Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima üfleme sıcaklığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mirai

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
LTXM35N Airfel
Airfel 12000 BTU LTXM35N model klima aldık, İstanbul'da çok ilgili bir ekip kurdu, vakum da yaptı.
Fakat klimanın hava çıkışındaki sıcaklığı her türlü modda ölçmeme rağmen 10 derece altını göremedim, bu normal mi ? Klima çıkış sıcaklığı 10,5 11 derece olması soruna işaret eder mi ?

Airfel 12000 BTU LTXM35N model klima aldık, İstanbul'da çok ilgili bir ekip kurdu, vakum da yaptı.
Fakat klimanın hava çıkışındaki sıcaklığı her türlü modda ölçmeme rağmen 10 derece altını göremedim, bu normal mi ? Klima çıkış sıcaklığı 10,5 11 derece olması soruna işaret eder mi ?
klima soğukta soğuk üfler
sıcak modda sıcak üfler'ki bu modlar arasındaki değerin arasında devasa bir farklılık vardır.

her türlü modda derken bu bölümü anlayamadım :alala

klimayı ısıtma heat moda alıp ağız çıkış üfleme değerine bakın bakalım kaç° üfleme yapacak.

Son düzenleme:
klima soğukta soğuk üfler
sıcak modda sıcak üfler'ki bu modlar arasında değerin arasında devasa bir farklılık vardır.

her türlü modda derken bu bölümü anlayamadım :alala

klimayı ısıtma heat moda alıp ağız çıkış üfleme değerine bakın bakalım kaç° üfleme yapacak.
Klimayı soğuk moddaki her türlü fan moduna test ettim demek istedim. 17 dereceye ayarladım ve üflediği yere termometre koydum, en düşük 10,5 derece gördüm. Başka klimaların üfleme sıcaklıklarının 5-6 dereye kadar düştüğünü görmüştüm, benimki neden 10,5 ta kaldı.

Klimayı soğuk moddaki her türlü fan moduna test ettim demek istedim. 17 dereceye ayarladım ve üflediği yere termometre koydum, en düşük 10,5 derece gördüm. Başka klimaların üfleme sıcaklıklarının 5-6 dereye kadar düştüğünü görmüştüm, benimki neden 10,5 ta kaldı.
şimdi anlaşıldı.
dış hava şartlarından kaynaklı makina tam gazlamıyor olabilir.

ayrıca sadece üfleme değeri ile bakmak yanlış hocam o esnada emiş sıcaklığı kaçtır acaba ikisi orantılı ilerleyeceği için bir zaman sonra ortam sıcaklığıda dengelenip çekilen hava soğudukça üfleme sıcaklığıda buna oranla düşebilir.

kendi fikrim üfleme değeri ortamın iklimlendirmesi sağlanmadan hemen düşük değerde çıkmayabilir.

peki 10° civarı üfleme yaparken kaç watt ile çalışıyor görme imkanınız oldumu?

şimdi anlaşıldı.
dış hava şartlarından kaynaklı makina tam gazlamıyor olabilir.

ayrıca sadece üfleme değeri ile bakmak yanlış hocam o esnada emiş sıcaklığı kaçtır acaba ikisi orantılı ilerleyeceği için bir zaman sonra ortam sıcaklığıda dengelenip çekilen hava soğudukça üfleme sıcaklığıda buna oranla düşebilir.

kendi fikrim üfleme değeri ortamın iklimlendirmesi sağlanmadan hemen düşük değerde çıkmayabilir.

peki 10° civarı üfleme yaparken kaç watt ile çalışıyor görme imkanınız oldumu?
Cihazı fiş ile değil de direkt kablo ile beslediğim için şu an wattmetre'mi bağlayamıyorum, ama yaz başında belki fiş ve priz kullanarak bağlarım ve wattmetremi takabilirim.

Isterseniz dış ünitenin arkasına alttan yukarı doğru sensöre saç kurutma makinesiyle sıcak hava tutup ordaki sensörü kandırıp soğuk modda da deneyebilirsiniz belki :)

Merhaba ,biz arcelik 18.000btu klima kullaniyoruz LG ile ayni makina yaz aylarinda bende bir ara olcum yapmistim sizinki gibi 10 derecenin altini gormemistim ,cihazlarin elektrik tasarrufu icin yazilimlari bu sekilde calisiyor galiba .

Yazları 26'dan aşağı indirmiyorum, kışları ise 24'ün üzerine çıkarmıyorum. Odayı buzhaneye ya da saunaya çevirme gibi bir niyetiniz yoksa çok takılmayın böyle şeylere. Enerji tüketimi az olsun, işini yapsın, sessiz çalışsın yeter mantığındayım.

Bu arada günümüz klimalarının hemen hemen hepsi enerji verimliliğini yakalayabilme üzerine çalışıyor. Biz kumandadan istediğimiz dereceye çeksek de klima iç - dış sıcaklık farkına göre kendi yazılım algoritması üzerinden ilerliyor. Üfleme sıcaklığı da koşullara göre değişkenlik gösterebiliyor.

10 derecenin altında hava ufletip ayıptır söylemesi ne yapacaksınız. Kasa kasa elma portakal alıp soğuk hava deposu olarak mı kullanacaksınız.
İlk mesajımda gördüğünüz üzere sormamın sebebi 10 derecenin yetmemesi değil, kalimada bir arıza olup olmadığını anlamamamdır. İnternette milletin klimasının 6-7 derece üfleyebildiğini gördükten sonra benimki 11,5 derecede kalınca '' acaba bozuk mu ? gazı mı eksik? yanlış mı taktılar? '' soruları kafama gelmiştir.

İlk mesajımda gördüğünüz üzere sormamın sebebi 10 derecenin yetmemesi değil, kalimada bir arıza olup olmadığını anlamamamdır. İnternette milletin klimasının 6-7 derece üfleyebildiğini gördükten sonra benimki 11,5 derecede kalınca '' acaba bozuk mu ? gazı mı eksik? yanlış mı taktılar? '' soruları kafama gelmiştir.
Mevzu buz uflemesi değil birim hacmi örnek 4x4x3 bir odayı 48m3 u ne kadar hızlı ısıtıp soğuttugu dur. Soğuk üflemek kolay iş fanı minimuma çekince buz gibi üfler. Fan normal hızda iken soğuk uflemesi kapasite sahil birçok etkene bağlı. Algoritma 10 derecelik üfleme yeterli görüyorsa 10 üfler 20 uygun görürse 20 üfler. Gerçek inverter mantığı budur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri