Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Dış Ünite Üstüne Strafor Gölgelik Denemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Hocam öne doğru uzanan tarafı bence de kalıcı olmaz gibi ama klimanın üstü ile birebir ölçüde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Zaten adı üstünde "deneme" yani neyi yaparsak ne ile karşılaşırız kısmının vücut bulmuş hali diyelim.

Hatta şu optimal firmasının yolladığı klima Gizleme kafeslerinde de ne olacağı belliydi ama rakamsal olarak ve gözümüzle sonuçları görmüş olalım diye yine de test ediyoruz.

Bence firmanın bile düşünmediği durumları tespit ettik ve 2 gün önce kısa zamanlı tespitlerimi video haline getirip iyileştirme yapılması önerilerim ile firmaya ulaşmasını sağladım.

Bunların tamamı belki de gereksiz gibi görünebilir ama ben tecrübe listemizi zsnginleştirdiğini düşünüyorum.

Nasılsın bu arada 🤩
İyiyim valla, sıcaklarla mücadele halindeyim. Yaz geçsin diye gün sayıyorum. Sen de iyisin inşallah?

Orçunum kesinlikle haklısın ama kiracılar ve sitelerde oturanların genel sorunu zaten dış ünite için bile zor izin almaları. Hiç olmazsa durumu idareden neler yapılabilir kısmı önemli.

Ayrıca bu işin bir de kış yoğuşması sorunu var ve biz sevgili @muhammet göl dostumla buna da çözüm ürettik, onun da kalıcı kaplamasını bu yaz bitmeden yaparız diye düşünüyorum 👍💛🧡
Aynen abi o konuda haklsın. Kiracı olmak zor. Hayatım kiracılıkla geçtiğinden iyi bilirim. :(

Peki abi bu düz strafor yerine trapez köpük dolgulu saç paneller var ondan birşey yapılsa ? gene dış ünite üstüne konulsun birde 5 derecelik açı verilse mis gibi olur sanki ? Yapıştırma yerine de üstüne çatı panel vidası atılsa da olur gibi sanki ? 10mm 8 veya 10 luk içi contalı su geçirmeyen akıllı vidalardan 4 tane atsan evladiyelik olur. :D

Vaziyete göre aep i emekliye ayırma durumum var abi brezeless i taktıracam gibi duruyor ona uygulama yaparım inşallah
Yani şuan kafamda savaş halindeyim
Klimaların gazını dış ünitede toplarken gazı eksilmiş olmuyor değilmi abi
ve uzun zaman o şekilde kalırsa herhangi bir zararı olurmu acaba:alala
Sanmam sorun olacağını çünkü sen satın alıp taktırana kadar depoda kutusunda kaç ay bekliyor belli değil. İyi bir gaz toplama operasyonu ile sorun olmuyor. Ama bu işlem sonucunda boruda çok vakum oluşuyor ve boru söküldüğü esnada dış hava tamamen boruya doluyor. Bu nedenle tekrar boru kullanılacaksa çok çok iyi vakum gerek.

Sanmam sorun olacağını çünkü sen satın alıp taktırana kadar depoda kutusunda kaç ay bekliyor belli değil. İyi bir gaz toplama operasyonu ile sorun olmuyor. Ama bu işlem sonucunda boruda çok vakum oluşuyor ve boru söküldüğü esnada dış hava tamamen boruya doluyor. Bu nedenle tekrar boru kullanılacaksa çok çok iyi vakum gerek.
Abi o zaman dış ünite gazı toplanıp vanalar kapanınca otomatikmen kurutulmuş oluyor demi o.

Geriye iç ünite kalır onunda boşta kalan ağzına iyi bir poşet geçirsek burada en büyük sıkıntı borular olur ne varsa dolar içine ara borunun onada tıpa gidi birşey düşünürüm ama Totalde her türlü
iyi bir vakum şart başka bir yere takılırken.
Burda en karlı dış ünite olmuş oluyor 😀

250 TL ye 100cmx100cm yapışkanlı kauçuk bariyerli alüminyum malzemeler mevcut. Dış üniteyi bununla kaplamak daha verimli bir sonuç ortaya çıkaracağına inanıyorum. Direkt güneşten koruduğu gibi, ayrıca dış ünite için ses izolasyonu da sağlayacaktır.

Eğer bu malzemeye para harcamam derseniz, araçlarda ön cama koyulan yine alüminyum güneşlikleri kullanabilirsiniz. 71Ym0J731IL._SL1000_.jpg

Strafor gölgelik işi, sert rüzgarlarda yüksek ihtimal kırılacak veya çıkacaktır.
Ekran görüntüsü 2024-06-10 091840.png

250 TL ye 100cmx100cm yapışkanlı kauçuk bariyerli alüminyum malzemeler mevcut. Dış üniteyi bununla kaplamak daha verimli bir sonuç ortaya çıkaracağına inanıyorum. Direkt güneşten koruduğu gibi, ayrıca dış ünite için ses izolasyonu da sağlayacaktır.

Eğer bu malzemeye para harcamam derseniz, araçlarda ön cama koyulan yine alüminyum güneşlikleri kullanabilirsiniz. Ekli dosyayı görüntüle 16563

Strafor gölgelik işi, sert rüzgarlarda yüksek ihtimal kırılacak veya çıkacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 16562
Çok şık duruyor. Sadece elastik bandı ve klipslerin güneş altındaki performansı düşünüyorum. Dış ortam koşullarına dayanırsa harika iş çıkarır.

Aracıma kar battaniyesi almıştım. 2yılda o elastik kısımlar - 24dereceye dayandı. Ama güneş altındaki performansı bilemedim.

Bu ürünü paylaştığınız için teşekkürler. Ürün linki veya satış noktasına dair bilgi verebilir misiniz?

Çok şık duruyor. Sadece elastik bandı ve klipslerin güneş altındaki performansı düşünüyorum. Dış ortam koşullarına dayanırsa harika iş çıkarır.

Aracıma kar battaniyesi almıştım. 2yılda o elastik kısımlar - 24dereceye dayandı. Ama güneş altındaki performansı bilemedim.

Bu ürünü paylaştığınız için teşekkürler. Ürün linki veya satış noktasına dair bilgi verebilir misiniz?
Çoğunlukla yurtdışı ürünler bunlar. Ama dediğim gibi 150 tl ye araba güneşliği alıp modifiye edilebilir. 2 metre don lastiğine bakar .

İyiyim valla, sıcaklarla mücadele halindeyim. Yaz geçsin diye gün sayıyorum. Sen de iyisin inşallah?
Valla hocam bizimki bildiğin gibi malumunilanı, her sene bu günlerin geleceğini bilip önceden tedbir almak ve hallkı uyarmakla geçiyor gidiyor günler.

Hasta Hakları Kurul üyesi de olduğum için Sağlık Bakanlığının Hasta şikayetlerinde de görev alıyor olduğum (Hastaların doktorları şikayet ettiği dosyalar) toplantılar eklenince biraz sıkıştım ne yalan söyleyeyim.

Zaten THH komisyon toplantıları senelerdir evam ediyor malum,

Yetkili servislerin önüne gelene ''Elektrikten olmuş'' diyerek garati dışı bıraktığı ürünlerle uğraşıp duruyoruz :D

Aynen abi o konuda haklsın. Kiracı olmak zor. Hayatım kiracılıkla geçtiğinden iyi bilirim. :(

Peki abi bu düz strafor yerine trapez köpük dolgulu saç paneller var ondan birşey yapılsa ? gene dış ünite üstüne konulsun birde 5 derecelik açı verilse mis gibi olur sanki ? Yapıştırma yerine de üstüne çatı panel vidası atılsa da olur gibi sanki ? 10mm 8 veya 10 luk içi contalı su geçirmeyen akıllı vidalardan 4 tane atsan evladiyelik olur. :D
Bnce de on numara olur gibi.

Fakat şu strafor ile izolasyon çalışmalarında haftasonu oldukça gözlem yapma şansım oldu Orçun, bununla ilgili bugün video yayınlayacağım. Şunu anladım ki yıllardır iddia ettiğim üzere perdeler aracılığıyla güneşi evin içerisinde kesmenin pek anlamı kalmıyor, haftasonu boyunca bunların testlerini yaptım doğru ve güney cephe pencerelerinde, rakamlar facia, :D

Hocam straforun ustune 3 4 cm boşlukla boydan boya ahsap veya metal çıtalar yapistirsaniz rüzgarda kırılmaya karşı çok daha dayanıklı olur. Ama öyle olunca da kuvvetli bir ruzgarda strafor kırılmadığı için dış üniteye yapistirdiginiz yerden atabilir. Orayida saglamlastirmak lazım :alala
Mantıklı fikir :ok

Vaziyete göre aep i emekliye ayırma durumum var abi brezeless i taktıracam gibi duruyor ona uygulama yaparım inşallah
Yani şuan kafamda savaş halindeyim
Klimaların gazını dış ünitede toplarken gazı eksilmiş olmuyor değilmi abi
ve uzun zaman o şekilde kalırsa herhangi bir zararı olurmu acaba:alala
Hayır abi hem eksilme olmaz, hem de beklemesinde sorun olmaz :ok
Sadece her zaman olduğu gibi yeniden montajlanacağı zaman kuvvetli vakum gerekir :ok

Eğer bu malzemeye para harcamam derseniz, araçlarda ön cama koyulan yine alüminyum güneşlikleri kullanabilirsiniz. Ekli dosyayı görüntüle 16563

Ekli dosyayı görüntüle 16562
Genel kanı bu yönde olduğuna göre öndeki uzantı nedeniyle kırılacağı veya çıkacağı kesinleşti diyebilirim. :ok

Rüzgarda havalanma ve geriye katlanma konusunu da düşünmek gerekir sanki o lastikli olanşların :alala

Ne vaktim ne enerjim var şu iş için :) yoksa yemin ederim, durduk yerde yeni sektör yaratmış olacağım :)

50 TL ye mal et , 150 TL ye sat , günde 100 adette 3,5 ayda 10.000 üründe 1 Milyon gelir. %50 ıvır zıvır düş, 500.000 TL Kâr

Güzel bir PR çalışması ile teknik veri vs elektrik tüketiminde %20 ye kadar tasarruf dedin mi tadından yenmez :)

AVM' ler Devlet daireleri vs çatılarda bulunan dev klima motorlarını kapladık mı yürü ya kulum :D

Güzel fikir 10 derece üzeri rahat düşürür bence
Yağmur yağan bir yer ise veya yağmur yağdığı zaman strafor dan damlalar kapağa doğru akabilir.

Şunun gibi bir kapak da olabilir. Su da damlatmaz alt kısmı olmadığından,
Aslında çok zor değil yapılması araştırmak gerek.

77.jpg
1718007153993.png

Güzel fikir 10 derece üzeri rahat düşürür bence
Yağmur yağan bir yer ise veya yağmur yağdığı zaman strafor dan damlalar kapağa doğru akabilir.

Şunun gibi bir kapak da olabilir. Su da damlatmaz alt kısmı olmadığından,
Aslında çok zor değil yapılması araştırmak gerek.

Ekli dosyayı görüntüle 16566
Ekli dosyayı görüntüle 16567
Oldukça güzel ve mantıklı.

Strafor testleri oldukça başarılı sonuçlar veriyor bu arada.
Hatta Pencereleri strafor ile kapatınca (Dışarıdan) inanılmaz fark ettiğini görüp video ile kayıt altına aldım, bugün yayınlayacağım.

Bnce de on numara olur gibi.

Fakat şu strafor ile izolasyon çalışmalarında haftasonu oldukça gözlem yapma şansım oldu Orçun, bununla ilgili bugün video yayınlayacağım. Şunu anladım ki yıllardır iddia ettiğim üzere perdeler aracılığıyla güneşi evin içerisinde kesmenin pek anlamı kalmıyor, haftasonu boyunca bunların testlerini yaptım doğru ve güney cephe pencerelerinde, rakamlar facia, :D
Aynen abi straforun o etkisi de var. Güzel ısı izolasyonu sağlar. Bende de güneş kesen perdelerden var odamda ama yok abi ısıyı kesemiyorum. Aynen benim oda da bütün gün güneşi alıyor. Oda gün içi perdeyi çeksem de pencereyi de kapatsam 33 34 dereceyi buluyor nem de 50 60 arası hep ve artıyor. Vantilatörü aldım pencere önüne koydum içeriği hava versin vs işte tam tersini yaptım evin içindeki havayı dışarı attım ama yok banamısın demiyor. Bu güneşi kesen içeriye gelen güneşin ısısının bilmemkaçını kestiğini iddia eden cam filmleri var. Arabalar için de kullanılıyormuş. Artık bundan 2 şer metre alıp bütün camları kaplayacam çare yok gibi duruyor. Hadi camı kapladık diyelim ısıyı azalttı eeee plastik doğrama var onlar emiyor sıcağı ateş gibi oluyor. Duvar bile abi ki yalıtım yapıldı böyle özel strafor sıva vs atıldı ancak duvar sıcacık. Vantilatörü kendime veriyorum devamlı ama o da insanın beynini mahvediyor o vura vura rüzgar terin üstüne vuruyor ohooo. Artık en sonunda bu pencere tipi klimalardan var elden düşme bulursam alacam pencereye oturtup yakacam, sonrada ay sonu elektrik faturası gelince o klimayı atacaz çare yok. :D Anca benim odayı bu soğutur. Şöyle 48 binlik pencere tipi buz gibi yapar odayı. :D

Ben de eldeki imkanlarla kestim biçtim böyle bir şey yaptımCAEAC200-2D5E-41D7-8201-873D627A1294.jpeg

Ekli dosyalar

• 05D1607A-12ED-4B62-8B00-27291428E260.jpeg
    05D1607A-12ED-4B62-8B00-27291428E260.jpeg
    444.1 KB · Görüntüleme: 21
  • 4654BCBD-D905-467E-A637-F347A550AB85.jpeg
    4654BCBD-D905-467E-A637-F347A550AB85.jpeg
    362.4 KB · Görüntüleme: 17
  • 2C205338-EE72-4E43-8C39-298051252BC0.jpeg
    2C205338-EE72-4E43-8C39-298051252BC0.jpeg
    395 KB · Görüntüleme: 16
  • 0C90430A-8BCA-4EC2-97E9-6E2D352B141C.jpeg
    0C90430A-8BCA-4EC2-97E9-6E2D352B141C.jpeg
    471.7 KB · Görüntüleme: 17
  • A1258249-52D9-4E5F-A544-5D8EAA97FC07.jpeg
    A1258249-52D9-4E5F-A544-5D8EAA97FC07.jpeg
    328.4 KB · Görüntüleme: 17
  • A19DF2B9-661A-4D80-B671-CDA49C627331.jpeg
    A19DF2B9-661A-4D80-B671-CDA49C627331.jpeg
    338.5 KB · Görüntüleme: 18
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri