Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Abi Yaratan üretenden razı olsun ben sınıfına göre çok kral görüyorum bu klimayı.
Bir de şu PAHALI olma işini çözebilseler vallahi Ülke insanı komple rahat edecek aslında.

BRE ile de halen testlerim ve kurcalamalarım devam ediyor. Şunu anladım ki benim koşullarda (29m2 izolasyonsuz alan 850 rakım) bu alet ısıtma modunda 350 watt altını görmeyecek.

Yani kısa süreli görüyor da ben onları dikkate almıyorum
En kısık hali ile 37 derece üfleme yapıyor 22 ye ayarlı halde ve ortam 24 derece dolaylarındayken.

Daha dün gevce hatunla konuştuk, 7 senbedir bu evde oturuyoruz ve Yaratan sizi inandırsın ilk defa bu sene hiç oturmadan ve hiç üşümeden salonda geçiriyoruz kışı.
Geçtiğimiz senelerde hep küçük odalara kaçtık elektrik faturası bizi yaralamasın diye.

Bu sene BREEZLESS sayesinde ilk defa rahat rahat, dizimizde battaniye ve üstümüzde yelek olmadan rahat rahat yayıla yayıla oturup tv izleyip yaşıyoruz yani o nedenle yaratan üretenden razı olsun diyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 11877 Ekli dosyayı görüntüle 11878 Ekli dosyayı görüntüle 11879 Ekli dosyayı görüntüle 11880

Derece 0,5 derece dolayında yüksek gösteriyor o nedenle ben ortalama 24 derece yazdım yukarıdaki yazımda.
Abi 18bin Xtreme bende 37.8⁰ üfleme sıcaklığı altına inmiyor. 12bin 32⁰ üfleme minimum. ?
Resim 12bin

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240125_162328.jpg
    Screenshot_20240125_162328.jpg
    20.8 KB · Görüntüleme: 8
Abi 18bin Xtreme bende 37.8⁰ üfleme sıcaklığı altına inmiyor. 12bin 32⁰ üfleme minimum. ?
12 lik klima için limitlerde bir m2 söz konusu, o nedenle daha fazla kısmıyor olabilir.
Diğer yandan düşünüyorum, zaten 35 36 dereceleri üflediğinde hele bir de mesafe artarsa bu sefer vantilatör gibi oluyor rahatsız ediyor yani 37 nin altını görmemesi kafama takılmıyor ama kayıtlara geçmiş olsun diye yazıyorum :D

Mesela senin 12 lik 32 derece üflerken sen üfleme menzilinde oluyor musun?

12 lik klima için limitlerde bir m2 söz konusu, o nedenle daha fazla kısmıyor olabilir.
Diğer yandan düşünüyorum, zaten 35 36 dereceleri üflediğinde hele bir de mesafe artarsa bu sefer vantilatör gibi oluyor rahatsız ediyor yani 37 nin altını görmemesi kafama takılmıyor ama kayıtlara geçmiş olsun diye yazıyorum :D

Bendede olduğu gibi 2 mt karşıda durunca bir serin bir sıcak hissi veriyordur?

Abi Klimaların konumunu baştan tahmin etmiştim. Bize direk çarpma yapmasın diye menzil dışı konumlandırıldı. ?

Abi Klimaların konumunu baştan tahmin etmiştim. Bize direk çarpma yapmasın diye menzil dışı konumlandırıldı. ?
O zaman senin 32 derece on numara verimlilik sağlar bu durumda.

Benim En biçimsiz yapı salonumda olduğu için klima benim 1,5 metre sağımda üstümde duruyor, Ben düşey flapları komple sağ yapıyorum kullanırken ister istemez :D

Bu resimde set değerine dikkat klima 23⁰ set ekranda 25⁰ iç ortam sensörü değerini gösteriyor ama uygulamada bir derce yüksek çıkıyor. ?

Ekli dosyalar

• IMG_20240125_163353.jpg
    IMG_20240125_163353.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 17
Küçük termometre nin birini dışarıya konuşlandırdım birazda dışarıda hizmet versin bakalım ?
Şuan klima 10.3 meteoroloji 10.8 termometre de 9.1

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-25-16-34-12-23_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
    Screenshot_2024-01-25-16-34-12-23_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
    25.1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20240125_160631.jpg
    IMG_20240125_160631.jpg
    66.7 KB · Görüntüleme: 15
Küçük termometre nin birini dışarıya konuşlandırdım birazda dışarıda hizmet versin bakalım ?
Şuan klima 10.3 meteoroloji 10.8 termometre de 9.1
Günün modasına uyalım abi, enflasyon %20 ama vatandaşın hissettiği %90 diyorlar ya hani, hah işte bu da onun gibi , görünen o ama hissedilen şu :kiskis

Selamlar dostlar, Kaira 12k btu sahibiyim bir kaç yerde midea ve bosch kumandaların bu klimayı kontrol edebildiğini gördüm follow me ve self clean gibi özelliklerin aktif olabildiği söyleniyor bilgi sahibi birisi var mı ? Ayrıca parametre değişimi yapabilirim sanırım. Nerden bulabilirim fiyat hakkında bilgisi olan veya elinde olan bir arkadaşımız var mı ?

@Adem Helvacı Hocam müsait zamanda beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim özellikle parametre değişikliği konusu aklımı kurcalıyor.

Evet boyle dediler ben de eski servis formlarini talep ettim orda da yazmiyor vakum olup olmadigi.
Anladım doğru değil bu durum yasal haklarınızı arayın sorun yaşıyorsanız birde söyle bi durum var sıva altı tesisatlarda kırık ezilme vs durumlar söz konusuysa bunları. Yüklenicisi Müthait bilginiz olsun

Abi Yaratan üretenden razı olsun ben sınıfına göre çok kral görüyorum bu klimayı.
Bir de şu PAHALI olma işini çözebilseler vallahi Ülke insanı komple rahat edecek aslında.

BRE ile de halen testlerim ve kurcalamalarım devam ediyor. Şunu anladım ki benim koşullarda (29m2 izolasyonsuz alan 850 rakım) bu alet ısıtma modunda 350 watt altını görmeyecek.

Yani kısa süreli görüyor da ben onları dikkate almıyorum
En kısık hali ile 37 derece üfleme yapıyor 22 ye ayarlı halde ve ortam 24 derece dolaylarındayken.

Daha dün gevce hatunla konuştuk, 7 senbedir bu evde oturuyoruz ve Yaratan sizi inandırsın ilk defa bu sene hiç oturmadan ve hiç üşümeden salonda geçiriyoruz kışı.
Geçtiğimiz senelerde hep küçük odalara kaçtık elektrik faturası bizi yaralamasın diye.

Bu sene BREEZLESS sayesinde ilk defa rahat rahat, dizimizde battaniye ve üstümüzde yelek olmadan rahat rahat yayıla yayıla oturup tv izleyip yaşıyoruz yani o nedenle yaratan üretenden razı olsun diyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 11877 Ekli dosyayı görüntüle 11878 Ekli dosyayı görüntüle 11879 Ekli dosyayı görüntüle 11880

Derece 0,5 derece dolayında yüksek gösteriyor o nedenle ben ortalama 24 derece yazdım yukarıdaki yazımda.
Daha önceki klimalarda neden üşüme oluyorduki abi onlardan farkı ne Brenin daha önce hangi klimalar takılıydı bide set 22 iken içerisi nasıl 24 yapıyorki normalde set 27 iken içeriyi 24 yapıyor bendeki :)

Daha önceki klimalarda neden üşüme oluyorduki abi onlardan farkı ne Brenin daha önce hangi klimalar takılıydı bide set 22 iken içerisi nasıl 24 yapıyorki normalde set 27 iken içeriyi 24 yapıyor bendeki :)
Daha önce yanlış hatırlamıyorsam orada olefini vardı :alala
Acaba adem abinin salonda aep olsaydı nasıl bir sonuç olurdu? benim tahminimce bre modelin 4sira iç ünite boru fazlası ve hava çıkış debi gücü epeyce etkili aep e göre özellikle hava çıkış yeteneği çok iyi

Senin odada kombi petek yanıyor klima yı hiç 1 2 gün durmadan faaliyete aldın mıki?
Bende son 3 4 gundur sert havalar ile birlikte 27ye çektim derece stabil düzlükte ilerlemiş tabandaki derecede stabil 25 26 civarı

Şimdi bu resimde ki derece sehpa seviyesi değilde yüksekteki yani tv asma hizası tam yanında oyuzden böyle yüksek onuda belirteyim
Ayrıca grafikte ki düşük seviyeler havalandırma esnasındaki düşüşler günlük düşük yüksek şeklinde kayıt etmiş ?
IMG_20240126_040825.jpg

Eğer şu durumda kumandayı tabana 25 26° set edip beni hisset acsaydim ozaman tv hizası 32 ye kadar çıkar işler değişirdi onu daha sonra çok çok soğuk olursa denerim ancak şuan bizim için böyle ideal
özellikle de gündüz perdelerin açılması ile birlikte ısı dahada çok kırılıyor ?

Acaba adem abinin salonda aep olsaydı nasıl bir sonuç olurdu? benim tahminimce bre modelin 4sira iç ünite boru fazlası ve hava çıkış debi gücü epeyce etkili aep e göre özellikle hava çıkış yeteneği çok iyi

Senin odada kombi petek yanıyor klima yı hiç 1 2 gün durmadan faaliyete aldın mıki?
Bende son 3 4 gundur sert havalar ile birlikte 27ye çektim derece stabil düzlükte ilerlemiş tabandaki derecede stabil 25 26 civarı

Şimdi bu resimde ki derece sehpa seviyesi değilde yüksekteki yani tv asma hizası tam yanında oyuzden böyle yüksek onuda belirteyim
Ayrıca grafikte ki düşük seviyeler havalandırma esnasındaki düşüşler günlük düşük yüksek şeklinde kayıt etmiş ?
Ekli dosyayı görüntüle 11898

Eğer şu durumda kumandayı tabana 25 26° set edip beni hisset acsaydim ozaman tv hizası 32 ye kadar çıkar işler değişirdi onu daha sonra çok çok soğuk olursa denerim ancak şuan bizim için böyle ideal
Bence prime vardı olefiniyi sadece 5 gün kullandı :)

Şuan meteoroloji 2° minik termometrem ve klima aynı ölçüyor dış ünite konumu da önemli ve avantaj demekki
Hep dış ünite 1.5 2 derece eksik gösterir di bende acaba hatamı var derdim dış ünite konumu itibariyle o şekildeymis buda tecrübeler arasına eklensin bakalım ?
Screenshot_2024-01-26-09-51-52-79_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
Screenshot_2024-01-26-09-51-32-65_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
Screenshot_2024-01-26-10-10-56-15_d705d139f7a497929568dbeeadf4f738.jpg

O bahsettiğim kısa df işlemini başından beri yakaladım ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Abi daha önce orada vestel arçelik ve olefini çalıştı. Hepsi de 12 lik klimalardı.
Daha önce üşüme nedenimiz fatura korkusundan klima derecesini yükseltemiyor olmamızdı çünkü o klimalar dereceyi yükseltemiyor ve ısınamıyor haliyle günde 13-15kw tüketim sergilerken şu an BRE klima genel ağırlıklı günde 6-8kw tüketim sergiliyorken rahat rahat oturabiliyoruz.

Sensör tolerans değerlerini sürekli yakın takip ediyorum. Genelde 1,5 derece opsiyonlu olurlar fakat bu klimada 2 - 2,5 dereceye kadar sapma yaptığını gözlemledim ve soğutma modunda da deneyene kadar bilerek hiçbir şeyine müdahale etmedim. Aynı masa üstünde 2 derece birden tutuyorum ve ikisinin ortalamasını baz alıyorum genelde. o da genel ortalama 24 oluyor zaten.

Evap katman sayısı, genişliği ve hava sirkülasyonu sürekli en üst fan seviyesinde olması zannediyorum ki en büyük etkenleri içerisinde.

Bu klimanın ben halen inceleme ve tanıtım videosunu çekmedim çünkü geçen sene AEP klimada yine aynısını yapmıştım, aslında klima 2022 Ağustosunda takılmış olmasına rağmen ben aylarca test edip sonraki yaza girerken yapmıştım sanırım tanıtımını, en azından aylar geçmişti onu hatırlıyorum.

Bu gözlemlerimizin sonucuna göre insanları bilgilendirelim ki hiç kimse bizim yüzümüzden yanlış bir ürün alıp üzülmesin :ok

Ekli dosyayı görüntüle 11898

Aslında firma AEP yollarken bizim salonu düşünerek yollamıştı, biz ofiste olsun istedik ben bütün gün ofisteyim hem elimin altında olsun istemiştim.
Yoksa ben de çok merak ediyorum acaba sonuçları ne olurdu diye. O Kondenser etkisini bu salonun 29m2 olması nedeniyle çok hissederdik diye düşünüyorum.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri