Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

münzevi1940

Multi Tester
İnceleyenler Kulübü
Bütçe
25k-35k
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi Arçelik Beko Baymak Daikin
5,65m-4,75m (26.83 metrekare) salon kısmını sadece yaz aylarında soğutma amaçlı kullanmak için klima arayışı içerisindeyim.
Karadeniz bölgesi (Atakum/Samsun) deniz seviyesinde malum...
Binada birinci kat ve yalıtım mevcut. Salonda çok büyük bir pencere oranı yok. Pencereler izolasyonlu.
Küçük bebeğim var. Yaz aylarında hem çocuğum hem de yetişkin olarak bizlerinde konforu açısından satın almayı düşünüyorum.

Kullanım konusunda salona kurulu ve zaman zaman salon kapısını açıp hol ve genel olarak evin havası hafifte olsa değişsin diye düşüncemiz var

Ne gibi bir marka özellik arıyorsun? sorusunun cevabını vermek gerekirse... Kaliteli uzun yıllar kullanmayı ve arıza vs problemi yaşamamak açıkçası tercihim ama bunları söyleyince malum fiyatlar uçuyor...
Öncelikle mitsubishi düşünmüştüm... açıkçası evladiyelik diyeceğim kaliteli olduğunu duyduğum marka.. Daha sonra ise sigma sanırım alt ürünü onlarda ses,malzeme kalitesi vb şikayetler almış.. açıkçası genel manada kullanım alanı vb. genel bilgileri verdim.

Bu konuda tavsiye görüş her türlü öneri ve bilgiye açığım...

(Satın alma kullanma hatta marka bilinirliği vs çok bilgim yok...Tamamen kişisel araştırma analiz.. Haddimi aşıp ukalalık ettiysem affola)

5,65m-4,75m (26.83 metrekare) salon kısmını sadece yaz aylarında soğutma amaçlı kullanmak için klima arayışı içerisindeyim.
Binada birinci kat ve yalıtım mevcut. Salonda çok büyük bir pencere oranı yok. Pencereler izolasyonlu.
Küçük bebeğim var. Yaz aylarında hem çocuğum hem de yetişkin olarak bizlerinde konforu açısından satın almayı düşünüyorum.

Kullanım konusunda salona kurulu ve zaman zaman salon kapısını açıp hol ve genel olarak evin havası hafifte olsa değişsin diye düşüncemiz var

Ne gibi bir marka özellik arıyorsun? sorusunun cevabını vermek gerekirse... Kaliteli uzun yıllar kullanmayı ve arıza vs problemi yaşamamak açıkçası tercihim ama bunları söyleyince malum fiyatlar uçuyor...
Öncelikle mitsubishi düşünmüştüm... açıkçası evladiyelik diyeceğim kaliteli olduğunu duyduğum marka.. Daha sonra ise sigma sanırım alt ürünü onlarda ses,malzeme kalitesi vb şikayetler almış.. açıkçası genel manada kullanım alanı vb. genel bilgileri verdim.

(Satın alma kullanma hatta marka bilinirliği vs çok bilgim yok...Tamamen kişisel araştırma analiz.. Haddimi aşıp ukalalık ettiysem affola)
Kapı açıp diğer odaların havasını kırsın muhabbetine garinti veremem veya yorum yapamam ama odanızı soğutma konusunda uzun yıllar kafanızı rahat ettirecek ürün Midea olur diye düşünüyorum 12.000 Btü almanız yeterli fiyat performans olarak başarılı ürünleri var almak isterseniz özelden yazın yardımcı olurum. Eğer bütçeniz yeterse öncelik mitsubishi elektrik öneriyorum ama onların fiyatıda tam 2 katı mideanın..

Kapı açıp diğer odaların havasını kırsın muhabbetine garinti veremem veya yorum yapamam ama odanızı soğutma konusunda uzun yıllar kafanızı rahat ettirecek ürün Midea olur diye düşünüyorum 12.000 Btü almanız yeterli fiyat performans olarak başarılı ürünleri var almak isterseniz özelden yazın yardımcı olurum. Eğer bütçeniz yeterse öncelik mitsubishi elektrik öneriyorum ama onların fiyatıda tam 2 katı mideanın..
Midea konusunda sadece belirttiğim şehirde servis imkanları ne durumda açıkçası internette veri bulmak mümkün değil...

Mitsubishi için; ''
Mitsubishi Heavy Inverter Klima Silver Serisi 12000 BTU/h A++ Enerji Sınıfı
SRK35ZSP-W(S)'' modeli fiyat olarak bütçem dahilinde... Ama nedir ne değildir konusunda performansı vb konularda hiçbir bilgim yok.

Midea için extreme save genelde forumda önerilen seri sanırım.

