Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kombimi Nasıl Kullanmalıyım? Evim Isınmıyor...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

jigsaw_54

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Dolce Vita Felice
Merhabalar.. Sakarya'dan Eray ben forumunuzu çok geç keşfettim ama güzel bilgiler edindim. Konu açmak şimdiye nasip oldu :)

Gelelim sorunuma .. 2022 yılında kaba inşaat halinde 6-7 yıl beklemiş dükkan üstü 2katlının 2. katı bir ev satın almak nasip oldu. Evim 2+1 110metrekare. Dükkan ve 1. kat yapılmış 2. katın kabasını yapıp çatıyı koyup bırakmışlar. Bu arada yan dairem de kaba inşaat halinde duruyor.. Satın aldık yavaş yavaş yaptık 2023 Ağustos aynıda dünya evi ile beraber bu eve geçmiş bulundum. Geçen kış evde ısınamadık dedik ki evin ilk kışı duvarlar soğuk yan taraf boş ısınması zor oluyor vs vs diyerek kışı atlattık güzel güzel doğalgaz faturalarını ödedik. Bu kış ise henüz 3-4 gündür kombim açık pozisyonda lakin 3 günde yaklaşık 2 buçuk aylık doğalgaz tüketimi yapmış bulunmaktayım.. Sayaca göre günde 12 metreküp doğalgaz tüketiliyor. Bu arada yan dairemi de yavaş yavaş yapıyorlar en azından kapı pencereleri çelik kapısı takıldığı için dışarısı ile bağlantısı kesildi.

*Kombim Dolce Vita Felice 24 LN modeli ve petek tesisatım hibrit diye bilidiğim tüm odalara ayrı ayrı petek tesisatı çekili
*Salonda 2 adet 100x60cm, koridorda 1 adet 100x60cm, tuvaletlerde duvar tipi havlupan, geri kalan mutfakta, küçük odada ve yatak odasında 100x60cm'lik 1 adet 100x60cm alüminyum petek mevcut.
*Baymak Logi S Kablosuz Dijital Termostat mevcut en uzak konumda olan yatak odasında bulunuyor.
*Binada yalıtım maalesef yok çatıda da yok ve tavanım da maalesef rabis tavan.

Şuan kombimde su ısısı 41, petek ısısı 46-47 derecede, termostatım ise 20 derecede duruyor ama bu şekilde termostatın olduğu oda 18 dereceyi geçemiyor. geçemeyince de mecbur kombi sürekli çalışıyor ve sayaç fıldır fıldır dönüyor. Hal böyle olunca da termostatı 17 derecelere düşürüyorum en azından sürekli ısıtmaya çalışmasın arada bir kapansın açılsın yaşanabilir ılık halde kalsın diyorum.

Geçen ay 100₺ gibi bir doğalgaz faturası ödedim aylık kullanımım ise 11 metreküp olduğu için 1 metreküplük doğalgazın maliyeti 9₺.

Baba evine sordum triplex evde (her kat 2+1 70metrekare) eski yoğuşmalı bir kombi mevcut standart petekler var kombi petek ısısı 50derece açıyorlar , termostatı 23-24 derecelerde hem iç hem dış yalıtım var ve 3. katın petekleri açık değil buna rağmen ev gayet sıcak ve geçen ay komple kombi çalışmasına rağmen ve evde 4 kişiler 1200₺ civarı bir fatura ödemişler bu da ayda 133metreküpe ve tekabül ediyor.

Baba evinde aylık 133metreküp tüketilirken, ben bu şekilde kullanırsam benim evimde yaklaşık 360metreküp tüketmiş olurum bu da 3000₺ üzeri bir faturaya denk gelir ve ev ısınmıyor.

*Benim kafama takılan konular ise tavanımı yalıtım yapsam (ki illaki yapacağım) ne derece faydası olacak? Bor, camyünü, taş yünü veya alternatif rabis tavana uyacak şekilde ne yapmalıyım?

*Tüm peteklerim alüminyum petek olmasından ötürü kombi ayarlarımı yanlış mı yapıyorum? Eğer yanlış yapıyorsam ne şekilde yapmalıyım? Bazı konularda su ısısını yüksekte tutmak gerekir gibi şeyler okudum.

*Salonum yaklaşık 25metrekare iken 2 tane 1er metrelik petek koyulmuş hesaplayan "mühendis" arkadaş neye göre hesaplamış acaba çünkü petek giriş çıkışlarını görür görmez hiç anlamama rağmen bunlar bu salona yetmez dedim mühendis hesapladı ona göre çıkış verildi dedikleri için daha da söz söylemedim. Salondaki 1 tane peteği standart petekten 2 metrelik il değiştirsem illaki faydası olur sanırım. Ya da tüm petekleri değiştirmek mi gerekir?

*Alternatif olarak ne gibi işlemler ayarlar yapabilirim bu konuda bilgim yetersiz.

Şuan aklıma gelen konu ve durumlar bu şekilde sabredip okuyup cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Öncelikle 3 gündür açtıysanız evinizin ısınması zaman alacağı için yakıtın ilk günler yüksek olması normal ama aslında konu o değil şuan. Yakıt ve konfor konusunda herşey yalıtımdır. Malesef alt üst yan her açıdan olabilecek en kötü duruma sahipsiniz, bir de üzerine yalıtımınız yok. Böyle yüksek fatura ödemek ve ısınamamaktansa yalıtıma yatırım yapmanızı tavsiye ederim, hem daha iyi ısınır, hem de daha az fatura ödersiniz, masraflar uzun vadede tüketimden amorti olur zaten.

Hangi tür yalıtım malzemesi seçilmesi gerektiğini işin uzmanına sorun veya burada tecrübesi olanlar cevap verir zaten. Benim duyduğum çatı için cam yünü iyidir. Ayrıca imkan varsa parke altına da güzel bir yalıtım malzemesi koyarsanız çok iyi olur. Duvarları da komple binaya yalıtım yapılması imkanı nedir bilmiyorum ama eğer birleşip yaptırma imkanı yoksa içten 3-4 cm ısı yalıtım malzemesiyle yaparsanız en soğuk günlerde bile ortalamanız 4-6 m3 ü geçmezsiniz diye düşünüyorum. Maddi durumunuz hepsini bir anda yaptırmaya müsait değilse de adım adım yaptırın. Örneğin önce içten duvarları yalıtın. Onun masrafı borcu bitince çatıyı yapın. Sonra parke altını...

Oda büyüklüklerinizi de paylaşırsanız petekler kısa mı değil mi kıyaslayabiliriz.

Oda termostatıyla kullanıyorsanız sizin şartlarınızda kombinizi 55-60, hatta yetmiyorsa 65'ten aşağıya ayarlamamanız gerekir. Yalıtım olmadığı için termostat istenen seviyeye getiremeyip dinlenemiyor çünkü bu şekilde ve daha çok yakıyorsunuz. Bu 3 dereceyi sırayla deneyin tüketimlerinizi paylaşın bakalım ne olacak?

Ayrıca havlupanlar pek ortamı verimli ısıtamazlar çünkü amacı havlu kurutmaktır, günde en az 1.5 m3 civarında tüketim yapar, bu 55-60-65 denemesinden sonra kapatmayı deneyin, eğer soğuk olmuyorsa kapalı kalsın.

Son düzenleme:
Merhaba. Öncelikle 3 gündür açtıysanız evinizin ısınması zaman alacağı için yakıtın ilk günler yüksek olması normal ama aslında konu o değil şuan. Yakıt ve konfor konusunda herşey yalıtımdır. Malesef alt üst yan her açıdan olabilecek en kötü duruma sahipsiniz, bir de üzerine yalıtımınız yok. Böyle yüksek fatura ödemek ve ısınamamaktansa yalıtıma yatırım yapmanızı tavsiye ederim, hem daha iyi ısınır, hem de daha az fatura ödersiniz, masraflar uzun vadede tüketimden amorti olur zaten.

Hangi tür yalıtım malzemesi seçilmesi gerektiğini işin uzmanına sorun veya burada tecrübesi olanlar cevap verir zaten. Benim duyduğum çatı için cam yünü iyidir. Ayrıca imkan varsa parke altına da güzel bir yalıtım malzemesi koyarsanız çok iyi olur. Duvarları da komple binaya yalıtım yapılması imkanı nedir bilmiyorum ama eğer birleşip yaptırma imkanı yoksa içten 3-4 cm ısı yalıtım malzemesiyle yaparsanız en soğuk günlerde bile ortalamanız 4-6 m3 ü geçmezsiniz diye düşünüyorum. Maddi durumunuz hepsini bir anda yaptırmaya müsait değilse de adım adım yaptırın. Örneğin önce içten duvarları yalıtın. Onun masrafı borcu bitince çatıyı yapın. Sonra parke altını...

Oda büyüklüklerinizi de paylaşırsanız petekler kısa mı değil mi kıyaslayabiliriz.

Oda termostatıyla kullanıyorsanız sizin şartlarınızda kombinizi 55-60, hatta yetmiyorsa 65'ten aşağıya ayarlamamanız gerekir. Yalıtım olmadığı için termostat istenen seviyeye getiremeyip dinlenemiyor çünkü bu şekilde ve daha çok yakıyorsunuz. Bu 3 dereceyi sırayla deneyin tüketimlerinizi paylaşın bakalım ne olacak?

Ayrıca havlupanlar pek ortamı verimli ısıtamazlar çünkü amacı havlu kurutmaktır, günde en az 1.5 m3 civarında tüketim yapar, bu 55-60-65 denemesinden sonra kapatmayı deneyin, eğer soğuk olmuyorsa kapalı kalsın.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.. Dün birkaç izlediğim video ve okuduğum yazılar neticesinde kombimi 50'ye çıkarttım ve takip ettim evin içinde güzel bir sıcaklık seviyesi oluştu. Tabi havanın da biraz yumuşamasının da etkisi var.

evin en büyük yeri salon o da 25 metrekare filan.. sonraki büyük yer de mutfak tahminimce 20-25 arasıdır. diğer odalara 1er metrelik petek yeterli ama salonum için 2 tane 1er metrelik peteğin yeterli olmadığı aşikar.

havlupanlar da dediğiniz gibi çok etki etmese bile banyoları güzel ısıtıyorlar :)

Oda termostatıyla kullanacaksanız kalorifer sıcaklığı 50-60 derecelerde olursa güzel olur. Tesisat pis değilse bağlantılarda sıkıntı yoksa ısınırsınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri