Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi kronik sorunu olmayan f/p laptop önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Onlynight

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
26.000
Marka Model Bilgisi
kararsız
merhaba
harici ekran kartlı
çokta ağır işlerde kullanmayacağım orta dereceli oyunları oynatabilecek bir laptop bakıyorum
biraz araştırma yaptım ama marka olarak tam karar veremedim.
genel olarak kullanıpta tecrübesi olan varsa yorum yaparsa sevinirim.
bulduklarımı aşağıya ekledim
Üçü de yaramaz. 37.000 TL'den 33.000 TL'ye düşmüş bütçenizi arttırabilirseniz şu ürün mantıklı olur diye düşünüyorum;

Cevap için teşekkürler. Marka olarak daha önce kullanmadım acaba kronik olarak sorun çıkarır mı
Yani Nitro 5 serisi gayet başarılı ve sıklıkla önerilen bir seri. Mesela MSI kaliteli diye bilinir ama o listenizdeki modelde iş yok. Çok şikayet alıyor. @evrenatabek abimizin dediği gibi markadan ziyade modelde sıkıntı olur.

Ben de alternatif önereyim. Yine Acer marka ryzen7 7735HS işlemcili RTX4060 32gb ram 512 SSD önerebilirim. Bu model rahat rahat 5-6 sene götürür. belki 2. bir SSD daha takmak gerekebilir. teknik dökümana bakmadım henüz ama muhtemelen 2. slot vardır.

ekran kartını 4060 yerine 4050 ye düşürürseniz 26 bine aynı özelliklerde başka cihazlar da bulabilirsiniz.

merhaba
harici ekran kartlı
çokta ağır işlerde kullanmayacağım orta dereceli oyunları oynatabilecek bir laptop bakıyorum
biraz araştırma yaptım ama marka olarak tam karar veremedim.
genel olarak kullanıpta tecrübesi olan varsa yorum yaparsa sevinirim.
bulduklarımı aşağıya ekledim
Merhaba kardeşim, hoş geldin. Msi burada iyi bir tercih olabilir. Bütçe nedir bilmiyorum ancak şu örneğe bakabilirsin. Yine bu siteden başka ürünlere de bakabilirsin. Uygun fiyatlı ürünler satıyor arkadaşlar. Aynı zamanda forumumuzun üyeleri.

Merhaba kardeşim, hoş geldin. Msi burada iyi bir tercih olabilir. Bütçe nedir bilmiyorum ancak şu örneğe bakabilirsin. Yine bu siteden başka ürünlere de bakabilirsin. Uygun fiyatlı ürünler satıyor arkadaşlar. Aynı zamanda forumumuzun üyeleri.

Cevap için teşekkürler

Yani Nitro 5 serisi gayet başarılı ve sıklıkla önerilen bir seri. Mesela MSI kaliteli diye bilinir ama o listenizdeki modelde iş yok. Çok şikayet alıyor. @evrenatabek abimizin dediği gibi markadan ziyade modelde sıkıntı olur.

Acer markasını bilmem ama donanım olarak hem i7 hem 4060 bütçe zorlanabilirse mantıklı bir seçenek.
Pc çok güzel ddr5 ram ve 140w ekran kartı var ışınma sorunu hakkında arastırma yapıyorum cevabınız için tesekkurler

Merhaba hoş buldum teşekkürler formu kullanmayı fazla bilmediğim için mesajlar karışıyor. Attıgınız siteye bir bakayım

Merhaba hoş buldum teşekkürler formu kullanmayı fazla bilmediğim için mesajlar karışıyor. Attıgınız siteye bir bakayım
Sorun yok, rica ederim. ☺️ Eğer bilgi almak istersen arkadaşın numarasını da paylaşırım. Selamımı ilet, foruma özel bir indirim yapabilme şansı var ise yardımcı olur mutlaka.

Acer markasını bilmem ama donanım olarak hem i7 hem 4060 bütçe zorlanabilirse mantıklı bir seçenek.

Sorun yok, rica ederim. ☺️ Eğer bilgi almak istersen arkadaşın numarasını da paylaşırım. Selamımı ilet, foruma özel bir indirim yapabilme şansı var ise yardımcı olur mutlaka.
Şuanda Hepsiburada taksit imkanı var o yüzden ordan almayı düşünüyorum teşekkür ederim yine saolun 🙏🙏

Burada önerilen tüm cihazların malesef ömürleri 2 veya kullanıma bağlı 3 sene falan. Hani eksi yanlarını söyliyeyim. Bunları bilerek bilinçli şekilde satın alımını yap derim.

- Minimum 6 ayda bir veya senede bir bakım şart. Termal macunları yenilenecek tozları temizlenecek. Bakım olmayan özellikle oyuncu notebookları bozulmaya malesef mahkum.

- Pil ömürleri donanımları dolayısıyla rezalet, 2 saat 3 saat arası genelde değişir. Ki bu da oyun değildir. Oyun işin içine girince mümkün değil bu süreler. Ve 1.5 2 sene içinde de pil ömürleri sağlıkları neredeyse yarı yarıya azalmaya başlayacak.

- Oyuncu cihazlarının bir kısmı hatta büyük bir kısmı içinde pil olmadan veya pilsiz çalışsalar bile sadece adaptörden tam güç alamıyorlar tam performans veremiyorlar. Yani ilerde pili öldü dur atayım pili adaptörden masaüstü kullanırım olayını yaparsın ama ekran kartının tgp dediğimiz watt'ı düşer. Performans kaybedersin.

- Isınmayanı yok, yani ısınmayan cihaz isteniyorsa yada az ısınsın fan sesi saç kurutma makinesi gibi de olmasın deniliyorsa harici ekran kartı olmayan cihazlara bakmanız lazım. Bunun harici ekran kartı modeli nvidia ise RTX XX60 70 80 90 gibiyse ısınır köpek gibi ısınır 90 95 98 100 lü dereceleri görürsünüz kaçınılmazdır. Oyun oynamıyorsanız zaten harici kart devreye girmiyor işlemcinin içindeki dahili grafik birimini kullanıyor ancak işlemci de i7 i9 işte ryzen 7 9 gibiyse o da malesef basit işler yaparken bile ısınır.

- Kasaları abs plastik yoğunlukta, bunun yüzünden de malesef menteşeler sağlam değil. Çok az cihazın menteşesi sorunsuz onlarda macbook gibi razer gibi cihazların böyle çünkü bunların kasaları genellikle alüminyumdan ve yekpare olup cnc ile işlendiği için menteşe gibi sorunları çok nadir olur. Ama kasa genelde oyuncu cihazlarında alt ve orta segmentte abs plastik oluyor, o yüzden yani 2 sene normal aç kapa yaparsın 3. sene menteşe dipten kırılır gider.

- Ekranları ips olabilir asusun çakallığı msi gigabyte vs bunların çakallığı gibi İPS LEVEL derler dandik paneli satarlar. Asıl sorun ise takılan kullanılan panel ne kadar iyi ? 144 hz olabilir ama heryerinden ışık sızıyordur ? renk gamutu rezalettir ? bilemezsin.

Bunlar tabi kullanıma bağlı değişir ama burada unutmaman gereken şey şudur;

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Donanımı güçlü cihazı ucuza almak istiyorsan malesef kasa ekran pil ve soğutma açısından daha kötü bir cihaz alacaksın. O yüzden bunları iyi düşünüp tartıp biçip cihaz almanı öneririm.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri