Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima elektrik baglantisı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

beyazcocuk

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Kaira 12000 btu
İyı günler. Gecen indirimde kaira 12000btu klima aldım. Servis gelip kurdu. Sessiz çalışıyor. Diğer konuları dahabtecrube edemedik. Elektrik bağlantısını soracağım. Simdi klimanın teknik verilerinde ısıtma da max güç 1680w yaziyor. Buda yaklaşık 7 amper falan yapar.
Yetkili servis 16 amper sigortanın yeteceğini ancak sigorta kutusundan ayrı bir hat çekilmesini tavsiye ettiklerini söyledi. Gerekçe olarak ta tam kapasitede 14 ampere kadar çıkabildigini belirtti. Teknik verilerde 7 amper ken klima nasıl 14 ampere çıkabilir. Ben yakın buattan veya prizden çekmeyi düşünmüştüm. Sizler nasıl bir bağlantı yaptınız?

İyı günler. Gecen indirimde kaira 12000btu klima aldım. Servis gelip kurdu. Sessiz çalışıyor. Diğer konuları dahabtecrube edemedik. Elektrik bağlantısını soracağım. Simdi klimanın teknik verilerinde ısıtma da max güç 1680w yaziyor. Buda yaklaşık 7 amper falan yapar.
Yetkili servis 16 amper sigortanın yeteceğini ancak sigorta kutusundan ayrı bir hat çekilmesini tavsiye ettiklerini söyledi. Gerekçe olarak ta tam kapasitede 14 ampere kadar çıkabildigini belirtti. Teknik verilerde 7 amper ken klima nasıl 14 ampere çıkabilir. Ben yakın buattan veya prizden çekmeyi düşünmüştüm. Sizler nasıl bir bağlantı yaptınız?
Siz 3*2.5 ttr kablo ile bağlantıyı en yakın buattan yapınız araya 10 Amper Gecikmesiz bir sigorta takınız yeterlidir.

Servis sallamış zira 14 amper çekmesi için kabaca 3000watt güç asılması gerekir ki klimanın kapasitesi buna uygun değil.
Hadi diyelim servis iyi niyetli yaklaşıp ''Abi normal şebeke voltajında tamam ama, voltaj düştüğünde amper yükselir'' demek istmiş olsun ki hadi 190 a düştü diyelim orada bile 14 amper 2660watt değerine tekabül eder yine klimanın verileri buna uygun değil.

Servis sallamış zira 14 amper çekmesi için kabaca 3000watt güç asılması gerekir ki klimanın kapasitesi buna uygun değil.
Hadi diyelim servis iyi niyetli yaklaşıp ''Abi normal şebeke voltajında tamam ama, voltaj düştüğünde amper yükselir'' demek istmiş olsun ki hadi 190 a düştü diyelim orada bile 14 amper 2660watt değerine tekabül eder yine klimanın verileri buna uygun değil.
Vakum konusunda 3-4 dk falan yaptı. Dedim 15 dk diyorlar. Üniteler arasi mesafe kısa olduğu için gerek yok. Elindeki cihaz eksiye düştüğünde yeterli oluyor dedi. İnşallah sorun yaşamayız.

Vakum konusunda 3-4 dk falan yaptı. Dedim 15 dk diyorlar. Üniteler arasi mesafe kısa olduğu için gerek yok. Elindeki cihaz eksiye düştüğünde yeterli oluyor dedi. İnşallah sorun yaşamayız.
Kullanılan vakum pompası büyükse yeterli olabilir ama en az 10 - 15 dakika kadar vakum yapılması, özellikle nem oranı yüksek bölgelerde ikamet eden tüketiciler açısında daha uygun görülüyor. Sebebi ise boru içerisindeki nemin de olabildiğince dışarıya atılabilmesi.

Şu vakum mevzusunda, bu kadar sorun yaşayan tüketici olmasına rağmen, inatla yapmak istemeyen veya göstermelik yapan servisler var. Sürekli yazılıp çiziliyor aslında. Kurulum işlemi bittikten sonra; drenaj hattını çekerken, alet edevatı toplarken, ürünün sistem kaydını yaparken zaten bir süre geçiyor. Ne var yani bu süre zarfında vakum pompası da bir kenarda çalışsa... 😤

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri