Neler yeni

LG 55QNED866QA Kullanıcı Deneyimi

erdem

Deneyim Aktaran Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2023
Mesajlar
20
Tepki puanı
34
Puanları
13
Selamlar sayın @Adem Helvacı hocam ve değerli forumdaşlarım. Çok uzun bir süreç sonrasında (yaklaşık 4 ay :D ) kendime ait ilk televizyonumu almış bulunmaktayım. Bu kullanıcı deneyimi yazısında iyisiyle kötüsüyle televizyon seçme ve alım aşamalarımı ayrıca ana konu olarak televizyonu kullandığım 2 hafta boyunca edindiğim deneyimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu televizyonu almak isteyen ya da televizyon arayışında olan arkadaşlara kullanıcı gözünden verdiğim bilgilerle yardımcı olmasını umut ediyorum. Başlıklar halinde aşağıda inceleyebilirsiniz;

TELEVİZYON SEÇME VE ALIM SÜRECİ

Yaklaşık 4 ay boyunca bir televizyon araştırma sürecim oldu. Herhangi bir teknik bilgim olmadan gözüme kestirdiğim televizyonları gerek forumlarda, gerek Youtube'da gerekse online satış sitelerindeki (Hepsiburada, Trendyol, N11 vb.) satın alanların yorumlarında kendime en uygun televizyonu seçmek için gerçek tabiriyle mücadele verdim :D Bu forum açılana kadar sanırım az önce bahsettiğim yorum ve incelemelerden en az 20 televizyondan vazgeçmişimdir ve en az 10 televizyonu takibe almışımdır. Ekonomik durum vesilesiyle takibe aldığım televizyonların fiyatları abartısız her hafta yükselince artık almalıyım dediğim sırada sanırım şubat ayının başla inceleriz forumla karşılaştım. Daha önceden değerli artık elektronik eşya profesör olarak tanımladığım :D Adem hocamın videolarını izlediğim için forumu görünce sevindim. Çünkü alacağım televizyonun mutlu etmeyeceğini ve uzun kullanım süresinin olmayacağından korkuyordum. Danışabileceğim uzun yıllardır sektörde olan birinin beni yönlendirmesine ihtiyacım vardı hepimizin olduğu gibi.

Hemen konumu açtım ve Adem hocama izleyici profilimden ve bütçemden bahsettim. Profilim platformlardan film izleyeceğim, oyun konsoluyla oyun oynayabileceğim, internetten anime izleyebileceğim (anime hastasıyım) şeklindeydi. Bütçem 20k ve biraz bütçemi aşabileceğimi söyledim. Forumdaki yazıları uzun süredir okuyanlar Adem hocanın ilk önerisi Samsung Q80B oldu :D Çünkü güvenli liman ve rüştünü kanıtlamış bir televizyon. Ayrıca Adem hocam üstüne basa basa her zaman söylediği gibi gidip yerinde görmemi, kendim incelememin daha doğru karar vermeme yardımcı olacağını söylediği için önce internetten araştırıp dikkat etmem gereken noktaları öğrenip mağazaya gittim. Arkadaşlar yardımcı oldu ve Q80B den vazgeçtim.

Adem hocanın diğer önerisi TCL C835 ti. Mükemmel görüntü bayıldım fakat bütçemi çok aşıyordu. Kendim araştırma yapıp 2 televizyon daha çıkardım. Fiyatları Q80B ile aynı 25k civarlarındaydı. LG 55QNED866QA ve Sony 55X93J. Tahmin edersiniz ki Adem hocam ikisini de önermedi :D Çünkü Sony Türkiye'de yok gibi bir şey. LG ise SSH çok problemli.

Bir müddet daha arayışım devam etti. Yine 2 televizyona kadar daralttım. LG55QNED866QA ve Samsung 55QN90B. Tabi o sırada fiyatlar uçtu gitti. İki televizyonu da yerinde inceledim ve ikisi de gözüme hoş gelen televizyonlardı. Hatta QN90B forumda en iyi panel olarak nam salmış AUO paneldi ve yerinde incelediğimde çok hoşuma gitmişti. Ama fiyatı 32K civarındaydı. LG de 28K civarına çıkmıştı. Sonra yorulduğumu fark edip bıraktım. Hatta Adem hocama delirmek üzere olduğumu anlayıp bıraktım arayışı dediğim cümlem bile vardır :D

Çok uzattım ama 21 Şubat gecesi Vatan Bilgisayar indirimlerini gördüm. Bir hışımla baktım ve daha önce orada olmayan LG de listedeydi. Samsung'a da baktım ama indirimle bile benim bütçeme yaklaşmadığı için vazgeçip 23K ya LG'yi aldım.

KARGO VE SERVİS KURULUM SÜRECİ

22 şubatta aldım 27 şubatta televizyon geldi. Kargo aradı evi bulamadıkları için aşağı inip onları karşıladım. Sonra kamyon kasasını açtığında şok oldum. Lanetay atılmış koliler, karman çorman bir görüntü vardı ve korktum. Kolisi zararlı gelenlerin neden zarar gördüğünü anladım :) . Neyse ki benim televizyonu sabitleme ipiyle kenara sabitlemişlerdi ve önüne koruma koymuşlardı. Horoz Lojistikle geldi bu arada. Aracı park edecek yer olmadığı için bir park girişine koydu o yüzden tek kişi indi araçtan. Aşağıya birlikte indirdik. Hemen kutuyu detaylı inceledim. Şükür ki herhangi bir sorun yoktu. Yalnız kargo arkadaş kendi tek başına taşımak istedi ve sırtlandı. Durdurdum çünkü hem iki kişiyiz ne gerek var yorulmaya hem de tek kişi taşırken zarar görme ihtimali vardı. O yüzden beraber taşımaya ikna ettim. Eve çıkarınca tekrar kontrol edip belgeyi imzaladım.
WhatsApp Görsel 2023-03-12 saat 20.07.56.jpg

Hemen servisi arayıp randevu aldım. Ertesi güne (28 Şubat) randevu verdiler. 28 şubatta geldiler. Ayaklı kurulum istediğim için tek kişi geldi. Duvara monte istemedim. Beraber kurduk. televizyonu. Sonra testlerini yapmasını istedim. Sağolsun içim rahat etsin diye 3 farklı test açtık Youtube dan ve şükür ki ölü piksel, bulutlanma vb bir sorunla karşılaşmadım. Her zaman diyoruz ya şans işi diye sanırım azıcık olan şansımı da burada kullanmış olabilirim :D Ki bence bulutlanmaya sebep olan en büyük nedenlerden biri nakliye olabilir. O kargo aracının arkasını gördükten sonra bütün sorunların sebebi o olabilir :D
WhatsApp Görsel 2023-03-12 saats 20.07.57.jpg

NEDEN LG TELEVİZYON SEÇTİM

Arkadaşlarımın çoğu LG kullanıyor ve hepsi memnun. Uzun süredir kullananlar var. Sonraki televizyonunun da LG olmasını isteyen var.
  • Ben de onlara ziyarete gide gele LG yi kullanmaya alıştım.
  • Araştırma döneminde de görüntü kalitesini çok sevmiştim.
  • Bir de 2022 model olduğu için önceki modellerde olan gördüğüm sorunlar gitmiştir diye düşünüyordum.
  • Günümüze yakın bir model almak istedim uzun süre kullanmak istediğim için.
  • Mini LED bir televizyon alma isteği vardı.
  • Bütçemi çok aşmaması gerekiyordu.
Teknik sebeplerin (120 hz, görüş açısı, smart tv özellikleri vb) dışındaki beni LG ye yönlendiren sebeplerim yukarıdakilerdir. Ayrıca şunu da eklemem lazım; bu televizyonun panel bilgisini, COF sayısını ve diğer teknik bilgilerin çoğunu bilmeden aldım. Yani bu gerçek bir kullanıcı deneyimi incelemesi :D Belki @Adem Helvacı hocam bu bilgileri bulabilir ve bizimle paylaşır.

GÖRÜNTÜ KALİTESİ, İZLEME KEYFİ VE YEREL KARARTMA

Bu televizyonun görüntüsüne aşık oldum diyebilirim. 2 konuda beni sonuna kadar tatmin etti. Platformlardan film izlerken ve oyun oynarken aldığım tatmini anlatamam. Bence müthiş. İstediğim beklediğim görüntü kalitesi diyebilirim. Bir film açıp Film Maker Mode ile izlemek olağan üstü bir deneyim bence. Diğer arkadaşlarımın LG televizyonlarında bu kadar tatmin olmadım. Işıkları kapatıp izlerken içine çekiliyorsunuz televizyonun resmen.

Fakat 5 film izledim 4 ü müthişken biri sanırım desteklemediği için ya da eski bir film olduğu için o kadar etkili olmadı. Bu bir eksiklik değil bence. Her zaman şu konuşuluyor ya bu forumda; eğer tükettiğiniz içerik televizyonun desteklediğinden düşük kalıyorsa haliyle sorun televizyonda değil içeriktedir. Yanlış aksetmiş olabilirim fakat böyle daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Eğer tarihi filmlerin hastasıyım 1975 yapımı şu film var bu televizyonda izlemek için sabırsızlanıyorum diye düşünüyorsanız heyecanınızı azaltın derim. Bu durum karasal yayınlar içinde geçerli. Ben normal tv kanallarını seyretmiyorum fakat annem misafirliğe geldi mesela kanal d aç dizim var dedi. Olmadığı için IP TV satın aldım. Görüntü sanki Youtube dan düşük çözünürlüklü video izliyorum gibiydi. Fotoğraf olarak atamadım video koymam lazım. Başka türlü anlatılmaz. Ha şu da var mesela TV+ aldım. O da bir IP TV. Görüntü o kadar kötü gelmedi.

Ben bir anime hayranıyım. Takip ettiğim 30 dan fazla anime var. O yüzden web tarayıcı benim için olmazsa olmaz. Web tarayıcına bayıldım. Özellikle Magic Remote kumanda ile birleşince işte bu dedim. Çünkü web tarayıcıdan izlediğiniz içeriklerde platformdaki gibi otomatik sonraki bölüme geçmiyor ya da sonraki bölüme geç butonu çıkmıyor. Sizin gidip sonraki bölüm butonuna basmanız gerekiyor. Bu rahatlığı sağlayabilecek başka bir televizyon yok bence :D animelerin eskileri var yenileri var. Yeni animelerden birini izlerken hayran kaldım kaliteye ama eski animelerde normal bilgisayarı upscale etmişte öyle izliyormuşum gibi hissettim.

Bu konuda hemen yerel karartmaya geçmem gerekiyor. Çünkü anime izlerken siyahlar griler havada uçuşuyor özellikle eski animelerde. Burada dikkatimi çeken bir eksiklik ya da hata diyeceğim, bunu çözünürlüğü düşük videolarda da yaşadım, objelerin altında özellikle ekranda gri tonlar hakimken bir gölgelenme oluyor. Bunu anlatabilmek için spotify ın giriş sayfasının fotoğrafını çektim. Çok net göründüğü için ne demek istediğimi anlarsınız diye düşünüyorum.

WhatsApp Görsel 2023-03-12 saat 20.07.d57.jpg
Bu bir çiçeklenme mi veya başka bir sorun mu bilmiyorum. Beni aşırı rahatsız etmedi zaten anime ya da videolarda sürekli sahne değiştiği için sürekli kalmıyor. Zaten yüksek kalite filmlerde bu sorun hiç yok. Ya da belki de vardır ama beni rahatsız eden bir durum olmadı. Bu durumu ekran koruyucu çıktığında da ilginç bir şekilde yaşadım ama zıt renklerde.

WhatsApp-Görsel-2023-03-12-saat-2s0.07.jpg
Ekran koruyucu varken karşıdan veya yandan oturma pozisyonunda sorun yokken ayağa kalktığınızda objelerin arkasında sanki renkleri gösterebilmek için beyaz bloklar oluşturuyor gibi bir durumla karşılaştım. Bu bir sorun mu bilmiyorum.
 

erdem

Deneyim Aktaran Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2023
Mesajlar
20
Tepki puanı
34
Puanları
13
PART 2

Yerel karartma da 4 ayar var. Kapalı, düşük, orta ve yüksek. Hepsinde farklılık yaşıyorsunuz. Herhangi bir içerik izlerken resim ayarlarında parlaklığın altında sonlarda bu ayar çıkıyor. Hangisi sizin hoşunuza gidiyorsa onu seçebiliyorsunuz. Bunu neden anlatıyorum çünkü oyun oynarken ihtiyacınız oluyor :D Assasin Creed Valahala oynarken en yüksek karartmada bir odanın içinde kapıdan ışık giriyor ve odanın sağ tarafını aydınlatıyor. Ama sol taraf karanlık kaldığı için o tarafı sadece adamı oynatırken görebiliyorsunuz :D yoksa bütün ledleri kapattığı için o taraf tamamen siyah oluyor :D o yüzden yerel karartmayı ortaya alıp o oyunu oynuyorum mesela :D ama diğer oyunlarda en yüksekte.

Oyun demişken oyun performansı müthiş ötesi olağanüstü :D netlik keskinlik renkler akıcılık aklınıza gelebilecek bütün her şey sizi ve gözlerini memnun etmek ve sizi oyunun içine çekmek için üretilmiş adeta. Oyun deneyimi gerçekten çok iyi. Bende bir önceki xbox one s var. Bana yettiği için değiştirmeyi uzun bir zaman düşünmeyeceğim ama bu televizyonla birleşince sanki yeni bir oyun konsolum varmış gibi oldu :D

YANSIMA, GÖRÜŞ AÇISI

Dostlar televizyon yansıma yapıyor ne yazık ki. Ama yansıma yapmayan anti-glare televizyon bildiğim kadarıyla en azından nispeten fiyatı düşük televizyonlarda tek seçenek var diye biliyorum. Fiyatı düşük dediğime bakmayın 28k üstü. Samsung LS03. O yüzden yansımaya çok takılmıyorum. Rahatsız etmiyor beni. Zaten paylaştığım fotoğraflardan görürsünüz. Televizyonun sağ tarafında oldukça büyük bir petek var. Olduğu gibi ekranda. Özellikle akşam ışık açıkken net ekranda :D Perdelerim antrasit peteğin önüne çekince sorun kalmıyor :D

Görüş açıları muazzam. Zaten IPS ekran olduğu için isterseniz televizyonun tam yanından bakın renk çok değişmiyor. Bu dediğim oturma açısından bakınca değişmemesi. Ayakta tam yanından üst çaprazdan bakınca renk değişmiyor ama sanki bir farklılık oluyor. Ama zaten otururken izlediğiniz için bence sorun teşkil etmiyor. Yani ayakta televizyonun tam yanından kimse bir şey izlemez diye düşünüyorum :D

Her seferinde forumda dile getirildiği gibi mükemmel televizyon diye bir şey yok arkadaşlar. O yüzden ben benim kullanımıma göre en iyi tv yi seçtiğimi düşünüyorum. Ama bunu sorun eden arkadaşlar olursa yani ayakta tv nin tam yanından neden öyle görünüyor yahu olacak şey mi bu kadar para verdik diyenler olursa onlara bol şans diliyorum ve bol zenginlik diliyorum. Eğer 100k 150k tv ye verebiliyorsanız mükemmel tv ye çok yakın tv ler var.


SES PERFORMANSI

Ses performansı beni tatmin etmedi açıkçası. Çünkü bir sürü mod var ama aralarından hangisini seçersem seçeyim mantıklı bir ses performansı alamadım. Örneğin film izlerken ya müziği ön plana çıkarıyor, ya konuşmaları ön plana çıkarıyor, ya ikisini ortalama yapıyor ama sesi çok açmazsanız gerçekten ses kalitesi elde edemiyorsunuz. Ama apartman dairesi olduğu için sesi belli bir seviyeye kadar açabiliyorsunuz. Belki benim salonun çok uzun. Tek kişiyim, ev 3+1, bir odada yemek masası var, diğer oda çalışma odası, bir oda yatak odası, salon büyük yarısını kullanıyorum açıkçası o yüzden mobilyaları yarısına yerleştirdim :D Bu bir etken olabilir. Tv salon kapısına yakın ses dağılıyor olabilir. Yani belki sesi iyidir ama benim şuan ki durum ve yerleşimimde ses dağıldığı için ben memnun olamıyorumdur. Bilmiyorum yani. Bu arada ses seviyesi gayet yüksek. Örneğin 20 ye kadar açtığınızda bangır bangır olma durumu oluyor.


İŞLETİM SİSTEMİ WEB OS, THIKN Q

Bir çok yerde bir çok eleştiri okudum ama o eleştirilerin hiçbirini yaşamadım açıkçası. Gayet hızlı çalışıyor. Geçişlerde gayet hızlı. Bilgisayar kullanmıyoruz sonuçta. Bununda bir kapasitesi olduğunu algılamak gerek. Webos u normalde sevmiyorum bu arada. Ama bu tv ile birlikte sevmeye başladım çünkü bir çok kolaylığı var. Uygulamaları kumanda sayı tuşlarına hızlı atayabiliyorsunuz mesela. Zaten bir tv de kaç uygulama olabilir diye düşündüm ben 8 tane uygulama kullanıyorum. Fazlasını kullanıyorsanız ne için olduğunu tahmin edemiyorum açıkçası. Uygulamaların 4 ü platform, 1 i youtube, 1 i web browser, 1 i IP TV, 1 i hiç kullanmak istemesemde spotify. Başka uygulamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bu noktada şunu bir problem olarak görüyorum. Uygulama mağazası yavaş. O da olsun bu da olsun diyen biri için çok yavaş hem de. Ama benim için gereksiz olduğu için ihtiyacım olan bu 8 uygulamayı indirdikten sonra isterse hiç açılmasın. Çokta umrumda olmaz :D

Think q uygulaması çok hızlı bağlanıyor. Bence çok faydalı bir uygulama. Telefonu magic remote a dönüştürüyor ama en önemli özelliği yazılacak bir şey varsa (Örneğin wifi şifresi, platformların kullanıcı giriş bilgileri vs.) telefon klavyesi ile hızlıca yazıyorsunuz. Çok kullanışlı buldum.

Buraya bir şey eklemem gerekiyor. Örneğin amazon prime uygulamasına giriş yapacaksınız. Tv den uygulamayı açınca hemen bir kaç farklı yol sunuyor. Bu yollardan biri de qr kod ile giriş. Eğer uygulamaya telefonunuzdan girdiyseniz tv de çıkan qr kodu okuttuğunuzda hemen tv deki uygulamada giriş yapıyor. Müthiş kolaylık.

KUMANDA

Kumandasını seviyorum. Benim için büyük rahatlık. Yön tuşlarıyla gitmektense imleçle gitmek bana daha kolay geliyor. Kumandası pilli. Keşke şarjlı olsaydı ama yapacak bir şey yok :) Bu kumanda sanırım 2. nesil. çünkü arkadaşlarımdaki kumandalar daha farklı. Bunun kullanımı daha kolay geldi bana.

Burada şunu ekleyeceğim. Kumandadaki detayı çok sonra gördüm ama araştırmakta nasip olmadı. Normalde yurt dışında satılan tv lerde alttaki platform tuşlarının orada bir youtube tuşu bir de game optimizer tuşu görmüştüm ama benimkinde arapça içerik yayınlayan bir platform var. ismi vip birşey birşey. Fotoğraftan görürsünüz. Şunu düşündürdü bu aslında araplar için üretilen bir televizyondu da bana mı geldi. Belki @Adem Helvacı hocam beni aydınlatır bu konuda. Aşağıya Tv bilgilerinin fotolarını attım.

WhatsApp Görsel 2023-03-12 saat 22.27.05.jpg
WhatsApp Görsel 2023-03-12 saat 22.35.44.jpg
WhatsApp Görsel 2023-03-12 saat 22.3d5.44.jpg

Kumanda da Google Asistan tuşu var. Basınca desteklenmiyor diyor :) Alexa tuşu var. Henüz ayarlama şansım olmadı deneyemedim yani. LG nin kendi sesli asistanı iyi çalışıyor. Komutları doğru algılıyor. Beğendim ama kullanır mıyım? Kullanmam.

SON

Sanırım anlatacağım başka bir şey kalmadı. Biraz uzun oldu ama detaylıca anlatmak istedim. Televizyonumu seviyorum. Zaten miniled televizyonlarda sanırım en uygun fiyatlısı. Ha bütçemi biraz daha aşabilseydim Samsung QN90B almak tabi ki isterdim. Ama bu televizyondan oldukça memnun olduğum için şuan diğer televizyonlara karşı bir pişmanlığım yok.
Umarım uzun süre kullanırım.

Arkadaşlar sorularınız varsa sorun. İster fotoğraf ister video isteyebilirsiniz. Yardımcı olacaksam ne mutlu bana. Her türlü sorularınıza yanıt vermeye elimden geldiğince çalışacağım.

İyi akşamlar dilerim.
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,896
Çözümler
82
Tepki puanı
44,824
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Yani ben şimdi şuraya ADAMIN DİBİ yazmayayım da ne yazayım ?

Ellerine emeklerine yüreğine sağlık güzel kardeşim.

Bu televizyonu uzuuuun yıllar servis yüzü görmeden kullanmanı dilerim.

İnan bana şu geri dönüşün o kadar ama o kadar kıymetli ki.
 

erdem

Deneyim Aktaran Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2023
Mesajlar
20
Tepki puanı
34
Puanları
13
Yani ben şimdi şuraya ADAMIN DİBİ yazmayayım da ne yazayım ?

Ellerine emeklerine yüreğine sağlık güzel kardeşim.

Bu televizyonu uzuuuun yıllar servis yüzü görmeden kullanmanı dilerim.

İnan bana şu geri dönüşün o kadar ama o kadar kıymetli ki.
Teşekkür ederim Adem Hocam. Faydalı olabilirsem ne mutlu bana. Yazı çok uzun oldu ama senden 2 ricam olabilir mi?
Birincisi dediğim gibi televizyonun panel, cof herhangi bir bilgisini bilmiyorum. Merak etmiyorum aslında. Şunun için öğrenmek istiyorum örneğin panda paneldir ama ben çok memnunum televizyondan. TV alacak arkadaşlar için bu belirleyici bir şey olabilir diye rica ediyorum.

İkinci konu şu Arapça içerik ve tuş olayı. Sence nedeni ne olabilir?

Tekrar teşekkürler hocam. İyi akşamlar.
 

emurat

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
6 Mar 2023
Mesajlar
869
Tepki puanı
1,454
Puanları
93
Hocam eline emeğine sağlık. Hayırlı günlerde izlersin inşallah.

Cihazı alan başka bir arkadaş bu Karanlıkta hareketli objelerin etrafında haralenme ve arkasında bir gölge oluyor demiş.

Rtings sitesinde de bunun gibi bir test yapılmış. Hızlı hareket eden içeriklerde Karartma bölgelerini kontrol eden algoritmalar, ekranda hareket eden parlak vurgulara tam olarak ayak uyduramıyor. Bölgelerin açılıp kapanması yavaştır, bu da hareketli nesnelerin ön kenarının olması gerekenden biraz daha koyu olmasına ve arkalarında bir hare bırakmasına neden olur. Denmiş.


Bu sorun senin Dikkatini çekti mi? Altta linkler ve arkadaşın yorumu mevcut. Senin bunları Deneyimleme şansın oldu mu? Yada rica etsem deneyebilir misin?

-Alıntı Yorum-

LG QNED almayı düşünen arkadaşlar varsa, 6 aylık kullanım deneyimi paylaşmak isterim. Belki bir fikir verebilir.

Önceki iki televizyonum Philips idi. 46PFL9705 ve 65PUS9809. Her ikisi de VA panellerdi. Her ikisininde de tam dizilimli led arka aydınlatmaya sahip çok başarılı yerel karartması vardı.

Daha eski arka aydınlatma teknolojisine sahip Philips tvlerimin karanlık oda performanslarından bu kadar memnunken, Miniled teknolojisi ile çok daha fazla led ışık kaynağı ve çok daha fazla yerel karartma bölgesine kavuşacağım için, karanlıkta olede yakın bir keyif alacağımı düşünmüştüm. Oled almak istememiştim çünkü karışık bir kullanımım olacaktı. Gün boyu haber kanalları açık oluyor. Ama geceleri de karanlıkta film izliyorum.

Miniled tv çok parlak ve göz alıcı. Gündüz seyri ve gece ışıklı oda seyri çok keyifli. Güneş ışığı panele vursa bile izlenebiliyor. Bu koşullarda siyahlar da gayet koyu ve tatmin edici.

Ama ışıklar kapanınca işler biraz değişiyor...

Qned, karanlık ortamda dahi, aydınlık fona sahip siyah objeleri gayet koyu gösterebiliyor. Ancak karanlık sahnelerde ekrandaki her objenin etrafında harelenme çok belirgin. Hele bir de hareket eden birden fazla obje varsa çok aşırı dikkat dağıtıcı hare topları oluşuyor. Sayıca oldukça yüksek karartma bölgeleri çok yavaş çalışıyor. Qned in a7 işlemcisi yerel karartma algoritmasına yetişemiyor sanki. O kadar rahatsız ediyor ki odanın ışığını açıp öyle devam ediyorum izlemeye.

Tabii bir de Qned, bir ips panele sahip olduğu için, odanın ışığını kapattığımda siyahlar biraz soluk kalıyor. VA panelli eski philips televizyonumu, Lg Qned ile yan yana karanlıkta izlediğimde, Philips oled gibi kalıyor yanında neredeyse.

Anladım ki bu panel işinde bir taşla iki kuş olmuyormuş.

Qned i bu umutla almıştım oysa ki. Yani hem gündüz parlak bir ekranı, saatlerce aynı kanalda kalarak, yanma korkusu olmadan izleyeyim. Gece olunca da aynı tv ile karanlık odada, olede yakın bir siyah keyfi alayım demiştim ama olmadı.

Bu olay Benim gibi karanlıkta izleme hevesiyle QNED Miniled alacak hassas arkadaşlara bir uyarı olsun.

@erdem
 

pear

İnce Eleyen
Kadim Üye
Katılım
2 Mar 2023
Mesajlar
275
Çözümler
3
Tepki puanı
352
Puanları
63
Eline sağlık muhteşem bir kullanıcı deneyimi yazısı
 

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,896
Çözümler
82
Tepki puanı
44,824
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Teşekkür ederim Adem Hocam. Faydalı olabilirsem ne mutlu bana. Yazı çok uzun oldu ama senden 2 ricam olabilir mi?
Birincisi dediğim gibi televizyonun panel, cof herhangi bir bilgisini bilmiyorum. Merak etmiyorum aslında. Şunun için öğrenmek istiyorum örneğin panda paneldir ama ben çok memnunum televizyondan. TV alacak arkadaşlar için bu belirleyici bir şey olabilir diye rica ediyorum.

İkinci konu şu Arapça içerik ve tuş olayı. Sence nedeni ne olabilir?

Tekrar teşekkürler hocam. İyi akşamlar.
Yarın tekrar hatırlatabilirsen ofiste kontrol edeyim bugün ikimiz de dışarıdayız sevgili @İlteriş Yılmaz ın işleri var, ben de ofise hiç gitmeyeceğim başka yerdeyim.
 

İlteriş Yılmaz

Sürecin kendisi sonuçtan çok daha kıymetli.
Yönetici
Admin
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
3,106
Çözümler
2
Tepki puanı
7,383
Puanları
213
Konum
İstanbul
Web sitesi
www.inceleriz.com
Çok uzun oldu ama detaylı yazacağımı söylemiştim :D Umarım yardımcı olur.
Harikasınız gerçekten. Bu deneyimler öyle kıymetli ki...

Üstelik oldukça detaylı bir şekilde, bütün ayrıntılarıyla yazmış olmanız da çok değerli. Ellerinize sağlık. :clap2
 

erdem

Deneyim Aktaran Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2023
Mesajlar
20
Tepki puanı
34
Puanları
13
Hocam eline emeğine sağlık. Hayırlı günlerde izlersin inşallah.

Cihazı alan başka bir arkadaş bu Karanlıkta hareketli objelerin etrafında haralenme ve arkasında bir gölge oluyor demiş.

Rtings sitesinde de bunun gibi bir test yapılmış. Hızlı hareket eden içeriklerde Karartma bölgelerini kontrol eden algoritmalar, ekranda hareket eden parlak vurgulara tam olarak ayak uyduramıyor. Bölgelerin açılıp kapanması yavaştır, bu da hareketli nesnelerin ön kenarının olması gerekenden biraz daha koyu olmasına ve arkalarında bir hare bırakmasına neden olur. Denmiş.


Bu sorun senin Dikkatini çekti mi? Altta linkler ve arkadaşın yorumu mevcut. Senin bunları Deneyimleme şansın oldu mu? Yada rica etsem deneyebilir misin?

-Alıntı Yorum-

LG QNED almayı düşünen arkadaşlar varsa, 6 aylık kullanım deneyimi paylaşmak isterim. Belki bir fikir verebilir.

Önceki iki televizyonum Philips idi. 46PFL9705 ve 65PUS9809. Her ikisi de VA panellerdi. Her ikisininde de tam dizilimli led arka aydınlatmaya sahip çok başarılı yerel karartması vardı.

Daha eski arka aydınlatma teknolojisine sahip Philips tvlerimin karanlık oda performanslarından bu kadar memnunken, Miniled teknolojisi ile çok daha fazla led ışık kaynağı ve çok daha fazla yerel karartma bölgesine kavuşacağım için, karanlıkta olede yakın bir keyif alacağımı düşünmüştüm. Oled almak istememiştim çünkü karışık bir kullanımım olacaktı. Gün boyu haber kanalları açık oluyor. Ama geceleri de karanlıkta film izliyorum.

Miniled tv çok parlak ve göz alıcı. Gündüz seyri ve gece ışıklı oda seyri çok keyifli. Güneş ışığı panele vursa bile izlenebiliyor. Bu koşullarda siyahlar da gayet koyu ve tatmin edici.

Ama ışıklar kapanınca işler biraz değişiyor...

Qned, karanlık ortamda dahi, aydınlık fona sahip siyah objeleri gayet koyu gösterebiliyor. Ancak karanlık sahnelerde ekrandaki her objenin etrafında harelenme çok belirgin. Hele bir de hareket eden birden fazla obje varsa çok aşırı dikkat dağıtıcı hare topları oluşuyor. Sayıca oldukça yüksek karartma bölgeleri çok yavaş çalışıyor. Qned in a7 işlemcisi yerel karartma algoritmasına yetişemiyor sanki. O kadar rahatsız ediyor ki odanın ışığını açıp öyle devam ediyorum izlemeye.

Tabii bir de Qned, bir ips panele sahip olduğu için, odanın ışığını kapattığımda siyahlar biraz soluk kalıyor. VA panelli eski philips televizyonumu, Lg Qned ile yan yana karanlıkta izlediğimde, Philips oled gibi kalıyor yanında neredeyse.

Anladım ki bu panel işinde bir taşla iki kuş olmuyormuş.

Qned i bu umutla almıştım oysa ki. Yani hem gündüz parlak bir ekranı, saatlerce aynı kanalda kalarak, yanma korkusu olmadan izleyeyim. Gece olunca da aynı tv ile karanlık odada, olede yakın bir siyah keyfi alayım demiştim ama olmadı.

Bu olay Benim gibi karanlıkta izleme hevesiyle QNED Miniled alacak hassas arkadaşlara bir uyarı olsun.

@erdem
Merhaba Hocam. Teşekkür ederim.

Konuyu doğru anlatmış. Ama bende o kadar göz yorucu dikkat dağıtıcı olmadı. Arkadaşın söylediği hareleri paylaştığım resimlerde spotify giriş ekranı olan görselde görebilirsin. Genelde gri rengin fazla olduğu sahnelerde oluyor. Yalnız bu kalitesi düşük videolarda yaşanıyor ve sürekli yaşanmıyor. Yazıda da bahsettiğim gibi eğer kaliteli bir içerik izliyorsanız rahatsız edici bir durum yok. Ama eski bir film izliyorsanız ara sıra oluyor. Hatta bir örnek verdim 1975 yapımı bir film izlerken yaşanır ya da karasal yayınlarda yaşanabilir. Ki karasal yayında dizi izleme şansım da oldu görüntü kaliteli değildi ama bu sorunla karşılaşmadım. Yazıda da bahsettiğim gibi 5 film izledim; 2 son çıkan Starwars, Birdbox ve luther. Bunlar da hiçbir problem yaşamadım. Aşırı keyifliydi. Fakat Dokuzuncu Kapı filmini izlerken bazı yerlerde sahnenin bir bölümünde alan grileşti ve karartmadandır diye düşünüyorum örneğin johnny depp in eli oraya denk geldiğinde arkasındaki hale gölge gibi duruyordu. Bunun gibi bir kaç örnek daha var. Mesela Alice in borderland ve Gibi dizilerini de izledim hiç bir sorun yoktu. Benim gördüğüm şey seyredilen sahnede grinin herhangi bir tonu varsa ve üzerine bir obje geliyorsa (Örneğin el, vazo, saat, insan vb) arkasına karartma yapmaya çalıştığı için griyi siyaha çevirmeye çalışıyor ve bu sorunla karşılaşıyoruz.

Bu akşam bir kaç deneme daha yapar ve yazarım. Belki bu arkadaşın paneli farklıdır veya başka bir sorun vardır. Ama bende öyle yoğun bir sorun yaşamadım.
 

erdem

Deneyim Aktaran Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2023
Mesajlar
20
Tepki puanı
34
Puanları
13
Harikasınız gerçekten. Bu deneyimler öyle kıymetli ki...

Üstelik oldukça detaylı bir şekilde, bütün ayrıntılarıyla yazmış olmanız da çok değerli. Ellerinize sağlık. :clap2
@İlteriş Yılmaz Hocam çok teşekkür ederim. Herkesin karşılaştığı sorunlara biraz destek olabilirsem ne mutlu bana :) çünkü aynı sorunları bende yaşadım :)
 

erdem

Deneyim Aktaran Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2023
Mesajlar
20
Tepki puanı
34
Puanları
13
Hocam eline emeğine sağlık. Hayırlı günlerde izlersin inşallah.

Cihazı alan başka bir arkadaş bu Karanlıkta hareketli objelerin etrafında haralenme ve arkasında bir gölge oluyor demiş.

Rtings sitesinde de bunun gibi bir test yapılmış. Hızlı hareket eden içeriklerde Karartma bölgelerini kontrol eden algoritmalar, ekranda hareket eden parlak vurgulara tam olarak ayak uyduramıyor. Bölgelerin açılıp kapanması yavaştır, bu da hareketli nesnelerin ön kenarının olması gerekenden biraz daha koyu olmasına ve arkalarında bir hare bırakmasına neden olur. Denmiş.


Bu sorun senin Dikkatini çekti mi? Altta linkler ve arkadaşın yorumu mevcut. Senin bunları Deneyimleme şansın oldu mu? Yada rica etsem deneyebilir misin?

-Alıntı Yorum-

LG QNED almayı düşünen arkadaşlar varsa, 6 aylık kullanım deneyimi paylaşmak isterim. Belki bir fikir verebilir.

Önceki iki televizyonum Philips idi. 46PFL9705 ve 65PUS9809. Her ikisi de VA panellerdi. Her ikisininde de tam dizilimli led arka aydınlatmaya sahip çok başarılı yerel karartması vardı.

Daha eski arka aydınlatma teknolojisine sahip Philips tvlerimin karanlık oda performanslarından bu kadar memnunken, Miniled teknolojisi ile çok daha fazla led ışık kaynağı ve çok daha fazla yerel karartma bölgesine kavuşacağım için, karanlıkta olede yakın bir keyif alacağımı düşünmüştüm. Oled almak istememiştim çünkü karışık bir kullanımım olacaktı. Gün boyu haber kanalları açık oluyor. Ama geceleri de karanlıkta film izliyorum.

Miniled tv çok parlak ve göz alıcı. Gündüz seyri ve gece ışıklı oda seyri çok keyifli. Güneş ışığı panele vursa bile izlenebiliyor. Bu koşullarda siyahlar da gayet koyu ve tatmin edici.

Ama ışıklar kapanınca işler biraz değişiyor...

Qned, karanlık ortamda dahi, aydınlık fona sahip siyah objeleri gayet koyu gösterebiliyor. Ancak karanlık sahnelerde ekrandaki her objenin etrafında harelenme çok belirgin. Hele bir de hareket eden birden fazla obje varsa çok aşırı dikkat dağıtıcı hare topları oluşuyor. Sayıca oldukça yüksek karartma bölgeleri çok yavaş çalışıyor. Qned in a7 işlemcisi yerel karartma algoritmasına yetişemiyor sanki. O kadar rahatsız ediyor ki odanın ışığını açıp öyle devam ediyorum izlemeye.

Tabii bir de Qned, bir ips panele sahip olduğu için, odanın ışığını kapattığımda siyahlar biraz soluk kalıyor. VA panelli eski philips televizyonumu, Lg Qned ile yan yana karanlıkta izlediğimde, Philips oled gibi kalıyor yanında neredeyse.

Anladım ki bu panel işinde bir taşla iki kuş olmuyormuş.

Qned i bu umutla almıştım oysa ki. Yani hem gündüz parlak bir ekranı, saatlerce aynı kanalda kalarak, yanma korkusu olmadan izleyeyim. Gece olunca da aynı tv ile karanlık odada, olede yakın bir siyah keyfi alayım demiştim ama olmadı.

Bu olay Benim gibi karanlıkta izleme hevesiyle QNED Miniled alacak hassas arkadaşlara bir uyarı olsun.

@erdem
Bir şey daha ekleyeyim hocam. LG görüntü kalitesini sevdiğimden bahsetmiştim. Yalnız şunu da her seferinde diyorum; eğer şartlar uygun olsaydı QN90B alırdım. LG QNED866QA Mini LED tvler arasında en uygun fiyatlısı. Mini Led tv almak istiyorsam ve bütçem belliyse gidip indirimle bile 26 27k ya QN90B alamam ya da 30k ya TCL C835 alamam veya Sony miniled lere param yetişmiyor zaten :D Oled de istemiyorum. Gece film izlerken uyuyakalabiliyorum ve gün içerisinde de sürekli tv açık kalıyor. Hele ailem geldiğinde sürekli izledikleri kanalları kaldıkları süre boyunca gece gündüz açık tutuyorlar. OLED bana göre değil.

Ben LG den memnunum. 23K ya Miniled ve benim istediğim özellikleri karşılayan bir tv alabildiğim için de mutluyum. Tabi sorunlar olacak ama şu da bir gerçek 20k ya 23 k ya ultimate iyi en iyi tv yi alamayacağım. Ki ülkenin ekonomik durumu sebebiyle zaten sanırım 30 35 k ya kadar olan modeller yurtdışında giriş seviyesi bizde ise üst düzey televizyonlar oldular :D LG qned866 bundan 4 5 ay önce 17k civarındaydı :D şuan 28k :D durum bundan ibaret.

En önemli şey gidin yerinde görün ve ona göre karar verin. Ben her türlü sorunuzu cevaplamaya hazırım ama bu benim deneyimim. Sizin beklentilerinizi karşılar mı bilmiyorum. Umarım isteklerinize göre bir televizyonu en kısa sürede alırsınız.
 

iAlbayrak

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
2 Kas 2023
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
1
Güzel bilgiler
 
Son düzenleme:
Üst