Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Temizliği

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Puzik

Müdavim
Kadim Üye
Klima temizliği nasıl olmalı araştırırken yıllar önce çektiğiniz o güzel videoyu gördüm. Güncelleme yapmak istediğiniz noktalar var mı @Adem Helvacı hocam? Zira doğal yollarla ben gibi bir amatörün dikkat etmesi gereken başka noktalar var mı bilemiyorum :)

Aslında bir konu olarak detaylı bilgiler olsa bu konuda iyi olabilir diye açılış yapayım dedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Klima temizliği nasıl olmalı araştırırken yıllar önce çektiğiniz o güzel videoyu gördüm. Güncelleme yapmak istediğiniz noktalar var mı @Adem Helvacı hocam? Zira doğal yollarla ben gibi bir amatörün dikkat etmesi gereken başka noktalar var mı bilemiyorum :)

Aslında bir konu olarak detaylı bilgiler olsa bu konuda iyi olabilir diye açılış yapayım dedim.

Vay beeeee, Dönemsel klima bakım sahtekarlarından insanları kurtarabilelim diye denemediğimiz yol kalmamış yıllardır. :D

Servis dostlar bana özelden yazıyor bazen 'Adem abi biz daş mı yiyek? :D '' diye fakat ortalık o kadar fena bir hal almış durumda ki mecbur kalıyoruz bazı adımları atmaya.

@İlteriş Yılmaz ın Türkiye turu bitip geldiğinde bizim ofisteki Midea All Easy Pro model klimanın iç ünitesini de dış ünitesini de yine sirke ile temizleyip bunu güzel bir içerik haline getirip yayınlayacağız. Hem bir adet vida söküp koca klimanın cross fan ve drenaj tava grubu nasıl ele geliyor onu göstermiş oluruz hem de klima iç ünite temizliğinin mantığı nedir onu anlatırız :ok

[QUOTE="Adem Helvacı, post: 44908, member: 2"] Vay beeeee, Dönemsel klima bakım sahtekarlarından insanları kurtarabilelim diye denemediğimiz yol kalmamış yıllardır. :D Servis dostlar bana özelden yazıyor bazen 'Adem abi biz daş mı yiyek? :D '' diye fakat ortalık o kadar fena bir hal almış durumda ki mecbur kalıyoruz bazı adımları atmaya. [USER=1]@İlteriş Yılmaz[/USER] ın Türkiye turu bitip geldiğinde bizim ofisteki Midea All Easy Pro model klimanın iç ünitesini de dış ünitesini de yine sirke ile temizleyip bunu güzel bir içerik haline getirip yayınlayacağız. Hem bir adet vida söküp koca klimanın cross fan ve drenaj tava grubu nasıl ele geliyor onu göstermiş oluruz hem de klima iç ünite temizliğinin mantığı nedir onu anlatırız :ok [/QUOTE] @Adem Helvacı merhabalar cümleten forum üyelerinin kurban bayramı mübarek olsun. adem abim sevgiler saygılar büyüklerimin ayrıca ellerinden öperim ? klima içeriği görünce merakla izliyorum özellikle aep iç ünite temizliği olursa, rutin olarak kendi klima min iç dış ünite temizliğini mevsim geçişlerinde yapan biri olarak yaza geçişte evdeki aep im sökülebilir olsada iç ünite fanı sökmeye kıyamadım arkadaş? malûm ortalık yangın olmuş uçmuş fiyatlar hazır zarar veririz düşüncesi ile,ha yalnız dış ünite temizliğini rahat yaptım toz vs temizledim en azından bakımı geç gelsin yada shatli çalışsın düşüncesi ile bunuda el kompresörü ile yaptım hazır toz duman ettim üstümü başımı tecrübe sizlik işte kompresörü yeni kullanıyorum daha önce küçük boya fırçası ile yapardım ? ama tertemiz oldu dışarının petekleri. NOT: havalı temizleme yaparken pervane nin dönmesine izin vermedim dinamo görevi görüp elektrik üretip zarar verir diye aynı şekilde bilgisayar temzilerken de öyle yapıyorum ne olur ne olmaz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-06-30-01-55-50-87_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-06-30-01-55-50-87_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    44.6 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_2023-06-30-01-59-23-28_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-06-30-01-59-23-28_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2023-06-30-02-01-19-48_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-06-30-02-01-19-48_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 14
[QUOTE="Adem Helvacı, post: 44908, member: 2"] Vay beeeee, Dönemsel klima bakım sahtekarlarından insanları kurtarabilelim diye denemediğimiz yol kalmamış yıllardır. :D Servis dostlar bana özelden yazıyor bazen 'Adem abi biz daş mı yiyek? :D '' diye fakat ortalık o kadar fena bir hal almış durumda ki mecbur kalıyoruz bazı adımları atmaya. [USER=1]@İlteriş Yılmaz[/USER] ın Türkiye turu bitip geldiğinde bizim ofisteki Midea All Easy Pro model klimanın iç ünitesini de dış ünitesini de yine sirke ile temizleyip bunu güzel bir içerik haline getirip yayınlayacağız. Hem bir adet vida söküp koca klimanın cross fan ve drenaj tava grubu nasıl ele geliyor onu göstermiş oluruz hem de klima iç ünite temizliğinin mantığı nedir onu anlatırız :ok [/QUOTE] [USER=2]@Adem Helvacı[/USER] merhabalar cümleten forum üyelerinin kurban bayramı mübarek olsun. adem abim sevgiler saygılar büyüklerimin ayrıca ellerinden öperim ? klima içeriği görünce merakla izliyorum özellikle aep iç ünite temizliği olursa, rutin olarak kendi klima min iç dış ünite temizliğini mevsim geçişlerinde yapan biri olarak yaza geçişte evdeki aep im sökülebilir olsada iç ünite fanı sökmeye kıyamadım arkadaş? malûm ortalık yangın olmuş uçmuş fiyatlar hazır zarar veririz düşüncesi ile,ha yalnız dış ünite temizliğini rahat yaptım toz vs temizledim en azından bakımı geç gelsin yada shatli çalışsın düşüncesi ile bunuda el kompresörü ile yaptım hazır toz duman ettim üstümü başımı tecrübe sizlik işte kompresörü yeni kullanıyorum daha önce küçük boya fırçası ile yapardım ? ama tertemiz oldu dışarının petekleri. NOT: havalı temizleme yaparken pervane nin dönmesine izin vermedim dinamo görevi görüp elektrik üretip zarar verir diye aynı şekilde bilgisayar temzilerken de öyle yapıyorum ne olur ne olmaz.
Adam king yaaaa :D

Pazartesi yani 3 Temmuz için planlama yaptık, All Easy Pro klimayı söküp video ile sizlere gerekli açıklamaları yapacağız :ok

Bizim klimayı balkon restorasyonları nedeniyle klima ustaları gelip dış üniteyi demonte etmişler. Ben ekip liderlerine telefonda dedim bunu geri takarken “gaz vakumlayıp tekrar yeni gaz basmak gerekir” diye. O da be gerekiyorsa ekipler yapacak dedi ama şüphelerim var. Klima konularından aklımda kalmış bu vakumlama. Tam olarak böylemi olmalı @Adem Helvacı hocam?

Bizim klimayı balkon restorasyonları nedeniyle klima ustaları gelip dış üniteyi demonte etmişler. Ben ekip liderlerine telefonda dedim bunu geri takarken “gaz vakumlayıp tekrar yeni gaz basmak gerekir” diye. O da be gerekiyorsa ekipler yapacak dedi ama şüphelerim var. Klima konularından aklımda kalmış bu vakumlama. Tam olarak böylemi olmalı @Adem Helvacı hocam?
Tam olarak öyle olmalı sayın hocam.
Klima akışkanı yani klima gazı sisteme geri toplanır ve kapalıdevre sistem rekorların sökülmesi ile birlikte artık açıkdevre olur ancak klimayı (Dış üniteyi) atmosfer basıncı ve dolayısı ile oksijen ile nemden izole etmiş halde dış ünite sökülür. İşlemler bitirildiğinde aynı sistem aynı şekilde montajlanır, kaçak testi yapılır, olmadığına kanaat getirildiğinde manometre kontrollü ancak mevsime ve koşullara göre mümkünse uzun soluklu vakumlama yapılır ve sisteme toplanmış olan akışkan tekrar geri bırakılır, klima kaldığı yerden devam eder :ok

Anlaşıldı merkez :ok
@Adem Helvacı merhaba abi bugün birşey dikkatimi çekti dış ünitenin bu şekilde ses çıkarması normal mi acaba watmetreden baktım 150w larda iken yapıyor biraz izledim 250 350 arası ses yok var ama vurma sesi gibi ses yok 150 w daki gibi,video bağlantısına çalışırken yükledim makinayı abi?

Tam olarak öyle olmalı sayın hocam.
Klima akışkanı yani klima gazı sisteme geri toplanır ve kapalıdevre sistem rekorların sökülmesi ile birlikte artık açıkdevre olur ancak klimayı (Dış üniteyi) atmosfer basıncı ve dolayısı ile oksijen ile nemden izole etmiş halde dış ünite sökülür. İşlemler bitirildiğinde aynı sistem aynı şekilde montajlanır, kaçak testi yapılır, olmadığına kanaat getirildiğinde manometre kontrollü ancak mevsime ve koşullara göre mümkünse uzun soluklu vakumlama yapılır ve sisteme toplanmış olan akışkan tekrar geri bırakılır, klima kaldığı yerden devam eder :ok
@Adem Helvacı abi tekrar merhaba k.bakma sık sık rahatsız ediyum gecenki gündüz vakti dış ünite sesi vardı ya şimdi bugün de gece açtık klimayı ses gene aynı geliyor üst katimda sıcaktan bunalıp yatmaya balkona çıkan insanlar var gece vaktide olunca kompresör frekansı kısınca çıkan ses mahalleye kadar ulaşıyor kapatmak zorunda kaldım klimayı onlarada yazık,videoları çektim sende bir bakarsan sevinirim sendeki aep te mi acaba aynısını yapacak 150 ila 100 arası vurmaya başlıyor ses olarak,ne yapacam bilemedim eğer bu bir sorun ise inşallah çözülür ha arızasal durum değil ise hapı yuttuk ?iki tane link bıraktım aşağıya

@Adem Helvacı abi tekrar merhaba k.bakma sık sık rahatsız ediyum gecenki gündüz vakti dış ünite sesi vardı ya şimdi bugün de gece açtık klimayı ses gene aynı geliyor üst katimda sıcaktan bunalıp yatmaya balkona çıkan insanlar var gece vaktide olunca kompresör frekansı kısınca çıkan ses mahalleye kadar ulaşıyor kapatmak zorunda kaldım klimayı onlarada yazık,videoları çektim sende bir bakarsan sevinirim sendeki aep te mi acaba aynısını yapacak 150 ila 100 arası vurmaya başlıyor ses olarak,ne yapacam bilemedim eğer bu bir sorun ise inşallah çözülür ha arızasal durum değil ise hapı yuttuk ?iki tane link bıraktım aşağıya

Bende böyle bir ses yok abi.
Geçen yaz bir kere en düşük frekansta bir ses duyduk onu da kayıt altına aldık ama o kasanın önündeki mazgaldan geliyor dfiye tespit ettik.

Yine de bugün akşamüstü hava sakinleşince özellikle bu konuda bir odaklanırım senin için. Zaten duymamam imkansız, dış ünite sol tarafımda pencerenin hemen yanında.

Yine de bugün akşamüstü hava sakinleşince özellikle bu konuda bir odaklanırım senin için. Zaten duymamam imkansız, dış ünite sol tarafımda pencerenin hemen yanında.
@Adem Helvacı abi mail atacaktım sana mail adresini aradım bulamadım,bu arada servisi ile görüştüm bizim buranın elektrik düşük geliyor dedi ondan olabilir dedi kabul etmedim ben elektrik olayını 217 207 minimum 195 oluyor oda bazen yarım saat sonra düzeliyor makina ses yaparken 217 gündüz 207 civarı da gece idi şimdi 100wat çeken bir makina elektrik ten dolayı kompresör vuruyorsa vay haline ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri