Evet arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır klima almaya çalışıyorum @Adem Helvacı hocamın incelemeleri ile Midea almaya karar verdim başımdan geçenleri aktarmak istedim. Bulunduğum bölgede 4 tane satıcı var Midea'nın 3 tanesi ellerinde klima olmadığını en erken ağustos ayının sonlarına gün verebileceklerini söylediler. 1 tanesi (buna x) diyelim bulunduğum ilçe de kaç kere dükkanına gittim kapalı sitede telefonunu aradım açan yok dönen yok bu x firma cepte. Sonra siteden @Apsuvakoray önerisi ile bana 600 km uzakta olan Konya'dan Yavuz abi ile irtaba geçtim @toptanklima.com hesabı ona aittir. O bana 6 taksit 30K Xtreme Save 12 bin almam konusunda çok yardımcı oldu onun vesilesi ile ondan pazartesi günü kredi kartı ile aldım. Sonra Yavuz abi en geç cuma günü bu yukarı bahsettiğim X firma gelip takacak dedi bende 'abi emin misin ben bu firmanın dükkanına gittim kaç kere hep kapalı telefonunu açan yok dedim' yok gelecek dedi ne yapsın oda herkesi kendi gibi dürüst sanıyor neyse perşembe oldu abi ara sor x firma yarın geliyor dimi dedim aradı açan yok cuma günü oldu yine arıyor Midea'nın türkiye müdürü mahmut bey arıyor yine açmıyor adam. Neyse nasip değil abi dedim istersen bugün konyadan bir tır gelecek onunla yolluyım klimanı yarın yani cumartesi gelip takacak başka bir Y firması dedi abi X firması gibi olmasın gelmez bak benim eşim epilepsi hastası çocuk hasta ben şeker hastasıyım uğraşmayalım yok söz verdi dedi tamam dedim. Kocaeli de yaşıyorum. Dün bütün gün evde klimayı bekledim yıllık izinden gün aldım bugun de aynı şekilde Bugun sabah tır geldi 40 km git gel yol yaparak akrabamın arabası ile klimayı aldım 30k dan fazla para ödemeden. Yavuz abi akşam 6 ya kadar gelecekler dedi tamam ben beklemeye başladım saat oldu 4 saaat oldu 5 saat oldu 6 hala gelen yok yavuz abiyi aradım böyle böyle oda aynı X firması gibi Türkiye müdürü Mahmut beyi bile dinlemediklerini telefondan söz verdiği halde terslediğini vs dedi bende abi uğraşma yeter dedim sabah aldığım tırcı şansa dönüş yolundaymış konyaya geri dönüyormuş onu aradım tekrar yine başkasının araba ise bir yerde buluştuk 1500 tl nakliye ücreti vererek klimayı iade ettim yavuz abi kabul etmesede ücreti zorlayarak. saat 19.07 de Y firması aradı ben çoktan tıra vermiştim ürünü siz konyadan klima almışsınız iade ettim niye dedim sabahtan beri sizi bekliyorum ne aradınız ne geldiniz dedim iyi yapmışsınız deyip kapadı.
Şimdi ben başta X firması olmak üzere Y firmasına da hakkımı helal etmiyorum. Ahirette haklar alınmasa çatlardım diye bir laf var gerçekten öyle kimi kime şikayet ediceksin yavuz abinin dediği gibi türkiye sorumlusu mahmut beyin telefonun açmayan adamlar. Malesef ülkemizde bir sorun bu israil mallarını boykot edelim deriz hemen yerli mallarına zam gelir araba fiyatları çıkar bayiler el altından para alarak sırayı ileri atar bu sene baktılar havalar aşırı sıcak millet klima almak için sıraya girdi hemen insanları mağdur edin olmaz biz böyle bir toplum değildik Yavuz abi gibi temiz dürüst sözünde duran esnaflar maalesef az kalmış. Ben parasında pulunda değilim Yavuz abi olayın şahididir baştan sona oda anlatır.
Zararlar maddi olarak 1500 tl ve 50 km yol param gitti başkasının arabası çok şükür başınma bir şey gelmedi sinirden iki kere kaza atlattım manevi zarar boşa giden zamamın stres aile huzrum pskikolojimin bozulması artık araba da bile klima açmıcam klima lafından travma geldi bana yazıklar olsun diyorum.
Yavuz abi gibi dürüst esnafların çoğalmasını diliyorum.
@Adem Helvacı hocam sana saygım sonsuz sadece senden tek bir şey istiyorum geçen bir videonda denk gelmiştim LG önermiyordunuz servislerinden dolayı mesela Gaziantepde oturan LG alabilir oranın servisi kaliteli demiştiniz ne olur bir tüketici olarak haddimi aşıyorsam özür dilerim Midea önerirken de iliniz de bulunan servislerin güvenilir sözünde duran türkiye sorumlusu aradığında açan insanlar mı diye bir araştırıp alın demenizi sizden rica ediyorum. Sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. Özelden isterse adem hocam servis isimlerini veririm zaten eşim hasta ben bu olaylardan dolayı psikolojim bozuldu o yüzden isim vs vermedim birde onlarla uğraşmıyım diye. Siz siz olun midea veya farklı marka ne olursa olsun servislerin araştırmadan ürün almayın. herkese iyi forumlar.
Şimdi ben başta X firması olmak üzere Y firmasına da hakkımı helal etmiyorum. Ahirette haklar alınmasa çatlardım diye bir laf var gerçekten öyle kimi kime şikayet ediceksin yavuz abinin dediği gibi türkiye sorumlusu mahmut beyin telefonun açmayan adamlar. Malesef ülkemizde bir sorun bu israil mallarını boykot edelim deriz hemen yerli mallarına zam gelir araba fiyatları çıkar bayiler el altından para alarak sırayı ileri atar bu sene baktılar havalar aşırı sıcak millet klima almak için sıraya girdi hemen insanları mağdur edin olmaz biz böyle bir toplum değildik Yavuz abi gibi temiz dürüst sözünde duran esnaflar maalesef az kalmış. Ben parasında pulunda değilim Yavuz abi olayın şahididir baştan sona oda anlatır.
Zararlar maddi olarak 1500 tl ve 50 km yol param gitti başkasının arabası çok şükür başınma bir şey gelmedi sinirden iki kere kaza atlattım manevi zarar boşa giden zamamın stres aile huzrum pskikolojimin bozulması artık araba da bile klima açmıcam klima lafından travma geldi bana yazıklar olsun diyorum.
Yavuz abi gibi dürüst esnafların çoğalmasını diliyorum.
@Adem Helvacı hocam sana saygım sonsuz sadece senden tek bir şey istiyorum geçen bir videonda denk gelmiştim LG önermiyordunuz servislerinden dolayı mesela Gaziantepde oturan LG alabilir oranın servisi kaliteli demiştiniz ne olur bir tüketici olarak haddimi aşıyorsam özür dilerim Midea önerirken de iliniz de bulunan servislerin güvenilir sözünde duran türkiye sorumlusu aradığında açan insanlar mı diye bir araştırıp alın demenizi sizden rica ediyorum. Sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. Özelden isterse adem hocam servis isimlerini veririm zaten eşim hasta ben bu olaylardan dolayı psikolojim bozuldu o yüzden isim vs vermedim birde onlarla uğraşmıyım diye. Siz siz olun midea veya farklı marka ne olursa olsun servislerin araştırmadan ürün almayın. herkese iyi forumlar.