Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima İç ve Dış Ünite Yer Seçimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Delete User

Yeni Üye
Yeni Üye
18000lik Beko Ekolojik klima aldım. Servis 1 hafta sonra getirip takacak. Ancak yer seçimini size danışmak istedim. Balkon camlı olduğu için uygun değil. Balkon güney cephe fırın gibi oluyor. Salon doğu ve güney cephe güzel ısınıyor yazın. Fotoğraflar çektim. Elbette gelen ekipte bakacak ama görüşü olan varsa dinlemek isterim. Elektrik çekmek saçma gibi yer belli değil.

Ekli dosyalar

• IMG_20230904_185128.jpg
    IMG_20230904_185128.jpg
    57.4 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20230904_185140.jpg
    IMG_20230904_185140.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20230904_185707.jpg
    IMG_20230904_185707.jpg
    59.4 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20230904_185724.jpg
    IMG_20230904_185724.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230904_185823.jpg
    IMG_20230904_185823.jpg
    75.1 KB · Görüntüleme: 49
Bu alana arkalı önlü montaj yapılabilir durumda mı ? Dış cephesi sanırım balkondan çalışılabilir gibi geldi bana

1693844421842.png

Ekli dosyalar

• 1693844344312.png
    1693844344312.png
    566.1 KB · Görüntüleme: 23
Bu alana arkalı önlü montaj yapılabilir durumda mı ? Dış cephesi sanırım balkondan çalışılabilir gibi geldi bana

Ekli dosyayı görüntüle 7146
Tam düşündüğüm yeri seçmişsiniz. İç ünite 1mt genişliğinde gözüküyor. Ölçtüm oraya olur. Balkondan sanırım çalışabilirler. Şimdi asıl sorun yönetici ile görüşeyim. Bir sorun olmasın.

Ekli dosyalar

• IMG_20230904_192546.jpg
    IMG_20230904_192546.jpg
    70.4 KB · Görüntüleme: 17
Bir sorum daha olacak. Gelen servise önceden söylesem farkını vererek bakır boru isteyebilir miyim acaba?
Aynen hocam 4metreye kadar ücretsiz ondan sonrasını ücretli alabilirsiniz montaj yaparken zaten boru yetmez ise size mecbur söylerler bakır borunun metresi 100 ile 300 TL arası internet ten baktığım kadarıyla.

Aynen hocam 4metreye kadar ücretsiz ondan sonrasını ücretli alabilirsiniz montaj yaparken zaten boru yetmez ise size mecbur söylerler bakır borunun metresi 100 ile 300 TL arası internet ten baktığım kadarıyla.
Arçelikte bakır boru olayı yok. Parası da verilse takacaklarını sanmam. Adamlarda standart geliyor. Uzun kalanı bile kesmiyorlar tekrardan uğraşmamak için dış ünitenin arkasına kıvırıyorlar. Hazır tesisat yani.

18000lik Beko Ekolojik klima aldım. Servis 1 hafta sonra getirip takacak. Ancak yer seçimini size danışmak istedim. Balkon camlı olduğu için uygun değil. Balkon güney cephe fırın gibi oluyor. Salon doğu ve güney cephe güzel ısınıyor yazın. Fotoğraflar çektim. Elbette gelen ekipte bakacak ama görüşü olan varsa dinlemek isterim. Elektrik çekmek saçma gibi yer belli değil.
Odan çok büyük gözükmüyor neden 18 btü aldın kaç metre kare abi odan

Şimdi servis der ki bunu takarsak garanti dışı olur. ?
Arkadaş bilgi sahibi olmak da zor iş. Bilmesek servis takar geçer. Bilince insan daha mutsuz oluyor. Cahillik güzel şey. Kapatın böyle forumları ?
Bana kalırsa bakır boru yerine ek 4 yıl garanti yaptırın, bir şey olursa zaten değiştircekler

Çok isterseniz internetten alın bakır boru kiti, servis onu taksın, alüminyumu size bıraksınlar, almadan servise sorun yine ellerine yapışmaz onu takarlar diye düşünüyorum
Bu durum yerli üreticilerde sıkıntılı zira firma servislere (KUllanmadığınız ürünü sisteme giremezsiniz, girerseniz size fatura ederim' diyor.
Boruyu tüketiciye bırakırlarsa ve kullanmış gibi sisteme giriş yaparlarsa tespitinde çok ağır cezalar yazıyorlar servislere.
Hatta bir yetkili servis bununla ilgili içerik üretmem için ricada bulundu fakat yerine getiremedim zira Hukuken altyapısı uygun değil yani yaptıkları aslında yanlış.

Sonuç olarak Arçelik efendi servislere boru konusunda baskı uygulamaktan vazgeçmeli ki o boruyu ve fazlasını bırakabilsinler.

Bu durum yerli üreticilerde sıkıntılı zira firma servislere (KUllanmadığınız ürünü sisteme giremezsiniz, girerseniz size fatura ederim' diyor.
Boruyu tüketiciye bırakırlarsa ve kullanmış gibi sisteme giriş yaparlarsa tespitinde çok ağır cezalar yazıyorlar servislere.
Hatta bir yetkili servis bununla ilgili içerik üretmem için ricada bulundu fakat yerine getiremedim zira Hukuken altyapısı uygun değil yani yaptıkları aslında yanlış.

Sonuç olarak Arçelik efendi servislere boru konusunda baskı uygulamaktan vazgeçmeli ki o boruyu ve fazlasını bırakabilsinler.
Benim kızdığım şu. Madem alüminyum boru kullanıyorsun artık eyvallah ne diyelim. Ama ben daha sağlam ve performanslı olduğunu düşündüğüm bakır boru istiyorum. De ki kardeşim bakır boru istersen daha maliyetli benim için farkını verirsin. İsteyen farkını verir taktırır. Zor mu değil bence.
Yani Amerika'yı baştan keşfetmeye gerek var mı? Bu kadarını düşünemiyorlar mı?
Ben bunda her zaman art niyet ararım kimse kusura bakmasın.
Arçelik-Beko efendi bakır borudan da kazan bir şey dediğimiz yok. Hem ucuz malzeme, hem de pahalı ürün. Yıllardır yerli almamak için direniyorum. Yabancı olanlar çok pahalı olmaya başladı. Yerliye şans verelim diyoruz ama illa midemiz bir bulanacak. Kafada bu her an bozulur mu soru işareti duracak.
Sen ismine-bilinirliğine güveneceğine, kalitene-sorunsuzluğuna-desteğine güvensene bizde rahat rahat alalım.

Benim kızdığım şu. Madem alüminyum boru kullanıyorsun artık eyvallah ne diyelim. Ama ben daha sağlam ve performanslı olduğunu düşündüğüm bakır boru istiyorum. De ki kardeşim bakır boru istersen daha maliyetli benim için farkını verirsin. İsteyen farkını verir taktırır. Zor mu değil bence.
Yani Amerika'yı baştan keşfetmeye gerek var mı? Bu kadarını düşünemiyorlar mı?
Ben bunda her zaman art niyet ararım kimse kusura bakmasın.
Arçelik-Beko efendi bakır borudan da kazan bir şey dediğimiz yok. Hem ucuz malzeme, hem de pahalı ürün. Yıllardır yerli almamak için direniyorum. Yabancı olanlar çok pahalı olmaya başladı. Yerliye şans verelim diyoruz ama illa midemiz bir bulanacak. Kafada bu her an bozulur mu soru işareti duracak.
Sen ismine-bilinirliğine güveneceğine, kalitene-sorunsuzluğuna-desteğine güvensene bizde rahat rahat alalım.
Yabancı olanların çok pahalı olmaya başlama sebebi yabancıların kendisi değil.
Devlet açık açık istemiyor aslında onların bu ülkede satılmasını , ''satılacaksa da ben de ona göre ek vergi koyarım'' diyor.
LG çakalı mesela klimalarını LG diye satıyor ama yine de klimalar Arçelik fabrikasından çıkıyor.
Yani ben şimdi Mitsubishi Electric klimanın bile Noviro Hare Enviro gibi yerli montaj olanlarını değil de Legendera ve Krigaminezen gibi modellerini yani gerçek orijinal montaj olanlarını istiyorken neden Arçelik fabrikasından çıkmış LG klimaya para vereyim ki diye düşünürüm.

Diğer yandan bir düşünün bakalım neden o klimalar dışarıdan gelmiyor da Arçelik fabrikalarında Arçeliğin kullandığı kompresörler ile üretilip sahaya sürülüyor?

Çünkü dışarıdan onu KLİMA olarak getirirse Devlet onlara daha kapıda %25 bindiriyor antidamping vergisini.
LG efendi ne yapıyor? dışarıdan bunu KLİMA olarak getirteceğine kasa kompresör evap kondenser olarak getirtip burada montajlatıyor, hoooop %25 antidamping gitti, Hoooop üstüne %8 de yerli üretim teşviki geldi ooooh Allah bereket versin.

O halde birisi bana izah etsin, İthal gelen klimalar yerlilere oranla %33 daha yüksek maliyetle geliyorsa, nasıl oluyor da ithal klimalar ile yerli klimalar arasındaki fark ile bu %33 birbiri ile örtüşmüyor?

GREE X 20.000tl komple klima olarak geliyor
LG X 18.000tl ama burada üretiliyor.

Yani bir daha düşünmek lazım aslında kimin pahalı mal sattığını.

Bu arada Arçelik servisleri isterseniz bedeli karşılığında bakır boru kullanırlar bunun önünde bir engel yok, garantiyi de etkilemez fakat size boryu vermezler yani alüminyum olan hakkınızı size bırakamıyorlar. gereksiz bir macera olur. Diğer yandan bir Arçelik servisi arkadaşı aradım az evvel sizin konuyu teyit etmek için, ''Abi alüminyum fakat Arçelik piyasadaki alüminyumlardan kullanmıyor, çok kaliteli bir boru kullanıyoruz, yıllardır kullanıyoruz ve bugüne kadar hiçbir terslikle karşılaşmadık'' diyor. Servisin beyanıdır taktir sizin elbette.

Geçen bir Arçelik servisi ile görüştüm. Ağustos ayıydı. Okullar açılana kadar 100 tane cihaz kurmamız lazım dedi. Dedim vakum yapıyorsunuz değil mi? Normalde zorunlu ama yaz sezonunda mümkün değil yetiştiremeyiz o yüzden yapmıyoruz dedi. Yani düşünün kaç makine vakumsuz öyle kuruluyor.
Ama tüketicide de sorun var tabiki. Sıcaklardan kavrulmadan kimse kurulum bakım vs yaptırmıyor. İş çok dar bir zamana sıkışıyor. İki ucu boklu deynek bir durum.

Geçen bir Arçelik servisi ile görüştüm. Ağustos ayıydı. Okullar açılana kadar 100 tane cihaz kurmamız lazım dedi. Dedim vakum yapıyorsunuz değil mi? Normalde zorunlu ama yaz sezonunda mümkün değil yetiştiremeyiz o yüzden yapmıyoruz dedi. Yani düşünün kaç makine vakumsuz öyle kuruluyor.
Ama tüketicide de sorun var tabiki. Sıcaklardan kavrulmadan kimse kurulum bakım vs yaptırmıyor. İş çok dar bir zamana sıkışıyor. İki ucu boklu deynek bir durum.
Senelerce anlattık, her sene Nisan ayında video yayını yapar ve derim ki ''Klima satın alavaklar ve bakım yapttıracak olanlar Nisan Mayıs sisin ayınız, sonrasında bataklığa saplanırsınız haberiniz olsun''

Neyse ki çok söz dinleyen bir halkımız var ve sonuç ortada :)

Tabi herkesin de kendince gerekçesi var ne diyelim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri