Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Klima Elektriğini Kim Bağlamalı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Aynı yazıda iki farklı konuyu ancak birbiri ile bağlantılı iki farklı konuyu ele aldığım için farklı başlıklarda aynı konu linkini paylaşıyorum.
Klimanın elektriğini kim bağlamalı sorusu toplumun büyük kesimi tarafından ''Tabi ki klimacı bağlamalı'' şeklinde yorumlansa da yasa ve yönetmelikler klimacıların KALICI elektrik bağlantısı yapmasına izin vermiyor. Yazının içerisinde merak ettiğiniz detayları bulabilirisniz.

Aynı yazıda iki farklı konuyu ancak birbiri ile bağlantılı iki farklı konuyu ele aldığım için farklı başlıklarda aynı konu linkini paylaşıyorum.
Klimanın elektriğini kim bağlamalı sorusu toplumun büyük kesimi tarafından ''Tabi ki klimacı bağlamalı'' şeklinde yorumlansa da yasa ve yönetmelikler klimacıların KALICI elektrik bağlantısı yapmasına izin vermiyor. Yazının içerisinde merak ettiğiniz detayları bulabilirisniz.

Benim 9000 btu Kaira klimanın montajı 2 gün önce yapıldı. Sigortadan salondaki klima için terasa çıkan kablo mevcut, ancak Daikin servisi bu şekilde bağlantı yapamayacağını, tek sigorta ile 2 klima kullanımının riskli olabileceğini, zaten kendisinin elektrik işi yapmasının yasak olduğunu söyledi. Cihazı uzatma kablo ile test ettikten sonra gitti.

Ben de bunun üzerine elektrikçi ile konuştum. Sigorta kutusuna yeni bir sigorta daha ekleyip her klima için ayrı sigorta kullanacağım. Masraf mı, masraf. Hele ki kiralık ev olduğunu düşününce insanın zoruna gidiyor; ancak en sağlam ve güvenilir yol da bu olduğu için itiraz etmedim.

Benim 9000 btu Kaira klimanın montajı 2 gün önce yapıldı. Sigortadan salondaki klima için terasa çıkan kablo mevcut, ancak Daikin servisi bu şekilde bağlantı yapamayacağını, tek sigorta ile 2 klima kullanımının riskli olabileceğini, zaten kendisinin elektrik işi yapmasının yasak olduğunu söyledi. Cihazı uzatma kablo ile test ettikten sonra gitti.

Ben de bunun üzerine elektrikçi ile konuştum. Sigorta kutusuna yeni bir sigorta daha ekleyip her klima için ayrı sigorta kullanacağım. Masraf mı, masraf. Hele ki kiralık ev olduğunu düşününce insanın zoruna gidiyor; ancak en sağlam ve güvenilir yol da bu olduğu için itiraz etmedim.
Valla hocam bizleri ekonomik sıkıntıları düşünmek zorunda bırakanlar utansın ama can güvenliği her şeyden önce gelir.
BTu değerlerini de düşününce çocukları takdir etmek gerekir zira doğru bir uyarıda bulunmuşlar. :ok

Valla hocam bizleri ekonomik sıkıntıları düşünmek zorunda bırakanlar utansın ama can güvenliği her şeyden önce gelir.
BTu değerlerini de düşününce çocukları takdir etmek gerekir zira doğru bir uyarıda bulunmuşlar. :ok
Yerl gelmişken sorayım Adem Bey, salondaki klimanın sigortasında b20 yazıyor. Yani sanırım 20 amper. 18000 btu klima için optimum seçim midir? Örneğin klima için 16 amper yeterliyse ve bir sorun olduğunda sigortanın atması gerekiyorsa 20 amperlik sigortada sigorta atmayıp cihaza gerilim kaynaklı bir zarar gelmesi söz konusu olabilir mi?

Yerl gelmişken sorayım Adem Bey, salondaki klimanın sigortasında b20 yazıyor. Yani sanırım 20 amper. 18000 btu klima için optimum seçim midir? Örneğin klima için 16 amper yeterliyse ve bir sorun olduğunda sigortanın atması gerekiyorsa 20 amperlik sigortada sigorta atmayıp cihaza gerilim kaynaklı bir zarar gelmesi söz konusu olabilir mi?
Yani mantık ve matematik hesabına göre o klimanın maksimum giriş gücü 2500watt desek. şebeke gerilimini de 230vol kabul etsek kabaca 10-11 amper dolayında sigıortaya ihtiyaç duyar zira şebeke gerilimi düştükçe amper artacak malum, hatta şebeke gerilimini 200 volt kabul etsek 12,5 amper eder yani bu durumda sizin de belirttiğiniz üzere 16A sigorta gereklidir.

Sizin bakış açınızla (Eleştiri değil yanlış anlamayın ifade o şekilde anlaşılmasın :) ) bakarsak aslında zaten 16 Amper takınca da sizin dediğinizi yapmış oluyoruz ama limitleri daha da yükseltmenin anlamı yok bakış açısıyla 20A olması elbette eleştirilebilir.

Lakin günümüz üretimlerinde artık sigortaya iş kalmadan sistem bir şekilde kendisini korumaya alacak ve akranda uyarı verecek donanım yazılım mühendisliği ile desteklendiği için çok da takılı kalmadığım bir husus olur bu diyebilirim.

Çok daha ileri evre bir problem yani tam kısadevre diyeceğimiz bir sorun olduğunda o sigorta 32A da olsa açar zaten (Açar=Atar)

Tabi ki daha dün yazdığım bir yazıda belirttiğim üzere kendimi de eleştirip ''biz şu ''Bir şey olmaz aaabi'' mantığından kurtulmalıyız'' diye yazmak istiyorum.

benim 2 klima aynı sigortaya bağlı. 20amper sigorta. 2side inverter 12lik klimalar. Tesisatta 3x4mm kablo kullandığım için bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. zaten 24lük klima verilerine bakınca 3x4 öneriliyor. Sizin tesisat 3x2.5sa problem yaratabilir. 2 klimanında maksimum kullanımı 3000watt kataloğa göre o da ortalama 13amper yapıyor. Ama hiç 3000 w gördün mü dersen en fazla 2500 watt gördüm. en yüksek tüketimde yaklaşık 30 dk çalıştırdım kabloda ısınma vs var mı diye kontrol ettiğimde herhangi bir sorun olmadığı için kullanıma devam ediyorum. Yani anlatmak istediğim kablo kesitin vs uygunsa hiçbir sorun olmaz. Zaten 3x4 34ampere kadar kullanılabiliyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri