Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seydisari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

seydisari

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,
Bir süredir klima araştırması yapıyorum ama araştırdıkça kafam daha da karıştı(Özellikle servis ve montaj güvenilirliği konusunda). Sizden mümkünse tavsiye almak istiyorum bu sebeple, Ankara Çankaya'da oturuyorum. Evimiz 1. kat doğu cephe 32 m², alerjim olduğu için hava temizleme özelliği de olan bir model istiyorum ve sadece soğutma için kullanacağım. 35bin tl'ye kadar da bütçem var. Özellikle servis konusunda sıkıntı yaşamayacağım Çankaya'da iyi servisi olan bir marka olursa çok sevinirim.
İyi günler

Merhaba,
Bir süredir klima araştırması yapıyorum ama araştırdıkça kafam daha da karıştı(Özellikle servis ve montaj güvenilirliği konusunda). Sizden mümkünse tavsiye almak istiyorum bu sebeple, Ankara Çankaya'da oturuyorum. Evimiz 1. kat doğu cephe 32 m², alerjim olduğu için hava temizleme özelliği de olan bir model istiyorum ve sadece soğutma için kullanacağım. 35bin tl'ye kadar da bütçem var. Özellikle servis konusunda sıkıntı yaşamayacağım Çankaya'da iyi servisi olan bir marka olursa çok sevinirim.
İyi günler
İlk uyarımızı ''Hiçbir klimanın havayı temizleme özelliği yoktur'' diyerek yapalım.
Taze hava veren bazı klima modelleri olmakla birlikte bunların amacı da içeride taze hava yani oksijen ve nem bulunmasını sağlamaktır ama ortamdaki havayı alıp temizleyip geri verecek diye düşünürseniz yanılırsınız :ok

İkinci uyarımız ise servis konusunda olsun.
Hava sıcaklıkları patladıktan sonra satın alınan ve mpntaj beklenen rünlerde montajlar ne yazık ki beklenen zamanlarda da beklenen kalitelerde de olmuyor açık ve net.
Hiç öyle lafı eğip bükmenin anlamı yok o nedenle zaten aylardır yayın yapıyoruz klimaları erken alın diye.

Taleplerinizi BTU ve özellik anlamında karşılayacak olan ürün 18.000BTU Kaira olabilir diye düşünüyoruım ben.
Diğer yandan İklimsa güvencvesindeki Sigma klimaları da düşünebilirsiniz.

Diğer dostlarımızın da görüşlerinizi beklemenizi tavsiye ederim :ok

Cevabınız için teşekkür ederim Adem Bey. Araştırırken LG'nin UV Sirius modelini görmüştüm filtesi mevcut diye temizleme özelliği olabileceğini düşünmüştüm.
Bu modeller üzerinde araştırmamı yapayım öyleyse

Cevabınız için teşekkür ederim Adem Bey. Araştırırken LG'nin UV Sirius modelini görmüştüm filtesi mevcut diye temizleme özelliği olabileceğini düşünmüştüm.
Bu modeller üzerinde araştırmamı yapayım öyleyse
Abi o filtre işi sizi değil klimayı düşünüyor aslında.
Siz rica ediyorum kendinizi düşünerek gerekirse düşük bütçeli klima alıp aradaki fark ile de gidip bir aktif karbon filtreli özel hava temizleyicilerden alınız daha mantıklı olur. :ok

Merhaba,
İyi günler
Oda mı 32 metrekare ev mi? Evi komple soğutma için mi istiyorsunuz? Veya odayı soğutma amacıyla mı? Benimde kafam karıştı

Oda 32 metrekare hocam. Sadece salonu soğutmak istiyorum.
Adem beye katılıyorum. Hava temizleme uv filtre falan ne kadar çalışıyor. Vaad edilen kadar etkili mi? Bununla ilgili inceleriz.com da kıymetli bir yazı dizisi var. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Bütçe 35k ve 18.000btu klima gerçekten alanda gayet verimli çalışacaktır.

Belirli bir sıralama olmadan size birkaç marka model önermek isterim.
Sigma comfort 37k (pazarlık payları her zaman var)
Kaira 30k
Eca spylos 33k

Şuan fiyatları anlık olarak bakıp yazdım.

Bina konut yalıtımı veya odadaki pencere oranı hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Adem beye katılıyorum. Hava temizleme uv filtre falan ne kadar çalışıyor. Vaad edilen kadar etkili mi? Bununla ilgili inceleriz.com da kıymetli bir yazı dizisi var. Mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Bütçe 35k ve 18.000btu klima gerçekten alanda gayet verimli çalışacaktır.

Belirli bir sıralama olmadan size birkaç marka model önermek isterim.
Sigma comfort 37k (pazarlık payları her zaman var)
Kaira 30k
Eca spylos 33k

Şuan fiyatları anlık olarak bakıp yazdım.

Bina konut yalıtımı veya odadaki pencere oranı hakkında da bilgi verebilir misiniz?
Yalıtım iyi hocam. Pencere olarak da salonun bir tarafı gömme balkona bakıyor normal 3 bölme cam var, diğer tarafta da 2 cam bulunmakta. yani salonun doğu cephesinin yüzde 60'ı pencere diyebilirim.
Fiyatı biraz daha arttırırsak 40-45 binler gibi önerebileceğiniz bir şeyler olabilir mi

Yalıtım iyi hocam. Pencere olarak da salonun bir tarafı gömme balkona bakıyor normal 3 bölme cam var, diğer tarafta da 2 cam bulunmakta. yani salonun doğu cephesinin yüzde 60'ı pencere diyebilirim.
Fiyatı biraz daha arttırırsak 40-45 binler gibi önerebileceğiniz bir şeyler olabilir mi
Sizce bütçe arttırmayı gerekecek koşulunuz var mı?

Bari Japon segment olsun düşüncesi ile şartlar zorlanıp Daikin Sensira da bakılabilir isterseniz.

Sizce bütçe arttırmayı gerekecek koşulunuz var mı?

Bari Japon segment olsun düşüncesi ile şartlar zorlanıp Daikin Sensira da bakılabilir isterseniz.
Hocam ben kafamda 12.000 BTU yeter diye o miktarları söylemiştim. 18bin olacağı için çıkabilirim oralara. Sensiraya da bakayım teşekkür ederim

Hocam ben kafamda 12.000 BTU yeter diye o miktarları söylemiştim. 18bin olacağı için çıkabilirim oralara. Sensiraya da bakayım teşekkür ederim
Hmmm tamam o halde.
Sizin m2 aslında sınır olduğu iğçin kafalarda soru işareti oluşuyor.
Ben 29m2 salonda 12 lik klima ile mutlu mesut yaşıyorum mesela yıllardır ama beklentiler, kullanım alışkanlıkları, güneşe maruziyet vs vs birçok değişken var.

Aslında 18 de yüksek mesela, İklimsada 15 lik klimalar vardı sanki, onalra da bir bakabilirsiniz isterseniz :ok

Bu ürün hakkında bilginiz var mıdır?
Evet var. Bildiğiniz Arçeliğin, üstüne LG basılıp bakır boru ile montajlanan halinden bir tık hallice ürün :)
(Bu klimaların tamamı Arçelik fabrikalarında üretiliyor, Arçelik olanlar alüminyum boru ile montajlanıyori LG olanlar Bakır boru ile)

Bu ürün hakkında bilginiz var mıdır?
Abi gel sen işi klima olan firmalara yönel. Adem beyin önerisi varsa o firmadan destek alalım. Yoksa evine yakın olan iklimsa veya aklına yatan firma kimse ücretsiz Keşif yapsın.

Şimdi Ankara soğuk memleket. Kış için ısıtma yapmayacaksın ağustos itibariyle geceler nispeten serin olacak. Yani ben de samsunda aynı durumdayım. Gidip falan özellik filan şey arama. Evimde yenidoğan bebeğim var. Sigma comfort aldım. Alet işini yapıyor. İç ortam sıcaklığını 2 harici birde klimanın kendi sensörü takip ediyor. Gayet stabil tutuyor. Dış ünite yemin ederim gün batana kadar güneşin altında. Ses VS rahatsız olmadık. Bebeğimde ne iç ünite sesine ne de dış ünite yükteyken bile sese irkilmişliği bile yok.

Bence yerinde Keşif hizmeti al. Gelen ekibe bak ne diyor ne anlatıyor. Vakum yapacak mı? Kurulum duvarda ön arka şeklinde mi olacak... Bunlarda hep bir soru. Sonra komşu ses yaptı diye ekşimesin. Hane halkından ses hassasiyeti olan vardır belki? Bunlar hepsi ince nüanslar. Ben şimdi şunu alabilirsin desem. Seni üzse kötü olurum. Tecrübe ettiğimiz veya veri aldığımız ürünleri tavsiye edebiliyorum.

Abi gel sen işi klima olan firmalara yönel. Adem beyin önerisi varsa o firmadan destek alalım. Yoksa evine yakın olan iklimsa veya aklına yatan firma kimse ücretsiz Keşif yapsın.

Şimdi Ankara soğuk memleket. Kış için ısıtma yapmayacaksın ağustos itibariyle geceler nispeten serin olacak. Yani ben de samsunda aynı durumdayım. Gidip falan özellik filan şey arama. Evimde yenidoğan bebeğim var. Sigma comfort aldım. Alet işini yapıyor. İç ortam sıcaklığını 2 harici birde klimanın kendi sensörü takip ediyor. Gayet stabil tutuyor. Dış ünite yemin ederim gün batana kadar güneşin altında. Ses VS rahatsız olmadık. Bebeğimde ne iç ünite sesine ne de dış ünite yükteyken bile sese irkilmişliği bile yok.

Bence yerinde Keşif hizmeti al. Gelen ekibe bak ne diyor ne anlatıyor. Vakum yapacak mı? Kurulum duvarda ön arka şeklinde mi olacak... Bunlarda hep bir soru. Sonra komşu ses yaptı diye ekşimesin. Hane halkından ses hassasiyeti olan vardır belki? Bunlar hepsi ince nüanslar. Ben şimdi şunu alabilirsin desem. Seni üzse kötü olurum. Tecrübe ettiğimiz veya veri aldığımız ürünleri tavsiye edebiliyorum.
sağol hocam yanıtın için. biz de hayırlısıyla bebek bekliyoruz, söylediğin herşeyi ben de düşünüyorum onun için iyice kafam karışmıştı.
evin yakınlarında bir iklimsa yetkili servisi var. onlardan dediğin gibi keşif isteyip ürünü alayım. çok teşekkür ederim ilginiz için yeniden

sağol hocam yanıtın için. biz de hayırlısıyla bebek bekliyoruz, söylediğin herşeyi ben de düşünüyorum onun için iyice kafam karışmıştı.
evin yakınlarında bir iklimsa yetkili servisi var. onlardan dediğin gibi keşif isteyip ürünü alayım. çok teşekkür ederim ilginiz için yeniden
Rabbim sağlıkla huzurla kucağınıza almayı nasip etsin.

İklimsadan almak zorunda değilsin. Keşif yapar bilgi verirler. Bu konuya dikkat çekmiştim.

İklimsa güvencesi olsun dersen sigma dışındaki modellere bakmanı tavsiye ederim. İşimizi görsün stabil oda sıcaklığı istiyorum dersen kaira güzel alternatiftir. Veya midea düşünelim? Daikin neden olmasın. Bende yeni babayım. Bütçe lazım olacak. En iyisi olsun çabanı takdir ederim. Bende bu yolu yürüyorum. Bazen bebiş senin düşündüğün şeyleri yapmıyor 😂 mesela en kral ana kucağı aldım. Müzikler kolik masajı sallama desen ooo. Üzerinde 30 saniye yatıramadım 😂 şimdi napcam ben bunu diye bakışıyoruz. Ya satacam ya ihtiyacı olana hediye ederim.

Sen istersen tam anlamıyla kullanılacak odanın krokisini veya fotoğraflarını, kullanım amacı ve senaryolarını hatta şu olursa iyi olur dediğin özellikleri yaz belki marka model olarak daha spesifik ilerleyelim. Bütçene uygun bildiğimiz ürün olsun

Rabbim sağlıkla huzurla kucağınıza almayı nasip etsin.

İklimsadan almak zorunda değilsin. Keşif yapar bilgi verirler. Bu konuya dikkat çekmiştim.

İklimsa güvencesi olsun dersen sigma dışındaki modellere bakmanı tavsiye ederim. İşimizi görsün stabil oda sıcaklığı istiyorum dersen kaira güzel alternatiftir. Veya midea düşünelim? Daikin neden olmasın. Bende yeni babayım. Bütçe lazım olacak. En iyisi olsun çabanı takdir ederim. Bende bu yolu yürüyorum. Bazen bebiş senin düşündüğün şeyleri yapmıyor 😂 mesela en kral ana kucağı aldım. Müzikler kolik masajı sallama desen ooo. Üzerinde 30 saniye yatıramadım 😂 şimdi napcam ben bunu diye bakışıyoruz. Ya satacam ya ihtiyacı olana hediye ederim.

Sen istersen tam anlamıyla kullanılacak odanın krokisini veya fotoğraflarını, kullanım amacı ve senaryolarını hatta şu olursa iyi olur dediğin özellikleri yaz belki marka model olarak daha spesifik ilerleyelim. Bütçene uygun bildiğimiz ürün olsun
evet hocam biz de şimdiden birçok şeyini aldık bebeğimizin ama herkes sizin söylediğinizi söylüyor 😂belki de hiç kullanmayacak ama bilemiyoruz tabi
aslında tam sizin dediğiniz gibi stabil bir sıcaklık istiyoruz 2-2.5 aylık bir süre için. montaj ve serviste sıkıntı yaşamayalım ve ünitelerden ses çok çıkmasın.
salon L şeklinde 32 metrekare

Ekli dosyalar

• salon.png
    salon.png
    602.8 KB · Görüntüleme: 14
  • salon 2.png
    salon 2.png
    680 KB · Görüntüleme: 14
evet hocam biz de şimdiden birçok şeyini aldık bebeğimizin ama herkes sizin söylediğinizi söylüyor 😂belki de hiç kullanmayacak ama bilemiyoruz tabi
aslında tam sizin dediğiniz gibi stabil bir sıcaklık istiyoruz 2-2.5 aylık bir süre için. montaj ve serviste sıkıntı yaşamayalım ve ünitelerden ses çok çıkmasın.
@Adem Helvacı @muhammet göl @Ali Kemal Eyvaz @Engraulis tavsiyeleriniz kıymetli.

Ufak bir not ekleyeyim. Yenidoğan dönemi o salondan çıkış yapamazlar. Gece gündüz orada olacak her şey. Bebek ve beşiği orada kalır. Koltuklarda uyur kalır ebeveyn. Ben halen aynıyım 😂

Bunu dikkate almakta fayda var.

Son düzenleme:

Burada kendi deneyimlerimden bahsettim.

Vakum konusu gerçekten önemli. Bu konuda bilginiz yoksa Adem bey YouTube da video serisi var mutlaka izleyiniz.
Montaj esnasında riayet edilmesi gereken hususlar var. Bunları kısa kısa size bildiğim kadarıyla memnuniyetle yazmak isterim. Nasıl bir süreçten geçeceğinizi biliyorum. Empati yaparak size yardımcı olmak istedim. Forumdaki kıymetli arkadaşların bilgi paylaşımları ve adem bey olmasaydı bilinçsizce ilerleyecektim. Şimdi baba olma arefesindesiniz ve durum beni açıkçası etkiledi. Ekstra hassasiyet gösteriyorum.

Bilgi paylaştıkça güzel 😊

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri