Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Midea - Gree - Mitsubishi electric

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

omerberat

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Midea , Gree , Mitsubishi eletric
Herkese merhaba. Soğuk bir bölgedeyim klimayı ısınmak için kullanıyorum. Ama memur olduğum hemde mersinli olduğum için sahil bölgelerine tain olursam soğutma için kullanacağım. Daha önce midea (prime) kullandım çok memnundum ısınma konusunda tek problem çok çatırtı sesleri geliyordu. Oda zamanla alısıyorsun önemli değil aslimda ama tasındığım için yeni kiracıya sattım. Yeni klima konusunda tavsiye istiyorum. Tamam mitsubishi(krigamine, legendera) iyi ama degerlere baktiğimiz zaman midea(breezeless All easy pro )ve green( G-Tech)in de aynı SEER ve SCOP değerlerini yakaladigini görüyorum sadece kWh/yıl da biraz fark var oda aradaki fiyat farkına değer mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Forumda Mitsubishi electiric kullanıp veri paylaşımı yapan olmadığı için demişler arkadaşlar genelde midea gree var ama Mitsubishi yok olanda yaz ayında kullanıyor.
Keşke mümkün olsada sizde veri paylaşımı yapabilseniz özellikle kış aylarında tüketim için.
Ben 15 gündür legendera 18 btu yu test ediyorum. Sorularınız olursa cevaplayayım

Ben 15 gündür legendera 18 btu yu test ediyorum. Sorularınız olursa cevaplayayım
Merhaba halil hocam sağolasın bi ara YouTube yorumlarda seninle küçük bir tartışma yaşadık onun için k.bakma ? olayın iç yüzünü bilmediğim için orada bir ön yargı oluştu oyuzden tekrar k.bakma. bu arada Mitsubishi kliman hayırlı olsun güle güle kullan inşallah.
Forumda aktif olarak kışın Mitsubishi electiric kullanan yok sende aylık tüketim verilerini paylaşım yaparsan çok seviniriz şuan ben aep kullanıyorum düzenli olarak paylaşıyorum tüketimi araya Mitsubishi de girerse çok güzel olur.

İlk sorumu sorayım ozaman ısıtmada minimum kaç watt görüyorsun acaba? benim 12lik aep 350w rölanti durumunda ilerliyor 20mt odada kullanıyorum

Merhaba halil hocam sağolasın bi ara YouTube yorumlarda seninle küçük bir tartışma yaşadık onun için k.bakma ? olayın iç yüzünü bilmediğim için orada bir ön yargı oluştu oyuzden tekrar k.bakma. bu arada Mitsubishi kliman hayırlı olsun güle güle kullan inşallah.
Forumda aktif olarak kışın Mitsubishi electiric kullanan yok sende aylık tüketim verilerini paylaşım yaparsan çok seviniriz şuan ben aep kullanıyorum düzenli olarak paylaşıyorum tüketimi araya Mitsubishi de girerse çok güzel olur.

İlk sorumu sorayım ozaman ısıtmada minimum kaç watt görüyorsun acaba? benim 12lik aep 350w rölanti durumunda ilerliyor 20mt odada kullanıyorum
Biliyorum muhammed im. Hatta dedim bu kardeş inançlı birisi. Neden benim hakkımda su-i zan ediyor dedim. Üzüldüm tabiki. Muhammed im bu klima mükemmel ötesi birşey. En ufak ses duymuyorsun. Kasa genleşme sesi takırtı tukurtu duymuyorsun. Hatta bazen dış üniteye gidiyorum çalışmıyor mu acaba diye. Çünkü ses çıkmıyor makineden. Ben de mitsubishi heavy 18 btu da vardı. 18 ay kullanıp test ettim 2 hafta önce de sattım. Şuan makineyi 23° ye setli şekilde kullanıyorum. Şuan en düşük kendisini anlık 90 w lara kadar kistigini gördüm. 90w larda üfleme sıcaklığı 29°.

Biliyorum muhammed im. Hatta dedim bu kardeş inançlı birisi. Neden benim hakkımda su-i zan ediyor dedim. Üzüldüm tabiki. Muhammed im bu klima mükemmel ötesi birşey. En ufak ses duymuyorsun. Kasa genleşme sesi takırtı tukurtu duymuyorsun. Hatta bazen dış üniteye gidiyorum çalışmıyor mu acaba diye. Çünkü ses çıkmıyor makineden. Ben de mitsubishi heavy 18 btu da vardı. 18 ay kullanıp test ettim 2 hafta önce de sattım. Şuan makineyi 23° ye setli şekilde kullanıyorum. Şuan en düşük kendisini anlık 90 w lara kadar kistigini gördüm. 90w larda üfleme sıcaklığı 29°.
Abi k.bakma tekrar hakkını helal et tam bilmeden yaklaşımım yanlıştı ben seni tamamen yanlış anlamışım hakkın geçsin istemem iki günlük dünya için.
Ayrıca Durumun çözülüp te istediğin ürüne kavuştuğuna çok sevindim.

Adem abide çok dile getirdi Mitsubishi electiric orjinal ürünlerinin ayrı bir makina olduğunu şimdi sende ısıtmada 90w diyince artık diyecek birşey kalmadı valla helal olsun Japonlara.
Parasını sonuna kadar hak ediyor.

Bende orta segment bir gree üretimi Sigma dan midea ya geçiş yaptım 2 senedir çok memnunum
Şuan benim ev klimadan çok yakıyor ?
Yani şöyle söyleyeyim bu zamana kadar çok soğuklarda korkmadan 30° setleyip kullandığım tek makina oldu diyebilirim.

Nasip olurda başka bir odama Mitsubishi klima alırsam ondan hiç korkmam desene ozaman ?

Abi k.bakma tekrar hakkını helal et tam bilmeden yaklaşımım yanlıştı ben seni tamamen yanlış anlamışım hakkın geçsin istemem iki günlük dünya için.
Ayrıca Durumun çözülüp te istediğin ürüne kavuştuğuna çok sevindim.

Adem abide çok dile getirdi Mitsubishi electiric orjinal ürünlerinin ayrı bir makina olduğunu şimdi sende ısıtmada 90w diyince artık diyecek birşey kalmadı valla helal olsun Japonlara.
Parasını sonuna kadar hak ediyor.

Bende orta segment bir gree üretimi Sigma dan midea ya geçiş yaptım 2 senedir çok memnunum
Şuan benim ev klimadan çok yakıyor ?
Yani şöyle söyleyeyim bu zamana kadar çok soğuklarda korkmadan 30° setleyip kullandığım tek makina oldu diyebilirim.

Nasip olurda başka bir odama Mitsubishi klima alırsam ondan hiç korkmam desene ozaman ?
Seni 2 senedir you tube dan izliyorum. Senin orası karlı iken benim burası -17° idi. O zaman mhi 18 btu premium um vardı. Makineyi 6 ay hiç kapatmadan 24 saat boyunca çalıştırdım lâkin -17° lere düşünce 2 hafta boyunca h 30° ye setli şekilde çalıştırmak zorunda kaldım . Oda sıcaklığını 22° 23° lerde anca muhafaza edebildi. Bir ara çok korktum bu klima bu sefer patlar diye ama helal olsun en ufak arıza dahi açmadan karakış 'ın Üstesinden geldi. Senin 12 lik o ay 300 kw 350 kw tüketmişti yanlış hatırlamıyorsam benim klima ise 455 kw tüketim sergiledi. Ocak 15 ile şubat 15 arası. Buralara 1 m karyağmıştı. Hatta güneş enerji sitemim bile 2 hafta don tuttu. Kazan soğuktan delindi

Seni 2 senedir you tube dan izliyorum. Senin orası karlı iken benim burası -17° idi. O zaman mhi 18 btu premium um vardı. Makineyi 2 hafta boyunca hiç kapatmadan 30° ye setli şekilde çalıştırdım. Oda sıcaklığını 22° 23° lerde anca muhafaza edebildi. Bir ara çok korktum bu klima bu sefer patlar diye ama helal olsun en ufak arıza dahi açmadan karakış 'ın Üstesinden geldi. Senin 12 lik o ay 300 kw 350 kw tüketmişti yanlış hatırlamıyorsam benim klima ise 455 kw tüketim sergiledi. Ocak 15 ile şubat 15 arası. Buralara 1 m karyağmıştı. Hatta güneş enerji sitemim bile 2 hafta don tuttu. Kazan soğuktan delindi
Ooo bizim buraların havası desene velinimet
Abi biz ocak şubat ayında sert kış görüyoruz en hararetli havalar ozamana denk geliyor kar yağıyor ama tabi yarım bir metre değil yalnız ayaz olup ta -20 leri gördüğüm oluyor o esnada yalıtım zaafiyetim olsada segmentine göre şükür beni perişan etmedi klimam

O kış 1 ayda 300kw yakmıştı benim klima 15 günde Aralık vermemişti hatta bende senin gibi kaygılandım acaba birşey olurmu diye şükür rahat atlatmıştık yalıtım da olmayınca 30 a dayamak zorunda kaldım duvarlar sıcağı öyle bir kırıyor ki.

Şöyle söyleyeyim tabiki bir japon segmenti olamaz ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler yakıt olsun stabilize olsun ben çok memnunum

çevreme ben yerli klima tavsiye etmiyorum bütçe varsa Mitsubishi veya midea geri kalan ürünlere soğukta arkamı dönüpte güvenemiyorum

Ya ısıtmıyor şikayeti oluyor ya çok fazla yakıyor şikayeti oluyor yada defrost tan çıkabilipte ısıtmaya tenezzül bile etmiyor o makinalar.

Ooo bizim buraların havası desene velinimet
Abi biz ocak şubat ayında sert kış görüyoruz en hararetli havalar ozamana denk geliyor kar yağıyor ama tabi yarım bir metre değil yalnız ayaz olup ta -20 leri gördüğüm oluyor o esnada yalıtım zaafiyetim olsada segmentine göre şükür beni perişan etmedi klimam

O kış 1 ayda 300kw yakmıştı benim klima 15 günde Aralık vermemişti hatta bende senin gibi kaygılandım acaba birşey olurmu diye şükür rahat atlatmıştık yalıtım da olmayınca 30 a dayamak zorunda kaldım duvarlar sıcağı öyle bir kırıyor ki.

Şöyle söyleyeyim tabiki bir japon segmenti olamaz ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler yakıt olsun stabilize olsun ben çok memnunum

çevreme ben yerli klima tavsiye etmiyorum bütçe varsa Mitsubishi veya midea geri kalan ürünlere soğukta arkamı dönüpte güvenemiyorum

Ya ısıtmıyor şikayeti oluyor ya çok fazla yakıyor şikayeti oluyor yada defrost tan çıkabilipte ısıtmaya tenezzül bile etmiyor o makinalar.
Muhammed im bende aynı zamanda midea all easy pro 24 lük te var. Diğer evimizde . Midea fena değil amma bayağı eksikleri var. Aşırı derecede kasa genleşme sesi duyuyorum. Takırtı tukurtu geceleri çok geliyor. Bazen uykudan uyandırdığı da oluyor. Cihaz kendisini 670w altına kısamıyor. Tüketimi sattığım mhi nin tam 2 katı. Aralık ayı 26 günlük tüketimi 600 kw. Ocak ve şubat 'ta ne olacak bekleyip göreceğiz. Ben sana buradan tüketimlerini paylaşırım Biiznillah

Muhammed im bende aynı zamanda midea all easy pro 24 lük te var. Diğer evimizde . Midea fena değil amma bayağı eksikleri var. Aşırı derecede kasa genleşme sesi duyuyorum. Takırtı tukurtu geceleri çok geliyor. Bazen uykudan uyandırdığı da oluyor. Cihaz kendisini 670w altına kısamıyor. Tüketimi sattığım mhi nin tam 2 katı. Aralık ayı 26 günlük tüketimi 600 kw. Ocak ve şubat 'ta ne olacak bekleyip göreceğiz. Ben sana buradan tüketimlerini paylaşırım Biiznillah
Eksiği çok abi bu durum dış ünitelerinin hava çıkış panjurundan dahi belli oluyor mesela o panjur arada titreşim yapıyor mühendisleri düşünüp te oraya bir kauçuk koyamamış koysalar rahat edecekler titreşim seside olmyacak.
Fiyat olarak ta mesela Japon segmenti ile yarış yapar hâle geldi fiyatları ha tabi ithal ürün birşey diyemiyorum ama ince düşünüp te makinanın titreşim yapabilecek aksamlarina kauçuk koysalar o sesler gelmeyecek.
Eksiklerini giderseler güzel güçlü makinaları var ama işte bu fiyat aralığında işleri Zor özellikle pro ve brezeless modellerinde

Eksiği çok abi bu durum dış ünitelerinin hava çıkış panjurundan dahi belli oluyor mesela o panjur arada titreşim yapıyor mühendisleri düşünüp te oraya bir kauçuk koyamamış koysalar rahat edecekler titreşim seside olmyacak.
Fiyat olarak ta mesela Japon segmenti ile yarış yapar hâle geldi fiyatları ha tabi ithal ürün birşey diyemiyorum ama ince düşünüp te makinanın titreşim yapabilecek aksamlarina kauçuk koysalar o sesler gelmeyecek.
Eksiklerini giderseler güzel güçlü makinaları var ama işte bu fiyat aralığında işleri Zor özellikle pro ve brezeless modellerinde
Fiyat politikalarıyla akıllarınca bizlerin aklıyla alay ediyorlar. 40 lira etmeyecek midea all easy pro 24 lük e 73 bin tl diyorlar. 12 liğe 37 diyorlar. Su an legendera nin 12 liği 44.850 lira. Gider klima nin babasını satın alırım. Mesela 12 lik all easy pro 'nun edeceği değer taş çatlasın 25 bin hadi bilemedin 27 bin tl. Üzeri verilmez bu cihazlara

Fiyat politikalarıyla akıllarınca bizlerin aklıyla alay ediyorlar. 40 lira etmeyecek midea all easy pro 24 lük e 73 bin tl diyorlar. 12 liğe 37 diyorlar. Su an legendera nin 12 liği 44.850 lira. Gider klima nin babasını satın alırım. Mesela 12 lik all easy pro 'nun edeceği değer taş çatlasın 25 bin hadi bilemedin 27 bin tl. Üzeri verilmez bu cihazlara
Muhammed abim istersen sana tel i vereyim wattsap tan görüşelim

Abi öyle deme bende mitsubishi elektirik klimasınıda kullandım ama mideaya gelince o fiyatlara öyle özellikler her yiğidin harcı değil mitsubishi elektirk geri kafalı bir firma hala wifi kitini parayla satıyor hala sağ sol flap yönlendirme koymuyor krigamizene midea fiyatını fazlasıyla hak eden bir firma

Son düzenleme:
Kaç m2 odada kullanıyorsun abi

Abi öyle deme bende mitsubishi elektirik klimasınıda kullandım ama mideaya gelince o fiyatlara öyle özellikler her yiğidin harcı değil mitsubishi elektirk geri kafalı bir firma hala wifi kitini parayla satıyor hala sağ sol flap yönlendirme koymuyor krigamizene midea fiyatını fazlasıyla hak eden bir firma
Remzi bana vifi kitini ücretsiz verdiler. ME denen firma 30 sene geriden geliyor. 30 sene önceki kumandası neyse şimdi de aynı kumandayı kullanıyorlar. Japonların arabaları da estetikten uzaktır. Japonların ruhunda bu var . Dış görünüşe önem vermiyorlar lâkin ürünlerini yüksek kalitede yapıyorlar. Allı pullu klima lazim degil bana 2 sene önce -22 leri gördüm 1 hafta boyunca. geçen sene ise 2 hafta boyunca -17 'di Hava sıcaklığı . bu koşullarda beni ısıtıyormu isitmiyormu ben ona bakarım. Dış görünüşü estetiği kumandası vifi kitinin olması en son planda. Çok ta önemli değil anlayacağın

Remzi bana vifi kitini ücretsiz verdiler. ME denen firma 30 sene geriden geliyor. 30 sene önceki kumandası neyse şimdi de aynı kumandayı kullanıyorlar. Japonların arabaları da estetikten uzaktır. Japonların ruhunda bu var . Dış görünüşe önem vermiyorlar lâkin ürünlerini yüksek kalitede yapıyorlar. Allı pullu klima lazim degil bana 2 sene önce -22 leri gördüm 1 hafta boyunca. geçen sene ise 2 hafta boyunca -17 'di Hava sıcaklığı . bu koşullarda beni ısıtıyormu isitmiyormu ben ona bakarım. Dış görünüşü estetiği kumandası vifi kitinin olması en son planda. Çok ta önemli değil anlayacağın
Legendra krigami harici cihazlarından yüksek bir kalite görmedim abi ben mesela türkiye üretimlerinin en iyisi şuan 18 liği 53 bin olan noviro me cihazı yazın soğutma modunda bile kasa genleşme sesi duydum ben hep rahatısz edici düzeyde yani sonuçta me mühendisleri üretiyor bunu 50 yıllık firma daha bunu çözemediyse ben eleştiririm yanlışa yanlış doğruya doğru midea xtreme save 12 btü klima şuan hem hare serisi hem enviro serisinden üstün benim gözümde noviro ile kafa kafaya ama xtrem save 21 bin noviro me şuan indirim var diye 38 yoksa geçen ay bir arkadaş 43e aldı wifili seriyi. Elbet me nin kalitesini ortaya koyacağı yerler vardır ama okadar fiyat farkına değecek bir konu yok ortada herkes istediğini alsın klimada ama verdiğinin paranında karşılığını alman lazım yani

Ekli dosyalar

• 20231230_102144.jpg
    20231230_102144.jpg
    21.3 KB · Görüntüleme: 19
  • 20231230_104156.jpg
    20231230_104156.jpg
    33.6 KB · Görüntüleme: 20
  • 20231230_110855.jpg
    20231230_110855.jpg
    14.4 KB · Görüntüleme: 20
  • 20240112_181417.jpg
    20240112_181417.jpg
    38.3 KB · Görüntüleme: 22
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri