Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi KONU ARABA :))

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Süleymancan

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
400 bin
Marka Model Bilgisi
araba
Maksat muhabbet ve fikir alışverişi olsun diye değerli abilerime sormak istedim. 300-400 bin arası param var. 400 bin biraz zorluyor ama yinede var diyeblrim. Sedan Klimalı araç almayı düşüyorum. Klima açıkken araç yorulmasın yığılmasın istiyorum. rampa da felan tıkanmasın gibisinden Günümüz şartlarında hangi araba alablirim. Aklımdan geçen modeller
1-Toyota Corolla efsane kasa dedikleri 98 model gli special abs hava yastık klima vs
2-Hyundai admire
3-Hyundai accent era
4-Fiat linea urban modeli
5-Ford focus ghia 2002-2009

Araştırdıklarım bunlar ve hepsi de güzel araba. Fakat kiminin güvenlik olarak zayıf bazısı konfor yok vs vs

Neyse farklı marka modellere alablirım veya model

O araçların arasından Focus'u tek geçerim. Fakat 1.6 benzinli otomatiğine temkinli yanaşın derim. MK 2.5 kasa Focus'lar benim favori araçlarımdandır.

Linea seni üzmez ama klima falan açıkken 1,3 biraz yorulursun :)))

Corolla ve linea arasında gider gelirdim. Yaşı en genç hangisiyse ona yoğunlaşmanı öneririm ayrıca.

edit: otomatik hiç girme o toplara.fiesta yetiyor mu bütçen?

O araçların arasından Focus'u tek geçerim. Fakat 1.6 benzinli otomatiğine temkinli yanaşın derim. MK 2.5 kasa Focus'lar benim favori araçlarımdandır.
Benim de 2.5 çok hoşuma gidiyor'da parası da çok 500 bine kadar çıkmak geriyor temizi bulmak için. 400 bine mk 1 ler
Linea seni üzmez ama klima falan açıkken 1,3 biraz yorulursun :)))

Corolla ve linea arasında gider gelirdim.

edit: otomatik hiç girme o toplara.fiesta yetiyor mu bütçen?
Otamaik alamam zaten düzgün olmaz o fiyata. Fiesta bilmiyorum küçük diye alasım gelmyiro.

Linea 1.3 euro 5leri 95 beygir bir tık daha iyi olablir bide yazılım felan atıyorlarmıs çok fark edermşs

Benim de 2.5 çok hoşuma gidiyor'da parası da çok 500 bine kadar çıkmak geriyor temizi bulmak için. 400 bine mk 1 ler

Otamaik alamam zaten düzgün olmaz o fiyata. Fiesta bilmiyorum küçük diye alasım gelmyiro.

Linea 1.3 euro 5leri 95 beygir bir tık daha iyi olablir bide yazılım felan atıyorlarmıs çok fark edermşs
Piyasayı unutmak istediğim için araba bakmıyorum. Temiz MK1 Focus varsa olur. Gideri uygun olsun derseniz Linea'da uyar.

Piyasayı unutmak istediğim için araba bakmıyorum. Temiz MK1 Focus varsa olur. Gideri uygun olsun derseniz Linea'da uyar.
Focus çok severim konfor yol tutuşu güvenlik olarak harika. Linea teneke gibi ama 2012 model araban oluyor özellikleri güzel parçası ustasu her yerde bulunur. Focus sanayi giderse biraz üzer alman arabası ölüsü bile gider.

İyi geldiğini duydum ama genelde oynanmamış araba candır.Yukarıda senin için bi edit yaptım ama görmemiş olabilirsin. Yaşı en genç hangisiyse onu tercih etmen daha iyi.

Focus çok severim konfor yol tutuşu güvenlik olarak harika. Linea teneke gibi ama 2012 model araban oluyor özellikleri güzel parçası ustasu her yerde bulunur. Focus sanayi giderse biraz üzer alman arabası ölüsü bile gider.
Ya şimdi şöyle @Tarık abi de benim düşündüğüm gibi düşünüp demiş yaşı en genç hangisiyse onu alın diye. Basit bir örnek vereyim. Bir tarafta 0 km Fiat Egea 1.6 M.jet Lounge olsun. Diğer tarafta da Ford Focus 1.6 TDCI Titanium X olsun. Şimdi kalite açısından yok tutuş açısından sürüş dinamikleri açısından Focus her türlü önde gelir Egea'dan. Ama diğer tarafa da bakınca 0 km garantili Egea var. Kafayı kurcalıyor işte. Bu karşılaştırmayı Instagram'da Egea ve Mercedes ile yapıyorlardı orada. Egea'nın her türlü gideri az 0 km alabiliyorsun ama Mercedes'te araba gibi araba işte. Her türlü gideri de fazla tabi. Uzun lafın kısası paranızın yettiği en yeni model arabayı tercih edin. Focus olur Fiesta olur artık neyse. Fransızlara girmeyin derim sadece.

Valla bu arabalardan yada bütçenin yettiği neyse hepsi alınır. Alınır ama tarcanlara gösterildikten sonra alınır.

Yoksa herkesin dediği gibi şunu al bunu al vs al tamam iyi güzel de önceki sahibini bilmiyorsun, adan nası kullandı ? en garanti araba efsane kasa corolla olsun ya kullanıcısı kekoysa arabanın anasını ağlattıysa sana da iş görsün diye yaptırtıp sattıysa geçmiş olsun sende patlar.

Ya millet o kadar dolandırıcı ki blok çatlak arabayı o çatlağı bile bile sorunsuz diye içine motorun katkı attırıp satıyor. Bu bildiğin Onursuz Çocukluğu ama kimsenin umurunda değil. Adam oh diyor sapladım geçirdim parayı sakalına sürtüyor, afedersiniz üstüne de cumaya gidip kılıyor namazını da oooooooooooh püri pak anadan doğma sıfırlanıyor diye kendini zannediyor.

Son olayda gördük yani dahada artık ötesi yok bunun. Küçücük çocuğu öldürüyor çuvala koyuyor atıyor eve gelip namaz kılıyor ya adam kendini böyle sıfırlayacağını zannediyor. Bu adamlar düşünün aynı mahallede aynı sokakta belki aynı apartmanda yaşıyorsunuz ve hergün bunlarla selamlaşıyorsunuz bilmiyorsunuz.

Ya şimdi şöyle @Tarık abi de benim düşündüğüm gibi düşünüp demiş yaşı en genç hangisiyse onu alın diye. Basit bir örnek vereyim. Bir tarafta 0 km Fiat Egea 1.6 M.jet Lounge olsun. Diğer tarafta da Ford Focus 1.6 TDCI Titanium X olsun. Şimdi kalite açısından yok tutuş açısından sürüş dinamikleri açısından Focus her türlü önde gelir Egea'dan. Ama diğer tarafa da bakınca 0 km garantili Egea var. Kafayı kurcalıyor işte. Bu karşılaştırmayı Instagram'da Egea ve Mercedes ile yapıyorlardı orada. Egea'nın her türlü gideri az 0 km alabiliyorsun ama Mercedes'te araba gibi araba işte. Her türlü gideri de fazla tabi. Uzun lafın kısası paranızın yettiği en yeni model arabayı tercih edin. Focus olur Fiesta olur artık neyse. Fransızlara girmeyin derim sadece.
Aynen öyle oluyor işte. Güzelce açıklamışsın demek istediğimi.

Fransız markalara hangileri giriyor hiç bilmiyorum

Peugeot, Citroen, Renault
+opel

Daha önce de benzer konu açılmıştı. Burada önemli olan en düşük KM ve en yüksek model... Markadan bağımsız olarak bu kriter önem teşkil eder.

toyota'da bakacağınız modeller 98-00 modeller 24-25 yıllık arabalar. Bulunduğu bölgeye göre paslanmalar bile başlamıştır. Çok büyük ihtimal son kullanıcısı olursunuz. Sanayii de iyi bir usta ile arkadaş olmanız gerekebilir.

Eski bir Hyundai kullanıcısı olarak özellikle 2010 ve sonrası en sorunsuz marka diyebilirim.
atmosferik motorlar kesinlikle en sorunsuz motorlar. Uzun yıllar bakımlar yapıldığı sürece hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Tek eksisi yakıt tüketimi bir tık fazla maalesef. Bir de bu yıllarda Taksi kullanımı için en çok tercih edilen araçtı. bu sebeple KM si çok düşük olanlara bir tık temkinli yaklaşılmalı. En çok Km si oynanan araç accent diyebilirim.

2010 hyundai mi yoksa 2015 linea mı sorularsa model ve motordan bağımsız linea seçilmeli.

Fransız grubunda ise mümkünse 2015 ve öncesi hiç bir araç tercih edilmemeli. Opel hariç (2017 de PSA ya geçti)

Size tavsiyem arama bölümüne verebileceğiniz en yüksek rakamı yazıp ve kasa tipi sedan ı seçip , Km si en düşük yılı en 2024 e en yakın aracı bulup almak olmalı.

NOT: Son olarak klima açılınca bayılan araba yoktur. Yanlış viteste kullanılan araç vardır. Ben 1.2 hyundai i20 kullanıyordum. Yokuşta bile rahatça solluyordum.

+opel

Daha önce de benzer konu açılmıştı. Burada önemli olan en düşük KM ve en yüksek model... Markadan bağımsız olarak bu kriter önem teşkil eder.

toyota'da bakacağınız modeller 98-00 modeller 24-25 yıllık arabalar. Bulunduğu bölgeye göre paslanmalar bile başlamıştır. Çok büyük ihtimal son kullanıcısı olursunuz. Sanayii de iyi bir usta ile arkadaş olmanız gerekebilir.

Eski bir Hyundai kullanıcısı olarak özellikle 2010 ve sonrası en sorunsuz marka diyebilirim.
atmosferik motorlar kesinlikle en sorunsuz motorlar. Uzun yıllar bakımlar yapıldığı sürece hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Tek eksisi yakıt tüketimi bir tık fazla maalesef. Bir de bu yıllarda Taksi kullanımı için en çok tercih edilen araçtı. bu sebeple KM si çok düşük olanlara bir tık temkinli yaklaşılmalı. En çok Km si oynanan araç accent diyebilirim.

2010 hyundai mi yoksa 2015 linea mı sorularsa model ve motordan bağımsız linea seçilmeli.

Fransız grubunda ise mümkünse 2015 ve öncesi hiç bir araç tercih edilmemeli. Opel hariç (2017 de PSA ya geçti)

Size tavsiyem arama bölümüne verebileceğiniz en yüksek rakamı yazıp ve kasa tipi sedan ı seçip , Km si en düşük yılı en 2024 e en yakın aracı bulup almak olmalı.

NOT: Son olarak klima açılınca bayılan araba yoktur. Yanlış viteste kullanılan araç vardır. Ben 1.2 hyundai i20 kullanıyordum. Yokuşta bile rahatça solluyordum.
Teşekkür ederim galiba bende linea alacak gibiyim. Linea da uzun yıllardır taksi olarak kullanıldı yanlış bilmiyorsam. Hyundai ile linea arası gidip gelecem. Eğer bulablirsan toyata coralla sol kasa da gözüm olacak

Hyundai Accent Dizelini bulabilirseniz tanıdık yada çok güvenilir birinden bu yazdıklarınız arasında en seri ve aska yığılmayacak araçtır. Yıllar önce şirketim kiralamıştı (Behzat Ç kasa, yılını bilmiyorum) rampada son model araçlara selektör atıp yol istiyordum rampada İstanbul’da. Böyle seri araç yok diyebilirim :) Bu arada o paraya ne kadar eski arabalar geliyor öyle ne biçim bir piyasa olmuş 😟

Hyundai Accent Dizelini bulabilirseniz tanıdık yada çok güvenilir birinden bu yazdıklarınız arasında en seri ve aska yığılmayacak araçtır. Yıllar önce şirketim kiralamıştı (Behzat Ç kasa, yılını bilmiyorum) rampada son model araçlara selektör atıp yol istiyordum rampada İstanbul’da. Böyle seri araç yok diyebilirim :) Bu arada o paraya ne kadar eski arabalar geliyor öyle ne biçim bir piyasa olmuş 😟
Accent era kullandım rampa felan dinlemez çok seri o konuda fakat güvenlik olarak zayıf. Hava yastığı az. Frenler zayıf. Virajlar da savurur felan filan

Maksat muhabbet ve fikir alışverişi olsun diye değerli abilerime sormak istedim. 300-400 bin arası param var. 400 bin biraz zorluyor ama yinede var diyeblrim. Sedan Klimalı araç almayı düşüyorum. Klima açıkken araç yorulmasın yığılmasın istiyorum. rampa da felan tıkanmasın gibisinden Günümüz şartlarında hangi araba alablirim. Aklımdan geçen modeller
1-Toyota Corolla efsane kasa dedikleri 98 model gli special abs hava yastık klima vs
2-Hyundai admire
3-Hyundai accent era
4-Fiat linea urban modeli
5-Ford focus ghia 2002-2009

Araştırdıklarım bunlar ve hepsi de güzel araba. Fakat kiminin güvenlik olarak zayıf bazısı konfor yok vs vs

Neyse farklı marka modellere alablirım veya model
Genel görüş gibi ben de yeni yenidir, eski eskidir diyorum. Yazılanlar arasından yaşı ve KM kombinasyonu en düşük olanı tercih ederdim. Km olayına çok takılmamak lazım aslında makinelerde çalışma saati ve ne kadar yük altında çalıştığı bir diğer önemli etken. Örneğin sürekli İstanbul trafiğinde dur kalk şeklinde çalışmış, motoru şanzımanı bitik 10 yaşında 80bin km bir araç almaktansa uzun yolda düşük devirde sabit hızda (bunu doğrulamak tabii ki çok zor) 15 yaşında 120bin km aracı tercih ederdim. Toyota ve Focus yaşı itibariyle parça bulmakta sorun yaşayabileceğiniz araçlar iken 1.3 MJet Linea en ekonomik tercih olacaktır yakıt tüketimi, arıza durumunda usta ve yedek parça konusunda hiç uğraştırmaz. Biraz daha ara hızlanma ve tork lazım, güzergahımda bolca yokuş çıkıyorum. Ara sıra araç yüklü halde uzun yola çıkıyorum derseniz ABSli 1.5 CRDİ Era öneririm. Parça ve usta konusunda Fiat kadar olmasa da iyidir. Performans olarak ise yollardaki otomobillerin çoğuna nal toplatır

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri