Öncelikle herkese Merhaba.
Bir klima almayı planlıyorum. Birçok araştırmadan sonra halen net bir karar veremedim. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.
Klimanın kullanılacağı alan için BTU hesaplaması yaptırdım. 24.000 BTU Klima tavsiye edildi. Bu doğrultuda birçok model inceledim. Üzerinde yoğunlaştığım modeller aşağıda.
Sizden ricam bu modeller arasından en doğru hangisi olur?
Veya ihtiyaçlarıma uygun daha mantıklı alternatifler var mı?
Daha önce kullanan, tecrübe edenlerden varsa kronik hatalı, sorun yaşayacağım, uzak durmam gereken marka/modeller hangileri?
Klimayı kullanacağım alan:
- Ortalama 40m2-50m2 bir alan
- Karadeniz bölgesinde
- Ortalama 6 kişilik bir alan
- Tek katlı bir alan. Gün boyu çatıdan ve pencerelerden güneş alıyor.
- Nemli bir yer.
Klima %90 soğutma amaçlı kullanılacak. Nemli ve tozlu bir alan olduğu için "Nem Alma" özelliği olan ve Filtresi güçlü ve kolay temizlenir modellere bakmaya çaba gösterdim.
Bütçe Max: 60.000 TL
Üzerinde durduğum modeller:
1) Gree Pular 24000 BTU/h | Dayanıklı, Uygun Fiyat. Peşin Fiyatına Taksit | Model 24000 BTU olmasına rağmen - Soğutma Kapasitesi 21.000 BTU / Isıtma Kapasitesi 22.000 BTU
2) Arçelik Ekolojik 24325 Klima 24.000 Btu/h
3) Samsung WindFree™ Premium Plus
4) LG DUALCOOL™ Plus Inverter Wi-Fi Klima 24K Btu
5) Baymak ELEGANT PLUS UV 24
6) Bosch Climate 2000 | Hakkında çok bir bilgiye erişemedim. Popüler klimalar listesinde olduğu için merak ettim.
Aklımda olan modeller bunlar. Daikin, Mitsubishi gibi modeller çok pahalı olduğu için maalesef listemde yok. Hepsinin iyi veya kötü yönleri var. Ama bana göre nominal BTU değerleri diğerlerine göre düşük olmasına rağmen peşin fiyatına 9 taksit imkanı. Güvenilir, köklü marka olması. Teknolojik olarak güzel özelliklere sahip olmasından dolayı Gree Pular 24 modeli var.
Bu vb. karşılaşacağım sorular için cevaplarınızı yazarak yardımcı olur musunuz?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bir klima almayı planlıyorum. Birçok araştırmadan sonra halen net bir karar veremedim. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.
Klimanın kullanılacağı alan için BTU hesaplaması yaptırdım. 24.000 BTU Klima tavsiye edildi. Bu doğrultuda birçok model inceledim. Üzerinde yoğunlaştığım modeller aşağıda.
Sizden ricam bu modeller arasından en doğru hangisi olur?
Veya ihtiyaçlarıma uygun daha mantıklı alternatifler var mı?
Daha önce kullanan, tecrübe edenlerden varsa kronik hatalı, sorun yaşayacağım, uzak durmam gereken marka/modeller hangileri?
Klimayı kullanacağım alan:
- Ortalama 40m2-50m2 bir alan
- Karadeniz bölgesinde
- Ortalama 6 kişilik bir alan
- Tek katlı bir alan. Gün boyu çatıdan ve pencerelerden güneş alıyor.
- Nemli bir yer.
Klima %90 soğutma amaçlı kullanılacak. Nemli ve tozlu bir alan olduğu için "Nem Alma" özelliği olan ve Filtresi güçlü ve kolay temizlenir modellere bakmaya çaba gösterdim.
Bütçe Max: 60.000 TL
Üzerinde durduğum modeller:
1) Gree Pular 24000 BTU/h | Dayanıklı, Uygun Fiyat. Peşin Fiyatına Taksit | Model 24000 BTU olmasına rağmen - Soğutma Kapasitesi 21.000 BTU / Isıtma Kapasitesi 22.000 BTU
2) Arçelik Ekolojik 24325 Klima 24.000 Btu/h
3) Samsung WindFree™ Premium Plus
4) LG DUALCOOL™ Plus Inverter Wi-Fi Klima 24K Btu
5) Baymak ELEGANT PLUS UV 24
6) Bosch Climate 2000 | Hakkında çok bir bilgiye erişemedim. Popüler klimalar listesinde olduğu için merak ettim.
Aklımda olan modeller bunlar. Daikin, Mitsubishi gibi modeller çok pahalı olduğu için maalesef listemde yok. Hepsinin iyi veya kötü yönleri var. Ama bana göre nominal BTU değerleri diğerlerine göre düşük olmasına rağmen peşin fiyatına 9 taksit imkanı. Güvenilir, köklü marka olması. Teknolojik olarak güzel özelliklere sahip olmasından dolayı Gree Pular 24 modeli var.
Bu vb. karşılaşacağım sorular için cevaplarınızı yazarak yardımcı olur musunuz?
Şimdiden teşekkür ediyorum.