Sanırım bu iki seçenek arasında ne yapacağımı bilmiyorum

Midea konusunda sadece belirttiğim şehirde servis imkanları ne durumda açıkçası internette veri bulmak mümkün değil...

Mitsubishi için; ''
SRK35ZSP-W(S)'' modeli fiyat olarak bütçem dahilinde... Ama nedir ne değildir konusunda performansı vb konularda hiçbir bilgim yok.

Attığınız cihaz mitsubishi heavy nin en düşük cihazı xtreme save serisinden bile daha geride ona gerek yok diye düşünüyorum. Mideanın samsundaki servis ağı son derece geniş

Mitsubishi için; ''

Mitsubishi Heavy de önereceğim cihaz budur

Mitsubishi Heavy de önereceğim cihaz budur

Alakanız için teşekkür ederim. Başlıkta belirttiğim üzere max 35.000 bütçem maalesef zira zorlasam 40bin olur.

Midea veya farklı marka öneriniz var mı ? model belirtirseniz açıkçası incelemek isterim....

Merhaba,İzmir'de 25 m salon son kat ısı yalıtımı yok hem ısıtma hem soğutma olarak kullanılmak üzere gree pular 18 btu aldım ama istersem 7 bin fark vererek fairy modeline gecebilirim.Bu konuda ne yapmalıyım @Adem Helvacı

Son düzenleme:
Merhaba,İzmir'de 25 m salon son kat ısı yalıtımı yok hem ısıtma hem soğutma olarak kullanılmak üzere gree pular 18 btu aldım ama istersem 7 bin fark vererek fairy modeline gecebilirim.Bu konuda ne yapmalıyım @Adem Helvacı
Gree pular serisi aslında 15 lik soğutmada bence iptal edin akşam daha detaylı konuşalım tüketim olarakta yüksek bir cihaz kataloğ verisinde bile 420w ın altına düşmediği yazıyor yani 800 den aşağı düşmez bence 😂

Gree pular serisi aslında 15 lik soğutmada bence iptal edin akşam daha detaylı konuşalım tüketim olarakta yüksek bir cihaz kataloğ verisinde bile 420w ın altına düşmediği yazıyor yani 800 den aşağı düşmez bence 😂
Tamam siz ustalardan bilgi almalıyım ödemesini yaptım ama başka modele değişim yada ödeme iade yapabilirim.30 bine mal oldu ama üzerine çıkabilirim doğalgaz evde yok o yuzden ısıtma ve soğutma olarak kullanılacak tüketim verileri önemli.Sizlerden dönüş bekliyorum.Saygılarımla

Remzi kardeşim
arkadaşımızın benim ev gibi yalıtım da yokmuş şuan iade de edebilirim yada değişik bir model alabilirim gree nin kendi içinde diyor tasarrufa en yakın modeli ne olabilir gree lerin yardımcı olalım en azından ileriki zamanlarda sıkıntı çekmesin işi şansa bırakmamak lazım

Tamam siz ustalardan bilgi almalıyım ödemesini yaptım ama başka modele değişim yada ödeme iade yapabilirim.30 bine mal oldu ama üzerine çıkabilirim doğalgaz evde yok o yuzden ısıtma ve soğutma olarak kullanılacak tüketim verileri önemli.Sizlerden dönüş bekliyorum.Saygılarımla
Hocam siz 25mt odada kapı kapalı olarak kullanım yapacaksınız değilmi?

Doğalgaz yok diyorsunuz tıpkı benim gibi tek oda kullanım yapacaksanız gree değilde midea sizin açınızdan daha tasarruflu olur bence net 25mt bir alana 12 btu bütçenize göre midea grubundan bir makina sizi çekip çevirir havanın sertlik durumuna göre yakıtı değişik olup en sert havada 10 11kw 24 saatlik tüketim sunar size normal havalarda ise ortalama 5 7kw arası bir tüketim elde edersiniz.

Gree ler de tıpkı midea gibi sağlam taş gibi makina ama işte tüketim veya biraz daha tasarruf açısından garanti veremiyoruz remzi kardeşimizde daha önce gree gtech test etmiş birisi olarak bunu daha iyi bilir

Aşağıdaki enerji takvimi midea all easy pro modeline ait klima 30/24 saat şeklinde faaliyette 20mt bir oda şehir Maraş odada yalıtım sıfır kapı sürekli kapalı bendede doğalgaz yok enerji tüketimini takvimden de günlük bazda yüksek yada düşük şeklinde hava durumuna göre tahmin edebilirsiniz sert havalarda yüksek normal havada normalScreenshot_2024-02-21-19-18-27-73_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg

Son düzenleme:
Hocam siz 25mt odada kapı kapalı olarak kullanım yapacaksınız değilmi?

Doğalgaz yok diyorsunuz tıpkı benim gibi tek oda kullanım yapacaksanız gree değilde midea sizin açınızdan daha tasarruflu olur bence net 25mt bir alana 12 btu bütçenize göre midea grubundan bir makina sizi çekip çevirir havanın sertlik durumuna göre yakıtı değişik olup en sert havada 10 11kw 24 saatlik tüketim sunar size normal havalarda ise ortalama 5 7kw arası bir tüketim elde edersiniz.

Gree ler de tıpkı midea gibi sağlam taş gibi makina ama işte tüketim veya biraz daha tasarruf açısından garanti veremiyoruz remzi kardeşimizde daha önce gree gtech test etmiş birisi olarak bunu daha iyi bilir

Aşağıdaki enerji takvimi midea all easy pro modeline ait klima 30/24 saat şeklinde faaliyette 20mt bir oda şehir Maraş odada yalıtım sıfır kapı sürekli kapalı bendede doğalgaz yok enerji tüketimini takvimden de günlük bazda yüksek yada düşük şeklinde hava durumuna göre tahmin edebilirsiniz sert havalarda yüksek normal havada normalEkli dosyayı görüntüle 12969
Hocam hb'de 37 bine 18 btu extreme save buldum boru, ayak,kurulum hariç ama bunda da iç ünitenin kış ayında sesli çalıştığı söylenmiş.All easy pro 12 btu yalıtımsız son kat güneş gören evde yetebilir mi? 18 btu pro için 55 bin büyük rakam.Gree test eden arkadaş kaç kw tüketim almış acaba konuyu okumaya çalıştım forumda yeniyim kayboldum bulamadım

Hocam hb'de 37 bine 18 btu extreme save buldum boru, ayak,kurulum hariç ama bunda da iç ünitenin kış ayında sesli çalıştığı söylenmiş.All easy pro 12 btu yalıtımsız son kat güneş gören evde yetebilir mi? 18 btu pro için 55 bin büyük rakam.Gree test eden arkadaş kaç kw tüketim almış acaba konuyu okumaya çalıştım forumda yeniyim kayboldum bulamadım
Hocam satın alma konusunda internet ortamı tavsiye edilmiyor hb vs oralarda uygun gibi gözüküyor ama montaj veya malzeme hariç fiyat veriyorlar bu konuda @REMZİ96 danışmamız lazım ben alırken yerel bayiden almıştım 2yil önce.

Sesli çalışma konusu aşırı rahatsız edici bir sesi yok all easy modeli sökülebilir temizlenir olması dolayısıyla iç ünite kasası baya geniş yapıda üstten tek filtre sistemi var kasa büyük oyüzden düşük fanda az bir uğultu gibi ses mevcut oda sadece %20 fanda mevcut yani şöyle söyleyeyim babamların xreme 12 btu var kardeşim xremenin daha sessiz olduğunu söylüyor bize geldiği zaman ama aşırı bir rahatsızlık durumu yok ha tabi kişiden kişiye değişir bu durum.

12 btu yeterli midir konusunda ise 30mt kadar gideri var bana göre tabi buda şehire ve yalıtım bina durumu na göre değişiklik gösterir mesela benim ev alt kat yalıtım yok pek güneş almıyor kuzey kutbu gibi oluyor hele ki havalar eksi olduğu zaman
Ama 20mt odada sürekli kapı kapalı şeklinde mis gibi çeviriyor sizin için net btu konusunu ustalara iyi danışmak lazım neden derseniz şu durumda 12 btu bana büyük geliyor sık termostat yapıyor ama mesela bende 9luk olsaydı daha dengeli olurdu mecburen kiracı olduğum için büyük aldım

Sizin açınızdan net btu durumu hem yakıt hem de konfor açısından önemli elinizden geldiğince nokta atışı ürün almaya çalışın ne büyük gelipte dengesiz olsun nede küçük gelipte dengesiz olsun
Sonuç olarak elinizden geldiğince yakıt ve çalışma prensibi düzgün güvenilir bir marka model alırsanız rahat edersiniz

Remzi senin gree ortalama 24 saatte kaç kw tüketim yapardı?

Attığınız cihaz mitsubishi heavy nin en düşük cihazı xtreme save serisinden bile daha geride ona gerek yok diye düşünüyorum. Mideanın samsundaki servis ağı son derece geniş
Nasıl geniş abi? Koca Samsunda 1 (yazıyla bir) servisleri var. O da kapasitesi düşük bir servis. Satış için derebahçede büyük bir bayi açılıyordu en son. Fiyatı oradan almalısınız @münzevi1940 . Her şey dahil fiyat midea olunca kesin değil. Sorulması lazım.

Son düzenleme:

Oo samsunlu hemşehrim 🥰 bende atakum da dükkan işletiyorum yazgan inşaat ve atakumtesisat.net adı altında vatandaşa kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz . Su ve elektrik tesisatı ile alakalı bir sıkıntı olursa yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
Aslında elektrik teknikeriyim Teiaş trafo merkezinde çalışıyorum röle elektronikle işimiz ama gel gelelim klima işine pek kafamı vermedim bugüne kadar.Lojmana geçelim iki kuruş kar edelim dedik izmir belediye lojmanın gazını vermedi böylece kaldık.yalıtım yok son kat güneş görüyor ev salon 25,açılan koridor 9,yatak odası 16 metrekare.şimdilik salonda soba yatak odasında ufo kullanıyorum bu arada elektrik aboneliğimiz trafolu olarak görünüyor yani ticari tüketim hesaplaması bu şekilde 1100 geldi üzerine odun kömür angaryası derken yoruldum.bugün gree ye gidip 30 bine pular aldım ama teslimatı olmadı sonradan adem abinin videor aklıma geldi bi girdim midea aşağı midea yukarı iyice karıştım.akşamları açıp yatarken kapatabilirim yada çok ekonomi yapabilirse koridoru açıp yatak odasından 9 luk sigma kurulmamış ikinci el var montajlatabilirim her şey olabilir bütçem yukarı çıkabilir ama bu kardeşinize f/p bi ürün söyleyin.midea pro kendi sitesinde 18 liği 59 bin nette 37 çıkamadım içinden

Aslında elektrik teknikeriyim Teiaş trafo merkezinde çalışıyorum röle elektronikle işimiz ama gel gelelim klima işine pek kafamı vermedim bugüne kadar.Lojmana geçelim iki kuruş kar edelim dedik izmir belediye lojmanın gazını vermedi böylece kaldık.yalıtım yok son kat güneş görüyor ev salon 25,açılan koridor 9,yatak odası 16 metrekare.şimdilik salonda soba yatak odasında ufo kullanıyorum bu arada elektrik aboneliğimiz trafolu olarak görünüyor yani ticari tüketim hesaplaması bu şekilde 1100 geldi üzerine odun kömür angaryası derken yoruldum.bugün gree ye gidip 30 bine pular aldım ama teslimatı olmadı sonradan adem abinin videor aklıma geldi bi girdim midea aşağı midea yukarı iyice karıştım.akşamları açıp yatarken kapatabilirim yada çok ekonomi yapabilirse koridoru açıp yatak odasından 9 luk sigma kurulmamış ikinci el var montajlatabilirim her şey olabilir bütçem yukarı çıkabilir ama bu kardeşinize f/p bi ürün söyleyin.midea pro kendi sitesinde 18 liği 59 bin nette 37 çıkamadım içinden
Fiyat net değil. Ben böyle firmadan ürün almam. Servis kalitesi sabit değil. Fiyat sabit değil. Sunulan hizmet sabit değil, yok borusu fiyata dahil de dış ünite dahil değil. Hepsini veriyoruz ama borular ücretli yani ürün içeriği de sabit değil. Böyle bir ürün bal olsa unutulur kusura bakmasın kimse. Biz bu işlerle de uğraşıyoruz ama en azından servisi olsun diyip arçelik alıyoruz, aldırıyoruz.

Bilirim hocam odun kömür işlerini geçmiş yıllarda bende bıkıp geçtim klimaya tabi o zamanlar uygundu şimdilerde cep yakıyor klima fiyatları.

İki klima olması bencede sizin açınızdan daha iyi olur salonu 12lik bir klima kurtarır ise diğer 16mt odayı 9luk rahat kurtaracaktır şimdi size evinizin durumu na göre net konuşamıyorum üst kat nasıl olur vs yanlış bilgi verirsem yanlış btu ve sıfır konfor ve daha fazla yakıt olarak size dönüş yapar

Vakit varsa yarın gündüz konuyu tartışalım adem abi yarın konuya el atacaktır elimizden geldiğince size net ürün aldiralim isteğim siz rahat edin inanın marka hiç farketmez önemli olan siz bütçeniz ve iyi bir ürün sahibi olmanız

Midea olmaz gree nin iyi bir modeli olur gree olmazsa Airfel kaira olur oda olmazsa lg olur diğer klimaların bilgilerine hakim olmadığım için size midea dan bahsettim kendim kullandığım için
@Adem Helvacı @REMZİ96 abiler yardımcı olacaklardır

Anladım hocam yarın net bir sonuca varabilirsek çok sevinirim en azından gider gree iptal ederim sorun değil yeterki az yakan iyi kaçan olsun ucuz cam kenarı olsun sağlam olsun benim olsun :) şaka bi yana gerçekten aralıkta neden almamışım diye bugün çok üzüldüm fiyatlar uçmuş ve anladığım kadarıyla uçuşu devam edecek.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri