Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Gelmedi mi buraya?Nedense, aklıma meebbe geldi ?edirneli kardeşim de çok severdi kombi petek işini?
Evet zaten pek faydası da olmuyor havlupandan almıştım pek ısıtmıyor, basamiyor o kadar.Tamam şimdi mevzu belli oldusendeki petek sayısı fazla. Bir de yoğuşmasız olduğunu eklersen olabilir. Zaten şöyle bir mesele var aynı kombiden 2 tane al 2 side aynı yakmıyor fark çıkıyor.
Bilmiyorum görmedimGelmedi mi buraya?
Havlupanlar kombiyi yorar. İyidir kullanışlıdır ama maalesef o dezavantajı var.Evet zaten pek faydası da olmuyor havlupandan almıştım pek ısıtmıyor, basamiyor o kadar.
Havlupan kapalı, altındaki muslukardan bağlantı almıştım.Havlupanlar kombiyi yorar. İyidir kullanışlıdır ama maalesef o dezavantajı var.
O da ayrı bir sıkıntı maalesef bizde öyle bir petek aldık antreye yatak odasından hat çekerek. Girişi çıkışı doğru bağlamamıza rağmen randımanlı yanmıyor o petek. Şu yapılırsa belki bir nebze işe yarayabilir: Kombiye en yakın 2 petek (mutfak ve arkasındaki oda olabilir) girişi çıkışı komple kapatıp sonra 1 er tur açıp (reglaj ayarı) kombinin arka peteklere daha kuvvetli basması sağlanabilir.Havlupan kapalı, altındaki muslukardan bağlantı almıştım.
Deneriz,bidahaki kışa sanırım ? havalar ısındı çok açmıyorumO da ayrı bir sıkıntı maalesef bizde öyle bir petek aldık antreye yatak odasından hat çekerek. Girişi çıkışı doğru bağlamamıza rağmen randımanlı yanmıyor o petek. Şu yapılırsa belki bir nebze işe yarayabilir: Kombiye en yakın 2 petek (mutfak ve arkasındaki oda olabilir) girişi çıkışı komple kapatıp sonra 1 er tur açıp (reglaj ayarı) kombinin arka peteklere daha kuvvetli basması sağlanabilir.
Bu konuda benim sizlerden bir şeyler öğrenebilmem gerektiği bir gerçek, o nedenle çok faydalı olacağını düşündüğüm bu konuyu mutlaka takip edeceğim çünkü Kombi benim zayıf alanım. Bilgi sahibi olmak lazım. Ellerin dert görmesin kardeşimÖncelikle herkese iyi akşamlar. Forumumuzda kombilerle ilgili bir konu göremedim ve kombi arayan vatandaşlarımıza/forumdaşlarımıza yardımcı olmak için bilgim dahilinde kombi tavsiyeleri vereceğim. Sizlerde bildiğiniz kaliteli modelleri ekleyerek listeyi uzatabilirsiniz.
Evinizin büyüklüğüne/evdeki kalorifer sayısına göre önerilen modellerin KW değeri yüksek olanını almalısınız.
Önereceğim kombiler;
DemirDöküm Nitromix
Baymak Duotec
Baymak Duotec Compact
Buderus GB022İ, GB062İ, GB122İ
Bosch 2200İ, 2300İ, 2500W
Estağfirullah abi. Bende hoş kombi bayisi ya da ustası değilim. Etraftaki hakiki ustalardan öğrendiğimiz kendi kullanıdığımız memnun kaldığımız cihazları toplayalım dedim. Arayan da bütçesine göre seçsin.Bu konuda benim sizlerden bir şeyler öğrenebilmem gerektiği bir gerçek, o nedenle çok faydalı olacağını düşündüğüm bu konuyu mutlaka takip edeceğim çünkü Kombi benim zayıf alanım. Bilgi sahibi olmak lazım. Ellerin dert görmesin kardeşim![]()
Ben de klimacı değilim abiEstağfirullah abi. Bende hoş kombi bayisi ya da ustası değilim. Etraftaki hakiki ustalardan öğrendiğimiz kendi kullanıdığımız memnun kaldığımız cihazları toplayalım dedim. Arayan da bütçesine göre seçsin.
Biz eski foruma ayıp olmasın diye kimseyi çağırmadık, kimseyi davet etmedik, kimseye haber dahi vermedik.Gelmedi mi buraya?
Valla bende öteki foruma bakmasam yeni forum kurulduğundan haberim olmazdı. Aranızda ne yaşandı pek bir fikrim yok ama dediğin gibi senci benci olup darılmaya gerek yok Adem abiBiz eski foruma ayıp olmasın diye kimseyi çağırmadık, kimseyi davet etmedik, kimseye haber dahi vermedik.
Kullanıcı dostların kendi aralarındaki sohbetler ile öğrenip gelen dostlarımız burada.
Ne kadar olumsuzluk yaşanırsa yaşansın ben halen ayrı bakmıyorum. Herkes herkesle dost, dileyen dilediği yerde dilediği zamanda dilediği kişiye yazar, senci benci o cu bu cu ya gerekyok![]()
Bizden yana sorun yok abi, gerisini de konuşmaya gerek yok zira vatandaş bilgi bekler.Valla bende öteki foruma bakmasam yeni forum kurulduğundan haberim olmazdı. Aranızda ne yaşandı pek bir fikrim yok ama dediğin gibi senci benci olup darılmaya gerek yok Adem abi
Aynen öyle abiBizden yana sorun yok abi, gerisini de konuşmaya gerek yok zira vatandaş bilgi bekler.
Sohbet edelim, gülüp eğlenelim, karşılıklı birbirimizi bilgiye boğalım, zamanımızı boş çekişmelere harcamak yerine buna kullanalım![]()
Oda termostatı (Baymak Logi) çok memnun etmese de, Kombiden memnunum. Baymak'ın yan ürünü denince dandik bir şeydir diye düşünmüştüm.lpy 24 fi ile duotec compact aynı kombi
Oda termostatı hakkında yorum yapamam hiç kullanmadım. Ama gördüğüm 50-60 arasında ayarlıyorlar kombiden kalorifer sıcaklığını.Oda termostatı (Baymak Logi) çok memnun etmese de, Kombiden memnunum. Baymak'ın yan ürünü denince dandik bir şeydir diye düşünmüştüm.
Ayrıca oda termostatı kullanırken, kombi petek suyu kaç dereceye ayarlanmalı konusunda ciddi fikir ayrılıkları var. Aynı konu yoğuşmalı / yoğuşmasız için de var.
Ben su sıcaklığını arabada gaza basmaya benzetiyorum. Termostat da hız sabitleyici. Eğer gaza daha fazla basıp seyir hızına çıkarsanız araç daha çok yakacak. Ama gaza daha az basıp belki daha uzun sürede seyir hızına çıkarsanız 100km de yakılan yakıt miktarı daha az olacak. Benzer şekilde yokuş çıkarken hız sabitleyici ile çıkarsanız vites düşürüp yüksek devir çevirerek daha çok yakarak çıkar yokuştan. Fakat yokuşta vitesi düşürmeyip çıkılırsa belki öteki gibi sabit hızla çıkılmaz, hızımız yokuşun tepe noktasında 10 km daha düşük olacak ama bu bizim konforumuzu etkilemeyecek, aynı zamanda bir önceki duruma göre daha az yakmış olacak.Oda termostatı (Baymak Logi) çok memnun etmese de, Kombiden memnunum. Baymak'ın yan ürünü denince dandik bir şeydir diye düşünmüştüm.
Ayrıca oda termostatı kullanırken, kombi petek suyu kaç dereceye ayarlanmalı konusunda ciddi fikir ayrılıkları var. Aynı konu yoğuşmalı / yoğuşmasız için de var.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.