Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima seçememe kaosu ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

İncelemeyiSeveriz

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
24000
Marka Model Bilgisi
Beko Sigma Midea
Merhabalar değerli forum üyeleri, konu hakkında başta Adem bey olmak üzere tüm bilgisi olan üyelerden yardımlarınızı rica ediyorum. 3 farklı klima seçtim fakat aralarından bana en uygunu hangisi bilemedim.

Benim için önemli olan kriterler; sağlamlık, tasarruf, ses. Tabi bu ekonomi de en önemli kriter sanırım ekonomi.

Bulunduğum şehir Ankara, evin konumu çatı katı güney batı yönü, kullanılacak alan 26-27 M² salon.

Klimalar
1. Beko Ekolojik 31825 - 18 Btu
2. Midea Xtreme save - 12 Btu
3. Sigma Exclusive SGM12INVDHC - 12 Btu

Özellikler bakımından en zengini Sigma ve ayrıca tasarruf oranı yüksek diye düşünüyorum. Daha sonra Midea geliyor ve tabi 18 Btu olması sebebiyle Beko. Hem özellik hem sarfiyat bakımından sıralama bu şekilde.

Ben klimayı yazın sıcaklarda ortalama 4 aylık süreler de kullanmayı planlıyorum. Özellikle tasarruf bakımından sizce en mantıklısı hangisi olur? Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar değerli forum üyeleri, konu hakkında başta Adem bey olmak üzere tüm bilgisi olan üyelerden yardımlarınızı rica ediyorum. 3 farklı klima seçtim fakat aralarından bana en uygunu hangisi bilemedim.

Benim için önemli olan kriterler; sağlamlık, tasarruf, ses. Tabi bu ekonomi de en önemli kriter sanırım ekonomi.

Bulunduğum şehir Ankara, evin konumu çatı katı güney batı yönü, kullanılacak alan 26-27 M² salon.

Klimalar
1. Beko Ekolojik 31825 - 18 Btu
2. Midea Xtreme save - 12 Btu
3. Sigma Exclusive SGM12INVDHC - 12 Btu

Özellikler bakımından en zengini Sigma ve ayrıca tasarruf oranı yüksek diye düşünüyorum. Daha sonra Midea geliyor ve tabi 18 Btu olması sebebiyle Beko. Hem özellik hem sarfiyat bakımından sıralama bu şekilde.

Ben klimayı yazın sıcaklarda ortalama 4 aylık süreler de kullanmayı planlıyorum. Özellikle tasarruf bakımından sizce en mantıklısı hangisi olur? Şimdiden teşekkürler.
Güneybatı, çatı katı ve 26-27 metrekare olunca 12'lik değil de 15-18 canlanmıştı kafamda. Ama Midea ve Sigma olması 12'lik klimanın da soğutabileceğini gösterebilir. 15.000 BTU biraz ara model olduğu için pek bulunmuyor. 9-12-18-24 genelde piyasada bulunanlar.

Sigma'nın Comfort, Plus ve Exclusive üreticileri farklı sanırım. Kuzende gördüğüm Gree üretimi Sigma çok hoşuma gitmişti. Fakat Sigma da sevdiğim markalardan.

Sizin koşullar için Beko gereksiz, Midea ise anlamsız pahalı olur.
Midea'yı severiz ancak koşulların zorlu olmadığı ve özellikle salt soğutma kullanılacak alanlarda o parayı vermeye de gerek görmeyiz.
Sizin hem coğrafya hem de m2 anlamında çok üst seviyelere çıkmanıza da gerek olmadığı görüşündeyim.
Listenizden Sigma da olur, Listenizde bulunmayan Kaira ve Airfel de olur. 12 lik her şekilde olur :ok

Sizin koşullar için Beko gereksiz, Midea ise anlamsız pahalı olur.
Midea'yı severiz ancak koşulların zorlu olmadığı ve özellikle salt soğutma kullanılacak alanlarda o parayı vermeye de gerek görmeyiz.
Sizin hem coğrafya hem de m2 anlamında çok üst seviyelere çıkmanıza da gerek olmadığı görüşündeyim.
Listenizden Sigma da olur, Listenizde bulunmayan Kaira ve Airfel de olur. 12 lik her şekilde olur :ok
Yorumunuz için teşekkür ediyorum Adem bey sağolun. Bir de seer konusunu danışmak isterim. Anladığım kadarıyla direkt olarak tüketimi ifade etmese de seer değeri ne kadar yüksek ise o kadar tasarruflu/verimli anlamına mı geliyor? Kısacası seer değeri 6.1 ile 8.5 değerlerinde ki iki klimanın tüketim değerleri arasında fark çok mudur? 6.1 değere sahip atıyorum 200 lira tüketimi varsa diğeri 100-125 arası mı tüketir?

Bir ekleme yapayım daha iyi ifade etmiş olurum;

Seer değeri 8.5 olan Sigma ile 6.1 olan atıyorum Kaira, Airfel, Dijitsu klimaların ay sonunda tüketim değerleri Kw cinsinden veya TL bazında ne kadar fark eder?

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri