O zaman şöyle izah edeyim. Klimanın kendi bulunduğu alan çerçevesinde önceliği zaten 24m2 olan bölüm olacaktır ancak kendisini kısması uzun sürecektir. Söz konusu SOĞUTMA olduğu için sorun yaşamazsın, ısıtma olsaydı kesinlikle bu öneride bulunmazdım zira fizik kuralları gereği olay içinden çıkılmaz bir hal alırdı.
Mevcut durumda ise 12000btu bir Bosch Rota Airfel Dayrelax ürün satın alarak durumu kesinlikle idare edersin ancak tekrar ediyorum ki invertere geçmesi yani verimlilik sağlaması geç olur.
Bunu şöyle düşün.
Bir rezervuar düşün. dakikada 2 litre su akan rezervuar çeşmesinden, 6 litrelik o rezervuarın dolması 3 dakika sürer ve 3 dakika sonra şamadıra devreye girer ve suyu keser. Harika.
O rezervuara 2 tane delik açtığını düşün. Dakikada 2 itre su akan çeşme normalde 3 dakikada o rezervuarı doldururdu ancak o 2 delikten dakikada 200mililitre sızıntı oluyor, her bir dakika için 200 mililitre toplamda 400 mililitre kayıp demektir bu da ister istemez süreyi uzatır ve o sızıntı devam ettiği için hem doldurma süresi uzar hem de o her doldurduğunda sızıntı nedeniyle TEKRAR TEKRAR devreye girip eksiği tamamlamaya çalışır.
İşte senin koridorun ve evin izolasyon zafiyeti konusunu da senin rezervuardaki delikler gibi düşünmen gerekiyor.
Senin klim ao alanı 1 saatte doldurup kendisini kısmaya başlayacakken 3-4 saatte kısabilecek ve kayıp kaçak çok olduğu için (Yüzey alanı genişledikçe dış sıcaklık basıncı artar ve daha baskın olur) geç dolduracak ve daha sık devreye girecek yani termostat da yapmaya fırsat bulamayacak. Ben zaten inverter klimanın durması taraftarı deilim konfor koşulları çerçevesinde. O nedenle o kısmına takılı kalmam, benim için konfor koşulum önemlidir, sürekli devrede kalsın ama minimal tüketsin.
Yani 500 tüketip dur kalk yapacağına 200 tüketsin sürekli devrede olsun diye düşünenlerdenim ben.
Siz bugün fırsat bulursanız Rota Klimayı bir arayın isterseniz. Ana merkezleri Mersin, Operasyon Merkezi İstanbulda. Harun Reşit Güven Bey ve Benim adımı verin. Bölgelerinde kiminle irtibat kurabileceğinizi ve klimalarını nereden alabileceğinizi sorun hem bana da bir iyilik yapmış olursunuz çünkü müşteri ilgilerini de merak ediyorum açıkçası
Rota klima Midea üretimi Prime kasa üründür, rüştünü ispat etmiş ve benim tarafımdan 4 sene boyunca neredeyse üstünde tepinerek ağır koşullarda test edilmiş üründür.
24m2 Mutfağımda ve doğu+güney cephede, sabah 6 da güneşin doğup 12 ye kadar hem doğu hem güney cepheden güneş alan, çamaşır bulaşık makineleriyle birlikte buzdolabı televizyon ve fırın ile gaz ocağının da bulunup ısı ürettiği bu alanda ben o klimayı 4 sene boyunca 27 de kullandım düşünün artık. Isıtmada 27 değil soğutmada 27
Herkes benim klimaları düşük tüketiyor göstereyim diye öyle kullandığımı düşündü ilk önce ama zaman geçip de insanlar klimayı satın almaya başlayınca durumun öyle olmadığını anladılar. Sizin de çok rahat şekilde işinizi göreceğini düşünüyorum.