Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kombi Oda Termostatı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

FrontBack

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
5000
Marka Model Bilgisi
Vaillant
Bu sene kombiye kablosuz oda termostatı taktırmayı düşünüyorum. Ocak ayında ailemize yeni bir bebiş katılacağından uyuyacağı odayı belli bir sıcaklıkta stabil olarak tutmak istiyorum.

Dubleks bir ev ve kış aylarında üst katta aktif olarak sadece 1 oda kullanılıyor. Bu nedenle kışları üst katın petekleri kısık konumda kullanıyordum. Evin hiç bir peteğinde termostatlı vana yok.

Vaillant eco tec intro 24/28 kombim var. Oda termostatı ne kadar mantıklı olur, termostatlı vana takmak daha mı iyi olur emin değilim. Bu nedenle sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu sene kombiye kablosuz oda termostatı taktırmayı düşünüyorum. Ocak ayında ailemize yeni bir bebiş katılacağından uyuyacağı odayı belli bir sıcaklıkta stabil olarak tutmak istiyorum.

Dubleks bir ev ve kış aylarında üst katta aktif olarak sadece 1 oda kullanılıyor. Bu nedenle kışları üst katın petekleri kısık konumda kullanıyordum. Evin hiç bir peteğinde termostatlı vana yok.

Vaillant eco tec intro 24/28 kombim var. Oda termostatı ne kadar mantıklı olur, termostatlı vana takmak daha mı iyi olur emin değilim. Bu nedenle sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
Termostatik vana daha çok oda ısısına üst sınır koymak içindir. Odalar arası ısı dengesini sağlar, fazla ısınmalarını önler. Oda termostatı tavsiye ederim.

Mesela bebek için oda termostatını onun uyuyacağı odaya koydunuz. Ama o odadan daha kolay ısınan diğer bir oda aşırı ısınıyor gece veya gündüz, o ısınan odaya da termostatik vana koyabilirsiniz. Veya yeterince ısınmıyor o diğer oda diyelim. O zaman oda termostatını o yeterince ısınmayan odaya koyup bebeğin odasına termostatik vana koyulabilir. Her petege vana takılmaz bu arada en az 2-3 petek boşta durmalı kombi pompasının bozulmaması için.

Termostatik vana daha çok oda ısısına üst sınır koymak içindir. Odalar arası ısı dengesini sağlar, fazla ısınmalarını önler. Oda termostatı tavsiye ederim.

Mesela bebek için oda termostatını onun uyuyacağı odaya koydunuz. Ama o odadan daha kolay ısınan diğer bir oda aşırı ısınıyor gece veya gündüz, o ısınan odaya da termostatik vana koyabilirsiniz. Veya yeterince ısınmıyor o diğer oda diyelim. O zaman oda termostatını o yeterince ısınmayan odaya koyup bebeğin odasına termostatik vana koyulabilir. Her petege vana takılmaz bu arada en az 2-3 petek boşta durmalı kombi pompasının bozulmaması için.
Cevabınız için teşekkürler. Oda termostatları da kendi içerisinde ayrılıyor sanırım. Kablosuz olarak en ucuz modelleri on/off oda termostatı adı altında satılıyor. Alırken neye dikkat etmeliyim, on/off şeklinde çalışan mı almalıyım yoksa bütçeyi biraz daha arttırıp on/off olmayan versiyon mu almalıyım?

Cevabınız için teşekkürler. Oda termostatları da kendi içerisinde ayrılıyor sanırım. Kablosuz olarak en ucuz modelleri on/off oda termostatı adı altında satılıyor. Alırken neye dikkat etmeliyim, on/off şeklinde çalışan mı almalıyım yoksa bütçeyi biraz daha arttırıp on/off olmayan versiyon mu almalıyım?
On/off larda dalgalanma olur genelde 1-2 derece. Sensörleri de çok iyi olmaz. Ben Honeywell kablosuz tavsiye ederim. Oda sıcaklığını sabit tutar dalgalanma yapmaz tpi algoritması denen bir olay var onda. Odanın soğuma ısınma süresini hesaplayıp kombiyi önden açıyor kapatıyor dalgalanma olmuyor. Detaylı programlanabiliyor. Modeli bu. Uyguna bulursanız başka bir yerden de bakabilirsiniz.

On/off larda dalgalanma olur genelde 1-2 derece. Sensörleri de çok iyi olmaz. Ben Honeywell kablosuz tavsiye ederim. Oda sıcaklığını sabit tutar dalgalanma yapmaz tpi algoritması denen bir olay var onda. Odanın soğuma ısınma süresini hesaplayıp kombiyi önden açıyor kapatıyor dalgalanma olmuyor. Detaylı programlanabiliyor. Modeli bu. Uyguna bulursanız başka bir yerden de bakabilirsiniz.
Kombinin garantisi 2029'da bitiyor ve müşteri hizmetleri ile konuştuğumda termostatı servis takmaz ise olsası bir arızada kombinin garanti kapsamı dışında kalabileceğini belirtti. Bu nedenle sanırım Vaillant marka almak zorundayım. https://www.hepsiburada.com/vaillan...ogramlanabilir-oda-termostati-pm-HB0000111K4M modülasyonlu ve wifi özellikli bu model var gibi.

Kombinin garantisi 2029'da bitiyor ve müşteri hizmetleri ile konuştuğumda termostatı servis takmaz ise olsası bir arızada kombinin garanti kapsamı dışında kalabileceğini belirtti. Bu nedenle sanırım Vaillant marka almak zorundayım. https://www.hepsiburada.com/vaillan...ogramlanabilir-oda-termostati-pm-HB0000111K4M modülasyonlu ve wifi özellikli bu model var gibi.
Eğer öyleyse onu alabilirsiniz. Daha uygun olsun derseniz on/off olarak Vaillant VRT35F de alabilirsiniz, ucuzlar gibi dalgalanma olmaz bence. Yalnız vrt35f'i alırsanız kullanımı yaygın olduğundan çevrenizdekilerle frekansı çakışabilir bundan dolayı bazen çalışmama durumunu yaşarsanız anlarsınız frekansını değiştirirsiniz sorun olmaz, uyarayım dedim bilginiz olsun.

Bende aynı kombinin bir küçüğü var ve termostat olarak vaillantın kablosuz termostatını kullanıyorum. 1 derece sapması var yani 22 ye ayarladınız oda 21 derece olunca kombi yanar 23 olunca durur. Çocuk odasına koyma durumunu yukardaki arkadaş ozetlemelis muhtemelen küçük bir odadır oraya koyduğun zaman hemen istenen sıcaklığına gelince kombi söner bu sefer diğer odalar soğuk kalır.
Bence gerek yok Çocuk soğuğa da alışması lazım sonra çok hassas oluyorlar.
Ama genel amaçlı kullanım için öneririm

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri