Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Klima Önerisi | 24.000 BTU

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Müdür

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle herkese Merhaba.

Bir klima almayı planlıyorum. Birçok araştırmadan sonra halen net bir karar veremedim. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.

Klimanın kullanılacağı alan için BTU hesaplaması yaptırdım. 24.000 BTU Klima tavsiye edildi. Bu doğrultuda birçok model inceledim. Üzerinde yoğunlaştığım modeller aşağıda.

Sizden ricam bu modeller arasından en doğru hangisi olur?

Veya ihtiyaçlarıma uygun daha mantıklı alternatifler var mı?

Daha önce kullanan, tecrübe edenlerden varsa kronik hatalı, sorun yaşayacağım, uzak durmam gereken marka/modeller hangileri?

Klimayı kullanacağım alan:
- Ortalama 40m2-50m2 bir alan
- Karadeniz bölgesinde
- Ortalama 6 kişilik bir alan
- Tek katlı bir alan. Gün boyu çatıdan ve pencerelerden güneş alıyor.
- Nemli bir yer.

Klima %90 soğutma amaçlı kullanılacak. Nemli ve tozlu bir alan olduğu için "Nem Alma" özelliği olan ve Filtresi güçlü ve kolay temizlenir modellere bakmaya çaba gösterdim.

Bütçe Max: 60.000 TL

Üzerinde durduğum modeller:

1) Gree Pular 24000 BTU/h | Dayanıklı, Uygun Fiyat. Peşin Fiyatına Taksit | Model 24000 BTU olmasına rağmen - Soğutma Kapasitesi 21.000 BTU / Isıtma Kapasitesi 22.000 BTU
2) Arçelik Ekolojik 24325 Klima 24.000 Btu/h
3) Samsung WindFree™ Premium Plus
4) LG DUALCOOL™ Plus Inverter Wi-Fi Klima 24K Btu
5) Baymak ELEGANT PLUS UV 24
6) Bosch Climate 2000 | Hakkında çok bir bilgiye erişemedim. Popüler klimalar listesinde olduğu için merak ettim.

Aklımda olan modeller bunlar. Daikin, Mitsubishi gibi modeller çok pahalı olduğu için maalesef listemde yok. Hepsinin iyi veya kötü yönleri var. Ama bana göre nominal BTU değerleri diğerlerine göre düşük olmasına rağmen peşin fiyatına 9 taksit imkanı. Güvenilir, köklü marka olması. Teknolojik olarak güzel özelliklere sahip olmasından dolayı Gree Pular 24 modeli var.

Bu vb. karşılaşacağım sorular için cevaplarınızı yazarak yardımcı olur musunuz?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bir klima almayı planlıyorum. Birçok araştırmadan sonra halen net bir karar veremedim. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.

Klimanın kullanılacağı alan için BTU hesaplaması yaptırdım. 24.000 BTU Klima tavsiye edildi. Bu doğrultuda birçok model inceledim. Üzerinde yoğunlaştığım modeller aşağıda.

Daha önce kullanan, tecrübe edenlerden varsa kronik hatalı, sorun yaşayacağım, uzak durmam gereken marka/modeller hangileri?

- Karadeniz bölgesinde
- Nemli bir yer.

Klima %90 soğutma amaçlı kullanılacak. Nemli ve tozlu bir alan olduğu için "Nem Alma" özelliği olan ve Filtresi güçlü ve kolay temizlenir modellere bakmaya çaba gösterdim.

1) Gree Pular 24000 BTU/h | Dayanıklı, Uygun Fiyat. Peşin Fiyatına Taksit | Model 24000 BTU olmasına rağmen - Soğutma Kapasitesi 21.000 BTU / Isıtma Kapasitesi 22.000 BTU
6) Bosch Climate 2000 | Hakkında çok bir bilgiye erişemedim. Popüler klimalar listesinde olduğu için merak ettim.

Aklımda olan modeller bunlar. Daikin, Mitsubishi gibi modeller çok pahalı olduğu için maalesef listemde yok. Hepsinin iyi veya kötü yönleri var. Ama bana göre nominal BTU değerleri diğerlerine göre düşük olmasına rağmen peşin fiyatına 9 taksit imkanı. Güvenilir, köklü marka olması. Teknolojik olarak güzel özelliklere sahip olmasından dolayı Gree Pular 24 modeli var.

- Karadeniz bölgesinde
- Nemli bir yer.

Gree yi ısıtmada kullanırsanız x2 elektrik tüketimi yapar

Arçelik çok tavsiye etmiyor forumdaki arkadaşlar genel olarak Çin klimalarının altında kalıyor

Bosch 3000i sizin için çok uygun

Gree yi ısıtmada kullanırsanız x2 elektrik tüketimi yapar

Arçelik çok tavsiye etmiyor forumdaki arkadaşlar genel olarak Çin klimalarının altında kalıyor

Bosch 3000i sizin için çok uygun

Yorumuuz için teşekkürler. Ürün hakkında detaylı bilgi bulamadım. Gree Pular 24 modelinde olduğu gibi teknolojik olarak dolu bir model mi bilginiz var mı? Kendini temizleme, nem alma, 3D hareket vb. Ayrıca yanlış bir yöntem mi kullandım bilmiyorum ama ısıtma da kullanmayacak olsam dahi Gree modeli daha ekonomik olmuyor mu?

Hesap şeklim:
Günlük Kullanım: 10 saat
Elektrik Birim Fiyatı (2025 itibariyle konut için ortalama): 1.75 TL/kWh

ModGüç Tüketimi (kW)Günlük (kWh)Aylık (kWh)Yıllık (kWh)
Soğutma2.2226607,920
Isıtma2.3236908,280

Soğutma2.3236908,280
Isıtma2.4247208,640

Marka - ModModAylık (kWh)Aylık Fatura (TL)Yıllık Fatura (TL)
Gree Pular 24Soğutma6601,155 TL13,860 TL
Isıtma6901,208 TL14,490 TL
Bosch 3000iSoğutma6901,208 TL14,490 TL
Isıtma7201,260 TL15,120 TL

Ayrıca Gree modeli Peşin Fiyatıa 9 Taksit ve ortalama 6.000 TL daha ucuz. Bu değerlere rağmen Bosch mu tercih edilmeli. Dayanıklılık ve Teknolojik olması benim için önemli.

Yorumuuz için teşekkürler. Ürün hakkında detaylı bilgi bulamadım. Gree Pular 24 modelinde olduğu gibi teknolojik olarak dolu bir model mi bilginiz var mı? Kendini temizleme, nem alma, 3D hareket vb. Ayrıca yanlış bir yöntem mi kullandım bilmiyorum ama ısıtma da kullanmayacak olsam dahi Gree modeli daha ekonomik olmuyor mu?

Hesap şeklim:

Soğutma2.2226607,920
Isıtma2.3236908,280

Soğutma2.3236908,280
Isıtma2.4247208,640

Ayrıca Gree modeli Peşin Fiyatıa 9 Taksit ve ortalama 6.000 TL daha ucuz. Bu değerlere rağmen Bosch mu tercih edilmeli. Dayanıklılık ve Teknolojik olması benim için önemli.
Bosch daha mantıklı ama seçtiğiniz modelde olur

Gree alınacaksa Fairy ve üzeri bakılmalı. 24.000 BTU Pular yerine de 18.000 BTU Airy modeli alınabilir. Şu anda indirimde ve bütçeniz dahilinde alabilmeniz mümkün.

Pular modeli, her ne kadar 24.000 BTU diye satılsa da nominal BTU değeri 21.154 BTU. Maksimum değerde de 22.519 BTU değerini görebiliyor. Bu yüzden almanızı tavsiye etmem.

Airy modeli ise 18.000 BTU olarak satılmasına rağmen nominal BTU değeri 18.084 BTU. Maksimum değeri de 22.178 BTU. Pular yerine kesinlikle tercih edilir bir model.

Gree alınacaksa Fairy ve üzeri bakılmalı. 24.000 BTU Pular yerine de 18.000 BTU Airy modeli alınabilir. Şu anda indirimde ve bütçeniz dahilinde alabilmeniz mümkün.

Pular modeli, her ne kadar 24.000 BTU diye satılsa da nominal BTU değeri 21.154 BTU. Maksimum değerde de 22.519 BTU değerini görebiliyor. Bu yüzden almanızı tavsiye etmem.

Airy modeli ise 18.000 BTU olarak satılmasına rağmen nominal BTU değeri 18.084 BTU. Maksimum değeri de 22.178 BTU. Pular yerine kesinlikle tercih edilir bir model.
Yorumunuzu inceledikten sonra nominal değerler konusunda çok doğru bir noktaya değindiğinizi fark ettim. 18K olan Airy, 24K olan Pular ile neredeyse aynı kapasitede. Farkındalık ve yorumunuz için teşekkürler. Fairy 24 ile Airy 18 modellerini inceledim. Gree markasında hangisi üst model Airy mi Fairy mi?
Fairy 24K BTU modeli Airy 18K BTU modeli ile arasında çok düşük bir fark var. Airy modeli mi daha dolu özelliklere sahip Fairy modeli mi? Hangisi mantıklı olur?

Yorumunuzu inceledikten sonra nominal değerler konusunda çok doğru bir noktaya değindiğinizi fark ettim. 18K olan Airy, 24K olan Pular ile neredeyse aynı kapasitede. Farkındalık ve yorumunuz için teşekkürler. Fairy 24 ile Airy 18 modellerini inceledim. Gree markasında hangisi üst model Airy mi Fairy mi?
Fairy 24K BTU modeli Airy 18K BTU modeli ile arasında çok düşük bir fark var. Airy modeli mi daha dolu özelliklere sahip Fairy modeli mi? Hangisi mantıklı olur?
Gree'de model sıralaması aşağıdan yukarıya doğru şu şekilde: Aphro - Pular - Fairy - Airy.

BTU olarak aynı sınıfta olmadıkları için doğrudan kıyaslamak yanlış olur ama genel olarak bakıldığında performans, verimlilik ve filtreme gibi konularda Airy modeli daha başarılı. Ekstra olarak nem sensörü ve yapay zeka özelliği mevcut. Fairy modeli de kendi sınıfındaki performanslı cihazlardan biri. Model konusunda, net oda metrekaresini ve cihazın kullanılacağı alanın koşullarını detaylı olarak bilmediğim için direkt olarak şunu alın diyemiyorum.

Gree'de model sıralaması aşağıdan yukarıya doğru şu şekilde: Aphro - Pular - Fairy - Airy.

BTU olarak aynı sınıfta olmadıkları için doğrudan kıyaslamak yanlış olur ama genel olarak bakıldığında performans, verimlilik ve filtreme gibi konularda Airy modeli daha başarılı. Ekstra olarak nem sensörü ve yapay zeka özelliği mevcut. Fairy modeli de kendi sınıfındaki performanslı cihazlardan biri. Model konusunda, net oda metrekaresini ve cihazın kullanılacağı alanın koşullarını detaylı olarak bilmediğim için direkt olarak şunu alın diyemiyorum.

Biraz araştırdıktan sonra Samsung WindFree Premium Plus 24 modeli de ilgimi çekti.
Fiyat ve taksit olarak neredeyse aynı. Samsung daha dolu teknolojilere sahip. Akıllı Göz (AI) (Varlık algılama), Üfleme olmadan soğutma (WindFree) gibi.

- Ortalama 40m2
- Ortalama 6 kişi sürekli aynı alan içinde
- Tek katlı bir yapı. Çevresi açık olduğu için gün boyu çatıdan ve pencerelerden güneş alıyor.

Samsung 10 yıl kompresör 6 yıl da normal garanti veriyor. Teknolojik olarak dolu. Sizce Gree yerine Samsung tercih edilebilir mi? @ByCilo forumda birçok konuda yorumunuzu gördüm. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

18000 BTU Airy burada en mantıklı tercih benimde tercihim bu yönde olurdu. 🫶

18000 BTU Airy burada en mantıklı tercih benimde tercihim bu yönde olurdu. 🫶
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Detaylara hakim olmadığım için affınıza sığınarak aklıma takılan birkaç konuda soru sormak istiyorum.

Gree Airy 18 modeli 60.720,00 TL 9 Taksit İmkanı | 6 Yıl Garanti | Soğutma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) 3.412~18.084~22.178
Isıtma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) 3.753~19.107~23.202

Samsung WindFree Premium Plus 24 modeli 63.450 TL 9 Taksit İmkanı | 6 Yıl Normal 10 Yıl Kompresör Garantisi |
Soğutma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) 4777 - 25932 Btu/saat
Isıtma Kapasitesi (Min.~Nominal~Maks.) 4095 - 33098 Btu/saat

Teknolojik olarak Samsung çok daha dolu gibi görünüyor. Gree hakkında çok bir içerik bulamadım.

Gree önermeniz de ki sebep daha dayanıklı olması mı? Samsung da kronik arıza mı var? Gerçekten meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın lütfen. Bende bir gün sayenizde edineceğim bilgiler ile alacağım ürünü birine öneride bulunacak olursam detaylı açıklama yapabilmek isterim. Teşekkürler.

Gree klima dünyanın önde gelen klima üreticisi bu yeterli bir sebeb 👍

Hesap şeklim:

Soğutma2.2226607,920
Isıtma2.3236908,280

Soğutma2.3236908,280
Isıtma2.4247208,640

Akbank kredi kartına 9 taksit var , alternatif olması için

0850 222 55 46 dan keşif veya teklif isteyebilirsiniz

Biraz araştırdıktan sonra Samsung WindFree Premium Plus 24 modeli de ilgimi çekti.
Fiyat ve taksit olarak neredeyse aynı. Samsung daha dolu teknolojilere sahip. Akıllı Göz (AI) (Varlık algılama), Üfleme olmadan soğutma (WindFree) gibi.

- Ortalama 40m2
- Tek katlı bir yapı. Çevresi açık olduğu için gün boyu çatıdan ve pencerelerden güneş alıyor.

Samsung 10 yıl kompresör 6 yıl da normal garanti veriyor. Teknolojik olarak dolu. Sizce Gree yerine Samsung tercih edilebilir mi? @ByCilo forumda birçok konuda yorumunuzu gördüm. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
Gree aslında uçak gibi klima tek kusuru fabrikasyon frekans ayarları yüzünden kışın aşırı elektrik tüketimi var bu bunun dışında düzgün montajla sorun olmaz

Samsung windfree de bazen kalıcı dış ünite sesi sorunu olabiliyor bundan çok şikayet eden kişide var sorunsuz kullanan insanda çok

- Ortalama 40m2

Odanın net ölçülerini m2 tavan yüksekliği,

Bina yalıtım durumu
cam en boy m Cinsinden

İl ilçe yazarsanız bütçe ye uygun kampanyalı daha kaliteli ürün bulabiliriz

Kullanım şekli olarak (aynı ortamda 6 kişi) işyeri olarak algıladım. Bu garantiler işyerinde uygulanmaz.

50m2 7/24 klimayı çalıştırır ve ortam iklimdirmeye ulaşıldıktan sonra WindFree özelliği aktifleşir. Müstakil yapıda buna ulaşmanız zor olur. Karadenizde nem almak için saydığınız özellikleri kullanamayabilirsiniz.

Gree aslında uçak gibi klima tek kusuru fabrikasyon frekans ayarları yüzünden kışın aşırı elektrik tüketimi var bu bunun dışında düzgün montajla sorun olmaz

Samsung windfree de bazen kalıcı dış ünite sesi sorunu olabiliyor bundan çok şikayet eden kişide var sorunsuz kullanan insanda çok

Samsung için dış ünite sesi yorumlarını bede gördüm. Bunun üzerine Samsung yetkili servisinde çalışan bir arkadaşıma sordum. Daha önce aynı ürünü montaj yaptıklarını sorun olmadığını belirtti. Zaten Samsung alırsam kendisine montaj yaptıracağım. Tüm modellerinde olan bir sorun değil anladığım kadarı ile bu ses sorunu montaj kaynaklı gibi.

Odanın net ölçülerini m2 tavan yüksekliği,

Bina yalıtım durumu
cam en boy m Cinsinden

İl ilçe yazarsanız bütçe ye uygun kampanyalı daha kaliteli ürün bulabiliriz

Odanın tavan yüksekliği standart bir yapı olduğu için ort. 2.7m
Oda 6mx5m ebatlarında.
Yalıtım konusunda dış cephe mantolama yok. Normal sıva, boya bir yapı.
Oda içerisinde 7m2 cam var. Üstü çatı.
Samsun Bafra sahile yakın yakın.

Kullanım şekli olarak (aynı ortamda 6 kişi) işyeri olarak algıladım. Bu garantiler işyerinde uygulanmaz.

50m2 7/24 klimayı çalıştırır ve ortam iklimdirmeye ulaşıldıktan sonra WindFree özelliği aktifleşir. Müstakil yapıda buna ulaşmanız zor olur. Karadenizde nem almak için saydığınız özellikleri kullanamayabilirsiniz.

İşyeri değil. Misafirhane/Toplanma alanı vb. işler için kullanacağımız küçük bir yapı.

- Ortalama 40m2

Bahsettiğiniz Samsung modelini inceledim. Teknik verileri gayet iyi. Dış ünite ses problemi de gördüğüm kadarıyla 9'luk ve 12'lik modellerde karşılaşılabilen bir durum. 18'lik ve 24'lük modellerde bu sorun pek yok gibi. Yine de iyi araştırmak lazım.

Airy modeli, bahsettiğiniz koşullar için yeterli gelir. Eğer metrekare daha fazlaysa, kişi sayısı artarsa, Amerikan mutfak tarzı gibi bir durum varsa, ısı yükü oluşturacak cihazlar varsa yeterli gelmeyebilir. Bu tür durumları da göz önünde bulundurmak gerekir. Böyle bir durumda 24.000 BTU sınıfında bir ürüne yönelmek daha mantıklı olacaktır.

Bahsettiğiniz Samsung modelini inceledim. Teknik verileri gayet iyi. Dış ünite ses problemi de gördüğüm kadarıyla 9'luk ve 12'lik modellerde karşılaşılabilen bir durum. 18'lik ve 24'lük modellerde bu sorun pek yok gibi. Yine de iyi araştırmak lazım.

Airy modeli, bahsettiğiniz koşullar için yeterli gelir. Eğer metrekare daha fazlaysa, kişi sayısı artarsa, Amerikan mutfak tarzı gibi bir durum varsa, ısı yükü oluşturacak cihazlar varsa yeterli gelmeyebilir. Bu tür durumları da göz önünde bulundurmak gerekir. Böyle bir durumda 24.000 BTU sınıfında bir ürüne yönelmek daha mantıklı olacaktır.
Samsung müşteri temsilcisi ile uzun görüşmeler yaparak WindFree™ Premium Plus – Yapay Zekâ Destekli Split Klima bu klimayı önerdiler. Diğer model olan WindFree™ Premium Plus Duvar Tipi Split Klima (Wi-Fi Özellikli) - AR24BXCAAWK/SK klima ile aynı ama Yapay Zeka ile donatılmış 2025 model üretimi olduğunu söylediler. 63.500 TL Peşin fiyatına 9 Taksit var. Söylediğiniz gibi alan biraz daha geniş olabilir ve kişi sayısı değişikli gösterebilir. Bu yüzden Gree Airy 18 - Gree Fairy 24 ve bu yapay zekalı Samsung arasında kaldım şuan. Son 3 ürün içinden eleme yapabilirsem alacağım hayırlısı ile.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri