Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi KLİMA ÖNERİSİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ufuk07

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
25000-30000
Marka Model Bilgisi
GREE
Merhabalar, Antalyada yaşıyorum. Evim 3. kat doğu-güney-batı cephesinde. Güneş alıyor. Yatılım mevcut. Genelde ev kışın 19-20 derece seviyelerinde oluyor. Oturma odasındaki 7 yıldır memnun şekilde kullandığım Baymak Premium 12.000 BTU klimamanın artık arıza vermesinden kaynaklı değiştirme kararı aldım. Oda 10-15 mt2 . Arkadaşlarımın önerisi ile Gree Pular 12.000 BTU cihaz aldım ama henüz takılması talimatını vermedim.(Ayrıca çocuk odasına 9luk Sigma Comfort almıştım 2 sene kadar önce, onun da Gree tarafından üretildiğini okumuştum.Performansından memnun olduğum için ona göre bu markayı tercih ettim.) Forumdaki konuları okuyunca aklım bi Fairy modeline kaydı ama arada 2,500 TL fark var. Bayi ile görüştüğümde oda boyutu için Pular yeterli olacaktır Fairy daha güçlü olduğu için rahatsız edebilir ama karar size ait dediler. Klimadan beklentim iç ünitenin sessiz olması ve tüketimin verimli olması açıkcası. Fikirlerinize ve yorumlarınıza açığım. Teşekkür ederim.

Merhabalar, belirttiğiniz alan için 12.000 BTU fazla bile gelecektir. Gree Fairy 9.000 BTU modeli de işinizi görür ama iç ünitesi diğer markalara göre bir tık daha seslidir. Bunu ön bilgi olarak vermem gerekiyor. Oturma odasında kullanacağınız için pek rahatsız etmez ama yatak odası için olsaydı açıkçası pek önermezdim. Bu sesin sebebi de bu modelin hava üfleme debisinin biraz daha yüksek olmasından kaynaklı. Onun dışında mekanik bir ses duymazsınız. (Isıtma modundaki genleşme sesleri hariç.)

Dip Not: Ürünü satın aldığınız için Gree markası dışında öneri yapmadım. Yoksa daha farklı öneriler de yapılabilirdi.

Merhabalar, belirttiğiniz alan için 12.000 BTU fazla bile gelecektir. Gree Fairy 9.000 BTU modeli de işinizi görür ama iç ünitesi diğer markalara göre bir tık daha seslidir. Bunu ön bilgi olarak vermem gerekiyor. Oturma odasında kullanacağınız için pek rahatsız etmez ama yatak odası için olsaydı açıkçası pek önermezdim. Bu sesin sebebi de bu modelin hava üfleme debisinin biraz daha yüksek olmasından kaynaklı. Onun dışında mekanik bir ses duymazsınız. (Isıtma modundaki genleşme sesleri hariç.)

Dip Not: Ürünü satın aldığınız için Gree markası dışında öneri yapmadım. Yoksa daha farklı öneriler de yapılabilirdi.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi 9.000 BTU da iş görebilir ama öncesinde 12000 BTU kullanıyordum ve memnundum buna istinaden direk 12lik olarak araştırdım. Evdeki klimanın teklemesinden dolayı biraz acele ettim sanırım.Sonrasında güzel fırsatlar çıktı ama almış olduğum için vazgeçmek istemedim.
Peki sizce Gree Pular 12.000 BTU mu yoksa Gree Fairy 9.000 BTU mu?

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Evet dediğiniz gibi 9.000 BTU da iş görebilir ama öncesinde 12000 BTU kullanıyordum ve memnundum buna istinaden direk 12lik olarak araştırdım. Evdeki klimanın teklemesinden dolayı biraz acele ettim sanırım.Sonrasında güzel fırsatlar çıktı ama almış olduğum için vazgeçmek istemedim.
Peki sizce Gree Pular 12.000 BTU mu yoksa Gree Fairy 9.000 BTU mu?
İki cihazın da katalog verilerini karşılaştırmalı olarak aşağıya ekledim. 9.000 BTU Fairy modeli, maksimum ısıtma ve soğutma değeri olarak, watt olarak inebildiği minimum değer ve verimlilik olarak; 12.000 BTU Pular modeline göre önde. Yine de emin olmak adına @ByCilo , @Senior ve @Adem Helvacı hocalarımızın da görüşlerini almanızı öneririm.

1.webp

İki cihazın da katalog verilerini karşılaştırmalı olarak aşağıya ekledim. 9.000 BTU Fairy modeli, maksimum ısıtma ve soğutma değeri olarak, watt olarak inebildiği minimum değer ve verimlilik olarak; 12.000 BTU Pular modeline göre önde. Yine de emin olmak adına @ByCilo , @Senior ve @Adem Helvacı hocalarımızın da görüşlerini almanızı öneririm.

Ekli dosyayı görüntüle 24545
Klima yatak odasında kullanılmayacaksa kesinlikle 9.000 BTU Gree Fairy öneririm. Pular Gree Markasının giriş seviyesi bir cihazdır. 10 - 15 M2 alana 12.000 BTU klima olmaz zaten büyük gelir, siz her türlü 9.000 BTU klima almalısınız, marka model ne olursa olsun.

Klima yatak odasında kullanılmayacaksa kesinlikle 9.000 BTU Gree Fairy öneririm. Pular Gree Markasının giriş seviyesi bir cihazdır. 10 - 15 M2 alana 12.000 BTU klima olmaz zaten büyük gelir, siz her türlü 9.000 BTU klima almalısınız, marka model ne olursa olsun.
Alnadım. Model değişikliği için bayi ile görüşeceğim. Çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim hocam, yardımcı olabildiysek ne mutlu. Klimanız şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Montaj için aradıkları zaman da mutlaka vakum yapacak mısınız diye sorun. Vakumsuz montajı kesinlikle kabul etmeyin ve ilgili markanın müşteri hizmetlerine durumu bildirin.

Rica ederim hocam, yardımcı olabildiysek ne mutlu. Klimanız şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Montaj için aradıkları zaman da mutlaka vakum yapacak mısınız diye sorun. Vakumsuz montajı kesinlikle kabul etmeyin ve ilgili markanın müşteri hizmetlerine durumu bildirin.
Evet bu konuyu da forumda ve Adem Hocanın videolarında gördüm. Daha öncesinde bilgim yoktu. Mutlaka vakum yaptıracağım :) (y)

yatak odası ıcın uyarınızın sebebı nedır? bende yatak odasına 9000btu klıma almak ıstıyorum ama ne alacagıma karar veremedım gecen yaz salona arcelık 18000 btu klıma aldık lg ıle aynı makına performansından memnunuz ama ufleme sesı bazen rahatsız edıyor ,9000btu sessız calısan bır cıhaz varmı bıldıgınız.

yatak odası ıcın uyarınızın sebebı nedır? bende yatak odasına 9000btu klıma almak ıstıyorum ama ne alacagıma karar veremedım gecen yaz salona arcelık 18000 btu klıma aldık lg ıle aynı makına performansından memnunuz ama ufleme sesı bazen rahatsız edıyor ,9000btu sessız calısan bır cıhaz varmı bıldıgınız.
Gree Fairy hava debisi yüksek olduğu için yatak odasında ses yapacaktır, o sebepten yatak odasına önermedim. Bütçenizi belirtirseniz ona göre ilerleyelim sizin içinde.

Tekrar merhaba,

Bayi ile iletişime geçtim. Pular 12000 modeli Fairy 9000 ile değiştirmek istediğimi belirttim. Odamız için fairy 9000 in yetersiz olabileceğini belirttiler. Bu arada odamı ölçtüm 16,8 MT2 çıktı. Biraz az yazmışım yukarıda. Fairy 12000 in de büyük olacağını söylediler. İki küçük kızım var haliyle kapı çok kapalı kalamıyor. Fairy 9000 BTU nun bu nedenle yetemeyeceğini belirttiler. Yatak odası olsa kapı kapalı kalacağı için yeterli gelirdi dediler.
Yani Fairy serisinin kullanmak istiyorum, ne kadar kararı bana bıraksalar da aklımı bulandırıyorlar sürekli :)
Size danışmak için yarın nihayi kararımı bildireceğim dedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Tekrar merhaba,

Bayi ile iletişime geçtim. Pular 12000 modeli Fairy 9000 ile değiştirmek istediğimi belirttim. Odamız için fairy 9000 in yetersiz olabileceğini belirttiler. Bu arada odamı ölçtüm 16,8 MT2 çıktı. Biraz az yazmışım yukarıda. Fairy 12000 in de büyük olacağını söylediler. İki küçük kızım var haliyle kapı çok kapalı kalamıyor. Fairy 9000 BTU nun bu nedenle yetemeyeceğini belirttiler. Yatak odası olsa kapı kapalı kalacağı için yeterli gelirdi dediler.
Yani Fairy serisinin kullanmak istiyorum, ne kadar kararı bana bıraksalar da aklımı bulandırıyorlar sürekli :)
Size danışmak için yarın nihayi kararımı bildireceğim dedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kapı kapalı olursa 17 M2 alanada 9.000 BTU yeterli gelir, fakat kapıyı açık kullanacaksanız ona bir şey diyemem hocam.

Merhabalar,

Dün klimamız takıldı. Oda kapısının açık kalması, kalabalık olduğumuz durumlarda yeterli olması gibi faktörlerden Gree Fairy 12000 BTU ya karar verdim. Ortalama 1 günlük izlenimlerim gayet iyi. Pular'dan Fairy'e geçmek iyi oldu. Cihaz quite modda gayet sessiz, ısıtması vs güzel. Bakalım deneyimleyince daha net göreceğiz. Bayiye öğlen modeli belirttim. Hemen faturayı iptal edip Fairy'e geçiş yapıldı. Servis de 3 saat sonrasında kurup gitti. Herşey hızlı ve kurumsal oldu. Önceki klima eski tip gazlı olduğu için sistem temizliği ve vakumlama istedim yaptılar. Şu anlık herşeyden memnunum. Yardım eden vakit ayıran herkese teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2025-02-28 12.43.20.webp
    Ekran Resmi 2025-02-28 12.43.20.webp
    37.5 KB · Görüntüleme: 11
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri