Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kırıkkale-Fethiye yolculuğu için en ideal güzergah hangisi

maviplanet

Yeni Üye
Yeni Üye
Selam arkadaşlar. Daha öceki yıllarda izmire arabamla gitmiştim. ve Tokattan çıktığımda Ankarada 1 gece mola verip sonrasında Afyon üzeri gitmiştim. Afyon yolu iyi hoş ama Kırıkkaleden sonrası ve Ankarayı aşıp çıkmak baya bir çile gibi geliyor bana.

Yaz başında nasip olursa ölüdeniz gidecez inşallah. mesafe 1000 km olduğundan ve son 2-3 saatlik kısım yol olarak stresli olduğundan yine 1 gece molalı gitmek istiyorum. tek şöför olmak cidden zor. Acaba diyorum Kırıkkaleden Kulu üzeri Akşehir istikametinden Ispartaya gitmeye çalışsam yol kalitesi nasıldır. Kırıkkale- Isparta güzerhaında bölünmüş yol varmı acaba.

Bir soru daha; Denizli- Afyon- Isparta şehirlerinden Fethiye ye en stressiz ulaşım noktası hangi güzergah. Fethiye ye en yakın bölünmüş yol ne tarafa düşüyor. Biraz daha açayım sorumu; Burdur- Ölüdeniz istikameti sanırım tek yön+ rampalı ve bol virajlı. bu yolu tercih etmektense 50-100km daha uzun olsada bölünmüş başka bir alternatif yol varmı acaba.

Selam arkadaşlar. Daha öceki yıllarda izmire arabamla gitmiştim. ve Tokattan çıktığımda Ankarada 1 gece mola verip sonrasında Afyon üzeri gitmiştim. Afyon yolu iyi hoş ama Kırıkkaleden sonrası ve Ankarayı aşıp çıkmak baya bir çile gibi geliyor bana.

Yaz başında nasip olursa ölüdeniz gidecez inşallah. mesafe 1000 km olduğundan ve son 2-3 saatlik kısım yol olarak stresli olduğundan yine 1 gece molalı gitmek istiyorum. tek şöför olmak cidden zor. Acaba diyorum Kırıkkaleden Kulu üzeri Akşehir istikametinden Ispartaya gitmeye çalışsam yol kalitesi nasıldır. Kırıkkale- Isparta güzerhaında bölünmüş yol varmı acaba.

Bir soru daha; Denizli- Afyon- Isparta şehirlerinden Fethiye ye en stressiz ulaşım noktası hangi güzergah. Fethiye ye en yakın bölünmüş yol ne tarafa düşüyor. Biraz daha açayım sorumu; Burdur- Ölüdeniz istikameti sanırım tek yön+ rampalı ve bol virajlı. bu yolu tercih etmektense 50-100km daha uzun olsada bölünmüş başka bir alternatif yol varmı acaba.
Kırıkkale merkez çıkış kabul ederek yazıyorum. Karakeçili - kulu altınekin e gelince sarayönü ladik arası yol dikkatli gitmeniz gereken yaklaşık 70-80km tek şerit dar bir yol. Yoğunluk yok denecek kadar az.

Ladikten sonra kavşaktan sağa dönüp Akşehir istikametine gidersiniz. Sonrası için eğer Isparta üzeri giderim diyorsanız alternatifiniz var. (Isparta da yaşıyorum size iki alternatif sunabilirim.)

1-Akşehir'den mecburen cankurtaran geçidinden indikten sonra yalvaç ilçesi sınırlarından Isparta merkeze yol tek şerit ve özellikle eğirdir gölüne yaklaşınca falez gibi bir yolda yaklaşık 20 km aşırı virajı ve dar bir yoldan ilerliyor eğirdir ilçesini geçip Isparta merkeze yol duble ve rahat. Lakin eğirdir çıkışında iki çok keskin viraj var tam rampayı çıkmadan eğer yavaş viraja girmezsen doğruca askeri birliğe uçarsın ya da en iyi ihtimalle viraj içi kayıp bariyere vurursun.

2-Akşehir cna kurtaran geçidinden inip yalvaç merkeze uğrayıp ikinci rotadan eğirdir gölünün diğer tarafından senirkent uluborlu ilçelerinden geçip keçiborluya çıkarsın. Yol tek şerit ve bolca traktör patpat isimli tarım araçlarıyla muhatap olursun dikkat et. Yıl olmuş 2024 tek şerit ve bozuk yol kaldı mı demeyin Isparta ise durum bu maalesef.
2022 de yalvaç merkezden çıkıp keçiborluya (2.maddedeki rotadan) burdur üzerinden Fethiye'ye gidip aynı güzergahtan tekrar tatil dönüşü yaptım :)

Kırıkkale merkez çıkış kabul ederek yazıyorum. Karakeçili - kulu altınekin e gelince sarayönü ladik arası yol dikkatli gitmeniz gereken yaklaşık 70-80km tek şerit dar bir yol. Yoğunluk yok denecek kadar az.

Ladikten sonra kavşaktan sağa dönüp Akşehir istikametine gidersiniz. Sonrası için eğer Isparta üzeri giderim diyorsanız alternatifiniz var. (Isparta da yaşıyorum size iki alternatif sunabilirim.)

1-Akşehir'den mecburen cankurtaran geçidinden indikten sonra yalvaç ilçesi sınırlarından Isparta merkeze yol tek şerit ve özellikle eğirdir gölüne yaklaşınca falez gibi bir yolda yaklaşık 20 km aşırı virajı ve dar bir yoldan ilerliyor eğirdir ilçesini geçip Isparta merkeze yol duble ve rahat. Lakin eğirdir çıkışında iki çok keskin viraj var tam rampayı çıkmadan eğer yavaş viraja girmezsen doğruca askeri birliğe uçarsın ya da en iyi ihtimalle viraj içi kayıp bariyere vurursun.

2-Akşehir cna kurtaran geçidinden inip yalvaç merkeze uğrayıp ikinci rotadan eğirdir gölünün diğer tarafından senirkent uluborlu ilçelerinden geçip keçiborluya çıkarsın. Yol tek şerit ve bolca traktör patpat isimli tarım araçlarıyla muhatap olursun dikkat et. Yıl olmuş 2024 tek şerit ve bozuk yol kaldı mı demeyin Isparta ise durum bu maalesef.
2022 de yalvaç merkezden çıkıp keçiborluya (2.maddedeki rotadan) burdur üzerinden Fethiye'ye gidip aynı güzergahtan tekrar tatil dönüşü yaptım :)
anlattıklarınız biraz endişelendirdi beni açıkçası. bende biraz yol stresi oluyor ve ilk kez hiç bilmediğim bir yolda hem tek şerit hem de aşırı viraj yada başka engebeler biraz sıkıntı yapar gibi.

ilk çıkışım Tokat/Erbaa. paylaştığım resimdeki Afyon tarafının yolu bölünmüş müdür acaba yada daha kolay sorayım ölüdenize gitmek için en iyi yol güzergahı ne taraf acaba. hani 50-100 km uzatsam da fethiye yakınlarına bölünmüş yol varmıdır.

Ekli dosyalar

• Amasya-ölüdeniz.png
    Amasya-ölüdeniz.png
    261.4 KB · Görüntüleme: 17
Mantık olarak bakacak olursak önce Ankara taraflarından Konya ovası ve Göller bölgesi'ne oradan Toroslar'ın arkasına geçilecek. Konya ovası kısmı pas geçilebilir elbette fakat o zaman da Afyon kısmı işin içine giriyor.

Bence en mantıklı ve rahat olabilecek güzergah Kırıkkale'den Ankara yönüne hareket edip Kayaş'tan Ankara Güney Çevre yolu üzerinden devam ederek Gölbaşı üzerinden (otoyoldan çıkmadan) Yaşamkent kavşağından Polatlı yönüne devam etmek. Ardından Sivrihisar > Afyon > Sandıklı > Dinar (Dinar'a girmeden ve Dinar'ın içinden çıktıktan sonra iki yol var aynı yerde birleşiyor) Dinar'a girmeden Burdur Antalya istikametine dönüp Burdur'dan Karamanlı Tefenni Çavdır yoluna devam etmek. (Bu yolun da büyük kısmı bölünmüş yol durumunda bölünmüş yol olmayan yollar da çok kötü durumda değil, genellikçe düz) Çavdır'dan güneye söğüt yönüne dönüp Söğüt'ten de D350 ile Seydikemer-Fethiye yolu ile Fethiye'ye ulaşılabilir.

Söğüt-Fethiye arası yol biraz dağlık ancak o da bence çok kötü durumda değil.

anlattıklarınız biraz endişelendirdi beni açıkçası. bende biraz yol stresi oluyor ve ilk kez hiç bilmediğim bir yolda hem tek şerit hem de aşırı viraj yada başka engebeler biraz sıkıntı yapar gibi.

ilk çıkışım Tokat/Erbaa. paylaştığım resimdeki Afyon tarafının yolu bölünmüş müdür acaba yada daha kolay sorayım ölüdenize gitmek için en iyi yol güzergahı ne taraf acaba. hani 50-100 km uzatsam da fethiye yakınlarına bölünmüş yol varmıdır.

Bence de en mantıklı ve en düzgün güzergah budur. Şehirlerarası otobüsler de bu güzergahı kullanır. Gidiş-geliş olan yolları sorun yapılacak cinsten değildir. Zaten işlek ve kullanılan bir güzergahtır.

Ankara'ya girip girmemek size kalmış, girmeden güney çevre yolundan (gölbaşı üzerinden giden) kullanırsanız pek de stresli hale gelmez. Kulu-Konya üzerinden gidilirse Konya'dan sonra sıkıntı yok fakat ya Beyşehir-Şarikaraağaç-Yalvaç Kvş- Gelendost-Eğirdir-Isparta-Burdur şeklinde ulaşılacak ki bu yol oldukça fazla zaman kaybı onun yerine kesinlikle üstte yazdığım Polatlı-Sivrihisar-Afyon çok daha mantıklı oluyor, ya da @münzevi1940 'ın dediği gibi Akşehir üzerinden Yalvaç'a inip (kötü ve virajlı yol) oradan Senirkent Uluborlu Keçiborlu şeklinde Burdur'a ulaşılabilir bence bu da mantıksız bir yol. Niye geniş ve rahat yolda gelmek varken aralardan gelişli gidişli yollardan gidilsin ki.

Bu nedenle Ankara (çevreyolu) Polatlı Sivrihisar Afyon (Merkez) oradan da Burdur Tefenni Çavdır Fethiye derim.

Dikkat! : Tarif ettiğim yol Afyon Merkez'den geçiyor. Sivrihisar'dan sonra Gömü - Bayat - İscehisar gibi yerlerden geçer tamamı bölünmüş çoğu 3 şeritli yoldur.
Haritalarda Polatlı Sivrihisar'ı geçince bir de Emirdağ Bolvadin Çay Dinar şeklinde bir yol görünüyor, aman uzak durulmalı. Emirdağ-Çay arası ayrı, Çay-Dinar arası apayrı bir dert. Sadece Denizli tarafından Konya tarafına gidilecekse mantıklı o dağ yolu.

Şu soruya gelince de, Denizli'den en kısa yol Acıpayam ilçesinden sonra Aynes Süt fabrikasının ordan Çameli istikametine dönüp Çameli ilçesinden sonra Kirazlıyayla Arpacık Nif Üzümlü köylerinden Fethiye'ye ulaşmaktır. Yol kışın kar nedeniyle kapanabilir. Oldukça zor dağ bayır yoldur gece geçen bir araç bile bulmak zordur. Muğla il sınırı tarafının asfaltı güzel olsa da Denizli sınırındaki yol berbattır. Özellikle Çameli ilçesi- İl sınırı arası çok kötüdür. Kısadır ama çok yorar. Bir kısmında telefon çekmeyebilir.

Denizli'den Fethiye tarafına rahat ulaşılabilecek yol Denizli'den Antalya yönüne gidip yine Çavdır'dan Seydikemer-Fethiye tarafına dönmektir. Bu güzergah en ideal güzergah olarak tarif edilebilir. Çünkü Çavdır-Seydikemer arası yol, Çameli yolundan daha rahattır.

Şöyle bir güzergahla da gitmiştim. Denizli Tavas Kale üzerinden Muğla > Sakar Geçidi > Akyaka > Kızılyaka Köyceğiz Ortaca Dalaman Göcek İnlice Yanıklar Fethiye şeklinde. Yol uzun, uzunluk yoruyor, Sakar geçidi vs. dolandırıyor. Onun yerine Kale ilçesinden sonra Muğla'ya giderken virajların bitip yolun düzeldiği son virajdan sola dönüp Ula Karabörtlen üzerinden Kızılyaka - Köyceğiz arasına çıkılır ki o da iki arabanın zor geçeceği yerlerin olduğu virajlı dağ yoludur.

O nedenle Denizli-Fethiye arası en ideali Çavdır üzerinden gitmektir.
Yok kısa olsun dağ bayır sorun değil derseniz Çameli yolu.

Afyon Isparta taraflarından Fethiye için yine en ideal yol Burdur - Çavdır - Seydikemer - Fethiye olacaktır.

Mantık olarak bakacak olursak önce Ankara taraflarından Konya ovası ve Göller bölgesi'ne oradan Toroslar'ın arkasına geçilecek. Konya ovası kısmı pas geçilebilir elbette fakat o zaman da Afyon kısmı işin içine giriyor.

Bence en mantıklı ve rahat olabilecek güzergah Kırıkkale'den Ankara yönüne hareket edip Kayaş'tan Ankara Güney Çevre yolu üzerinden devam ederek Gölbaşı üzerinden (otoyoldan çıkmadan) Yaşamkent kavşağından Polatlı yönüne devam etmek. Ardından Sivrihisar > Afyon > Sandıklı > Dinar (Dinar'a girmeden ve Dinar'ın içinden çıktıktan sonra iki yol var aynı yerde birleşiyor) Dinar'a girmeden Burdur Antalya istikametine dönüp Burdur'dan Karamanlı Tefenni Çavdır yoluna devam etmek. (Bu yolun da büyük kısmı bölünmüş yol durumunda bölünmüş yol olmayan yollar da çok kötü durumda değil, genellikçe düz) Çavdır'dan güneye söğüt yönüne dönüp Söğüt'ten de D350 ile Seydikemer-Fethiye yolu ile Fethiye'ye ulaşılabilir.

Bana da bu güzergah mantıklı geldi

ben en iyisi fantazi aramadan, sizin bu yazdığınız Ankara - Afyon- burdur istikametini kullanayım inşallah. Daha önce izmire, Ankara istikametinden Afyon üzeri gittiğimden deneyimim var ama dediğim gibi kırıkkale -Ankara arasını pek sevmediğim için Akşehirden gidebilirmiyim acaba demiştim ama en iyi yol hem bildiğin hemde çok kullanılandır.

O zaman Isparta yerine Afyonda da konaklıyabilirim gece. yolum uzun. tek günde 1000 km biraz yorucu oluyor bana.
araştırdım ısparta da pek kalacak yer yok sanki, ama afyonda bi termal ayarlıyabilirim sanki.

yada tavsiye edebileceğiniz nezih aile ortamına uygun yer varmı acaba.

ben en iyisi fantazi aramadan, sizin bu yazdığınız Ankara - Afyon- burdur istikametini kullanayım inşallah. Daha önce izmire, Ankara istikametinden Afyon üzeri gittiğimden deneyimim var ama dediğim gibi kırıkkale -Ankara arasını pek sevmediğim için Akşehirden gidebilirmiyim acaba demiştim ama en iyi yol hem bildiğin hemde çok kullanılandır.

O zaman Isparta yerine Afyonda da konaklıyabilirim gece. yolum uzun. tek günde 1000 km biraz yorucu oluyor bana.
araştırdım ısparta da pek kalacak yer yok sanki, ama afyonda bi termal ayarlıyabilirim sanki.

yada tavsiye edebileceğiniz nezih aile ortamına uygun yer varmı acaba.
Sevgili @maviplanet kırıkkale Ankara arasını sevmediyseniz Akşehir tarafını iptal etmeni şiddetle tavsiye ediyorum 😂 Akşehir yalvaç arası önce epey viraj ve yokuş çıkıp sonra ayak frende ineceksin. Eğer akşam saatine denk gelirsen karşıdan gelen araçların far ayarı yok 😂 öyle bir far ki uzun farları yakarak geliyorlar, ki bunu yöre halkı niye yapıyor 3 yıldır anlam veremiyorum.

Akşehir ıspartadan uzak dur. Eğer şoförlüğüne itimatın azsa sabır sınırlarını sinir eşiğini epeyce test eder. Ki ben kırıkkale Ankara arasını lokum gibi görüyorum Akşehir ısparta arası yola kıyasla.

Sevgili @NBKpro nun bahsettiği gibi Sivrihisar sonrası emin olmamakla birlikte Eskişehir girişe gelmeden dönüş yapıp çifteler Emirdağ bolvadin çay arası duble yol ben seviyorum orayı. Radara dikkat zaten 110 hız sınırı. Bolvadin çay arası ufak bir yol çalışması vardı geçen yıl o da 5km falan bittiyse de bitmediysede sorun olmaz.

Çay kavşağı sonrası Afyon merkeze doğru duble otoban kıvamında sıcak asfalt olan güzel bir yol.

Sonrası için güzergahı bilmiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem.

Ben kendim Fethiye tatilimde kullandığım güzergah şöyleydi:

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-04-07-17-24-39-672_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2024-04-07-17-24-39-672_com.google.android.apps.maps.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 4
Sevgili @maviplanet kırıkkale Ankara arasını sevmediyseniz Akşehir tarafını iptal etmeni şiddetle tavsiye ediyorum 😂 Akşehir yalvaç arası önce epey viraj ve yokuş çıkıp sonra ayak frende ineceksin. Eğer akşam saatine denk gelirsen karşıdan gelen araçların far ayarı yok 😂 öyle bir far ki uzun farları yakarak geliyorlar, ki bunu yöre halkı niye yapıyor 3 yıldır anlam veremiyorum.

Akşehir ıspartadan uzak dur. Eğer şoförlüğüne itimatın azsa sabır sınırlarını sinir eşiğini epeyce test eder. Ki ben kırıkkale Ankara arasını lokum gibi görüyorum Akşehir ısparta arası yola kıyasla.

Sevgili @NBKpro nun bahsettiği gibi Sivrihisar sonrası emin olmamakla birlikte Eskişehir girişe gelmeden dönüş yapıp çifteler Emirdağ bolvadin çay arası duble yol ben seviyorum orayı. Radara dikkat zaten 110 hız sınırı. Bolvadin çay arası ufak bir yol çalışması vardı geçen yıl o da 5km falan bittiyse de bitmediysede sorun olmaz.

Çay kavşağı sonrası Afyon merkeze doğru duble otoban kıvamında sıcak asfalt olan güzel bir yol.

Afyon'da paylaştığım yerde kış tatili için 3 gün konakladım. Ben memnun kaldım oda içerisinde küçükte olsa termal havuzu vardı. Yaz mevsiminde ne kadar kullanılır bilmiyorum.

Afyon'da kesinlikle Salim usta yemek tercihin için isabetli tek nokta. Yine tatlı içinde kabakçı Halil gerisi hikaye.

Ufakta bir tüyo vereyim. Her iki restoranda birbirine çok yakın bir sokak uzaklıkta. Aracınla gideceksin buralara araçla giremezsin. Haritalardan hemen Afyon belediyesini işaretle belediye önündeki otopark aşırı uygun ve her saat yer buldum ben (haftasonları) buradan da yaya olarak 5dk sürmez meydanı geçip ışıklardan yolun karşısına geçip kime sorsan gösterir ki gösterdiği yerde 1dk yürüme mesafesi 😁

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-04-07-17-28-42-218_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-04-07-17-28-42-218_com.android.chrome.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 1

Orası da çok tavsiye edilmez, Emirdağ Bolvadin Çay yolu hem uzatır hem de diğer yoldan daha rahatsız. O nedenle Ankara'ya girmeden çevre yolundan Afyon oradan da Burdur Söğüt Fethiye derim ben. Çay'dan sonra Afyon tarafına dönmek zaman kaybı, yok Çölovası denen Karaadilli Tatarlı kasabaları üzerinden Dinar'a giden yol da çok bozuk dağ yolu. O nedenle en mantıklı güzergah yukarıda yazdığım şekilde.

Erbaa'dan İzmir tarafına olsa alternatif güzergah olarak Amasya Suluova Osmancık Tosya Çerkeş Bolu (otoyoldan) Düzce Sakarya üzeri İzmit'e oradan ister otoyoldan devam edip Gebze Osmangazi Köprüsü ile İzmir otoyolu, ister İzmit Gölcük Altınova oradan otoyola girip Bursa üzerinden İzmir diyebilirdim.

Orası da çok tavsiye edilmez, Emirdağ Bolvadin Çay yolu hem uzatır hem de diğer yoldan daha rahatsız. O nedenle Ankara'ya girmeden çevre yolundan Afyon oradan da Burdur Söğüt Fethiye derim ben. Çay'dan sonra Afyon tarafına dönmek zaman kaybı, yok Çölovası denen Karaadilli Tatarlı kasabaları üzerinden Dinar'a giden yol da çok bozuk dağ yolu. O nedenle en mantıklı güzergah yukarıda yazdığım şekilde.

Erbaa'dan İzmir tarafına olsa alternatif güzergah olarak Amasya Suluova Osmancık Tosya Çerkeş Bolu (otoyoldan) Düzce Sakarya üzeri İzmit'e oradan ister otoyoldan devam edip Gebze Osmangazi Köprüsü ile İzmir otoyolu, ister İzmit Gölcük Altınova oradan otoyola girip Bursa üzerinden İzmir diyebilirdim.
Uzatır lakin dinlenme noktası olarak sorulduğu için afyona geçiş yapmak isterse diye yol durumu hakkında bilgi verdim :)

Afyon'da paylaştığım yerde kış tatili için 3 gün konakladım. Ben memnun kaldım oda içerisinde küçükte olsa termal havuzu vardı. Yaz mevsiminde ne kadar kullanılır bilmiyorum.

Afyon'da kesinlikle Salim usta yemek tercihin için isabetli tek nokta. Yine tatlı içinde kabakçı Halil gerisi hikaye.

Ufakta bir tüyo vereyim. Her iki restoranda birbirine çok yakın bir sokak uzaklıkta. Aracınla gideceksin buralara araçla giremezsin. Haritalardan hemen Afyon belediyesini işaretle belediye önündeki otopark aşırı uygun ve her saat yer buldum ben (haftasonları) buradan da yaya olarak 5dk sürmez meydanı geçip ışıklardan yolun karşısına geçip kime sorsan gösterir ki gösterdiği yerde 1dk yürüme mesafesi 😁
tiyo için çok teşekkür ederim, çok isabetli bir tiyo. 2019 da Ankara da konakladıktan sonra urlaya giderken Afyon şehir merkezine uğrayıp öğle yemeği yemek istedik. çarşı içinde şuan ismini hatırlamadığım bir döner ağırlıklı lokanta tavsiyesi almıştım. navigasyona lokantanın ismini yazdım bizi çıkmaz bir soğa götürdü. tekrar yazdım çarşının içinde dolandırıp durdu ama lokantayı bulduramadı. en son lokumcudan sola sapıp(iş bankası mı ne vardı sanki) onların az ilerisinede tesadüf park buldum da lokantalara yürüyerek gittik. meğer o lokantalar araç trafiğine kapalı olduğundan harita bizi götüremiyormuş.

Ölüdeniz i giderken Afyonda polis moral eğitim merkezi var orayı da tavsiye ediyorlar. nasip olurda dönüşe geçersek dönüşü konya üzeri yapmak istiyorum. harita ölüdenizden konya yazınca antalya üzeri gösteriyor ya, o yol nasıldır bilemedim.

Merhaba, @NBKpro'nun da anlattığı gibi, en makul yol Ankara-Polatlı-Afyon-Burdur-Çavdır-Seydikemer-Fethiye güzergahı. Bütün yollardan gelip geçtim neredeyse. Gözünüzü korkutacak bir durum da pek yok. Ufak tefek virajlar, dar yollar var elbette ama asgari derecede dikkatli bir sürücü iseniz keyifli ve rahat bir yolculuk olur. Yollarda bolca RADAR-EDS var ona dikkat edin kafi.

Merhaba, @NBKpro'nun da anlattığı gibi, en makul yol Ankara-Polatlı-Afyon-Burdur-Çavdır-Seydikemer-Fethiye güzergahı. Bütün yollardan gelip geçtim neredeyse. Gözünüzü korkutacak bir durum da pek yok. Ufak tefek virajlar, dar yollar var elbette ama asgari derecede dikkatli bir sürücü iseniz keyifli ve rahat bir yolculuk olur. Yollarda bolca RADAR-EDS var ona dikkat edin kafi.

Rota çizmek bizim işimiz:kiskis Ama gidemiyorum pek sağa sola.

ölüdeniz dönüşü Konya`dan dönmek istiyorum.
konya-ölüdeniz.png
Haritadaki güzergahlardan hangisi daha düzgün bir yolculuk olur acaba. Serik den sonra torosları tırmanış çok zorlumudur yada sizler nereyi tavsiye edersiniz.

Not: Amacım giderken Afyonu ziyaret edip dönüştede 1 gece Konyada hem mola vermek hemde biraz orayıda görmek.

Ekli dosyayı görüntüle 14799
Haritadaki güzergahlardan hangisi daha düzgün bir yolculuk olur acaba. Serik den sonra torosları tırmanış çok zorlumudur yada sizler nereyi tavsiye edersiniz.

Not: Amacım giderken Afyonu ziyaret edip dönüştede 1 gece Konyada hem mola vermek hemde biraz orayıda görmek.
Aslında keyifli bir yol. Manzarasına ve doğasına hayran olduğum yollardan biri. Şu anda yolun güncel halini bilmiyorum ama bence gitmeye değer bir yol.

Aslında keyifli bir yol. Manzarasına ve doğasına hayran olduğum yollardan biri. Şu anda yolun güncel halini bilmiyorum ama bence gitmeye değer bir yol.
keyifli bir yol sa ben varım inşallah. Hani yolun durumunu sormamdaki amaç; Alanya-Anamur arası meşhur virajlar ve korkunç bir yol durumu var ya benzer sıkıntıların olmaması.

Mesela benzer sorunlar Niksar-Akkuş-Ünye güzergahında da var. yolda uçurum yok ama 3. vites üzerini bulamıyorsunuz ve önünüze yük kamyonu yada yavaş giden birileri denk geldiğinde(ki kesin denk geliyor) yol o zaman katlanılmaz oluyor. çok viraj olduğundan da sollama da yapılamayınca sıkıntılı oluyor. dediğim güzergahta Akkuş-ünye arasında max hız 70 hadi 80 dir. önünüze araç geldiğinde 40 lar ile seyir etmek çile oluyor.

bu kadar sorunlu değilse bana uyar. mesela sinop erfelek yolunu geçen yaz deneyimledim. son derece kıvrımlı ve virajı çok olsada keyifli ve katlanılabilen bir yoldu. yolu çok kötü yapan bir unsurda sanırım aşırı yoğun olması.

Ankara’da kuvvetle muhtemele trafik saatlerinde çevre yolundan geçtiniz. Halbuki güneş doğmadan yola çıkarsanız çevre yolundan Eskişehir yoluna kendinizi kolayca atar, Polatlı-Çay hattından Keçiborlu-Burdur-Çavdır devam ederek yola çıkabilirsiniz. Bu güzergahta en son dert edilecek yer Ankara’dır. Şahsen Tefenni sonrası yol beni sıkmaya başlardı :) Tavsiyem erken saat yola çıkıp mümkünse haftaiçi olmasına dikkat edin.

Ekli dosyayı görüntüle 14799

Burada tavsiyem Antalyadan sonra Side sonrası Akseki Seydişehir üzerinden geçmeniz. Diğer yola nazaran daha rahattır. Viraj her türlü olacak ama bu yolda yine otobüslerin kullandığı hattır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri