Pro alırım diye diğerlerini eklemedim.
Malesef Breezeless serisi henüz gelmedi buraya.

Her ne kadar dış görünüşünü pek estetik bulmaasam da 18 lik için Midea All Easy Pro düşünüyorum.

9'luklar için Mitsubisihi Electric Enviro ve All Easy Pro'nun 12'liği arasındayım (9 luğu stokta olmadığından)
Mitsubisihi Electric Enviro serisinin burada tavsiye edilmediğini görüyorum. Fakat tanıdıklarımdan aldığım geri bildirim ve SEER, SCOPE değerleri oldukça iyi görünüyor. Ayırca hava akışının daha iyi yönlendirilebilmesi için dışta çift kanat kullanmışlar. Dolayısıyla özellikle yatak odasında direkt üzerine üfleme olayını engellemek için kulağa mantıklı geliyor. Bu kadar para verip bir wifi modülünün içerisine dahil olmaması can sıkıcı, bu da ayrı konu. Bir 9'luk breezeless olsa alıp geçecem ama malesef yok.

All Easy Pro (12k) ve Mitsubisihi Electric Enviro (9k) 'yı kıyasladığımızda siz hangisini ve neden tercih ederdiniz?
[td]
[/td]​

Screenshot 2024-08-04 152130.png

2 adet alacaksanız ben olsam midea alır geçerdim kafadan 14bin tl fark oluyor. wifi özelliği olması vs de cabası. seer değeri kataloğa göre yüksek birde ısıtmada kullanacaksanız aep verilere göre daha iyi görünüyor.
Bu arada 9m2 için 12lik çok büyük olur ama diğer yorumlarıda gözden geçirmek gerekiyor.
Ben kapılar açık şekilde 50m2 12lik aep kullanıyorum yalıtımsız dükkanda(Ankara) günlük harcanan 4-5 kwh civarı

9 M2 yere 12.000 lik klima olmaz hocam, 9.000 lik almalısın. Mitsubishi daha mantıklı görünüyor sizin için.

Eve 3 adet klima alacam. Hem bulgularımı paylaşırım belki birileri faydalanır hem de fikirlerinizi alırım diye düşündüm.

Konum bilgileri:
2. oda nın sürgü cam kapı doğu'ya diğer yüzü (her iki köşede tekli yukardan açılır pencere) Güneye bakıyor. 9 metre kare
3. oda salon ve mutfak birleşik. O da yaklaşık 29 metre kare. Batıya bakıyor. Sürgü balkon cam balkon kapısı mevcut.

Küçük bir ada ülkesi olmasının sonucunda burada piyasada bulunan ürünler biraz daha kısıtlı. Hepsi olmasa da bulabildiğim ürünlerin çoğu şöyle. Midea'nın Extreme Save, Aurora ve Forest modelleri de mevcut yalnız alırsam All Easy Pro alırım diye diğerlerini eklemedim.

Her ne kadar dış görünüşünü pek estetik bulmaasam da 18 lik için Midea All Easy Pro düşünüyorum.

9'luklar için Mitsubisihi Electric Enviro ve All Easy Pro'nun 12'liği arasındayım (9 luğu stokta olmadığından)
Mitsubisihi Electric Enviro serisinin burada tavsiye edilmediğini görüyorum. Fakat tanıdıklarımdan aldığım geri bildirim ve SEER, SCOPE değerleri oldukça iyi görünüyor. Ayırca hava akışının daha iyi yönlendirilebilmesi için dışta çift kanat kullanmışlar. Dolayısıyla özellikle yatak odasında direkt üzerine üfleme olayını engellemek için kulağa mantıklı geliyor. Bu kadar para verip bir wifi modülünün içerisine dahil olmaması can sıkıcı, bu da ayrı konu. Bir 9'luk breezeless olsa alıp geçecem ama malesef yok.

All Easy Pro (12k) ve Mitsubisihi Electric Enviro (9k) 'yı kıyasladığımızda siz hangisini ve neden tercih ederdiniz?

[td]

[/td]​

Ekli dosyayı görüntüle 18630
Listede altta tcl t-pro gördüm 9lukvar
t-pro odalarda rüzgarsiz üfleme modunu açınca rüzgarın sertligini hissetmemiş olursunuz hem

ve salon için ise tcl c-fresh 12bin bir bakmanizi öneririm🤌 kibrista fiyatlar baya uygunmus hemde

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Klima seçiminizde bulunduğunuz bölgenin de kısmen önem teşkil edeceğini söyleyebilirim. Girne veya mağusa da lefkoşa ya göre daha çok nem ve sıcaklık yükü olduğunu söyleyebilirim.

Adada, baktığınız markalara ek bir çok farklı TR de olmayan performans ürünleri de mevcuttu.

Kişisel görüşürüm muhakkak WiFi modülü olan tercih etmeniz olacaktır. Ada da özellikle yaz aylarında günde 2 hatta 3 kez elektrik kesintileri oluyor. Bu sebeple uzaktan erişim büyük önem arz eder. Buna ek olarak muhakkak akım koruma ve sigorta bağlantısı yapılması lazım. Prize bağlantı yapılacaksa ayrı bir sigorta gerekmeyebilir kendi içinde oluyordu sanırım. Alacağınız ürünleri 24 çalıştırma esasına göre düşünmeniz gerekiyor. Kapatıldığı anda oda sıcaklığı çok hızlı yükseliyor. Kapat aç şeklinde kullanırsanız ay sonunda sizi çok üzer.

Orada yaşadığım dönemde girne de yaklaşık 75 metre penthouse dairede (doğu - güney - kuzey) 2 adet 12 lik mitsubishi klima yetiyordu. Ama bir tanesi 18 lik olsaydı yok da demezdim.

Salon/mutfak için 18lik ve 2 odayı gören koridora 12 lik bence sizin için soğuk bir ortam yaratabilir.

Bunlara ek olarak benim zamanımda usta ve servis işleri çok sıkıntılıydı, duvarı delmeye ayrı, klima montaja ayrı, elektriğe ayrı usta çağırmak durumunda kalmıştım 😁

Adada da yoğun bir dönem olduğunu göz önüne alarak servis zamanını da göz önünde bulundurun derim.

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Klima seçiminizde bulunduğunuz bölgenin de kısmen önem teşkil edeceğini söyleyebilirim. Girne veya mağusa da lefkoşa ya göre daha çok nem ve sıcaklık yükü olduğunu söyleyebilirim.

Adada, baktığınız markalara ek bir çok farklı TR de olmayan performans ürünleri de mevcuttu.

Kişisel görüşürüm muhakkak WiFi modülü olan tercih etmeniz olacaktır. Ada da özellikle yaz aylarında günde 2 hatta 3 kez elektrik kesintileri oluyor. Bu sebeple uzaktan erişim büyük önem arz eder. Buna ek olarak muhakkak akım koruma ve sigorta bağlantısı yapılması lazım. Prize bağlantı yapılacaksa ayrı bir sigorta gerekmeyebilir kendi içinde oluyordu sanırım. Alacağınız ürünleri 24 çalıştırma esasına göre düşünmeniz gerekiyor. Kapatıldığı anda oda sıcaklığı çok hızlı yükseliyor. Kapat aç şeklinde kullanırsanız ay sonunda sizi çok üzer.

Orada yaşadığım dönemde girne de yaklaşık 75 metre penthouse dairede (doğu - güney - kuzey) 2 adet 12 lik mitsubishi klima yetiyordu. Ama bir tanesi 18 lik olsaydı yok da demezdim.

Salon/mutfak için 18lik ve 2 odayı gören koridora 12 lik bence sizin için soğuk bir ortam yaratabilir.

Bunlara ek olarak benim zamanımda usta ve servis işleri çok sıkıntılıydı, duvarı delmeye ayrı, klima montaja ayrı, elektriğe ayrı usta çağırmak durumunda kalmıştım 😁

Adada da yoğun bir dönem olduğunu göz önüne alarak servis zamanını da göz önünde bulundurun derim.
Kıbrıslı'yım zaten. Bölge Mağusa. Dediğin gibi nem çok :) ve evet malesef ustalarla ilgili sıkıntımız var.
TR'olmayan modeller dediğimiz Vision, Fujicool gibi markalar var. Fujicool'dan emin değilim ama Vision Midea üretimi ve muhtemelen prime kasa. Alanlar da onlardan da memnun bu arada fiyatları uygun olduğundan.

Valla 12 lik fazla gelir, 9'luk mitsubushi'ye de değmez dersek ses sorunuyla ilgili riski alıp en azından yatak odasına samsung windfree taktırabilirim.

Bu arada listede 1-2 düzeltme yaptım baştan ekliyorum.
1722790734424.png

aep kendini 85w lara kadar kısabilen bir klima 9m2 de de bir sorun olmaz muhtemelen termostata girmez 85wlarda rahatça soğutur alanı diye düşünüyorum.

Amacım, sizi en az klima ve işçilik ile kurtarmak.

Doğru konumlandırılmış 2 adet 12 lik klima tüm oda kapıları açık şekilde ve 24 saat kullanma esasına dayanarak tüm evi konfor sıcaklığında tutar. Rahat birşekilde 25 dereceye ayarlı auto modda sizi rahat ettirir, gece terlemeden, gündüz zinde uyandırır.

Dışarıda eve girdiğiniz anda farkı rahatça anlarsınız.

Fakat ama konfor sıcaklığından ziyade biraz üşütsün ise 18+12 daha iyi bir seçenek olur.

Bir diğer senaryo ise; ara kapı kapalı şekilde oturum alanı hep soğuk kalsın, ama yatak odaları gece soğuk olsun derseniz, gece yatmadan 15 dk önce yatak odaları tarafı klima açılır, sonrasında ara kapıyı da açarsınız.

Eğer tüm klimalar aç/kapa esasına göre çalışacaksa yani evde yokken çalışamazsın diyorsanız 9+9+18 alın her odaya takın geçin. İhtayacı olan oda açar, olmayan odanın kapısı kapalı kalır.

Amacım, sizi en az klima ve işçilik ile kurtarmak.

Doğru konumlandırılmış 2 adet 12 lik klima tüm oda kapıları açık şekilde ve 24 saat kullanma esasına dayanarak tüm evi konfor sıcaklığında tutar. Rahat birşekilde 25 dereceye ayarlı auto modda sizi rahat ettirir, gece terlemeden, gündüz zinde uyandırır.

Dışarıda eve girdiğiniz anda farkı rahatça anlarsınız.

Fakat ama konfor sıcaklığından ziyade biraz üşütsün ise 18+12 daha iyi bir seçenek olur.

Bir diğer senaryo ise; ara kapı kapalı şekilde oturum alanı hep soğuk kalsın, ama yatak odaları gece soğuk olsun derseniz, gece yatmadan 15 dk önce yatak odaları tarafı klima açılır, sonrasında ara kapıyı da açarsınız.

Eğer tüm klimalar aç/kapa esasına göre çalışacaksa yani evde yokken çalışamazsın diyorsanız 9+9+18 alın her odaya takın geçin. İhtayacı olan oda açar, olmayan odanın kapısı kapalı kalır.
Haklısın fakat odanın birini ofis olarak kullanıyorum ve kapısı çoğu zaman kapalı. Dolayısıyla 3 tane alıp gerektiği yerde ayrı ayrı gerekmediği yerde 18'liği açıp istediğim yer için kullanırım diye planladım

Konum bilgileri:

[td]

[/td]​

Ekli dosyayı görüntüle 18630
Oooooo ikinci Vatan Kıbrıs, Hoşgeldin kardeşim :D

Kıbrıs lafı geçer de ben hiç askerliğimi hatırlamaz mıyım? :D

1722843651918.jpeg

Haklısın fakat odanın birini ofis olarak kullanıyorum ve kapısı çoğu zaman kapalı. Dolayısıyla 3 tane alıp gerektiği yerde ayrı ayrı gerekmediği yerde 18'liği açıp istediğim yer için kullanırım diye planladım
Her oda için ayrı alınacaksa 9 metre kare ve altındaki bir oda için 7'lik klima bile söz konusu olabilir. Mitsubishi MSZ-AP20VG modeli kıbrıs piyasasında mevcut mu bakmak gerekir. MSZ-AP20VG (K) modeli wifi ile geliyor ama ofis için kullanılıyorsa wifi çokta önem teşkil etmeyecektir. En fazla klima sabah 7:45 e programlanır ve 8:00 da işe başlamadan önce oda soğuk hale gelir.

vestel grubunda da 7 lik klimalar mevcut ama sizin Seer ve scop değerlerinin çok altında ürünler mevcut.

Bu durumda evin oturma planı çok önem teşkil edecek.

Ofis kapısı devamlı kapalı ise 24 saat çalışma esasına göre 18 lik bir adet klima salon-mutfak-koridorlar ve yatak odasını konfor sıcaklığında tutabilir.

burada işin içine tüketim masraflarıda katılmalı. 24 saat çalıştırma esasına göre aylık faturanıza örneğin 500 TL gelecekse yılda ortalama 5 ay soğutma amaçlı çalışacaksa 2500 TL gibi masrafı olacak. ekstra takacağınız 7 veya 9 luk klima ücreti minumum 25 bin olduğu düşünülünce 10 yılda amorti etme durumu var ki 10 yıl çok ciddi bir süre.

bu sebeple 2. odaya klima takmak yerine, salona 12lik yerine 18'lik alıp 24 saat çalıştırarak, duruma göre ofis odasının kapısını açık tutarak tüm evi konfor sıcaklğında tutabilirsiniz.

haaaa para var huzur var diyorsanız da 18+9+9 takın.

Vaay.. Nerede yaptın abi?
Gönyeli Köyüne giderken solda bir Hava Taburu var.
Havacılık Birlik Komutanlığı Karter Havaalanı diye geçer.
Kanlı boğaz denen yerden çok gittik geldik Girne ile Gönyeli arasında.
1994 de yasak şehir olan Maraş'a görevli girmiştim aşık olmuştum oralara.

Duymuşsundur belki şuan Kapalı Maraş'ın bir kısmı sivil ziyarete açık. Bölge büyük olduğunda girişte bisiklet kiralıyorlar. Derinya tarafındaki plajı da kullanıma açtılar. Yolunuz düşerse ziyaret etmeni tavsiye ederim :)

Abi bu MSZ-AP25VG kendini 288 watt'a kadar kısabiliyormuş. Midea MSEPBU-12HRFN8 minimum 130 watt görünüyor dökümanında. Senin pratikte bulgun nedir? Eğer bu şekildeyse bu kadar küçük alana bile 12 lik AEP mantıklı duruyor.

Abi bu MSZ-AP25VG kendini 288 watt'a kadar kısabiliyormuş. Midea MSEPBU-12HRFN8 minimum 130 watt görünüyor dökümanında. Senin pratikte bulgun nedir? Eğer bu şekildeyse bu kadar küçük alana bile 12 lik AEP mantıklı duruyor.
Belirtmeyi unutmuşum. Soğutma için yazdıklarım

Arkadaşlar buraya da bir güncelleme geçeyim dedim. Mitsubishi Enviro sersini sırf adı var diye almak içime sinmedi. Aldığım yer iyi bir indirim yapınca 3 tane All Easy Pro alıp geçtim. Gayet de her açıdan memnunum. Bu arada 2 farklı şirketin sattığı Fujitsu'ların 2 si de yine Midea üretimi olduğunu gördüm. Japonya'daki Fujitsu'yla alakaları yok. Ek olarak kurulumu taşeron şirketler yapıyor burda. Kurulumcuya vakum yapıyor musunuz diye sorduğumda uzun kablo kullanmazsam yapmıyorum dedi. E dedim nasıl yani olur mu öyle. Valla 12 senedir sorun yaşamıyor dedi. Dedim sen sorun yaşamazsın zaten, müşteri faturayı öderken sorun yaşar. Neyse rica,minnet yaptırdık. Öğrenmiş olduk ki söylemedikten sonra Kıbrıs'ta vakum falan yapmıyorlar :)

Arkadaşlar buraya da bir güncelleme geçeyim dedim. Mitsubishi Enviro sersini sırf adı var diye almak içime sinmedi. Aldığım yer iyi bir indirim yapınca 3 tane All Easy Pro alıp geçtim. Gayet de her açıdan memnunum. Bu arada 2 farklı şirketin sattığı Fujitsu'ların 2 si de yine Midea üretimi olduğunu gördüm. Japonya'daki Fujitsu'yla alakaları yok. Ek olarak kurulumu taşeron şirketler yapıyor burda. Kurulumcuya vakum yapıyor musunuz diye sorduğumda uzun kablo kullanmazsam yapmıyorum dedi. E dedim nasıl yani olur mu öyle. Valla 12 senedir sorun yaşamıyor dedi. Dedim sen sorun yaşamazsın zaten, müşteri faturayı öderken sorun yaşar. Neyse rica,minnet yaptırdık. Öğrenmiş olduk ki söylemedikten sonra Kıbrıs'ta vakum falan yapmıyorlar :)
Midea üretimi Fujitsu yoktur kim dediyse size yanlış bilgi vermiş. Fujitsu Japon markasıdır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri